14.06.2017 | 10 Kommentit

Berliinin nähtävyydet – TOP 10

Väsäilin teille kasaan pikaiset Berliinivinkit, jotta tulevana viikonloppuna kyseiseen kohteeseen lähtevät lukijani ehtivät napata nämä talteen. Tämä oli toinen kertani Berliinissä. Aiemmalta lyhyeltä visiitiltäni, jolloin olin reilaamassa ympäri Eurooppaa, päällimmäisenä mieleeni jäivät lähinnä Brandenburgin portti ja Potsdamer Platzille tuodut Berliinin muurin palaset, joten mm. koko boheemimpi Berliini ja se itse taiteilijoiden upeasti koristelema pidempi pätkä muuria jäivät kokonaan näkemättä. Onneksi asia korjaantui näin vuosien jälkeen ja koinkin nyt saavani huomattavasti laajemman kuvan kyseisestä kaupungista.

1. East Side Gallery (Berliinin muuri)

Taiteilijoiden näyttävästi koristelema reilun kilometrin pituinen pätkä aitoa Berliinin muuria. Vähän riiippuen siitä missä päin kaupunkia majoitut, voit suunnata tänne esimerkiksi metrolla vihreää linjaa pitkin Warschauer Str. päätepysäkille ja kävellä muurin katutaidetta ihastellen Ostbahnhof -asemalle päin. 

 

2. Spree-joki

Jokea voi jäädä ihastelemaan esim. samalla reissulla, kun ottaa Berliinin muurin haltuun, sillä Warschauer Strassen päästä löytyy kuppiloita, joihon voi istua vaikka kahville päivää paistattelemaan. 

 

3. Alexanderplatz

Yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä on Alexanderplatzin TV-torni. Jos et tyydy ihastelemaan tornia alhaalta käsin, voit suunnata maksua vastaan yläilmoihin ruokailemaan tai drinkille. Pöytävaraus on suositeltavaa tehdä etukäteen. 

Alexander Platzin läheisyydestä löytyy myös paljon shoppailupaikkoja. Jos suuntaat Torstraßen kadulle päin, kuten me teimme, saatat löytää matkan varrelta ihania ravintoloita ja liikkeitä.

Alexanderplatzilllekin on helppo tulla julkisilla. Me hyppäsimme Wittenbergplatzilta punaista metrolinjaa pitkin Pankowin suuntaan ja jäimme Alexanderplatzin pysäkillä. 

Alexanplatzilta on myös helppo kävellä toiseen suosittuun kohteeseen; Museosaarelle. 

 

4. Brandenburgin portti (1791)

On historiallinen nähtävyys ja yksi Berliinin tunnetuimmista symboleista.

 Samalla kun käy katsomassa Brandenburgin porttia on helppo tsekata myös Reichstag eli valtiopäivätalo. 

 

5. Holocaust-muistomerkki

On suuri juutalaisten kansanmurhalle omistettu muistomerkki. 

 

6. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz oli aikoinaan yksi Euroopan vilkasliikenteisimmistä aukioista, kunnes se tuhoutui toisen maailmansodan aikana lähes maantasalle ja jäi hylätyksi. Myöhemmin aluetta alettiin rakentaa uudelleen. Nykyisin Potsdamer Platzin alue toimii pilvenpiirtäjineen modernin arkkitehtuurin luomuksena. 

Myös Saksan suurimmat elokuvaensi-illat ja Berliinin tunnetut elokuvajuhlat järjestetään Potsdamer Platzin Sony Centerin upeissa puitteissa.

Potsdamer Platzilla haahuillessamme ohitimme myös Legoland Discovery Centren, jonka sisäänkäyntiä koristaa suuri legokirahvi.

 

7. Siegessäule (Voitonpylväs) 

Voitettujen sotien kunniaksi pystytetty muistomerkki sijaitsee nykyään liikenneympyrän keskellä.

 

8. Hyvän ruoan ystävänä laskisin itse tietenkin nähtävyydeksi myös mainion ravintolatarjonnan. Muutamasta onkin tulossa erillinen postaus.

 

9. Kannattaa seikkailla eri kaupunginosissa kuten esim. Mitte, Kreuzberg, Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Neukölln, Charlottenburg sekä Tiergarten, jotta kokee monipuolisesti Berliiniä.

Bergmannstrasselta löytyy mm. muutamia vintageliikkeitä yms.

Neuköllnistä Weserstrasselta löytyy myös paljon kuppiloita, ravintoloita ja muutamia vintageliikkeitä.

 

10. Kurfürstendamm

Länsi-Berliinissä, Zoologischer Garten -juna-aseman ja Wittenbergplatzin läheisyydessä sijaitsee Keisari Vilhelmin muistokirkko eli Gedächtniskirche, joka on katkennut kärjestään toisen maailmansodan pommitusten vuoksi. Kurfürsterdammin katu oli aikoinaan Länsi-Berliinin tärkeä liikekeskus. Se on myös edelleen suosittu shoppailukatu. Sieltä löytyvät suurimmat merkkiliikkeet ja autonvalmistajien näyteikkunat. Viereisellä Tauenzienstrassella sijaitsee suuri tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe ja paljon ketjuliikkeitä.

 

Jos ehditte, tsekatkaa myös Checkpoint Charlie, se jäi meiltä tällä kertaa katsastamatta. Checkpoint Charlie oli kuuluisa Länsi- ja Itä-Berliinin jakava rajanylityspaikka, jossa on vielä tänäkin päivänä pieni vartiokoppi.

HUOM! Kohdat 4.- 7. on helppo kokea samalla kävely- tai pyöräilyreissulla. Niiden läheisyydessä sijaitsee myös Berliinin tunnetuin puisto, joka peittää suuren osan Tiergartenin kaupunginosan alueesta.

PS. Kannattaa tosiaan ottaa huomioon, että Berliini on laaja kaupunki, josta löytää eri puolilta useita sykkiviä keskustoja, joten ei kannata jäädä vain yhdelle pienelle alueelle seikkailemaan. 

Siinä meikäläisen Berliinivinkit!

Kommenttiboksiin saa ihmeessä heitellä paljon lisää teidän omia suosikkeja.

<3:Venla

10 Kommentit

 1. Vierailija

  Museoista tykkääville suosittelen DDR-museota. Kuvaa hienosti entisen Itä-Saksan arkea myös sen ajan tavallisten ihmisten näkökulmasta.

 2. Kaisa

  Gedenkstätte Berliner Mauer on hieno kohde, jossa aukeaa kouriintuntuvasti se, millainen vaikutus Berliinin jakamisella oli. Huolella rakennetut ulkoalueet, joissa näkyy oikeassa mittakaavassa muuri ja sen suoja-alueet, sekä vaikuttava muistoseinä, jossa muurille pakoyritysten vuoksi kuolleiden ihmisten kuvia, syntymä- ja kuolinpäiviä.

  Lisäksi suosittelen varsinkin historiasta kiinnostuneille juutalaismuseota, hieno arkkitehtuuri ja vaikuttava näyttely.

  Kiitos Venla hienoista Berliini-kuvista! Upea kaupunki, jossa toden totta riittää nähtävää ja koettavaa 🙂

  • Venla Savikuja

   Oi kuulostaa ja näyttää ihanalta paikalta, kävin juuri kurkkimassa heidän nettisivuja. 🙂

 3. Vierailija

  Itse en juuri kuvannut Berliinissä käydessäni Holocaust-muistomerkkiä,ei ole mielestäni kunnioittavaa.

 4. Janna

  Kiitos vinkeistä, oli kiva lukea ja varmasti käydään näissä suosittelemissasi kohteissa, huomenna Berliiniin kolmeksi päiväksi 🙂 Tosi hyviä kuvia, matkakuume nousi! 🙂

Lähetä kommentti