02.10.2014 | 44 Kommentit

Faktat tiskiin. Facts about me.

Sydämellisesti tervetuloa uuteen ja  toivottavasti entistäkin parempaan blogiini!

 Olen saanut teiltä lukijoilta niin paljon ihania viestejä ja kannustusta liittyen blogimuuttooni. Olen todella kiitollinen, kun voimme käydä tätä muutoksen, inspiraation ja itsensä kehittämisen matkaa yhdessä.

Lämpimästi tervetuloa myös kaikille mahdollisille uusille lukijoille, jotka olette blogimuuton myötä löytäneet blogini. Jotta saisitte heti näin ensi kättelyssä (tässä tapauksessa kylläkin lukemalla) aidon kuvan minusta ja blogistani, kerrottakoon muutama, ehkä jopa hieman outo asia minusta. En halua antaa kaunisteltua tai kiiltokuvamaista käsitystä itsestäni tai elämästäni, koska niin kuin varmasti meidän kaikkien, on minunkin elämäni täydellisen epätäydellistä. Juuri se tekee tästä tästä elämän matkasta mielenkiintoisen seikkailun, minun omiin seikkailuihini teillä on mahdollisuus hypätä mukaan blogini kautta.

Uusille lukijoille tiedoksi, teen näyttelijän töitä, nautin suunnattomasti myös treenaamisesta, koska se tuo minulle niin paljon hyvää oloa ja energiaa,  ja olenkin tehnyt siitä elämäntavan itselleni. Siksi haluan inspiroida muitakin löytämään oman lajinsa ja liikunnan ilon, sekä ennen kaikkea balanssin itsensä ja henkisen hyvinvoinnin kanssa. Olen myös hetkessä eläjä, haaveilija, rakastan matkustella ja kokea, sekä nähdä uutta. Olen mielettömän eläinrakas, ruokafiilistejä, nautiskelija, ja uskon hulluihin unelmiini ja haluan kannustaa muita toteuttamaan omiaan.

FAKTAT TISKIIN:

 • Olen mm. hidas lähtemään minnekään, keksin alkaa imuroimaan juuri kun pitäisi lähteä ovesta ulos.
 • Alan kertoa juttua, mutta unohdan sen itse pääpointin, koska usein tarinaan tulee niin paljon sivuhaaroja, joista haluan myöskin puhua. Tämä on kuuntelijalle varmasti toisinaan ärsyttävää ja tästä saankin kuulla usein.
 • Olen ehkä pikkasen neuroottinen ja kahvilasta lähtiessäni tarkistan miljoona kertaa, ettei vaan tuolille tai pöydän alle pudonnut mitään. Myös kotoa lähtiessäni on katsottava, että liedet ja hanat ovat varmasti kiinni.
 • Olen huono sietämään sotkua tai kaaosta kotona, koska rakastan siisteyttä. Olen tunnettu kaveripiirissäkin siitä, että vaatekaappini on yleensä millimetrijärjestyksessä, ja vaatepinot huolella viikattuja ja suoria. Siksi kai olenkin aina tervetullut siivousapu kavereidenkin garderooppeja järjestämään.
 • Tässä kohtaa postausta totesittekin jo varmaan, että minulla on joku diagnosoimaton oireyhtymä. Sekin on hyvin paljon mahdollista. Mutta näillä mennään.
 • Olen siis todellakin niin eläinrakas, että saan jäätävän agren päälle, jos nään uutisia eläinten laiminlyönnistä tai rääkkäyksestä. Itken aina, kun katson Avaraa Luontoa. (SE ON IHAN PARAS OHJELMA!)
 • Minun on vaikea ymmärtää suvaitsemattomuutta. Ja minun mielestäni rakkaus ja samat oikeudet kuuluvat kaikille.
 • Rakastan suoraa puhetta, enkä siedä kaksinaamaisia ihmisiä.  Sellaiset ihmiset saavatkin minut hyvin surulliseksi ja pahalle tuulella, vaikka puhuttavat asiat eivät koskisikaan minua, vaan kohdistuisivat johonkin toiseen henkilöön. Onneksi olen kuitenkin näin 24 ikävuoteen mennessä ehtinyt oppia, että elämää ei kannata viettää negatiivisten ihmisten seurassa, vaan päinvastoin hakeutua hyväntahtoisten, inspiroivien, kannustavien, positiivisten ja luotettavien persoonien pariin.
 • Minulla oli pienenä kolme munuaista. Ylimääräinen poistettiin, kun olin 6-vuotias, ja siksi minulla on edelleen iso arpi kyljessäni. Joskus yhden lehden kuvauksissa minulta kysyttiin haluanko, että arpi photoshopataan pois. En ymmärtänyt miksi haluaisin. Sehän on osa minua ja kertoo, että selvisin vakavasta leikkauksesta. Olen yhden kokemuksen rikkaampi. Ja kuten jo kerroin, en muutenkaan halua antaa itsestäni kaunisteltua kuvaa kellekään. Olen sellainen kun olen, enkä kaipaa photoshoppia elämääni. Minusta photoshoppia on jo naistenlehdet pullollaan aivan kylliksi. Toki ymmärrän, että ammattivalokuvaajat ja myös bloggaajat saavat kuvista tyylikkäitä, muokkailemalla kontrasteja, taustoja, valoja ja varjoja, eikä minulla ole todellakaan mitään sitä vastaan.
 • Oikeastaan siitä tulikin mieleen seuraava asia, tykkään valokuvailla, niin ihmisiä, luontoa, eläimiä kun maisemiakin. Mielelläni haluaisin kehittyä tässä harrastuksessa.
 • Olen uskomattoman känkkäränkkä, jos minut herätetään päiväunilta, tai jos nukahdan illalla sohvalle. Tästä olen myös saanut kuulla pienestä pitäen.
 • Jos olen vahvasti eri mieltä jostakin asiasta, olen kova väittelemään läheisteni kanssa.
 • Vaikka koen olevani sosiaalinen ihminen, tarvitsen myös paljon omaa aikaa.
 • Kannustan aina lukijoitani stressittömämpään elämään. Minusta olisi ihanaa sanoa teille, että en itse stressaa mistään, totuus kuitenkin on, että minä olen varmaan maailman pahin stressaaja. Tosin erilaiset hektiset elämäntilaanteetkin ovat varmasti vaikuttaneet tähän. Joskus aikaisemmin olenkin todella stressannut niin paljon, että minulta lähti hiukset päästä. (Hahah KYLLÄ, se on siis todellakin mahdollista). Uusin ilmaantunut stressireaktioni ovat rytmihäiriöt. Onneksi olen oppinut lukemaan itseäni, ja nykyään osaan lähteä esim. mökille rentoutumaan, kun huomaan, että elämä alkaa käydä liian kiireiseksi.  Tottakai kaikillla on joskus työkiireitä tai kausittaisia stressaavia projekteja käynnissä, mutta on tärkeää osata jarruttaa, ennen kuin palaa loppuun. Itse vihaan suorittamista, ja olen lopettanut oman elämäni suorittamisen kauan sitten. Onneksi olen myös oppinut, että niin minulla, kuin kaikilla muillakin, on oikeus olla sopivasti itsekäs, ja oma energiansa kannattaakin suunnata asioihin, jotka antavat sinulle hyvää oloa. Nykyään haluan keskittyä nauttimaan elämästäni, varsinkin juuri niistä elämän pienistä iloista. Haluan myös kasvaa ihmisenä, sekä tulla vahvemmaksi vastoinkäymisiä tai suruja kohdatessani.

Siinä oli pieni pala Venlasta.

Kuvat/Petteri Peltonen

Nyt haluan toivottaa teille kaikille energistä torstai-päivää!

PS. iiiiks, olen niin innoissani tästä blogimuutosta, ja jo nyt selkeästi muuttuneesta blogini ilmeestä, toivottavasti tekin tykkäätte ja viihdytte kanssani jatkossakin. Haleja.

<3:Venla

44 Kommentit

 1. Jenni

  Kiitos venla innostavasta tekstistäsi! Itselläni rankka vaihe elämässä ja pitäisi löytää balanssi treenaamisen ja opiskeluiden kanssa. Stressitön elämä on haaveeni ja se kuinka voisin oppia hallitsemaan paremmin stressiä. Kivaa päästä lukemaan uutta blogiasi! 🙂 odotan innolla :)) ihanaa syksyä<3

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos! Tsemppiä paljon sinne päin <3 ja toivottavasti löydät keinoja stressin hallintaan ja lieventämiseen.

 2. Henzu

  Huippu lukemista tylsään taksimatkaan, tulossa työreissulle täältä Huittisista suuureen Helsinkiin! 🙂 Kiitos tästä postauksesta, piristi mukavasti matkaa!

 3. Sonja

  Kauanko oot treenaillu ja alotitko heti kunnolla ja vaihdoit ruokavalion yms? 🙂 voitko tehä postauksen jossanäkyy ennen ja jälkeen kuvat kun oot alottanu reenaamaan? 🙂 myös sun jalka/peppu päivästä ois kiva tietää mitä Liikkeitä teet ja mitkä tuntuu parhaiten

  • Venla Savikuja

   Olen aikaisemmin harrastanut mm. tanssia, sitten päädyin ryhmäliikuntojen (bodypump jne.) pariin ja sen jälkeen, olisiko ollut n. 2-3 vuotta sitten koukutuin salitreeneihin. Säännöllisten ja raskaiden treenien myötä, oli alettava kiinnittää tarkemmin huomiota myös ruokavalioon ja lepoonkin, että jaksaa ja saa riittävästi laadukasta ja puhdasta energiaa. 🙂 Edellisessä postauksessani olikin ainakin yksi perus jalkatreeni, http://venlasavikuja.indiedays.com/2014/09/24/roinatan-legday-tehokas-ja

 4. Mirka

  Hei Venla! olen seuraillut kirjoitteluasi melko pitkään, ja ajattelinkin heti kärkeen heittää postaus-toiveita 🙂 Kaipaisin esimerkiksi sinun normaalin päiväsi ikään kuin ruokapäiväkirjamaista postausta. En toivo tätä siksi, että olet upeassa kunnossa (!!) ja haluaisin näyttää samalta, vaan siksi, että kaipaisin joitain vinkkejä mitkä energisoisivat päivääni enemmän. Tiedostan terveellisen ja monipuolisen ruokavalion ja sen merkityksen arkeen ja jaksamiseen, mutta aina jonkun muun ruokailurytmejä ja tapoja lukemalla sitä oppii aina jotain uutta! Tulipahan pitkä sepustus, mutta josko sait kiinni pointista 🙂

  iloista syksyn jatkoa sinulle! 🙂

 5. Tiina

  Moikka!
  Olet todella tsemppaava ja muut ihmiset puolelle saava. 🙂 Sinussa on hienoa se, että olet aito, niitä kun löytyy aina niin vähän. Ei kiiltokuvia!
  Liberté
  Egalité
  Fraternité

 6. Marisse

  tästä meni kyllä aivan sanattomaksi. Oot vaan venla niin ihana! Tää oli ihanan piristävää tekstiä ja sai ajattelemaan taas muutamia asioita uusiksi. Ihanaa syksyä sinne <3

 7. kiinnostaa :)

  oisko mahollista nähä se kuva missä se arpi on? en tosin tiiä et onks sitä täälä blogissa ja anteeks jos on 🙂

  • Venla Savikuja

   Valitettavasti se kuva oli siis aikoinaan siinä lehdessä, joten mulla ei sitä ole enää, mutta arpi taitaa vilahtaa kyllä mun useissa muissa omissa treenitoppi-kuvissa. 🙂

 8. Johanna

  Hei Venla!
  Nyt on kyllä pakko itsekin alkaa kommentoimaan näitä sun juttuja kun lähes päivittäin näitä luen. Blogisi on ainoa blogi jota seuraan tällä hetkellä ja tämän lukeminen saa minut aina hyvälle tuulelle ja odotan aina kovasti uusia kirjoituksia 🙂 Vaikutat positiiviselta ja tasapainoiselta ihmiseltä ja juttujasi on mukava lukea. Treenimotivaatiosi antaa puhtia myös minun treenaamiseeni 🙂 Kiitos sinulle kun piristät aina päivääni! 🙂

  • Venla Savikuja

   Tämä kommentti lämmitti kovasti mieltäni!! Sanoit niin kauniisti. Olen otettu <3 Nöyrä kiitos.

  • Venla Savikuja

   Jee mahtavaa! Tervetuloa lukijaksi<3 Ja kiitos paljon! Ihanaa syksyä sulle 🙂

  • Venla Savikuja

   Kiitos paljon kun sanoit, koska se teidän lukijoiden palautehan on se tärkein! 🙂 Mukava kuulla!

 9. Meems

  Hienoa, onnea uuteen blogiin! Jatkan mielenkiinnolla seuraamista 🙂 Toivottavasti kaikki me stressaajat opitaan joskus lieventämään sitä stressin määrää, varsinkin kun se menee tuohon asti että tulee oireita.
  Mutta hei loistavaa viikonloppua Venla!

  • Venla Savikuja

   Oi kiitos, ihana kuulla! Hahah ja niinpä, ehkä vielä joku päivä! Mahtavaa viikonloppua sulle<3

 10. Tiina

  Suuret kiitokset ihanasta ja inspiroivasta blogistasi <3
  Ja suurin kiitos siitä, että vastaat kommentteihin mitä täällä saat, se jos mikä on kunnioittavan bloggaajan merkki!

  Ihanaa syksyä sulle <3

  • Venla Savikuja

   Oi ihanaa, kiitos SULLE! <3 Tarkoitukseni on pyrkiä kyllä aina vastaamaan kaikkiin kommentteihin mitä vaan huomaan, välillä valitettavasti on niin kiireistä, että vastauksessa voi vaan kestää tovi. 🙂

 11. Riina

  uskomatonta. Mitä enemmän luen viimeusintä tekstiäsi sitä enemmän löydän susta minua. (en toki ole neuroottinen siivoaja,) kaikki pallurasi sattuu sopimaan muhunkin. :0 täh! oon ihan puuklapäähän lyöty. 🙂 mahtavaa. 🙂 toivottavasti löydän tän blogin toistekkin ko en voi/osaa tallentaa tätä puhelimeeni.

  • Venla Savikuja

   😀 Hahaaa, hauska kuulla! Toivottavasti eksyt tänne toistekin! 🙂 Mahtavaa viikonloppua!

 12. Hebu

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen jossain määrin itsekin hurahtanut kuntoiluun ja tervelliseen elämäntapaan (lauantain herkkupäivää unohtamatta). Joku päivä kun saisi yhtä ison haban kun sinulla 🙂

  Ja oli mukava kuulla, että joku muukin on yhtä neuroottinen kun minä 😀 Kaveriporukassa saan kuulla aina siivoamisintoilustani (en ehkä aina niin pidä siitä, mutta pakko siivota kun en kestä sotkua!) ja kotoa lähtiessa varmaan teen aikalailla samat rutiinit kuin sinä. Ehkä pitäisi yrittää osaltaan päästä tästä neuroottisuudesta eroon, ennenkuin se saa vallan :/ Mutta ehkä niin ei käy.

  • Venla Savikuja

   Voi kiitokset! Kiva kuulla, että löytyy muitakin kohtalontovereita! 😀 Mäkin yritän kovasti rajottaa näitä ”neurooseja”, toisinaan paremmalla, toisinaan huonommalla menestyksellä!;) Eivät vielä ole onneksi pahasti eloani haitanneet! Ihanaa viikonloppua sulle!<3

 13. samaistun !:)

  Ihanaa etten ole aikut jolla tulee noita ns. Aasinsiltoja keskusteluissa. 🙂
  Minäkin pitkitän lähtöäni aina ja tarkistan myös senkin ettei mitään nyt varmasti jäännyt päälle tuhat kertaa ja saatan senkin tarkistaa kolmesti että ne avaimet nyt varmasti on laukussa vaikka minne ne avaimet sieltä viime tarkistuksen jälkeen olisivat kadonneet tai kuka sen lieden olisi päälle laittanut äskeisen takistuksen jälkeen…
  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle 🙂

  • Venla Savikuja

   Ihana kuulla, en siis ole ihan yksin näiden ”neuroosieni” kanssa! Mahtavaa viikonloppua ja syksyn jatkoa sulle<3

 14. nippe

  Moi Venla! Sulla on ihan mahtava blogi ja oot todella inspiroiva ihminen. Haluaisin kysyä tosta hiustenlähdöstä mistä mainitsit. Mulla nimittäin on itsellä lähtenyt keväästä asti tukkaa päästä ja muuta syytä ei verikokeista tai muista kokeista oo löytynyt kuinn kova henkinen ja fyysinen stressi. Kauanko sulla tippu tukkaa ja onko sulla mitään vinkkejä tai edes lohdutuksen sanoja tähän tilanteeseen? Harvenevat hiukset tuntuu pyörivän koko ajan mielenpäällä ja pelkään että alan rajottuun sosiaalisesti tän ongelman takia. Kiitos jo etukäteen jos vastaat tähän. 🙂

 15. Oona

  Sun blogi on yks parhaista blogeista! Blogias lukies tulee niin iloinen fiilis! Tää postaus oli tosi kiva, noista osa koski myös mua :D. Ihanaa syksyn jatkoa sulle <3

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos ihana! Mahtavaa syksyn jatkoa myös sulle ja nauti viikonlopusta! 🙂

 16. taru

  Tosi kiva tämä sun uusi blogi ja oot yksi mun lempi blogaajista!:)
  Osaan noista sun kohdista voin kyllä samaistua mm. tuohon neuroottisuuteen ja stressiin. Pystyisitkö joskus tekemään postauksen nuista sun rentoutumiskeinoista, jos stressaa?

  • Venla Savikuja

   Voi kiitokset<3 Ja hei hyvä idea, kiitos postausvinkistä! Pistän sen muistiin! 🙂 Leppoisaa sunnuntai-päivää!

 17. Alexandra

  En tiedä miten aloittaa tämän kommentin joten aloitan sen näin. Venla, olet tosi kaunis ja omalaatuinen. Olen uusi lukija ja yleensä blogit eivät ole juttuni mutta TÄMÄ TODELLAKIN ON. Jo ensimmäisen rivin jälkeen en malttanut lopettaa lukemista. Osasin itse samaistua osiin nuista esim. Siihen että rakastat siisteyttä, niin minäkin. Kirjoitathan lisöö postauksia!!! Olet ihana, haleja ja hyvää sksyn jatkoa <3

  • Venla Savikuja

   Voi kuinka ihana kuulla! Kiitos kannustuksesta ja päivän piristyksestä sulle! haleja <3

 18. Marko

  Onnea uudesta blogista!:) Haluaisin tietää mikä on siun lempi vaatemerkki, siis en tarkoita treenivaatteita vaan vapaa-ajan vaatteita?:)

 19. Oona Tolppanen

  Ihan huikee tää! Neiti multaki löytyy sotkunen vaatekaappi… haluutko tulla kylään 😉

  Vitsi tuli mahtava fiilis ku luin tän yhtä aito ku aina ennenki! <3

 20. Jonna

  Ihana blogi! Saan sun blogista tosi paljon energiaa, mahtavaa! Sanoit tekstissä hiustesi lähteneen stressin takia, miksi (lähtivätkö ne itsestään, nypitkö niitä, tms..)? En tietenkään pakota sinua kertomaan, mutta olisi hauska tietää kun minullakin on tuollaisia oireita. Onnea uudelle blogille!

  • Venla Savikuja

   Ne lähtivät silloin vaan itsestään 🙁 Kiitos paljon, todella mukava kuulla<3 Ja tsemppiä sinne suunnalle!

 21. Jutta

  Moi!
  ootko miettinyt kasvissyöntiä kun sanoit että oot kovin eläinrakas? tai mikä saa sut silti syömään lihaa?

 22. Johanna

  Moikka! Minua jäi mietityttämään, näetkö mitään ristiriitaa eläinrakkauden ja lihansyömisen välillä? Tai voisitko harkita ryhtyväsi vegeksi? Ei siis ole tarkoitus kuulostaa röyhkeältä, mutta minulla vain pistävät silmään tällaiset asiat. Kiitos kivasta blogista! Lueskelen tätä aina samalla, kun olen ulkona kissaa ulkoiluttamassa:)

Lähetä kommentti