07.12.2015 | 10 Kommentit

Vegaanin jouluruoat part II

Taas löytyi ihana resepti, jonka haluan tietysti jakaa myös teille lukijoilleni.

Tällä kertaa kyseessä on niin simppeli ohje, ettei tämän helpommaksi kokkailu voi enää mennä. Mahtavaa!

Mä rakastan suolaisia naposteltavia ja dippejä, siispä mikäs sen parempaa kun tehdä ruokaisasta sellaisesta yksi lisuke joulupöytään.

Toisena luvassa:

Makoisat maa-artisokat kera sinappisen dipin

Ainekset

  • 600 g maa-artisokkia
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa

Dippi:

  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • vajaa 1 tl sinappijauhetta
  • 0,5 tl sipulijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Huom ei tarvitse siis kuoria. Pyörittele maa-artisokat oljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia, maa-artisokkien koosta riippuen.

Sekoita kaikki dippiaineet yhteeen ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Ja ei muuta kun nauttimaan!

Reseptin bongasin jälleen TÄÄLTÄ ihanan inspiroivalta sivustolta!

VEGAANIN JOULURUOAT PART I -postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

PS. Myös perinteisempiä jouluruokienreseptejä on luvassa seuraavissa postauksissa, sekä tietenkin lisää ihania herkullisia erikoisempia tuttavuuksia. Moni perinteinen jouluruokahan on jo alunperinkin kasvispohjainen ja maitotuotteet kasvismaitotuotteiksi vaihdettaessa, sekä kananmunat pois jättämällä tai korvaamalla, niistä saa helposti täysin vegaanisia. Miten ihanan yksinkertaista!

1. 1. 2016 www.venlasavikuja.fi

<3:Venla

10 Kommentit

  1. lillamy

    Voi että miten ihana sä olet, Venla. <3 Tulee niin hyvä mieli, kun laitat näitä reseptejä, itse myöskin koin aikamoisen herätyksen niistä videoista (joita en kyllä pystynyt kokonaan katsomaan..). Jos en kestä totuutta pihvin tai vaikkapa makaronilaatikon takana, niin en ole kyllä oikeutettu syömäänkään niitä. Ja enhän mä kestä, tulee niin huono olo nykyään lihan syömisestä.

    En ole siis ryhtynyt vegaaniksi ainakaan vielä, mutta lihaa en enää itse osta. Eilen tein ensimmäistä kertaa soijamakaronilaatikkoa ja oi, miten hyvää tuli! Mutta siis jos jossain vaikka tarjotaan ruokaa, niin saatan ottaa hieman myös lihaa, mikäli esimerkiksi kasvisruokavaihtoehtoa ei ole tarjolla. Kalaa tulee edelleen ostettua silloin tällöin kotiin. Tiedän, että on tavallaan todella tekopyhää toimia näin kuin mä toimin, mutta pienillä askeleilla eteenpäin. Ja jo pelkästään lihan syönnin vähentäminen on hyvä juttu, vaikkakin ihan alkuvaiheessa tätä elämäntapamuutosta vielä olen.

    Kivaa joulun odotusta! 🙂

    • Venla Savikuja

      Nimenomaan, tietenkin jo lihansyönnin vähentäminen on hieno muutos hyvään suuntaan!

      Ihana kuulla, että näitä reseptejä otetaan näin lämmöllä ja innolla vastaan, se ilahduttaa kovasti<3

      Kiitos ja oikein tunnelmallista joulunaikaa sinulle! 🙂

      PS. Paljon tsemppiä elämäntapamuutokseen! Kasvisruoat on kyllä niin herkullisia<3

  2. Karoliine

    Hei ihana Venla!

    Kun aloitat uuden blogin, voithan tehdä jatkossakin inspiroivia arjen ihanuus-postauksia? Niitä jossa on aitoja kuvia sun treenaamisista, sun perusterveellisestä safkasta, arjen hetkistä? Vaikka sun järkkärillä otetut kuvat on huippuhienoja, niin välillä on ihana lukea niitä vain siinä hetkessä puhelimella räpsäistyjä kuvia, mitä sulla oli varsinkin vuosi-pari sitten, tulee niin aito fiilis!! Meitä on iso kaveriporukallinen 24-vuotiaita tyttöjä ja saadaan ihan hirveesti inspistä sun niin energisistä aidoista postauksista, todella levität sitä positiivista energiaa ympärilles, kiitos <3 Myös kaikki pohdiskelu postaukset juuri tästä näkökulmasta kuinka HYVÄLTÄ tuntuu liikkua rankasti ja syödä semipuhtaasti välillä herkutellen, eikä keskittyä siihen ulkonäköön, niinkuin 90% muista blogeista!

    Ihanaa joulun odotusta sulle!!

    • Venla Savikuja

      Aww nöyrät kiitokset<3 Vitsi mikä hyvänmielenkommentti, olen niin otettu.

      Oon koittanu aina sillon tällön tehdä postauksia, joissa on tilannekuvia puhelimesta (varsinkin sillon kun ei oo ollu järkkäriä mukana), mutta edellisestä sellaisesta taitaa tosiaan olla jo aikaa. Todella hauska ja ihana kuulla, että sellaisetkin ovat edelleen tervetulleita. Sen lupaan, että inspis juttuja arjen ihanuudesta, sekä treeni- & hyvinvointipostauksia tulee aivan taatusti jatkossakin uudessa osoitteessani.

      Haluan vielä sanoa, että te annatte sitä positiivista energiaa mulle aivan yhtälailla, kun ootte näin kannustavia! Kiitos siis tuestanne koko teidän tyttököörille. HUIKEETA! Haleja ja oikein tunnelmallista joulunaikaa teille!

  3. möörve

    Ihan sydäntä lämmittää huomata miten nopeasti olet omaksumassa vegaanista elämäntapaa ja jaat sitä tänne meille muidenkin inspiraatioksi :)Täytyy kokeilla näitä maa-artisokkia joskus! Chochili tosiaan on mahtava blogi, oletko kokeillut Hoisin tofu -reseptiä? Siis niin mieletöntä!!

    • Venla Savikuja

      Kiitos, ihana kuulla!<3

      En ole vielä kokeillut, mutta nam kuulostaa hyvältä! Kiitos paljon vinkistä! 🙂

  4. Ilona

    Maa-artisokat on ihania! Olen itse tehnyt pari kertaa sellaista vegaanista dippiä, johon tulee n. 1 rkl tahinia, n. 1 rkl sitruunamehua, loraus mantelimaitoa tai vettä, valkosipulinkynsi silputtuna, reilusti tuoretta korianteria ja ripaus suolaa. En muista, mistä löysin reseptin, enkä ihan tarkkoja mittasuhteita, mutta suosittelen kokeilemaan ja etsimään omaan makuun sopivat ainesmäärät. 🙂 Tuosta tulee sellainen yhden ihmisen satsi, joten jos syöjiä on enemmän, kannattaa ainakin tuplata määrät. Olin itse vähän epäileväinen, kun tämä dippi ei ole tuollainen jugurttipohjainen, mutta epäilykset olivat turhia. Nam!

    Mukavaa, kun jaat vegaanisia reseptejä! Olen itse syönyt pääsääntöisesti vegaanisesti viime aikoina, joten luen niitä mielelläni. 🙂

  5. Marianne

    Heippa!

    Mulla on kaapissa herneproteiiniä ym muita kasvispohjaisia jauheita, jotka on nimenomaan tarkoitettu proteiinin lähteiksi. Luuletko, että niitä voisi ujuttaa esimerkiksi kasvispihvien sekaan? Viherpirtelöihin olen laittanut, mutta maku on ollut kovin jauhoinen.

    Olen lukenut blogiasi noin vuoden verran ja pakko myös kehua sinun tervettä asennettasi ylipäätään elämää kohtaan! Itse on tullut viimeisen puolen vuoden aikana pohdittua suhtautumistani lihaan ja olen pyrkinyt vähentämään punaisen lihan syöntiä sekä terveydellisistä että eettisistä syistä. Kokonaan vegaaniksi ei ole tarkoitus ruveta, mutta mielenkiinnolla seurailen sinun kasvispohjaisia ruokareseptejä! Toivoisinkin lähinnä vinkkejä siihen, että saisin kasvisruossani riittävästi proteiinia. 🙂

    Mukavaa joulun aikaa teidän perheelle!

  6. Emmi

    Kiitos jutuistasi! Sinunlaisiasi ihmisiä ajatuksineen maailma tarvitsee lisää. Havahtuminen oleellisuuteen ja herääminen elämään ovat niitä suurimpia asioita tässä hetkessä :-).

    Pakko jakaa tämä, kannattaa kokeilla sillä tuli niin huippuhyvää: Vaneljan blogista bataattipasta ja ”lihapullat”. TÖRKEEN HYVÄÄ SETTII!

    Jouluiloa, Venla!

Lähetä kommentti