06.12.2015 | 12 Kommentit

Vegaanin jouluruoat part I

Postaukseni vegaanin arkiruoista on otettu niin lämpivästi ja innokkaasti vastaan, että nyt on tietenkin aika hyökätä jouluruokien kimppuun! Tästä alkaa siis se paljon toivottu postaussarjani: Vegaanin jouluruoat. 

Moni lukija toivoi saavansa vinkkejä ja inspiraatiota siitä, mitä loihtia vegaanin joulupöytään. Tässä sitä siis piisaa!

Jaan teille parhaita itse testailemiani, löytämiäni ja mahdollisesti myös muokkailemiani reseptejä.

Ensimmäisenä luvassa:

Suussa sulavat punajuuripyörykät

Ainekset:

  • n.1 kg punajuuria
  • 2,5 dl hernerouhetta
  • 1 rkl luomu kasvisliemijauhetta
  • 2,5 dl kuumaa vettä
  • 1 punasipuli
  •  0,5-1dl kaurakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • n. 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Kuori punajuuret ja keitä ne melkein pehmeiksi. Laita sillä välin hernerouhe turpoamaan kasvisliemellä maustettuun veteen.

Raasta keitetyt punajuuret, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Silppua punasipuli.

Sekoita kulhossa yhteen punajuuriraaste, turvotettu hernerouhe, punasipulisilppu, kaurakerma, mausteet ja korppujauho. Sekoita käsin taikinasta tasainen massa. Laita massa jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele massasta pyöryköitä ja paista ne pannulla kauniin värisiksi reilussa määrässä öljyä (jotteivat jää kiinni). Muista lisätä öljyä aina välissä, kun paistat uuden erän pyöryköitä. Varo ettet pidä hellaa liian kuumalla, jotta punajuuripyörykät ehtivät kypsyä sisältäkin.

Kiitos inspiraatiosta mahtava chocochili blogi ja Elina, resepticreditit hänelle!

Voin taata, että nämä uppoavat varmasti! NIIN HERKULLISIA ja vieläpä ihanan simppeleitä! Laadukkaista raaka-aineista, yksinkertaista ja supermaukasta – siinä ruokaa mun makuun!

Oikein rauhallista ja hyvää itsenäisyyspäivää rakkaat lukijat!

<3:Venla

 1.1. 2016 www.venlasavikuja.fi

12 Kommentit

  1. Iisa

    Moikka, vaikka en ite vegaani ookkaan niin nää postaukset kiinnostaa aina! Paras ystäväni, joka on vegaani oli tosi kiitollinen kun linkkasin näitä sun vegaani postauksia hänelle! Jouluna menee molemmilla kokeiluun tämä, kuulostaa niin hyvältä!

  2. Anne Maria

    Hyvännäköisiä pyöryköitä! Varmaan toimisivat hyvin myös lindströminpihveinä. Teetkö myös laatikot itse, vai saako niitä kaupasta vegaanisena?

    P.S.Ootpas ihana <3

    • Venla Savikuja

      Aww kiitos<3

      Varmasti toimivat yhtä hyvin pihvien muodossa.
      Mun olisi tarkoitus tehdä laatikoita itse, mutta mikäli kaipaa joulukiireisiin valmiita tai puolivalmiita, niin kaupasta saatavat laatikkoainekset ovat tavallisesti vegaanisia, mutta kannattaa toki varmistaa asia.Täältä osoitteesta löytää listattuna vegaaniset valmiit pakastejoululaatikot, laatikkoainekset, sekä muitakin vegaanisia jouluruokia ja herkkuja:
      http://www.vegaanituotteet.net/joulu/

      🙂

  3. Tuija

    Oletko sä siis vegaani itsekin? Vaikuttas tosi herkullisilta ja vaikka en itse oo mikään vannoutunut kasvissyöjä niin oon aina pitänyt kasvisruuista enemmän kuin lihasta. 🙂

  4. Anni

    Moikka Venla!

    Olen seurannut blogiasi jo toista vuotta. Tosi mielenkiintoista lukea tästä uudesta ruokavaliosta.

    Itse en osaisi alkaa vegaaniksi, koska yksi mieliharrastuksistani on kalastus, vaikka se usein mielletään miesten harrastukseksi. Kuitenkin minulle on pienestä pitäen opetettu, kuinka kalan elämällä ei saa leikkiä. Kuitenkin olen samaa mieltä, että ihmiset elävät yhtä ’kulutusjuhlaa’ jonka takia lihantuotanto on lisääntynyt huomattavasti. Itse koitan enemmän suosia kasviksia ja kasvisruokia ruokavaliossani, vaikka lihaa käytänkin.

    Lisäksi yritän valita eläintestaamattomia tuotteita. Mietin tuossa vain, oletko harkinnut siirtymistä kosmetiikkaa, joka on eläimillä testaamatonta ja vegaanista? Itse käytän mm. LUSH-merkkistä palashampoota.

  5. EevaRG

    Tosi kiva juttusarja! Itse olen melko laiska kokkaaja, mutta moni kyselee näin joulun alla ”mitä vegaani syö jouluna”. 🙂

  6. Elisa

    En ole vegaani, mutta näitä oli pakko kokeilla. Jos vaan pystyy jollakin konstilla syömään enemmän kasviksia ja juureksia niin hienoa! Oikaisin hieman ja laitoin kaikki ainekset tehosekoittimeen, tuli hyvä massa. Pullat vaan eivät meinanneet pysyä koossa ja siksi paistoin uunissa. Saattoi johtua siitä että en jaksanut seisottaa taikinaa jääkaapissa… voi olla että ensi kerralla heitän vähän psylliumia joukkoon…
    Mutta maku oli loistava! Kiitos tästä vinkistä!

  7. Essi

    Testasin näitä viikonloppuna. Eivät oikein pysyneet kasassa, en tiedä missä vika…ehkä olin liian hätäinen. Mutta kuten äitini aina sanoo ”Ei se ulkonäkö makuun vaikuta” 😀 Joten uppposhan se punajuurimössökin :’D

  8. Allu

    Tosi hyvä resepti! Pysyivät hyvin kasassa 🙂
    Vinkkinä: punajuuret kannattaa keittää kuorineen, kypsien punajuurten kuoriminen on paljon helpompaa, ja punajuurten väri säilyy parempana 🙂

Lähetä kommentti