31.10.2013 | 31 Kommentit

Ei mikään perus roiskeläppä!

Annetaan hyvän kiertää, tänään se hyvä saa luvan olla terveellinen PIZZA, jonka tein yhden teistä lukijoistani inspiroimana. Kiitos, I love you!

Tämä oli niin hyvää, että jopa Pitsalover Makekin tilasi tätä jatkossa lisää. 😉

-Raasta 150g porkkanaa

-400g kukkakaalia

-sitten sekoitat kulhossa niiden joukkoon 150g mozzarellaa (laitoin kokonaisen sellasen pehmeän mozzarellapallon, jonka murensin joukkoon

-lisäksi kourallinen mozzarellajuustoraastetta

-kunnon ripaus ruususuolaa

-sitten heität joukkoon 3 kananmunaa, ja ei muuta kun käsi astiaan ja vaivaamaan. Olipas rentouttavaa möyhennellä sitä mössöä.

-sitten muotoilin taikinasta kahdelle pellille pöyreät pitsapohjat, jotka saivat uunissa 225 asteessa n.15 minuutissa kauniin rusehtavan värin.

-Sitten levitin päälle tomaattipyrettä, jauhelihaa, punasipulia, jalapenoa, kirsikkatomaatteja ja raastoin päälle vielä parmesaania. Sitten koko tekele vielä 10 minuutiksi uuniin 200 asteeseen ja valmista tuli. Annoin pitsojen vetäytyä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne pysyivät mainiosti kasassa.

Ei muuta kuin herkuttelemaan! 😛

En voi ottaa kunniaa tästä hienosta ideasta, mutta tein siitä oman porkkanajalapeno -versioni.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä mahtavan inspiroivasta blogista, josta lukijani nimimerkiltään Lapland vinkkasi:

http://www.lily.fi/blogit/elamani-kunnossa/viljaton-megaherkkupitsa

Ihanaa torstaita toivottelee Venla <3

31 Kommentit

  1. Tiina

    Vitsi näyttää herkulliselta! Mitä luulet, toimisko mozarellajuuston sijaan maitorahkalla? 🙂

  2. Tiina

    Vitsi näyttää herkulliselta! Mitä luulet, toimisko mozarellajuuston sijaan maitorahkalla? 🙂

  3. carita

    pitää pistää kokeiluun joku kerta! 🙂
    edellisesä postauksessa mainitsit vitamiinit yms. mutta et mitään proteiini/palautumisjuaheita.. mutta käytätkö jonkin näköisiä jauheita/lisäproteiineja? 🙂
    HYVÄÄ SYKSYÄ SULLE VENLA! 🙂

  4. SH

    upeaa ja mahtavaa!!

    Ei enää vehnää tai muita viljoja! Jeeeee! Kun tekee mieli jotain mättöruokaa, voi siitäkin saada terveellisen version! Kiitos sinulle Venla ja Lilyn Saaralle!

  5. carita

    pitää pistää kokeiluun joku kerta! 🙂
    edellisesä postauksessa mainitsit vitamiinit yms. mutta et mitään proteiini/palautumisjuaheita.. mutta käytätkö jonkin näköisiä jauheita/lisäproteiineja? 🙂
    HYVÄÄ SYKSYÄ SULLE VENLA! 🙂

  6. SH

    upeaa ja mahtavaa!!

    Ei enää vehnää tai muita viljoja! Jeeeee! Kun tekee mieli jotain mättöruokaa, voi siitäkin saada terveellisen version! Kiitos sinulle Venla ja Lilyn Saaralle!

    • Venla Savikuja

      Mä tein kaksi, voi toki tehä kolmekin, jos tekee pienempiä tai vaikka pellillisen kokoisen neliön. Riippuu pohjan paksuudestakin. 🙂

    • Venla Savikuja

      Mä tein kaksi, voi toki tehä kolmekin, jos tekee pienempiä tai vaikka pellillisen kokoisen neliön. Riippuu pohjan paksuudestakin. 🙂

  7. satu

    Mä tein tota sun versioo pitsasta, ja OLI HYVÄÄÄÄ!!!!!! nam! miten tosta pohjasta tuli noin täydeliinen…? 😉

  8. vera

    Uu näyttää hyvältä! (: olisko sulla jtn vinkkejä miten sais makeanhimon tainnutettua, kun tuntuu että koko ajan tekee mieli herkkuja…

    • Venla Savikuja

      Syötkö muuten riittävästi tai nukutko tarpeeksi? Itselläni ainakin makeanhimo kasvaa silloin, kun ei ole saanut unta riittävästi, tai ei ole päivällä syönyt tarpeeksi.

  9. Ida

    Ihan superhyvältä vaikuttava ruokaohje, pitää kokeilla! Toinen tällanen terveelliseksi muutettu roskaruoka on wrapit, joissa tortillalätyt on korvattu kaalinlehdellä. Tosi hyvää ja monipuolista, kun täytteitä voi vaihdella. Oon törmännyt ohjeisiin vain raa’alla kaalinlehdellä, mutta ite tykkään keittää isokokoisen kaalinlehden ja laittaa keittämisen jälkeen sen sisään esim sipulia, jauhelihaa, jalopenoja yms mitä nyt tekee mieli. Suosittelen jos et oo jo kokeillut 🙂

  10. Anki91

    Kokeilin tätä pizzaa, oli ihan hyvää, mutta toi kukkakaali ei oikeen täysillä napannut. Sen sijaan kokeilin tilalle kesäkurpitsa-raastetta, tuli ihan sairaan hyvää! 🙂

  11. imlacking

    Näyttääpä hyvältä. Itse oon tehnyt kans kukkakaalipizzapohjaa, tosin mulla oli siinä maissijauhoja (alkuperäisessä ohjeessa mantelijauhoja). Piti ihan vähän maistaa sitä pelkkää pohjaa, mutta ei ollut yhtään mun makuun niin. Sitten, kun pisti täytteitä päälle, myös pohjasta tuli tosi hyvän makuinen.

    Pitää todellakin kokeilla myös porkkanaa seuraavalla kerralla.

Lähetä kommentti