08.07.2014 | 36 Kommentit

Healthylifestyle, täällä ollaan edelleen!

Kuten olette huomanneet, vaikka tämä minun blogini healthy-lifestyle-kategoriaan kuuluukin, ei viimeisimmät postaukset ole suinkaan käsitelleet varsinaisesti liikuntaa, treenejä, tai superterveellisiä ruoka-ohjeita.  Tosin eipä kai tämä sisällöltään koskaan pelkästään siihen suuntaan ole pyrkinytkään. Sillä jälleen on hyvä muistuttaa, että minulle terveellinen elämä on paljon muutakin. Terveys ei ole kaikille sama asia. Toisille se on kurinalainen bulkki tai vastaavasti dieetti, tai äärimmäisen puhdas ruokavalio. Minulle se on ennen kaikkea, elämästä nauttimista, kaikin puolin.

Terveys merkitsee minulle kykyä pystyä syömään ja nauttimaan syömisestä, (tätäkin oppi arvostamaan silloin kun viisaudenhampaani aikoinaan tulehtui, eikä syömisestä nauttiminen saatika siihen edes pystyminen ollutkaan itsestäänselvyys). Terveys on minulle myös kykyä nauttia liikunnasta, se on mahdollisuus ampaista kesäiselle juoksulenkille rannalle, (tämä taas ei ollutkaan enää ollenkaan itsestäänselvää, silloin viimeksi, kun ensimmäistä kertaa elämässäni loukkasin polveni, ja oli jalkatreenit  ja juoksemiset jätettävä väliin.) Tai silloin harvoin kun sairastun, paha flunssa tai kuume iskee, eikä saa liikkua.

Aina kun oma tai läheisen terveys, ja vapaus tehdä asioita, ei olekaan enää itsestään selvää, oppii asioita arvostamaan entistä enemmän ja uudelta kantilta. Asioita on hyvä pysähtyä joskus pohtimaan, myös ennen kuin jotain ikävää tapahtuu. Miksi emme voisi yrittää muistaa arvostaa terveyttämme jo ennen sitä?

Minulle terveys on juuri tällä hetkellä varsinkin, kesästä nauttimista, se sisältää myös paljon kesäherkkuja, ja vastapainoksi liikunnasta nauttimista. Se on ennen kaikkea stressitöntä laatuaikaa itseni, läheisteni ja ystävieni kanssa.

Kuten aikaisemmin olen kertonut, en itse henkilökohtaisesti kannusta ketään  tavoittelemaan niin sanottua ”kesäkuntoa”.  Oli se sitten kesäkunto taikka talvikunto, minulle se on yks hailee. Tärkeämpää on voida hyvin ja nauttia elämästä.

Kesäkunnon sijaan kannustan ihmisiä stressittömään kesään ja elämään, silloin lomakin tuntuu lomalta, eikä tämä suinkaan tarkoita sitä, etteikö voisi tai saati ettenkö muka itse haluaisi hikoilla ja nauttia liikunnasta sopivasti, tai syödä myös terveellisiä ruokia. Siihen aina pyrin, eikä kesä ole siinä poikkeus. Ehkä jätskiä ja grillin-antimia tulee popsittua tosin huomattavasti enemmän kuin yleensä, mutta mulle se on fine. Eikä sulje pois omaa tavoitteellista treenaamistani. Tavoitteenihan on voida hyvin.

Mutta nykyään minulta kysellään aivan liikaa ohjeita siitä, kuinka saada sixpack näkyviin. Sen sijaan, että keskittyisin vain sixpackin treenaamiseen tai pinnallisiin motiiveihin. Keskityn itse nauttimaan kesästä. Nauttimaan elämästä. En kannata kesäkuntoa vaan kestokuntoa. Minulle se tarkoittaa sitä, että olen terve, liikun ja syön säännöllisesti, myös herkuttelen, nautin ja voin hyvin. Rakastan rääkätä kroppaani terveellä tavalla, rankkkojen treenien avulla. Sekä tykkään hikoilla kunnolla.  Eikai sitä voi kieltää, etteikö olisi myös tärkeää, että viihtyy omassa kropassaan.

Toki olen myös sitä mieltä, että jos jollekin se kesäkunto toimii motivaattorina liikkua, ei siinäkään ole mitään pahaa. Liikunta on aina hyvästä, kunhan sitä harrastaa kohtuudella, myös levon ja ravinnon muistaen, ja nauttii elämästä.

Erika ja minä

Olen kiitollinen rakkaista  ja ennen kaikkea aidoista upeista ystävistäni. Kesä on ollut jo tähän mennessä täynnä ihania yhteisiä hetkiä, ikävöimistä, jälleen näkemisen riemua, naurua, ilon kyyneleitä, paljon mahtavia vanhoja ystäviä ja upeita uusia,  ja ennen kaikkea  se on ollut täynnä onnellisuutta. <3

Minä ja Wiineri

Nina, Wiineri, minä ja Tytti

Minä, Serveh, Tytti ja Karkki

Minä ja Oona

Jenny, Erika, Sara

Serveh ja minä

Nina ja Mulan

Minä ja Petra

Minä ja Mulan

Essi, minä ja Johanna

Johanna ja minä

Johanna, Erika, Marja, Essi ja minä

Rakkautta, valoa, iloa ja energiaa kaikille tasapuolisesti! Nautitaan!

<3:Venla

36 Kommentit

 1. paula

  Kiitos taas kivasta kirjoituksesta! Vähän tuli parempi mieli kun itsekin ymmärsin että elämästä voi nauttia.. Olen tuntenut huonoa omatuntoa n. 2 kk koska salitreenit on jäänyt vähiin ja huonolle työtaakan vuoksi. Mut hei, eihän mun elämä kai silti ole menetetty 😀

  Sun blogi on mulle sellanen kannustava ja herättelevä sekä uusia ideoita antava. Kiitos Venla, olet huippu!

  • Venla Savikuja

   Voi kiitokset kannustuksesta! Nyt sait mulle hyvän mielen palautteellasi! 🙂 Ei todellakaan tilannetta ole menetetty, olet ahkeroinut töissä, mikä on hienoa, ja toivottavasti ehdit myös rentoutua ja nauttia kesästä :)!

 2. suuuskii

  Mahtava kirjoitus 🙂 tähän perään voisi sopia mun motto ”Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” (Earl Nightingale) Oon nyt potenut pienesti huonoa omaatuntoa, kun urheilu on jäänyt niin retuperälle, mutta toisaalta olen tehnyt (töiden lisäksi) kaikkea muuta mistä nautin, niin se vähän lievittää tätä pikkumorkkista 🙂 Kyllä sinne kesä/kestokuntoon myöhemminkin pääsee, nyt pitää nauttia hyvistä säistä ja elämästä (:

 3. Tarja

  Ihanan kannustavia ovat siun kirjoitukset aina. Itse tavoittelen kiinteämpää ja lihaksikkaampaa kroppaa koittamalla syödä terveellisemmin, käymällä salilla n. Kerran viikkoon ja koiran kanssa juosten. Itseltäni en kuitenkaan tahdo mitään ruokaa täysin kieltää.

  Vaikkakin kaikki kyselee vinkkejä timmiin vatsaan, on minunkin kyseltävä vielä vinkkejä kroppaan. Minulla suurimpana ongelmakohtana ovat sisäreidet. Olisiko niihin vinkkiä? Ei ole mukava olla kesällä hameessa kun reidet hinkkaavat toisiaan vasten 🙁 saliohjelmaani kuuluu jalkaprässi, askelkyykku smithissä, lantionnostot.

  kiitos ja aurinkoista kesää! (Kun siltä se pikkuhiljaa alkaisi vaikuttaa 😉 )

 4. Pirjo

  Pakko kommentoida, että oot ihan mielettömän ihanan oloinen ihminen, ja sun postauksista tulee aina niin hyvä mieli joka kerta! 🙂 Ihailen sua ja sun ajatusmaailmaa, ja ajattelen itsekkin että elämästä pitää nauttia ja siihen kuuluu kunnon treenamisen lisäksi terveellinen ruokavalio ja sopivasti herkkuja hyvällä omalla tunnolla! Ruoka on ehdottomasti yksi elämän suurimpia nautintoja 🙂

  Jotenkin myös niin ihailtavaa kun oot niin luonnollinen eikä sulla oo mitään huulentäytteitä tai silikonitissejä niinkuin niin valitettavan monella tuntuu nykyään olevan!

  Hyvää kesää ja jatka samaan malliin! 🙂

 5. pipa s

  http://lifeofpipa90.blogspot.fi/?m=1
  itse olen huomannut ihan saman, jos teen urheilusta liian vakavaa, ei se enää ole kivaa ja en nauti siitä. Joten en tarkkaile syömistä enää (tosin valmisruokaa en syö! ) ja urheilen kun tuntuu siltä (jos vain aikaa on :D). Nyt on kuitenkin aika nauttia auringosta ja kesästä!

 6. Jossu

  Ihania ja todenmukaisia ajatuksia! Nuo kun saisi mahdollisimman monelle iskostettua päähän ja vielä toimintatapoihin, uskoisin että TULES-vaivat, turhat sairaslomat ja mielenterveyshäiriöt ja ihmisten paha olo puolittuisi 🙂 Kesästä – ja elämästä – pitää nauttia – teki sen sitten grillaillen ja mässäillen ja/tai hiki pinnassa urheillen. Pääasia, että tekee sen itsensä vuoksi ja jotta voisi hyvin ja viihtyisi itsensä kanssa 🙂 Ihania kuvia ja kadehdin todella kaveri-määrääsi; itse olen muuttanut niin monesti, etten kunnon kaveriremmiä ole minnekään ehtinyt kehittää ennen kuin olen jo vaihtanut maisemaa :/

  • Venla Savikuja

   Hienosti sanottu, nimenomaan! ” Mitä ikinä tekeekään, tekee sen itsensä ja oman hyvinvointinsa vuoksi. Koska tärkeintä on kuitenkin just se henkinen hyvinvointi! Mahtavaa kesää sulle 🙂

 7. Selma

  Vitsi, että rakastan tota sun asennetta! ❤️ Ärsyttävän moni on nykyään sitä mieltä, että pitäisi elää jollain paleo-ruokavaliolla, syödä hedelmiäkin vain jälkiruuaksi (koska sisältävät sokeria) ja salaattikin pitäisi vaihtaa pinaattiin, jotta voisi ”olla terveellinen”. Minulle terveellisyys tarkoittaa juurikin sitä, että urheilee sopivasti ja syö hyvää kotiruokaa Hesburgerin, Kotipizzan ym. sijaan. 🙂 ja nauttii elämästä! Liian kireällä dietillä tai urheiluohjelmalla elämästä nauttiminen jää helposti toissijaiseksi.

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos! Tärkeintä, että jokainen löytää sen oman balanssinsa ja nauttii elämästä! 🙂 Ihanaa kesää sulle!

 8. Anita

  Sun blogi on yks parhaista! Sun kirjotuksista huokuu onnellisuus, ja sun tyyli kirjottaa on mieleenpainuva 🙂 nautitaan elämästä, joka hetkestä<3

 9. Petra

  Ihana Venla! Itellä ollu kans morkkis kun ei ehtinyt/jaksanut urheilla pariin kuukauteen. Tää kirjoitus tuli niin oikeaan aikaan! Ja..AAaaAaAAWWwwWww!!! Pääsi ISO onnen tippa linssiin lirahtamaan!!! Ihan sydän hyppäs ja pomppas – kun enhän mä osannut tätä lukiessa odottaa että MÄ olisin ystäväkuvissa! <3 <3 *hämmentynyt* :´) Oot sä vaan niin kaunis ihminen sisältä ja päältä! Tyttö pelkkää kultaa :-*

 10. hannajo-

  Vau, upeita sanoja ja ajatuksia! Ne saa mut itsenikin ajattelemaan elämääni tällä hetkellä.. Minkärotuinen tuo teidän ihana karvapallero on? 🙂 Olisko sulta mahdollista saaada jonkinnäköistä videopostausta? :))

  • Venla Savikuja

   Oii suuret kiitokset! 🙂 Meidän karvapallero on amstaffi, valloittava tapaus<3 Katsotaan jos jossain välissä saisin videopostauksen aikaiseksi, kiitos vinkistä! 🙂

 11. pauliina

  Aivan pakko kommentoida ensimmäistä kertaa vaikka olen blogiasi kauan jo lueskellut ! Ihanaa kun painotat ettei itsensä kunnossa pitäminen tarkoita vain veren maku suussa treenaamista ja herkkujen totaalikieltäytymistä, näytät blogillasi esimerkkiä että vaikka välillä herkuttelisikin ja nauttisi elämästä ilman stressiä treenien määrästä voi pysyä kunnossa ! Mahtavaa ♡

  • Venla Savikuja

   Todellakin! Elämästä pitää nauttia!<3 Kiitos paljon, että kommentoit nyt! 🙂 Huippua kesää sulle!

 12. T

  Mua rupes itkettämään tää postaus ja kaikki ihanat kuvat, joissa näytät niin onnelliselta! Itse kaipaan tällä hetkellä juuri ystäviäni, joita ennen muuttoani pääkaupunkiseudulle näin päivittäin, mutta joita nykyään näen vain muutamia kertoja vuodessa. Aikani kuluu lähinnä töissä ja lomilla lähinnä sukulaisten luona, koska heitä on ns. velvollisuus nähdä, ja tietysti myös haluankin nähdä. Elämässäni kaipaan sitä, että voisin pistäytyä hyvän ystävän luona kahvilla ja vaihtaa samalla kuulumiset ilman hirveää suunnittelua ja aikataulujen sopimista + reissaamista etukäteen :/ oot ihana <3

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos!!!<3 Ymmärrän mitä tarkoitat, toivottavasti pääset nauttimaan nyt kesällä myös ystävien seurasta, vaikka extempore visiitillä! 🙂

 13. Essi

  Liian usein tulee lueskeltua huippuhyviä blogeja ja postauksia jättämättä kommenttia, kun siihen ei mukamas tunnu olevan ”aikaa”. Postauksesi sai mut pysähtymään ja miettimään tosissaan miten upeaa on että säkin haluat jakaa positiivista energiaa blogisi välityksellä. Postaus nosti todellakin hymyn huulille ja sai miettimään, miten hyvin asiat omassa elämässä oikeasti on.

  Kiitos Venla upeasta blogista, olet erittäin kaunis ihminen niin ulkoisesti, kuin sisäisestikin. Sulla on sydän paikallaan! Hyvää kesän jatkoa 🙂

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos, olen otettu, että nyt päätit kommentoida, se taas piristi mua! Joten kiitokset siitä! 🙂 Levitit juuri itsekin positiivista energiaa!! Ja sitä meidän kaikkien pitäis enemmän tehdä! Nauttia omasta elämästä, ja toisten tuomitsemisen sijaan, tukea ja kannustaa muita nauttimaan omasta elämästään! Ihanaa kesän jatkoa sulle 🙂

 14. Anni

  Upea mimmi oot! 🙂 Miten on elämä pennun kanssa rullannu? Itselläkin 4-kuinen pentu eli kiinnostais kovasti kuulla miten menee!

  • Venla Savikuja

   Voi kiitokset! Tosi hyvin on mennyt Mulanin kanssa, se kasvaa hurjaa vauhtia ja oppii koko ajan uutta. 🙂

 15. laalaa

  sun blogi on paras!
  Ootko muuten kattonu vanhoja salkkareita nyt kesällä, kun oot ihan sika pieni niissä? 😀

  • Venla Savikuja

   Oi KIITOKSET:)!!! En oo itse asiassa kattonu, mutta ystävä kerto, että kuulemma olen niissä kunnon babyface :´D

 16. Anni

  Oot sanonut, et sulla alko näkyy tulokset kun aloit syömään tarpeeks. Muutenki oot aika paljo painottanu et pitäis syödä hyvin. Voisitko joskus tehä sellasen postauksen mis kerrot kaikki sun päivän syömiset ?:) vaikka kuvaa joka ateriasta jonka päivän aikana syöt jne! 🙂 ite urheilen paljon, käyn lenkillä, salilla, kahvakuulassa jne ja oon vähä epävarma et syönkö riittävästi vai jopa liiian paljon 😀 olis kiva verrata vähän siihe miten sä syöt 🙂 ja se olis muutenki mielenkiintone postaus (: sul on mahtava bologi ja oot muutenki ihana !! Inspiroit mua <3

 17. Amanda S

  Tosi hyvä postaus! Tuli oikeaan aikaan, tuo on niin totta, että asioita oppii arvostamaan vasta kun ne menettää. Mä oon aina tykännyt liikkua, joskus tapellut senkin kanssa että mikä on liikunnan tarkoitus; hyvä olo vai hyvä kroppa. Nyt mä oon jo kauan huomannut treenaavani ilman kaloreiden kuvia silmissä. Mä oon treenannut siksi, että siitä tulee niin mahtava fiilis. Mä oon ymmärtänyt, että terveyden tärkein pilari on henkinen hyvinvointi. Alle pari viikkoa sitten mursin kuitenkin sääreni pahasti, ja joudun käyttämään keppejä 3 kuukautta. Sitä en tiedä milloin saan taas liikkua. Ainoat treenit ovat fysioterapeutin antamat jalkajumpat ja yläkropan treenit. Nyt sitä oikeasti tajuaa, että kuin suuri merkitys on sillä, että pystyy liikkua. Kaikki perusasiatkin ovat niin paljon helpompia. Oon kuitenkin huomannut myös sen, että kun tällaisiin vastoinkäymisiin asennoituu oikein, ne eivät tunnu yhtään pahoilta. Kyllä mä pian taas oon liikunnan parissa, siihen asti on kunnolla aikaa satsata hyvään oloon. 🙂

  • Venla Savikuja

   Ihanaa, että olet löytänyt oman balanssisi, ja treenaat juuri siksi, että siitä tulee niin huippu fiilis, se on hienoa! Koska nimenomaan tärkeintä on se henkinen hyvinvointi, ja se tulisi jokaisen muistaa! Ja sekin on totta, että mahtavalla sinnikkäällä asenteella vastoinkäymisetkään ei tunnu niin pahoilta, aina oppii jotain! Toivotan sulle paranemisia ja ihanaa kesää! 🙂

 18. Onnellinenko

  Pitkästä aikaa pääsin lukemaan blogiasi sillä muuton vuoksi on netti ollut hetken poissa (: Mutta tuli taas niin hyvä mieli kun tänne pääsi, kiitos Venla !

Lähetä kommentti