14.05.2019 | 2 Kommentit

Helppoa ja herkullista: Seitan-riisitäytteiset paprikat & paahdetut kesäkurpitsat

 

Täytetyt paprikat ovat ihanan helppo ja herkullinen lounas tai illallisvalinta. Täytteitä olen varioinut simppelisti riippuen siitä mitä kaapista on milloinkin sattunut löytymään. Aiemmin mm. linssitäyte on kuulunut suosikkeihini, mutta tällä kertaa päätin kokeilla miten on seitan-riisi-täytteen laita. Ja toimihan se, suosittelen!

 

Tarvitset vain:

  • 4 paprikaa
  • 1 sipulin
  • pari valkosipulinkynttä
  • riisi-herne-maissi-paprikaseoksen
  • seitania
  • suolaa
  • valkosipulijauhetta
  • sipulijauhetta
  • mustapippuria
  • chiliä
  • vegaanista juustoa
  • kesäkurpitsan
  • öljyä paistamiseen
  1. Leikkaa paprikoiden ”hatut”, poista siemenet ja huuhtele paprikat vedellä.
  2. Kuullota sipuli- sekä valkosipulisilppu pannulla tilkassa öljyä mausteiden kera.
  3. Lisää joukkoon riisikasvissekoitus paistumaan. Heitä sekaan lopuksi seitan.
  4. Täytä paprikat seitan-riisiseoksella ja ripottele pinnalle vegaanista juustoa.
  5. Laita täytetyt paprikat uuniin paahtumaan 200 asteeseen n. 20-30 minuutiksi tai kunnes ne ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. 
  6. Pese ja suikaloi kesäkurpitsa. Paahda kesäkurpitsaviipaleet pannulla vegaanisessa voissa tai öljyssä sillä aikaa kun paprikat ovat uunissa. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella sekä chilillä.

 

Onko teillä jokin oma lempi paprikatäyte-bravuuri! Vinkkejä otetaan mielellään vastaan.

Herkullista tiistaipäivää toverit!

<3:Venla 

 

 

2 Kommentit

  1. ida ihana

    Ajateltiin juuri tehdä taas vaihteeksi täytettyjä paprikoita ja kesäkurpitsoja, joten tämä postaus tuli kuin tilauskesta, kiitos!:)

    Olemme käyttäneet täytteinä linssejä ja härkistä ja tehneet feta-oliivityylisiä kreikkalaisia paprikoita aiemmin. Tuo seitan on minulle uusi, onko se pakkasessa, ja muistuttaako sen valmistaminne tofua?

    Mukavaa loppuviikkoa!

    Ida

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  2. Minä

    Olen aiemmin seurannut blogiasi,mutta harmittaa kun nykyään aiheena pelkästään ruoka…

Lähetä kommentti