Torstain kunniaksi pistetään jakoon ihanan perinteinen, simppeli, mutta sitäkin maukkaampi hernerouhemakaronilaatikko.
Tarvitse vain:
2 dl kotimaista kuoretonta hernerouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
3 tl haluamiasi kuivattuja yrttejä/mausteseosta, jossa voi olla esim: basilikaa, persiljaa, chiliä, valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
300 g makaronia/pastaa
4-6 dl kasvislientä
purkillinen kaurakermaa
Päälle: pellavansiemenrouhetta
Päälle voi ripotella halutessaan myös vegaanista juustoraastetta.
Tarjoile lisukkeena esim. lehtikaalisalaattia.
1 . Kaada hernerouheen päälle kiehuva vesi. Anna hautua
noin puoli tuntia. Huuhtele turvonnut hernerouhe siivilässä, jotta vedestä tulee kirkasta.
2 . Hienonna valkosipulit, sekä sipulit ja raasta porkkanat.
3 . Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanaraastetta pannulla öljyssä n. viisi minuuttia. Mausta seos.
Keitä makaronit, mutta jätä ne vielä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät uunissa.
Yhdistä paistos & makaronit, ja kaada ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi, sekä kaurakerma. Ripottele makaronilaatikon päälle lopuksi pellavansiemenrouhetta.
Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Valmista tuli! Ei muuta kun herkuttelemaan!
<3:Venla
Hyvältä näyttää! En olekkaan ennen tajunnut päälle laittaa pellavansiemenrouhetta, voisinkin kokeilla ensi kerralla 🙂
Joo kokeile ihmeessä! 🙂
Kuinka monelle tuosta määrästä riittää suunnilleen?
n. 5-6 henkilölle suunnilleen, tai riippuu syöjien annoskoosta toki. 🙂
Mahtava ruoka idea!
Mukava kuulla! 🙂
Maito- ja vehnäallergikko kiittää ohjeesta! 🙂
Kiitos kiitos, Heidi! 🙂
Tänään kokeilin viimein tätä reseptiäsi! NAM, tosi hyvää 🙂
Mahtava kuulla, Jenna! Kiva, että maistui! 🙂