24.10.2016 | 1 Kommentti

HELPPO JA NOPEA INTIALAINEN LINSSIKEITTO

Mausteinen lämmin lohtukeitto on juuri se, mitä tämä kolea maanantai kaipaa.

Miten ihanan herkullista, halpaa ja helppoa! Valmistuu vieläpä vauhdikkaasti. Raaka-aineitakin on niin mukavan hillitysti, ettei enää tässä vaiheessa päivää tarvitse turhaan käyttää kapasiteettiaan kauppalistan suunnitteluun.

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl pirkan Tandoori currytahnaa 
  • 1-2 tl valmista intialaista mausteseosta (sisältää: korianteria, kurkumaa, sipulia, mustapippuria, fenkolia, kardemummaa, neilikkaa, kuminaa ja cayennepippuria)
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • 1-2 tölkkiä vettä
  • 2 pakettia käyttövalmiita punaisia linssejä
  • 1 tölkki kookoskermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää kuuman kattilan pohjalle öljyä, Tandoori currytahna, intialainen mausteseos ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
  2. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi (huuhtele tomaattitölkit vedellä) ja linssit.
  3. Lisää keiton joukkoon kookoskerma, suola ja pippuri. Tarkista ovatko maut kohdillaan ja lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Anna vielä keiton kiehahtaa ja tarjoile herkullisen leivän kera.

PS. Ei tarvitse huolehtia, vaikka keittoa jäisi yli. Se nimittäin maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä. Testattu on!

Ei muuta kun nauttimaan!

<3:Venla

1 Kommentti

  1. Riikka

    Moikka, olisiko mahdollista että muutat blogin selaamisen helpommaksi näyttämällä useampia postauksia samalla sivulla? Lisää huomattavasti käyttömukavuutta, kun ei tarvi yhden postauksen jälkeen klikata seuraavalle sivulle. 🙂

Lähetä kommentti