04.06.2016 | 6 Kommentit

IKIMUISTOINEN PÄIVÄ

Kukkivien ruusupensaiden ja syreenien huumaava tuoksu, helteisen päivän jälkeinen syleilevän lämmin ilta. Vain minä, upea aurinkolasku ja autio kenttä. Suorastaan täydellinen treenihetki.

Näillä keleillä tulee päivän liikunta-annos nautittua ehdottomasti pihalla ja juuri niin kuin olotila sallii. Paahtavassa auringossa jo kevyt hölkkä tai kävely saa hikipisarat ihanasti virtaamaan, ja kuuman päivän jälkeen se ensimmäinen miellyttävä viileämpi hetki suorastaan kutsuu metsäpoluille ja rantaan kirmaamaan tai puiston pihakuntosaleille kevyttä lihaskuntotreeniä harjoittamaan.

Siinä endorfiinien jyllätessä kropassa, mietin kuinka paljon näitä kesäiltoja olen kaivannutkaan. Takaisin kotiin kävellessä tarttui kaupasta matkaan jäätelöpurnukka ja marjoja. Ulkona penkillä eväitä mutustellessani sisäinen kesänlapsi minussa totesi, että tämä oli juuri sitä kesästä nauttimisen balanssia parhaimmillaan. Näitä lisää!

Lapsuuden parhaimpiin kesämuistoihin kuuluu juuri ne hetket, kun papan luona lomaa viettäessämme kävimme joka ikinen ilta rantasaunassa uimassa ja sen jälkeen kipitimme nälkäisinä äidin kattaman iltapalapöydän ääreen kuumalle kaakaolle. Voi pojat miten hyvältä ruoka aina maistuukaan uintireissun ja ulkoilun jälkeen.

Eilen iltakävelyllä rantapolulla ollessani, kantautui nenääni herkullinen grilliruokientuoksu ja korviini iloinen nauru & puheensorina, kun perheet ja sukulaiset olivat kokoontuneet takapihoilleen juhlistamaan valmistuneita, osa kenties grillailemaan kesäloman alkamisen kunniaksi. Taisi siellä olla myös tämän päivän juhlien tarjoilujen leipomisoperaatiot käynnissä, sen verran lumoava täytekakkujen tuoksu leijaili tuulessa. Voin jo nähdä silmissäni kaikki ne voileipäkakut, kukkia notkuvat maljakot ja juhlapöydät.

Muistan vieläkin elävästi, kuinka sain painaa valkolakin päähäni Helsingin Kaupunginteatterin lavalla. Stipendikin tarttui kouraan tuossa juhlavassa tilaisuudessa. Jatkobileet oli Kaivohuoneella, jossa tanssimmekin aamuun asti ystävien kanssa. Kerrassaan ikimuistoinen päivä.

Superpaljon onnea kaikille uusille ylioppilaille, koulunsa päättäneille ja ammattiin valmistuneille! Nauttikaa ja ottakaa kaikki ilo irti ainutlaatuisesta upeasta päivästänne!

<3:Venla

6 Kommentit

  1. Ulla

    Häkellyttävän upeita kuvia! Kiitos inspiroivasta blogista, jaksat aina olla positiivinen ja jakaa hyvää energiaa lukijoille 🙂 Aurinkoista kesää!

    • Venla Savikuja

      Voi onpas todella ihana kuulla, kiitos ilahduttavasta kommentista Ulla! Mahtavaa kesää sulle! 🙂

Lähetä kommentti