Tässä tulee syksyinen ja suussa sulava tämän hetken lempparikeittoni: Samettinen kookos-curry-bataatti-porkkana-keitto.
Keitot on siitä mainioita, että jos ei joka päivä jaksa kokkailla, niin niitä on helppo tehdä iso kattilallinen kerralla. Usein tuntuu, että keittojen maku vain paranee entisestään seuraavana päivänä, kun ne ovat saaneet rauhassa maustua yön yli jääkaapissa.
Ainekset:
papuja / linssejä / soijaa
2 tölkkiä kookosmaitoa
2-3 rkl punaista thai-currytahnaa
2-3 valkosipulinkynttä
peukalonpään verran inkivääriä
1 iso bataatti
4 porkkanaa
1 punainen paprika
1,2 litraa kuumaa vettä
1/2 kasvisliemikuutio
loraus limen tai sitruunan mehua
Tee näin:
Kuori porkkanat ja bataatti ja pilko ne, sekä paprika ohuiksi tikuiksi.
Mittaa kattilaan 1 tölkki kookosmaitoa ja 2 rkl currytahnaa, lisää joukkoon myös valkosipuli ja inkivääri.
Kuumenna seos ja lisää joukkoon soijasuikaleet/valitsemasi proteeininlähde. Paista hetken aikaa.
Lisää joukkoon kuuma vesi, kasvisliemikuutio sekä bataatti.
Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää sitten paprika ja porkkanat.
Lisää toinen tölkki kookosmaitoa ja tarkista välillä kasvisten kypsyyttä. Mausta vielä lorauksella limen tai sitruunan mehua.
Suositellaan nautittavaksi pimeinä syysiltoina kynttilän valossa, vilttiin kääriytyneenä, sateen ropistessa ikkunaa vasten. Antaa kummasti potkua ja väriä harmaaseen päivään, myös esimerkiksi lounasaikaan nautittuna.
Ei muuta kun herkuttelemaan!
<3:Venla
Minua inspiroinut resepti löytyy täältä. Muokkailin sitä vähän, ja vaihdoin nuudelit bataattiin, sekä lisäilin mausteita.
Mahtava ajotus tälle reseptille! Pitää just tänä iltana kokkailla kavereille jotain, mikä sisältää inkivääriä! 🙂 Kiitos!
Jes, mainiota! Toivottavasti maistui kaikille! 🙂
Eikö kanoja paisteta pannulla?
Ei tarvitse, ne keitetään kypsäksi.
Siis teetkö aluksi pannulla ja sitten kattilassa? Itselleni jäi hieman epäselväksi tämä ”kuumenna seos ja lisää joukkoon suikaloidut kanafileet. Paista hetken aikaa.” Paistanko kanat erikseen pannulla ja kaikki muu vain kattilassa, kunnes kanatkin laitetaan myös kattilaan? 🙂
Pahoittelut, jos olin epäselvä. Kanat siis laitetaan suoraan kattilaan, ne vaan ”esipaistetaan” mausteiden kanssa kattilassa, mutta ne keitetään kypsäksi (kypsyvät keiton kiehuessa), ei siis paisteta. 🙂
Tätä on aivan pakko kokeilla, kuulostaa älyttömän hyvältä!! 🙂 Tein susta pienen maininnan mun blogiin kun tää on mun suosikkini ollut jo pitkään, toivottavasti ei haittaa! 🙂 ( http://www.lily.fi/blogit/rosannan-elamaa/halloween )
Hyvää Halloweeniä Venla! <3
Kannattaa kokeilla ehdottamasti, toivottavasti maistuu! 🙂 Ei tietenkään haittaa, suuret kiitokset, olen todella otettu. Kiitokset aamuni piristyksestä, tuli niin hyvä mieli! Ihanaa viikonloppua sulle!<3
Ihanan näköistä keittoa 🙂 mä tein viime viikonloppuna bataattikeittoa myös :). Mut tuliks sulla sellaista lientä siitä keitosta vai sellasta paksua sosekeittoa niinkun pitääkin?
Toi mitä itse tein ei varsinaisesti ookaan mitään sosekeittoa, liemi on ehkä ennemmin siltä väliltä 😀 Ainakin mun keitossa, kun halusin keittää bataatteja sen verran kauan, että niistä tulee ihanan pehmeitä, mutta joukossa on myös ihan palojakin. 🙂
Kun me yritettiin tehdä paksua sosekeittoa mut ei siitä sellasta tullu 🙂