14.10.2014 | 5 Kommentit

Täydellinen Mafia Lasagne

”Tarjoan teille nyt reseptin, josta ette voi kieltäytyä.”

Tämä on ehdottomasti maukkain lasagne, mitä olen ikinä syönyt.

Jo kokatessasi voit tuntea mafiosojen hiillostavan henkäyksen niskassasi.

Ainekset:

n.200-450 grammaa chorizo makkaraa

n. 400 grammaa jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä (murskattuna)

1 pieni purkki tomaattimurskaa

3,5 dl paseerattua tomaattia (mutti)

4 dl valmista tomaattikastiketta (mutti)

1 dl vettä

2 rkl sokeria

1 1/2 tlsk basilikamaustetta

1/2 tlsk fenkolimaustetta

1 tlsk italialaista mausteseosta (basilika, meirami, oregano, rosmariini, salvia, timjami, persilja)

1/4 tlsk mustapippuria

4 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa

12  pinaattilasagnelevyä

4 dl ricottajuustoa

1 kananmuna

 suolaa

3 isoa mozzarellapalloa

1,5 dl parmesan-juustoa raastettuna

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 190 asteiseksi.

1. Lisää kattilaan chorizo, jauheliha, sipuli ja valkosipulimurska, ja ruskista nämä. Sekoita joukkoon tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattikastike ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, fenkolimausteella, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja 2 rkl persiljalla. Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti ja sekoittele välillä.

2. Sekoita ricottajuusto ja 1 kananmuna ja 2 rkl persiljaa sekä 1/2 tlsk suolaa.

3. Kokoa lasagne. (voit suojata vuoan leivinpaperilla, jotta ruoka ei tartu kiinni, tällöin säästyt hermojaraastavalta tiskaus-operaatiolta) Laita ison vuoan pohjalle ensin ohuesti jauhelihakastiketta,

 lado päälle pinaattilasagnelevyt ja voitele ne ricottajuustoseoksella.

Revi päälle yksi mozzarellapallo.

Laita päälle ohuelti lihakastiketta ja 0,5 dl parmesaanijuustoa.

Toista tässä järjestyksessä seuraava kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi mozzarella-juustoa ja parmesania.

 Laita vuoan päälle folio. Jos voitelet folion öljyllä sisäpuolelta, se ei tarraa kiinni juustoon.

4. Paista lasagnea uunissa 25 minuuttia, foliolla peitettynä. Ota sitten folio pois, ja paista vielä 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa lisukkeeksi raikasta salaattia.

Suositellaan nautittavaksi hyvän italialaisen punaviinin, sekä Kummisetä -trilogian kanssa 😉

Makoisaa tiistaita tyypit!

PS. Kuvat on otettu salaisessa tukikohdassamme, eli mökillä.

<3:Venla

Alkuperäisresepti:

http://allrecipes.com/recipe/worlds-best-lasagna/

5 Kommentit

  1. Niina

    Mistä kauppaketjusta noita Mutti tuotteita löytyy? Täytyy kokeilla kun näyttää niin hyvältä

  2. JS

    Lasagne tekeillä, katsotaan mitä tulee. Mutti-valikoima oli kaupassa hieman huono, harmi, ne ovat kyllä laadukkaita. Alkuperäisessä ohjeessa lasagnelevyt keitetään ennen kokoamista, tässä ei ilmeisesti ollut tarkoitus. En ole kyllä koskaan kuullut moisesta tavasta.

    Ohjeessasi uuni laitetaan kyllä melkoisen aikaisin lämpiämään 😉

Lähetä kommentti