14.04.2016 | 10 Kommentit

Herkullinen hernerouhelaatikko

Torstain kunniaksi pistetään jakoon ihanan perinteinen, simppeli, mutta sitäkin maukkaampi hernerouhemakaronilaatikko.

Tarvitse vain:

2 dl kotimaista kuoretonta hernerouhetta

3 dl kiehuvaa vettä

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 porkkanaa

2 rkl rypsiöljyä

3 tl haluamiasi kuivattuja yrttejä/mausteseosta, jossa voi olla esim: basilikaa, persiljaa, chiliä, valkosipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

300 g makaronia/pastaa

4-6 dl kasvislientä

purkillinen kaurakermaa

Päälle: pellavansiemenrouhetta

Päälle voi ripotella halutessaan myös vegaanista juustoraastetta.

Tarjoile lisukkeena esim. lehtikaalisalaattia.

1 . Kaada hernerouheen päälle kiehuva vesi. Anna hautua
noin puoli tuntia. Huuhtele turvonnut hernerouhe siivilässä, jotta vedestä tulee kirkasta.

2 . Hienonna valkosipulit, sekä sipulit ja raasta porkkanat.

3 . Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanaraastetta pannulla öljyssä n. viisi minuuttia. Mausta seos.

Keitä makaronit, mutta jätä ne vielä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät uunissa.

Yhdistä paistos & makaronit, ja kaada ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi, sekä kaurakerma. Ripottele makaronilaatikon päälle lopuksi pellavansiemenrouhetta.

Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Valmista tuli! Ei muuta kun herkuttelemaan!

<3:Venla

10 Kommentit

  1. Lemmi

    Hyvältä näyttää! En olekkaan ennen tajunnut päälle laittaa pellavansiemenrouhetta, voisinkin kokeilla ensi kerralla 🙂

Lähetä kommentti