21.02.2017 | 4 Kommentit

ILMAILUMUSEO

Etenkin meidän perheen toinen osapuoli rakastaa käydä museoissa. Kun viime synttäreiden alla sitten satuin näkemään mainoksen museokortista, tiesin oitis miten haluan muistaa sankaria juhlapäivänä.

Museokortti: vuoden mittainen kulttuurimatka

Museokortti on yli 240 museon yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että olen muutenkin sitä mieltä, että rahansa kannattaa sijoittaa materian sijaan elämyksiin. Esineet menettävät yllättävänkin nopeasti arvonsa ostajan silmissä, mutta elämykset sen sijaan tuottavat tutkimuksienkin mukaan pitkäkestoista iloa ja tyydytystä. Tavarat kun eivät muuta meitä ihmisinä tai luo meille upeita muistoja. Sen sijaan elämykset, kokemukset, uusiin paikkoihin, kulttuureihin ja asioihin tutustuminen voi avartaa maailmankuvaamme ja mullistaa ajatusmaailmaamme paljonkin. Mikä parasta: Hyvällä lykyllä niitä yhteisiä elämyksiä voi sitten muistella lämmöllä tai vähintään huumorilla vielä kiikkustuolissakin. Aineettomissa lahjoissa on vieläpä sekin etu, että ne vähentävät jätemääriä ja turhan tavaran paljoutta.

Makelle käynti Ilmailumuseossa oli ensimmäinen, ja meikäläisenkin viime visiitistä oli jo aikaa. Olen vieraillut kyseisessä paikassa joskus pienenä ystäväni perheen kanssa.

Tällä laitteella testattiin lentäjien syvyysnäköä.

Heittoistuimen hätäpakkauksen sisältö.

Suomen ilmailuhistorian kehto tarjoaa uutta ihmeteltävää ja koettavaa vannoutuneiden lentokoneharrastajien lisäksi ihan koko perheelle.

PS. Näin talviaikaan kannattaa pukeutua vierailulle lämpimästi, sillä lentokonehallit eivät ole lämmitettyjä!

 

<3:Venla

 

Ilmailumuseo sijaitsee osoitteessa: 

Karhumäentie 12 (Tietotie 3), Vantaa.

4 Kommentit

 1. Annukka

  Make näyttää ihanan innostuneelta ja aidosti kiinnostuneelta tutkimaan paikkoja, lahja taisi olla todella mieluinen. 🙂 Tästä postauksesta tuli itsellekin hyvä mieli, ja nyt olisi kova hinku päästä käymään jossain museossa. 😀

  • Venla Savikuja

   Oi ihana kuulla.
   Eipä siis muuta kuin museoretkelle! Mukavaa ja mielenkiintoista reissua 🙂

 2. Marianne

  Hei, aivan loistava idea tää museokortti! Enpäs ole tienytkään, että tällainen on olemassa! Olemme avopuolison kanssa miettineet, miten juhlisimme 100 vuotiasta Suomea ja tämä on kyllä yksi asia ideoiden joukossa. Mikäs sen parempaa, kun tutustua Suomen historiaan museokortin avulla. 🙂 Kiitos vinkistä! Taidankin tilata yllärilahjan 😉

Lähetä kommentti