11.06.2013 | 40 Kommentit

Hyvien asioiden puolesta!

Hei ihanat ihmiset!

Nyt on tapahtunut taas niin kivoja asioita, elämän pieniä suuria iloja!

Kuvat kertokoot enemmän.

 

 Hyvä päivä lähtee käyntiin kunnon maukkailla aamupalaherkuilla. Aamupalaksi:rahkaa, mustikoita, mysliä, tuoreita mansikoita ja kookosöljyä. Lounaaksi perusmättö:tunamunapähkinäsalaattia. 😀

Käytiin Veeran ja Iidan kanssa piiiiitkästä aikaa  Lauttasaaren vanhassa lempparipaikassa, Casa Mare -ravintolassa. Vakkari suosikkiannos: vuohenjuustokanaa ja risottoa. 

 

Rannallakin kävin hetken imemässä D-vitamiinia itseeni. Uuden bikinien alaosan olen tilannut netistä, yläosa on Espritistä.

Viikonloppuna käytiin Inkoossa arskailemassa ja matkanvarrella poikettiin lounaalle, Haukilahden ihanaan rantaravintolaan. 

I Believe i can fly.

Lihastenkasvua ei voi estää 😀 Muistaa vaan syödä ja levätä tarpeeksi.  

”Make it a lifestyle, not a duty.”

 

”EARNED, NOT GIVEN.” WORD! 

 

Tätä Fastin toffee puddingia, kun sekoitatte esim. rahkan joukkoon lisäprotskuksi, siihen sekaan vähän maitoa ja kirpeitä puolukoita tai raikasta ananasta, niin ai että mitä herkkua syntyy. 😛

Leffassakin on tullut käytyä muutamaan otteeseen, kun nää kesäyöt on sen verran hämääviä, ettei meinaa uni tulla, niin on hauska keksiä milloin mitäkin aktiviteetteja. Käykää katsomassa Thor Heyerdahlin uskomatonta seikkailua kuvaava Kon-tiki -elokuva. Ehdottomasti paras näkemäni elokuva pitkään.

 Golf rangellekin eksyttiin lätkimään palloja tässä toissa iltana. Vitsi miten hauskaa ja hyvää hermojen hallintaa, parantaa hyvin keskittymiskykyä ja mieli lepää. Taisin eka löydä jollain aloittelijan tuurilla, kun osu heti ensimmäisellä ja vieläpä hienosti lensikin..mutta heti kun keskittyminen herpaantui, niin johan alkoi mailatkin lentää pitkin ruohikkoa. Onneks oltiin rangella iltaaikaan, niin säästyttiin henkilövahingoilta, sen verran vaihtelevasti ne pallot lähti eri suuntiin. 😉 Hauska laji, vaikken harrastusta siitä ehkä itelleni tekiskään, ..ainakaan vielä. 

Viime viikolla pääsimme myös mm. yhdessä muiden ystävieni kanssa näkemään upean Lauran kauniin vastasyntyneen tyttöpienokaisen. Viikonloppuna tuli pyörähdettyä myös lasten synttärikutsuilla.  Kuulkaas kyllä oli hieno smurffikakku ja muffinsseja! Wau! Siitä onkin aikaa, kun oon viimeksi ollut kunnon kakkukekkereillä. 😀 

Eilen suunnattiin iltasalaateille  ja pihveille kesäiseen Porvooseen. Rakastan niitä katuja, sinne vois vaikka muuttaa, on se sen verran idyllinen paikka.

Katsokaas mitä sain työtovereiltani:

Ibero ja Jasmin Hamidin, Kirsi Ståhlbergin ja Mia Ehrnroothin muodostama Tesian julkaisevat elokuussa yhteisen korusarjan. Korusarja koostuu kolmesta kaula- ja rannekorusta. Jokaisesta korusta löytyy rohkaiseva sanapari, sekä eriväriset kristalli- ja helmiriipukset. Aivan mahtava idea ja tapa muistuttaa naisten- ja ihmissuhteiden tärkeydestä.Teilläkin on mahdollisuus käydä elokuussa haalimassa itsellenne mieluisin koru K-Citymarketeista ja Anttiloista ympäri Suomen, sekä Iberon verkkokaupasta tai Helsingin Lasipalatsin Ibero Boutiquesta. 

Kiitän ja toivotan onnea Tesian kolmikolle, älyttömän upea juttu! 🙂

 

Pakko vielä lopuksi lausua muutama sana teille blogiani lukeville lapsille:

Olen tästä varmaan kohta jo kyllästymiseen asti jauhanut, mutta ihmiset rakkaat herätys nyt! Olen vastaanottanut taas aivan liikaa maileja, myös hyvinkin huolestuttavan nuorilta lapsilta, jotka ovat kertoneet muutenkin jo harrastavansa liikuntaa paljon, mutta uusimmaksi ongelmaksi on muodostunut se, ettei lihasmassaa saada kartutettua. Ei tähdä tästä kuntosalitreenailusta uuden sukupolven syömishäiriötä!!! Minusta ei voi tarpeeksi painottaa, että LAPSET OLKAA LAPSIA! Leikkikää ja harrastakaa. Esimerkiksi 12-vuotias taitoluistelijatyttö aivan varmasti liikkuu tarpeeksi, lähinnä pitäisi muistaa syödä riittävästi, kun on vielä kasvuiässä. Eikä suinkaan huolehtia siitä, miten kotona saisi treenattua raskaan lihaskuntotreenin, kun ei sinne kuntosalille vielä pääse. Muistakaa, että siihen on hyvä syy, miksi jäsenyyksiä ei myönnetä liian nuorille.

Minusta on toki ihana kuulla, että blogini innostaa liikkumaan kaikenikäisiä, ihan lapsista äiteihin ja mummoihin. Mutta liikunnasta ei saisi tehdä pakkomiellettä, varsinkaan jos syyt ovat pelkästään ulkonäkökeskeisiä. Tottakai kropassa havaittavat muutokset palkitsevat ja vaikuttavat oloosi, mutta tärkeintä on kuitenkin TERVEYS ja se positiivinen energia, mitä liikunnasta saa, kun sitä harrastaa sopivassa määrin. Lapsukaiset, te saatte jo terveen liikunnallisen pohjan, kun esimerkiksi harrastatte jotain joukkue- tai yksilölajeja, tai jos sellaiset eivät houkuta, niin pidätte huolen, että leikitte ulkona ja harrastatte hyötyliikuntaa. Itse keskityin pienenä pelaamaan sählyä viikoittain, sekä leikkimään ja juoksemaan pihalla partiossa, sen lisäksi tanssiminen on aina ollut lähellä sydäntäni, ja kuten olen aiemmin kertonutkin, nautin suunnattomasti disco- ja showtanssin harrastamisesta, mikä selkeesti on vaikuttanut kroppani hallintaan, ja luonut terveellistä liikunnallista taustaa. Minusta on hienoa panostaa ystäviin, nauttia elämästä ja hoitaa koulut kunnialla, siinä sivussa ehtii kyllä sisällyttää arkeen  sopivasti liikuntaa, mikä tukee näitä kaikkia muita osa-alueita toteutumaan paremmin. Keskitytään asioiden suorittamisen sijaan, elämästä nauttimiseen.

Lapset, ja te aikuiset yhtälailla: uikaa, pyöräilkää, ulkoilkaa, pelatkaa sulkkista tai vaikka tennistä, ja leikkikää pihalla kamujen kanssa. Niin mä ainakin aion tehdä. Eritoten leikin pihalla. Ikuinen lapsi kun olen. 

 Loppuun vielä mainostusta, jos haluat parantaa ihoasi rantapäivän jälkeen. Itse ainakin todennut hyväksi! Kokeile kylmäpuristettua Aloe vera -geeliä rauhoittamaan ihoasi.

<3:Venla

40 Kommentit

 1. Eve

  Hyvä, kun suhtaudut asianmukaisesti noiden nuorten ihmisten viesteihin. Arvostan kovasti sitä, että tuot asian näin suoraan julki, jolloin se menee varmasti paremmin perillekin 🙂 Olen ihan samaa mieltä, että lasten pitää nauttia vielä liikunnasta ja tehdä sitä mikä on kivaa ja mistä nauttii. Eikä keskittyä ulkonäköön. Surettaa oikein, miten yhä nuoremmat keskittyvät pelkästään ulkonäköönsä ja siitä on tullut kaiken keskipiste. Itse kun on vielä 12 vuotiaana leikkinyt nukeilla ja juossut pitkin metsiä kirkkistä ja ties mitä leikkien.

 2. Milla

  Hieno kirjoitus Venla!
  Sanomaasi tukee, täydellisesti, runsaat ja herkulliset kuvat terveellisistä ruuista!

 3. Sari

  Hyvä kirjoitus, taas kerran! Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen: mitä mysliä käytät? 🙂

  • Venla Savikuja

   Toi taitaa olla Lidlin jtn perusmysliä. 😀 Ei kuitenkaan mtn sokeroitua muromysliä.

 4. Ansku

  Mahtavassa kunnossa olet! Niin motivoivaa ja kannustavaa tekstiä, jota kuvat täydentää muistuttaen myös ruoasta ja levosta. 🙂 Montako treeniä teet viikossa? Onko sulla oma PT?

   • ww

    Mun onkin pitkään pitänyt kysyä, onko sulla omaa personal traineria! Kun sulla ei siis tällä hetkellä ole, niin onko sulla jossain vaiheessa ollut, vai mistä olet saanut kaiken tietotaitosi liikunnan ja ruokailun suhteen? Olet nimittäin NIIIN uskomattomassa kunnossa, että kiinnostaisi tietää, kenen neuvoilla olet saanut itsellesi tuollaisen unelma bodyn treenattua? 😀

    • Venla Savikuja

     Ei ole valitettavasti PT:tä, olen itse ottanut asioista selvää ja saanut tutuilta vinkkejä 🙂

 5. jenni

  Juurikin löysin blogisi, joten tuoreimmat jutut olen lueskellut/katsellut läpi. Mutta heti tullut sellainen iloinen fiilis tästä. Minäkin siitä kiitosta annan, että sulla on kaikenlaisista ruokakuvia ja kuvia myös rentoilusta, se on todella tärkeää ( ja ehkä kivaakin vastapainoa;) ) ! Hyvä, että teet selväksi, ettei lasten ja nuorten kannata vielä stressata lihasmassasta tms. Samaa mieltä olen asiasta. Aioin jatkaa tätä blogisi seurailua ja toivottavasti saan vielä lisää hyvää fiilistä ja kipinää, niin että itsekin saisin aloitettua saman harrastuksen.

  Oikein mukavia kesäpäiviä sinulle ja paljon hyvää fiilistä! 🙂

 6. Elli

  Juuri näin Venla! Komppaan viimeisintä.
  Kovempaa lihasmassaa ja voimaa kehittävää harjoittelua ei ole järkevää aloittaa ennen murrosikää (ja yksikään 12-vuotias ei ole murrosikäinen). Syynä tähän on ensinnäkin se, että voima ja lihasmassa eivät kehity tässä vaiheessa moneen muuhun ominaisuuteen nähden hyvin mm. siitä syystä, että hormonaalisen toiminnan kasvu ei ole tässä vaiheessa saavuttanut huippua. On erittäin tärkeää muistaa, että luuston kasvu on ennen murrosikää ja murrosiässäkin vielä epäkypsässä vaiheessa.
  Tässä vaiheessa kova voimaharjoittelu ylikuormittaa luiden apofyysejä, josta voikin sitten seurata pituuskasvun alun hidastumista, murrosiän alun hidastumista ja ennen kaikkea erittäin kivuliaita luutumisalueiden kiputiloja! Luuston kasvu voi toistuvan ylikuormituksen takia hidastua! Selän nikamien päätylevyt voivat muuttua ylikuormituksen seurauksena, kuin myös nikamakaaret voivat murtua tai vaikka välilevy revetä. Nuoren ihmisen vartalo ei myöskään siedä korkeita maitohappoja samalla tavalla, kuin murrosiän ylittäneen ihmisen. Kaikki tämä vaikuttaa lopulta aineenvaihdunnan kautta sisäelimiin ja hermostoon negatiivisesti!
  Aikaa on muokata kehoa sitten vaikka koko elämä, mutta nuoret, pysykää niissä ”hauskoissa” harrastuksissa vielä! Voimaharjoittelua voi tehdä vaikka oman kropan painolla ja kehonhallinta -harjoitukset ovat tärkeitä! Anteeksi kamala saarnaaminen, mutta tämä asia huolestuttaa koko ajan enemmän :/

 7. I

  Toi mitä sanoit noista lapsien (ja miksei aikuistenkin) treenaamisesta ja viesteistä on ihan totta! Muutenkin nykyään tuntuu, että lapset ei osaa enään olla lapsia. Tuolla kaduilla näkee kuinka ala-aste ikäset LAPSET menee ties mitkä iphonet ja järkkärit kädessä, hirveet meikit naamassa ja kuvittelee olevansa jotenkin niiin aikuisia. Ite olisin onnellinen jos saisin edes päivän olla se ala-aste ikänen lapsi ja nauttia siitä ns. vapaudesta, kun suurin murhe oli se, että mitä tälläkertaa pukee barbille/nukelle päälle. 😀 Leikkiikö nykyajan lapset ees millään barbeilla tai pikkuautoilla? Jotenki tuntuu, että kaikilla on just ne tabletit kädessä ja niitten välityksellä katotaan netistä lasten ohjelmia (jotka nekin on muuten nykyään ihan kauheita sota- ja robottihommia..).

  Tää sun blogi on muuten hirveen aito, jotenkin tän välityksellä tajuaa, että sä oot oikeesti ihan elävä ihminen etkä mikään salkkari-Heidi. 😀 Ja muutenkin vaikka täällä onkin pääasiassa näitä treenikuvia, niin laitat myös noista ruuistakin kuvia ja oot hyvänä esimerkkinä muille (jopa niille lapsillekkin, ne ei vaan välttämättä tajua sitä vielä) ja ns. muistutat siitä, että pitää myös muistaa syödä kunnolla! Hups, tulipa tästä pitkä viesti, mutta hyvää kesää sulle! 🙂

 8. Rachel

  Nuorten arvomaailmassa saattavat valistuksen sanat kaikua kuuroille korville, ja joskus meidän fiksujen aikuisten onkin hyvä pohtia asioita laajemmasta näkökulmasta. Varsinkin näinä internetin aikoina trendi-ilmiöt päätyvät väistämättä yhä useammin osaksi yhä nuorempien kulttuuria. Suuren suosion saavuttaneista fitness-elämäntapablogeista nuorelle ensisijaisesti välittyvä viesti on selkeä: ”fit is the new skinny”. Kärjistetymmin fitness-buumi on hieman paradoksaalisestikin ehditty nimetä jopa uudeksi anoreksiaksi. Kuten alussa jo mainitsin voidaan esimerkiksi miettiä minkälaisen viestin kyseisten blogien kuvamateriaali antaa ja onko se ristiriidassa teksteissä välitettävien arvojen kanssa. Monesti tulee sellainen olo, että bloggaajilla on itselläänkin hieman puurot ja vellit sekaisin, ja ihmekös tuo sillä nuoriahan ovat useimmat vielä itsekin.

 9. Aniella

  Tää sun blogi on kyllä motivoiva ja ihailen sun innostusta liikuntaa kohtaan!

  Nykyaikana on vaan kauheat paineet ulkonäöstä. On hienoa, että sä et näitä paineita aiheuta lisää, olet aikuinen ja kehotat lapsia olemaan lapsia, oikein! Mutta muuten, joka paikassa puhutaan laihduttamisesta, terveellisestä ruuasta, ylipainosta jne. Lapsille iskee todennäkösesti paineet, ymmärrettävästi. Tiedän sen, että me ollaan aika lihava maa ja ylipaino lisääntyy jatkuvalla syötöllä, mutta tuollainen turha höösääminen aiheesta tuottaa vaan lisäpaineita. Tää ei ollut moite sulle vaan muuten Suomen toiminnalle. Sulle erityiskiitos tästä blogista, ihana kuulla sun kuulumisias jne! Onko Saralla muuten vielä blogia?

  Ihanaa kesää Venla!

 10. Emmi

  No huh aivan ihana blogi.. Jonkun aikaa jo olen tätä seuraillut ja ihan koukkuun jäänyt. Ruoka- ja treenikuvat on ihan huippuja ja myös lisää päivän asu-kuvia saisi olla. 😛
  Aina kun tän blogin avaan silmilleni niin oma treenimotivaatio vaan kasvaa, kiitos!

  Terveisin,
  Uusi fanisi 🙂

 11. maija

  Puhut asiaa! 😀
  Ihan omakohtaisena kokemuksena sanon, että tällaiset fitness-tyyliset blogit kyllä saavat nuoren mielen vähän pyörälle. Itse olen 14-vuotias ja parantumassa kolmen vuoden anoreksiahelvetistä. Kun ajatukset ovat vieläkin hyvin sekavia ja ristiriitaisia, meinaa usein tulla mieleen että ’hei, tämähän tuntuu hyvältä! terveellinen ruokavalio ja liikuntaa!’ tosin, minun itse pitää se tajuta, ettei tällainen elämäntapa ole minulle vielä ajankohtainen ja tässä tapauksessa edes terveellinen. Anorektinen puoli kuitenkin rupeaa lietsomaan sairautta, se on huomattu. Haluaisin vihdoin oppia elämään jälleen. Nauttia siitä. Ja sen eteen tehdään työtä, kyllä sitä vanhempanakin kerkeää käymään salilla ja harrastaa lihaskuntoa. 🙂

  Vaikka blogisi aihe ei ole juuri nyt suurimmalta osaltaan minulle ajankohtainen, tätä on niiin mukava lukea! Sulla on viisaita mielipiteitä ja oot muutenkin niin symppis! Tää antaa mulle paljon tsemppiä – elämästä voi ja PITÄÄ nauttia! 🙂

  • Venla Savikuja

   Oi aivan vallan ihana kuulla! Ja nimenomaan, keskitytään elämästä nauttimiseen! Tsemppiä mielettömästi sulle, ihanaa kesää! <3

 12. Ida

  Kirjotat todella tärkeästä asiasta ja siitä ei totisestikaan voi puhua liikaa. Kävimme kerran mieheni kanssa pienemmän paikkakunnan uimahallin kuntosalilla, jossa oli noin 12 vuotiaita tyttöjä ”treenaamassa”. Siellä he innoissaan huuteli poltettuja kaloreita, vaikka eivät laitteita osanneet edes käyttää saati että olisivat olleet edes riittävän pitkiä niitä käyttämään.

  Sulla on muuten todella inspaava blogi, täältä saa hyvää motivaatiota ja vinkkejä sekä hyviä ruokaehdotuksia. Kiitos niistä 🙂 Käytätkö muuten ikinä soijatuotteita (esim. soijarouhe) lihan korvikkeena?

  • Venla Savikuja

   Oi kiitokset! 🙂 Joo olen käyttänyt myös soijarouhetta joskus aikaisemmin, viime aikoina en juurikaan. 🙂

 13. Sanna

  Moi! Aloin juuri lukea blogiasi. Tämä näyttää tosi hyvältä ja kivalta blogilta. 🙂 On pakko kysyy: seurusteetko ton Markku Pullin(kirjoitinkohan oikein… :D) kanssa? 🙂

 14. Laura

  Laittaisitpa isompia kuvia. Noita pieniä on niin vaikea tihrustaa. Kiitos kivasta blogista, olet positiivisuuden ruumiillistuma.

  • Venla Savikuja

   Jostain syystä ne näkyvät tässä pienempinä, vaikka ovat ihan samankokoisia, kun aikaisemmassakin blogissani. :/? Selvitän asiaa.. Kiitokset 😀

 15. Sikke

  Morjens! Sulla on ihan mahtiblogi. Uskon, että monet on avanneet silmänsä urheilulle ja oman kunnon ylläpidolle ihan eritavalla, kun ovat lukeneet sun juttuja ja huimaa kehitystä. Liikunnan ei pidä olla pakkopullaa, jolla yritetään laihtua ja jätetään aterioita väliin samaisesta syystä – EI – vaan juuri kuten sinä teet. Juuri näin! 🙂
  P.S. Olisi kiva, jos sun kuvat olis vaikkapa yhtä – tai jopa kahta – kuvakokoa suurempia blogissa, vaikka ovatkin kännykkäkuvia. Näyttävät kuitenkin kelpolaatuisilta!
  Jatka samaan malliin! Kivaa kesää ja rutkasti motivaatiota sulle. 🙂

 16. Anna

  Kiva nähdä kuvia kunnon terveellisestä ruuasta ja runsaan kokoisista annoksista, eikä niitä iänikuisia kanafileitä ja joka ikistä raejuuston nokaretta joka on vaa’alla punnittu! Vaikutat todella fiksulta nuorelta naiselta, jatka samaan malliin!

 17. Mirka

  Olet taitava kirjoittaja! Hirvittää, jos tosiaankin 12-vuotiaat miettivät kirjoituksessasi mainitsemiasi asioita.. Mutta sitten positiivisiin juttuihin! Olet inspiroinut minua liikkumaan, ts. käymään salilla. En ole koskaan aikaisemmin nauttinut salityöskentelystä, mutta nyt en tiedä mitä tekisin ilman! Tällä hetkellä lihaksen kasvatus menossa ja sen jälkeen pienelle dieetille. Olen tehnyt kokonaisen elämäntapamuutoksen!

  http://mbabysteps.blogspot.fi/

 18. Annika

  Tämä siun blogi on ihan mahtava ja inspiroinut minua älyttömästi!:) oon nyt reilun kuukauden seuraillu sinun treenejä ja juttuja ja tajunnu, miten ite oon päästäny lihakseni surkastumaan ja kunnon vähän repsahtamaan. Vielä muutama vuosi sitten olin tikissä kunnossa ja nyt tätä lueskellessani oon muistanu miten hemmetin hyvä fiilis sillon oli itsestään 🙂 siispä varasinkin ajan personal treinerille, jotta saisin taas kroppani kuntoon ja samanlaisen ilosen hymyn naamalleni sen seurauksena, ku sulla 🙂 zumbat ja muut jumpat on vieny miut mennessään, mut nyt on päästävä salille kunnon lihastreeniä tekemään vastapainoksi! Näytät tosi hyvältä ja aion pyrkiä samaan itsekin! Kiitti inspiraatiosta! Kauanko oot treenannut ahkerasti ja kuinka nopeasti alko näkyviä tuloksia syntymään, kun treenailun aloitit? Ihanaa kesää sulle!

  • Venla Savikuja

   Vuoden/ päälle puolen vuoden sisällä on tullut hyvin tuloksia, kärsivällisyyttä vaan, niin niitä tuleekin jo yhtäkkiä huomaamatta. Ja mikä tärkeintä, ei ne tulokset vaan se positiivinen energia ja mahtava fiilis! 🙂 ihana kuulla, jos innostus palasi, tsemppiä ja treeni-iloa, sekä upeen aurinkoista kesää sulle! 🙂

 19. Mixuli

  Tosi kypsästi ja fiksusti kirjoitat Venla ja rohkaiset lapsia oikeanlaiseen liikuntaan ja olemaan lapsia ! Isot ropsit siitä sulle 🙂 Olet upean näköinen nuori nainen ja noi merenneito-hiukset on kauniit ! Jatka samaan malliin 😉

 20. Vivian

  Sun blogis on ihan mahtava ja on motivoinut mua tosi paljon! Mutta pakko kysyä että mistä netistä sä oot tilannut noi sun bikinien alaosan?:)

Lähetä kommentti