13.03.2017 | 2 Kommentit

DOKUMENTTISUOSITUS: BEFORE THE FLOOD

Eilen sain vihdoin katsottua elokuvan, jonka olen jo pitkään halunnut nähdä. Onneksi satuin istahtamaan sohvalle juuri sopivalla hetkellä, kun television avatessani National Geographic -kanavalta (joka maaliskuun alussa muuttui maksuttomaksi kanavaksi) alkoi kyseinen Fisher Stevensin ohjaama ilmastonmuutoksesta kertova dokumenttielokuva: Before The Flood. Yksi elokuvan tuottajista, Oscar-palkittu näyttelijä, ympäristöaktivisti ja YK:n rauhanlähettiläs Leonardo DiCaprio kiertää dokumentissa ympäri maailmaa perehtymässä ilmastonmuutoksen syihin ja vaikutuksiin. Hän keskustelee aiheesta monien nimekkäiden henkilöiden kanssa ja haastattelee tutkijoita sekä asiantuntijoita, joilla on tarjota keinoja tilanteen korjaamiseksi.

Minusta pelottavinta dokumentissa on se, kuinka vaikutusvaltaisessa asemassa olevat henkilöt kiistävät tieteellä todistetut faktat. Vaikka elokuva sisältääkin paljon informaatiota ja synkkääkin synkempiä tosiasioita, ei sen ote ole paasaava tai täysin lohduton. Keinoja tosiaan löytyy, niihin on vain tartuttava viipyilemättä, sillä aikaa ei ole hukattavaksi. 

Dokumentti sisältää kaiken edellä mainitun lisäksi paljon upeita kuvia, kohteita, maisemia ja eläimiä.

Tämä on ehdottomasti elokuva, joka jokaisen tulisi nähdä.

 

Traileri:

2 Kommentit

  1. Jasmina

    Vaikutti kyllä todella mahtavalta! Ja maanantaina siis näkyi telkusta… Harmi kun en tajunnut katsoa! 🙁 Mutta tuontrailerin katsoin ja oli pysäyttävää. Ja parasta tuossa on se, että ei ole mitnekään näytelty elokuva, jos tajuat mitä tarkoitan 🙂 Onneksi on kyseessä dokumentti ja DiCaprio aidosti välittää tästä ongelmasta. Respect!

  2. Juuli

    Dokumentti kyllä kiinnostais, mutta pelkään vaan ahdistuvani entisestään. Jo nyt en tahdo pystyä uutisia lukemaan kun tuntuu että ihmiset tuhoavat tämän koko maailman. Itse koitan elää jotenkuten luontoa säästäen, mutta tuntuu että 8 miljardia muuta ihmistä pitäs kaikki saada ymmärtämään ja toimimaan myös samoin.

Lähetä kommentti