Söin tässä pari päivää sitten siskoni luona niin ihanan kesäisen raikasta ja maukasta perunasalaattia, että oksat pois! Kyseinen resepti oli kuulemma suosikki ruokakirjailijani käsialaa. Löydätte sen täältä.
Eilen sitten perunasalaattihimotuksissani päätin ryhtyä itse kokkailupuuhiin, kaapistani ei kuitenkaan löytynyt sen enempää ranskalaisia vihreitä linssejä kuin tilliäkään. Ei huolta, kyllä hätä keinot keksii! Nälkäisenä kauppaan lähteminen – kuten ehkä tiedättekin – on vihoviimeistä hommaa, joten päätin kyhätä annoksesta oman versioni niillä aineksilla mitä löytyi.
Näillä mentiin:
- uusia perunoita
- rypsiöljyä
- suolaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 pakettia punaisia linssejä
- n. 1-2 teelusikallista luomu kasvisliemijauhetta
- loraus vettä
- tuoretta korianteria
- kevätsipulia
Kastike:
- loraus rypsi- tai oliiviöljyä
- limenmehua
- tilkka agavesiirappia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Kuumenna uuni 225/ tai kiertoilma 200 asteeseen.
-
Pese perunat ja puolita isoimmat. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää tilkka öljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin pintaansa.
-
Sillä aikaa kun perunat ovat uunissa paahtumassa, silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetki. Huuhtele linssit ja heitä sipuleiden joukkoon. Mausta kasvisliemijauheella ja lisää joukkoon loraus vettä.
-
Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä pikkukipossa ja jätä maustumaan.
-
Sekoita lämpimät perunat ja linssisipuliseos isossa kulhossa yhteen.
-
Heitä pilkottu kevätsipuli ja tuore korianteri perunasalaatin joukkoon ja sekoita.
-
Tarjoile annos lämpimänä kirpeän raikkaan limekastikkeen kera.
Tässä oli minun hieman erilainen ja oikaistu versioni. Kokeilkaa ihmeessä molempia.
Ihanan nopeaa, herkullista ja helppoa!
PS. Nyt alko soimaan päässä: "Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna on ruoka ihan oikea…"
<3:Venla
Kuulostaa ja näyttää ihanalta! Täytyy heti kokeilla 🙂
Mahtava kuulla! Toivottavasti maistuu 🙂