16.10.2013 | 20 Kommentit

Piirakka

Jokunen päivä sitten Veera ja hänen kämppiksensä Iida olivat meillä saunomassa ja iltaa viettämässä. Päätin leipoa suolaisen piirakan. Siskollani on keliakia, joten leipoessa on huomioitava, että piirakkapohjasta tehdään gluteeniton.

Pohja:

100g voita

2dl gluteenitonta jauhoseosta

1dl tummaa gluteenitonta jauheoseosta

1dl juustoraastetta

1,5dl vettä

Laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen. Sekoitin pehmeän voin, jauhoseokset, juustoraasteen ja veden keskenään. Jauhoisilla käsillä painelin taikinan voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sitten paistoin jauhelihan, jonka joukkoon laitoin puolikkaan sipulin, chiliä ja pippuria ..ja mitähän muita mausteita tuli heitettyä joukkoon. No laittakaa mitä mieli tekee;) Annoin jauhelihan ensin jäähtyä, ja sitten levitin sen pohjan päälle yhdessä oliivien, punasipulin, fetan, aurinkokuivattujentomaattien ja vihreän, keltaisen ja punaisen paprikan kanssa. Sitten kaadoin päälle 2dl ruokakermaa. Koristeeksi mozzarellaraastetta ja ei muuta kun uuniin kypsymään n. puoleksi tunniksi tai kunnes näyttää kypsältä. Piirakan koristelun kruunasI vielä paistamisen jälkeen päälle asetellut rucolat.

Kynttilöitä, piirakkaa, sauna ja hyvää seuraa. Voisiko parempaa syysiltaa olla?

<3:Venla

PS. Vinkatkaa mielellään lisää jotain maukkaita vaihtoehtoisia tapoja tehdä gluteeniton piirakkapohja. Tai muuten vaan muita makoisia piirakkaohjeita. Reseptejä otetaan innolla vastaan. 🙂

20 Kommentit

  1. anna

    Pohja purkki rahkaa, 1muna, 1tlsuola, 2tl leivinjauhe,1,5-2dllpuhdasta kaurahiutaletta jotka musrkataan. Päälle omat täytteet kinkku on tosi hyvä ja lopuksi 1prk kermaviili+2munaa sekotusta. Uunissa 30min

  2. JereVii

    Nam ku hyvän näköistä!
    Mites, onko kokeiltu jyttejauhoja? Pitäis soveltua gluteenittomalle ja toimii lähes kuin vehnäjauhot 😉

  3. Ella

    Kandee kokeilla the good morning-nimisestä blogista ohjeita! Niistä on tosi moni gluteenittomia ja muutenki tosi terveellisiä, siä varmasti aineki tykkäisit;)

  4. sipe

    maitorahka pohjassa antaa mehevyyttä, esim
    3 dl glut jauho,
    0,5 tl suola
    75 gr voita (pehmeä, ei sula)
    1 dl maitorahka
    1 rkl vettä
    ripaus juustoraastetta
    kaikki sekasin ja taputellaan vuokaan, esipaistetaan 5 min ja sit täytteet kinkku-kana, savuporo jne ja päälle voi laittaa juuston alle lisämehevyyttä tuomaan 1 tlk kermaviiliä jossa 2 munaa ja vartiksi uuniin 200 asteeseen ON hyvää 🙂 myös ilman tota kermaviili-munaseosta.

  5. Minna

    Voin tilalle avokado muussattuna, maukasta ja terveellistä! Itse käytän piirakkapohjissa täysjyvävehnäjauhoa ja täysjyväruisjauhoa.:)

  6. Jenna

    Sun tekemä piirakka näyttää tosi hyvältä, pakko kokeilla tänään:) itselläni on keliakia, ja teen kans samalla ohjeella yleensä piirakkapohjan. Täytteenä on hyvää kinkku, paprika, sipuli, kermaviili +muna sekoitus. Sun blogi on todella ihana! Oon saanut paljon motivaatiota liikkumiseen ja laihduttamiseen tätä kautta:)

  7. Ammi

    Mahtavan näköinen piirakka.
    Semper.fi/ kautta reseptit saa hyviä ohjeita. Käytän niitä paljon itse, mutta joudun muokkaamaan niitä paljon monien allergioiden vuoksi.

  8. laura

    aivan ihana blogi sulla!sun kautta on tullu sellanen pakko mielle liikkuu ja muutenki syödä terveellisemmin.aiemmin istuin vaa kotona mutta nyt tulee käytyy joka päivä salilla kavereitten kans!ihan mahtavaa!:)

    • Venla Savikuja

      Hienoa kuulla jos olet innostunut liikkumaan! Mutta muista pitää kunnon välipäiviäkin salista ja ihan vaan levätä. SILLÄ SE ON ENSISIJAISEN TÄRKEÄÄ. Lihakset kehittyy levossa ja kroppa tarvitsee lepoa muutenkin. Vaikka liikunta onkin mahtavaa, eikä meinaa malttaa olla, niin on kuitenkin levättävä, lepääminen on treenin lisäksi aivan yhtä tärkeää. 🙂 Tsemppiä!

Lähetä kommentti