19.01.2016 | 4 Kommentit

Bienvenidos

Hola, terveiset puiden maasta!

Kun heräät kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, sen kiekasteissa herätys aariat ovesi ohi tallustellen, eihän tämän aamuihmisen päivä voi alkaa muuta kuin erinomaisesti. 24 tunnin lentomatka Amsterdamin ja JFK:n vaihtoineen, oli jokaisen turbulenssitöyssyn arvoinen. Lentokoneesta ulos astuessamme lämmin kostea ilma henkäisi tervetuliaistoivotuksen vasten kasvojamme. Vietimme ensimmäisen yön modernissa miljoonakaupunkissa Guatemala Cityssä. Aamuvarhain suuntasimme määränpäähämme banaanifarmeille. Matka hujahti sukkelaan nenä kiinni ikkunassa maisemia ihastellen, sillä kuten kuvista saattaa havaita näkymät matkan varrella todella olivat mykistävän kauniita, banaanifarmista puhumattakaan.

Guatemalan uskomattoman kaunis luonto, lämminhenkinen välitön ilmapiiri ja ystävälliset ihmiset ovat hurmanneet meidän sydämet täysin.

Uskomattoman paljon ollaan koettu, nähty ja opittu mielenkiintoisia asioita jo tähän mennessä. Tämä päivä vierähti täysin banaaniviljelmillä ja huomenna jatkuu, mutta siitä lisää piakkoin!

<3:Venla

 Tiesitkö:

Guatemala nimi tarkoittaa puiden maata. Noin puolet Guatemalan maa-alasta onkin edelleen metsien peitossa.

Maan asukkaista 60 % puhuu espanjaa ja 40% erilaisia intiaanikieliä.

Aluetta hallinneiden mayojen perinne näkyy edelleen maan kulttuurissa. Mayojen valtakautta seurasi espanjalaisten siirtomaavalta. Guatemala itsenäistyi Espanjasta 1821, mutta kuului erilaisiin  liittovaltioihin seuraavan lähes 20 vuoden ajan. Kylmän sodan aikana se ajautui sisällissotaan, joka kesti yli 40 vuotta. 

Guatemala on yksi Keski-Amerikan suurimmista maista. Maan keskiosan poikki kulkee kaksi vuoristoa, Altos Cuchumatanes sekä Sierra Madre, johon kuuluu 33 tulivuorta.

Maan pohjoisosan alankoalueella vallitsee kuuma trooppinen ilmasto. Sadetta saadaan ympäri vuoden. Lännessä ja etelässä maasto on vuoristoisempaa ja ylempänä on viileämpää.

Maan eläimistöön kuuluvat mm. jaguaarit, puumat, tapiirit ja haikarat.

Lähde: täältä

4 Kommentit

  1. Laurap

    Hei! Olisi hauska jos tekisit matkapostauksen, jossa kerrot miten vegaanius sujui Guatemalassa 🙂

    • Venla Savikuja

      Kiitos kysymyksestä Laura! Sujui pääosin tosi hyvin. Siellä kun syödään pitkälti juurikin papuja, tuoreita sekä kypsennettyjä hedelmiä ja kasviksia, maissitortillojen kera. Katsotaan josko pidemmin kuvien kera rustailisin lisää aiheesta myöhemmin. 🙂

Lähetä kommentti