11.10.2016 | 0 Kommenttia

PAAHDETTU KURPITSA-KIKHERNESALAATTI

HeVi-osaston upeita sesonkituotteita ei kannata ohittaa. Satokauden kasvisten hyödyntäminen on sekä edullista, ekologista, että herkullista. Kuten edellisistä postauksistani on saattanut päätellä, ovat viime aikoina ainakin monikäyttöiset kurpitsat löytäneet tiensä meidän ostoskoriin ja lautaselle.

Tällä kertaa luvassa ihanan mausteinen syksyinen salaatti!

Ainekset:

  • 1 hokkaidokurpitsa
  • rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pari pakettia käyttövalmiita kikherneitä
  • pari tl raastettua inkivääriä
  • juustokuminaa
  • tuoretta chiliä tai chilihiutaleita
  • ripaus kurkumaa
  • halutessasi voit laittaa myös valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • parsakaalia (tuoretiskiltä tai vihannespakasteista)
  • 1 punainen paprika
  • suomalaista omenaa
  • vegaanista fetaa
  • tuoretta basilikaa tai korianteria

Halkaise kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmasto. Kuori ja pilko kurpitsapalat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita kurpitsapalat ja kikherneet kulhoon ja pyörittele ne öljyssä, heitä joukkoon valkosipulisilppu, inkivääriraaste ja kaikki mausteet.

Laita kikherneet ja kurpitsanpalat pellille leivinpaperin päälle. Paahda kurpitsapaloja ja kikherneitä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Pilko sillä aikaa parsakaali, paprika, omena ja feta paloiksi. Heitä paahdetut kurpitsanpalat ja kikherneet niiden joukkoon ja viimeistele annos tuoreella basilikalla tai korianterilla.

<3:Venla

0 kommenttia

Lähetä kommentti