09.12.2013 | 2 Kommentit

Ei joulustressiä! YleX-vieraana

SANO EI joulu-stressille!

Minä päätin tänäkin vuonna tehdä niin. Minulle joulu on rauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa, lahjastressi ja muu hössötys ovat kaukana siitä. Lapsuuden joulujen parhaimmat muistoni eivät suinkaan liity lahjoihin, vaan yhdessä vietettyyn aikaan sukulaisten kanssa pappani luona. Parhainta jouluaatossa olivat pienenä yölliset pulkkaretket ihanan Julia-serkkuni kanssa, sekä tietty joulusauna, jouluruoat ja se odotus, ei niinkään lahjojen, vaan pukin. Toki lapsena lahjatkin olivat paljon suuremmassa roolissa, kuin nykyään. Silloin uusi lelu tai elektroniikka oli toki hauska yllätys ja niitä jaksoi näpräillä yömyöhään. En voi kieltää, etteikö sekin olisi ollut yksi jouluaaton kohokohdista.

Joulukoristeita kotona

Vielä lukiossa ollessa, saatoin joulun alla juosta kuin päätön kana kaupoilla etsimässä kavereille ja sukulaisille lahjoja, tai vastaavasti valvoa öitä askarrellen itsetehtyjä muistiaisia.

Nyt olen kuitenkin jo useamman vuoden ollut sellaisessa tilanteessa, että lahjat tuntuvat vain turhalta materialta. Tärkeämpää on yhdessä vietetty aika. Toki on asia erikseen, jos sattuu törmäämään johonkin kivaan yllätykseen, mistä toinen on juuri puhunut. Sellaisen ostoksen mahdollisesti haluaakin hankkia, sillä onhan se totta, että antamisen ilo on se paras ilo. Kuitenkaan pelkästä antamisen ilosta, en ajatelllut ostaa tarpeetonta tilpehööriä. Monen ystävän kanssa olemmekin puhuneet, että nykyään kaikki olemme kuitenkin jo sen verran aikuisia (tai vähemmän aikuisia :D) ihmisiä,  että itse palkoistamme hankimme tarpeelliset tavarat itsellemme, tai säästämme suurempiin hankintoihin. Sen sijaan, että ostaisimme pelkästä pakosta toisillemme jotakin turhaa, saati kasaisimme kauhean stressin siitä lahjashoppailusta itsellemme, teemme ennemmin jotakin hauskaa yhdessä.

Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin, ei minun ole tarkoitus kuulostaa miltään joulunvihaajalta tai tunnelman pilaajalta. Olen erittäin paljonkin joulufani, mutta enemmän sen tunnelman kun materian. Eikä siinä mitään pahaa  tietenkään ole, jos joku lukija siellä on jo ehtinyt olla ihanan mietteliäs ja keksinyt kaikille läheisilleen ajatuksella mukavat lahjat, jotka siellä jo valmiina odottaa paketoituna.  Toiselle sekin voi olla sitä ihanaa joulufiiliksen luomista ja tunnelmaa. Minä vain henkilökohtaisesti päätin jättää sen lahjarumban kokonaan väliin!! (ellei nyt mieleeni vielä tässä parin viikon aikana juolahda jotain kivaa muistiaista vain muutamalle lähimmälle ihmiselle).

Mitä te olette mieltä? Onko siellä jouluvirkkuja koneen äärellä, joilla on jo lahjat paketissa? Vai aiotteko vielä ennen aattoa mennä ostoksille?

Minulle oli jo siinä kerrakseen lahjaa, kun yksi parhaista lapsuudenystävistäni kotiutui ulkomailta Suomeen, nimittäin Tytti.

Menimme välimerelliseen Meze Point -ravintolaan syömään.

Tytti<3

 

Nina ja minä<3

 

Tytti ja Jenny<3

ihania pikkunaposteltavia 🙂

 

linssikeitto

 

Sunnuntaina olin upean Stefanie Hagelstamin kanssa YleX:llä puhumassa fitness-bloggaamisesta. Satuitteko olemaan kuulolla?

 Oli kyllä hauska radiovisiitti. 🙂

Radio-ohjelman jälkeen näin pitkästä aikaa Oonaa, olikin tullut jo ikävä!

Toissa viikonloppuna minulla oli Erikan tupereissa ylläni maailman hienoin pikkujoulumekko, jonka sain Fashionstorelta.

pitsinen yläosa ja selkä on upeasti tehty. 🙂


Stressitöntä alkanutta viikkoa!

<3:Venla

 

 

2 Kommentit

  1. Jenni

    Ite oon tykänny aina ihan hirveesti miettiä, mitä ostaa kellekkin ja ostan lahjoja aina hyvissä ajoin. Rakastan myös paketoida ja parasta on tietysti se itse lahjojen antaminen. Enkä oo koskaan tuntenu mitään joulustressiä, päin vastoin lahjojen miettiminen ja kaikki se on musta ihanaa. 😀

    • Venla Savikuja

      Itse olin ennen ihan samanlainen, ja onhan se antoisaa kun on löytänyt kaikille kivat lahjat ja saa paketoida ne.:) Ja niiden antaminen tietty parasta! Nykyään kuitenkin tuntuu, että vuosi vuodelta niitä ihania ihmisiä kelle haluaisi antaa lahjat on tulllut lisää, ja itse ajatus kärsisi, kun ei ole yksinkertaisesti mahdollista miettiä ja satsata kaikille ihania kunnon lahjoja. Tärkeintä on tietenkin ajatus, eikä lahjan arvo, mutta itse koen, etten sitten myöskään halua ostaa mitä tahansa krääsää, jos ei kaikille voi antaa mietittyjä kunnollisia. Ja onneksi kaikki lähipiiristäkin haluavat ennemmin viettää aikaa yhdessä, kun miettiä sitä materiaa. 🙂 Vaikka taidan kyllä vielä muutamalle lähimmälle käydä muistiaiset ostamassa. 😉

Lähetä kommentti