20.09.2016 | 6 Kommentit

ELÄINYSTÄVÄLLISET JA EKOLOGISET KODINPUHDISTUSAINEET OSA I

Löysin luonnoksistani postauksen, jonka luulin jakaneeni teille jo aikapäiviä sitten, mutta se olikin nähtävästi jäänyt erehdyksissä jonnekin matkan varrelle roikkumaan. Eipä se mitään. Parempi julkaista nyt myöhään kuin ei milloinkaan.

Tässä tulee tiistain vinkki:

Valitettavasti edelleen useimmat kodinpuhdistusaineet testataan erittäin julmin ja tarpeettomin eläinkokein, vaikka myös eläinkokeettomia menetelmiä on olemassa. Tuhannet kanit, hamsterit, marsut, hiiret ja rotat kärsivät kokeissa, joilla testataan esimerkiksi pesuaineita.

”Testeissä eläimille saatetaan pakkosyöttää testattavaa ainetta huomattavia määriä tai ne voidaan altistaa myrkyllisille kemikaaleille. Kokeet voivat aiheuttaa oksentelua, kohtauksia, sisäistä verenvuotoa ja erilaisia elinvammoja. Vaikka koe ei olisi kuolettava, eläimet yleensä tapetaan testin jälkeen.”

Sen lisäksi, että eläinkokeet ovat usein hyvin tuskallisia, ne eivät myöskään anna kiistatonta näyttöä siitä, miten ainesosat reagoivat ihmisten iholla ja elimistössä.

Onneksi löytyy kuitenkin myös eläinkokeettomia, luonnollisempia, uusiutuvia kasvipohjaisia ja mineraalisia ainesosia käyttäen valmistettuja kodinpuhdistusaineita, ja vieläpä superhelposti perus marketin valikoimasta. Vaikea saatavuus tai kehno tarjonta ei siis pitäisi ainakaan olla esteenä. Pesutehossakaan ei tosiaan huomaa mitään eroa muihin tavanomaisiin puhdistusaineisiin, ja me olemmekin ollleet jo pitkään erittäin tyytyväisiä näihin kyseisiin tuotteisiin. Olen toki avoin myös uusille ehdotuksille, mikäli teillä on suositella omia eettisiä ja ekologisia lemppareitanne?

wc-puhdistajapyykinpesuainekonetiskiaine

Eläinkokeettomuus standardiin sitoutuneet yritykset tunnistaa yleensä kuvasta näkyvästä (Cruelty-Free) Leaping Bunny -pupulogosta.

<3:Venla

Lähde täältä.

6 Kommentit

 1. Sanna

  Onko tuossa pyykinpesuaineessa jonkinlainen tuoksu? Ostin evoverilta kokeiluksi tuoksullista pesuainetta ja siinä oli mun mielestä vähän epämiellyttävä ja liian voimakas tuoksu. 😀 Jäi siis suurimmaksi osaksi käyttämättä sen takia. Lisäksi oon miettinyt, että jos pesee tuoksuttomilla aineilla niin alkaako vaatteet sen jälkeen haista tunkkaisilta?

  Itse haluisin juurikin eläinkokeiden takia siirtyä näihin luonnonmukaisempiin tuotteisiin ja tottakai myös se, että kemikaaleja on vähemmän niin on vaan plussaa. 🙂

 2. Roosa

  Ecover ei kylläkään ole vegaani, sillä he testaavat vesikirpuilla. Sama pätee nykyään Methodiin, sillä Ecover on heidän emoyhtiönsä. Lisää tietoa löytyy esimerkiksi tästä blogijutusta. http://logicalharmony.net/is-method-cruelty-free/

  Itse olen vegaaniksi ryhtymisen jälkeen korvannut lähes kaikki kodinpuhdistuaineet Methodin tuotteilla, koska ne olivat ihan mahtavia, joten harmittaa todella tämä muutos testauskäytännöissä. :/

 3. Linnea

  Itse kannatan ja painotan ostamissani pesuaineissa (ja muissakin tuotteissa) asioita tässä järjestyksessä: kotimainen/lähellä tuotettu, ekologinen, hajusteeton, hinta.
  Usein nämä eettiset ja ekologiset tuotteet ovat valmistettu aivan jossain muualla kuin Suomessa. Olen sitä mieltä, että tuotteen ekologinen kannattavuus kärsii huomattavasti, mikäli se on valmistettu kauempana kuin Suomessa. Onko järkeä tuoda, vaikkakin sitä ekologisinta vaihtoehtoa, esimerkiksi Kanadasta tai Saksasta? Eikö ne rahtilaivat ja rekat kuluta yhtään luonnonvaroja? Siksi se ulkomaalainen ekologinen vaihtoeto jääkin kaupan hyllylle, koska se ei ole oikeasti mikään ekoteko ostaa kaukana tuotettua tuotetta. Ekologisen tuotteen korvaan mahdollisimman hyvällä kotimaisella vaihtoehdolla.

 4. sonja

  Mietin minkä hintaisia tuollaiset tuotteet ovst ? Ja onko valikoimissa hajusteetonta tuotetta? Itse olen löytänyt kivoja tuotteita mummi ja minä sarjasta ja luulen että nekin ovat aika eko tuotteita. Siivous suihkeet ovat kivoja sekä astianpesuaine…

 5. Elsa

  Minäkin vaihdoin normaalit pesu- ja puhdistusaineet aikoinani ecoveriin ja lilys ecocleaniin. Nykyään käytän kodin puhdistukseen ainoastaan soodaa ja etikkaa, niillä saa hyvin koko asunnon puhdistettua. Noita samoja pyykki-ja tiskiaineita ecoverilta käytän kuon sinäkin. Toki pesupähkinöitä sitten myös toisinaan. Suosittelen tutustumista soodan ja etikan käyttöön siivouksessa!

 6. Jonna

  Itse suosin Lilly’s eco cleanin tuotteita 🙂 Ne on kahden suomalaisnaisen perustamia! Suosin suomalaista, vaikkakin nämä tuotteet Irlannista tulevatkin 🙂

Lähetä kommentti