Hrr.. ulkoilu raikkaassa syyssäässä, takkatulen loimu ja ihanan mausteinen kookoksella, korianterilla, inkiväärillä ja limellä höystetty kurpitsakeitto. Kerrassaan täydellinen yhdistelmä!
Ainekset /n. 4-6 annosta:
- 1 iso myskikurpitsa
- rypsiöljyä
- mustapippuria
- agavesiirappia
- suolaa
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- n. 2–3 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- ½-1 tl juustokuminaa
- 1 tl curryjauhetta
- ½ tl chilihiutaleita / tai oman maun mukaan
- 5 dl kasvislientä
- n. 2½ dl kookoskermaa
- ½ limen mehu
- tuoretta korianteria
- hampunsiemeniä
Leikkaa kurpitsa isoiksi paloiksi ja kuori ne, poista sisältä siemenet ja rihmasto. (Voit ottaa siemenet talteen ja paahtaa niitä esim. keiton koristeeksi.)
Laita palat pellille leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kaada päälle rypsiöljyä ja mausta mustapippurilla, agavesiirapilla ja suolalla.
Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa kunnes ne ovat kypsiä eli noin 30 minuuttia.
Sillä aikaa, kun kurpitsat ovat uunissa, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, ja raasta kuorittu inkivääri. Kuullota sipulisilppu ison kattilan pohjalla öljytilkassa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon juustokumina, curry, chilihiutaleet ja raastettu inkivääri. Sekoittele sipulia ja mausteita kattilassa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon paahdetut kurpitsapalat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Itse soseutin tällä kertaa mökin perunamuusisurvimella, ja sekin ajoi hyvin asiansa.
Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kookoskerma. Sekoita ja anna lämmetä muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita. Maista onko mausteita riittävästi ja lisää niitä tarvittaessa.
Viimeistele keitto tuoreella korianterilla, hampunsiemenillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Ei muuta kun nauttimaan!
<3:Venla
..ja maistuu! Kannattaa kokeilla! 😉
Oi mahtava kuulla, että maistui!
Sama täällä, mausteiset lämmittävät keitot houkuttelevat etenkin näin kirpsakoilla keleillä.
Oikein tunnelmallista ja herkullista syksyn jatkoa sinulle Oona! 🙂
Kuulostaa niin herkulliselta!
Kiitos ihanasta reseptistä! Nyt kun ilmat ovat viilentynyt, niin minulla ainakin tekee mieli kauheasti lämmittäviä ja mausteisia keittoja. Monta päivää haaveilin juurikin tällaisesta kurpitsakeitosta. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta. Tein juuri tätä ja voi veljet, kuinka hyvää tuli! Maku on täysi kymppi. Kiitos sinulle ja aurinkoista syksyn jatkoa! ☺️
Toivottavasti löysit mieluisia resepti-ideoita postauksista ja tämäkin keitto maistui!
Kiitos ilahduttavasta kommentista Vilma. 🙂
Ahh, katson juuri Netflixistä dokkaria lihansyönnistä ja sen vaikutuksista. Varmaan tuttu dokkari myös sinulle? Oli pakko sukeltaa blogiisi, hakemaan inspiraatiota ruokaan joka olisi parempaa minulle & perheellemme ja maapallolle. Ihanaa kun on olemassa tuollaisia suunnannäyttäjiä kuin sinä ☺ Tämäkin keitto näyttää aivan törkeän hyvältä ja maistui takuulla paremmalta kuin makaroonilaatikko Jään tutkimaan muita reseptejä ja pakko laittaa myös testiin 🙂