11.02.2015 | 35 Kommentit

Jet Lag

Mo!

Neiti Jet lag täällä terve.

Päällimmäisenä mielessä tällä hetkellä:

Takana huikein reissu ikinä! (Okei, oon jokaiselta matkalta tullessa aina tätä mieltä) Mutta minkäs teet? matkustelu on aina vaan yhtä siistiä. Jopa pieleenkin menneet suunnitelmat tai reissussa sattuneet kömmähdykset, muuttuvat juuri niiksi parhaimmiksi illanistujaisten naurustooreiksi.. viimeistään sitten jälkikäteen. En tunne sanaa huonoreissu, sillä kaikki on aina niin erilaisia ja ikimuistoisia.

Mikäkö on mun paras opettaja, stressilääke, irtiotto ja mielenpiristäjä?

No daa! Matkailu tietty. (Sori kamut, oli pakko käyttää, en oo kuullukaan tota Daata vähään aikaan.) 😛

Sanotte aina, että oon niin positiivinen. Jotta pysyttäis aitouden puolella, niin voin kertoa, että niin koomiselta kuin se ehkä kuulostaakin (mun jokainen ystäväkin tietää jo tän) meitsille iskee aina reissun jälkeen pieni matkanjälkeinen masis, joka johtuu yleensä vaan siitä, että lomalla on yksinkertaisesti ollut niin upeaa.

Varmasti jet lag vaikuttaa myös vahvasti asiaan. Oon toki todella kiitolllinen, että ylipäätänsä pääsin taas reissuun, mutta Suomeen paluu on aina pienoinen shokki. Miten se voikaan olla niin? Joka ikinen kerta. Onko mulla edes yhtä kohtalontoveria siellä näytön äärellä?

En oo millään koulunpenkillä oppinut eri kulttuureista ja maailmasta niin paljon, kuin reissatessa. Matkailu on mielestäni sijoitus omaan hyvinvointiin ja satsaus, joka todella kannattaa.

Mulla on kamera täynnä teidän kyllästymiseen asti kuvia reissusta, vielä kun saisin siirrettyä ne koneelle. Kyllä täältä vielä noustaan, sen lupaan, ainahan niin on käynyt!

Viime yönä en nukkunut juuri silmänräpäystäkään. Olin jo unohtanut, kuinka inhottavaa on kieriä sängyssä nukahtamatta, katsellen tunnin välein eteenpäin kiiruhtavaa kelloa, tietäen sen herätyksen pärähtävän soimaan hetkenä minä hyvänsä. Miten sitä juuri saakin unenpäästä kiinni kymmenenminuuttia ennen kellon pirinää. Nyt kyllä kaikki sympatiat uniongelmaisille, ..joihin itsekin aikoinaan lukeuduin.

Jottei ihan menis angstailun puolelle, niin todettakoon, että oli kyllä toisaalta kuitenkin mielettömän ihana tulla takaisin kotiin, kun maailmanrakkain karvaturri oli vastassa odottamassa. Meillä oli tietenkin jo ehtinyt tulla hirveä ikävä Mulania. Ja niinkuin joku viisas lukijani jo veikkasikin, ikävä taisi olla yksipuolinen 😀 Sen verran hyvin Mulan näytti viihtyvän äidin ja iskän seurassa! Tuhannet kiitokset mun vanhemmille hyvästä hoidosta. Mulan on meidän kaikista rakkain aarre ja me ei maltettu odottaa paluulennolla, että koneen kaiuttimista kuuluisi: Tervetuloa Helsinkiin! Vihdoin päästiinkin lopulta taas nuuhkuttelemaan pikku kuorsaajaamme.

Home is where my dog is. 

PS. Toi tän päiväinen aurinko! Haistoinko oikein? Onko se kevät, mikä rannassa tuoksui? Whihii!

Kengät, Timberland Farkut, Zara Neule, Zara Takki, Ted Baker 

<3:Venla

35 Kommentit

 1. Noora

  Moikka! Täältä löytyy kans henkilö jolle matkan jälkeen iskee masis joka kestää aina sen jonkinaikaa 🙂 Ja muuten,tuo takki on sairaan hieno!

 2. Salikissa

  moikka, kiva että palasit! Syötkö minkä verran plussilla/miinuksilla? Vaikket punnitse ruokia niin tiedät varmaan suunnilleen? 🙂

 3. Jenni

  voin kyllä niin samaistua tohon matkan jälkeiseen masikseen! Etenkin jos Suomeen palatessa on tosi harmaa ja ankee sää :/ oon kuitenkin oppinu ajattelee maailmalla reissatessani että on meillä täällä Suomessa asiat kuitenkin niin hyvin että ihan kiva tänne on loppujen lopuksi aina palata <3

  • Venla Savikuja

   Mukava kuulla Jenni, että meitä matkanjälkeen masistelijoita on enemmänkin! Vaikka ei toki kivaa, että näin käy muillekin, mutta ainakin ymmärrystä siis löytyy! 😀 Totta puhut!

 4. Henna

  Hitsi näytät hyvältä! Toi tukka, bruna, hymy ja asu! Luin sun blogia joskus silloin aiemmin, sit blogi meni liian ns urheilulliseksi niin lopetin.. Nyt tulin kurkkaamaan uudelleen nii täällähän on myös lifestyleä ja uskomattoman kivoja asuja! Iso peukku! 🙂 kiva jäädä taas seurailemaan!

 5. elina

  Täydelliset vaatteet!! Sulla on tosi laaja vaatetyyli mun mielestä:) tarkoitan, että sun tyyliin kuuluu tosi erilaisia vaatteita:) oot älyttömän ruskee näköjään naamasta ainaki:D mullakin iskee ihan oikeesti joku masennus hetkeksi aina loman jäljeen:(

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos Elina! 🙂 Joo se reissustapaluu on aina vähän kankeeta aluksi, mutta onneksi sitten helpottaa taas, kun pääsee arkirytmiin kiinni!

 6. ulla

  Hienoa, olette kotisuomessa, terveenä ja ehjinä 🙂

  Tervetuloa taas kotiin.. Kevät on jo ovella 😉

 7. Ihailija

  Odotan innolla matkakuvia!!!! Laita vaan niin paljon kuin ikinä jaksat, ei me kyllästytä 😀

 8. Heidi

  Täällä odotellaan innolla reissukuvia, sillä itselläni kesäkuussa koittaa samantyyppinen reissu. Meillä silloin suuntana Los Angeles- San Francisco- Yosemite- Las Vegas- New York. En millään jaksaisi odottaa 🙂 Reissussa on ihan huippua käydä mutta omaa koiraa on vaan ihan kauhea ikävä reissun aikana 🙂

  • Venla Savikuja

   Oi ihanaa tekin pääsette reissuun Heidi! Joo hauva-rakkaita tulee kyllä hirmu ikävä<3 Mutta sitten onkin taas ihana tulla kotiin matkan jälkeen heidän rakkaiden luo!

  • Venla Savikuja

   Kiitos! Netistä kun jostain katsoin, niin löyty muistaakseni mustanakin! Mut en oo ihan varma löytyykö Stockalta mustana.

 9. Anneh

  Hahahah joo arvasin että koiruli varmasti pärjää. Mutta mietin tässtä että ehkä sen on hyväkin että välistä lähtee karvaturrin luota pois niin osaa sitten arvostaakki enempi sitä tuhisijaa joka odottaa kotona. Meillä ihmisillä kun on tapa alkaa pitää kaikkea itsestäänselvyytenä 🙂

  • Venla Savikuja

   Nimenomaan! Totta turiset! Se on vähä surullista, kun ihmiset unohtaa arvostaa ja olla kiitollisia rakkaimmistaan! <3

 10. Jenny

  Moi!
  En ookkaan vissiin ikinä kommentoinut sun blogiin, vaikka reilun vuoden oon tätä jo seuraillut! Mulle tulee lähes aina matkan jälkeen kans masis, joskus suurempi joskus pienempi. Reilu kuukausi sitten palasin just kaukomatkalta lämpimästä tänne Suomeen, silloin oli just loska ja pimeys illalla aika huipussaan! Mutta niin siitä masiksestakin on vaan selvitty ja uusi loma alkaa jo huomenna! 🙂 Innolla odotan teidän reissukuvia, maailman näkeminen on, no, vaan aika mahtavaa!

  Kiitos tästä tosi hyväntuulisesta ja tsemppaavasta blogista! Kivaa päivää! 🙂

  • Venla Savikuja

   Kiitos, että kommentoit nyt Jenny!<3 Se ilahdutti kovin! Ja mahtavaa alkavaa uutta lomaa!

 11. Leea

  Mitenkään sen lomalta paluun osais ees kuvailla, kuinka masentavaa se on. Jotenkin tulee niin tyhjä olo… Auttaiskaan se jos olis jo toinen reissu varattuna, niin olis heti mitä odottaa, eikä jäisi ihan sillain, että mitäs nyt ja selailis vaan uusia kohteita 🙂 koti on aina koti, mutta siihen normaaliin arkeen palaaminen on vähän tylsää, kun tietää mitä kaikkea maapallo voi pienelle ihmiselle tarjota 😀

  • Venla Savikuja

   Hahaa totta Leea! Maailmalla on niin paljon annettavaa, nähtävää ja koettavaa, ettei seuraavaa reissua melkein malttais odottaa! 😀 <3

  • Venla Savikuja

   Mhhm! Kohteita on ollut aika monta, tästä voisin tehdä postauksen joskus! Kiitos vinkistä Elli! 🙂

 12. Nanna

  Ite kärsin kanssa aina matkan jälkeisestä masiksesta ennen, asia ratkesi sillä että muutin ulkomaille 😀 Nykyään masis ei ole niin suuri kun tulee ulkomailta ja Suomessa käyntienkin ”tunnemyrskyt” on lievittynyneet. Muistan ensimmäisen kerran kun menin Suomessa käymään puolen vuoden poissa olon jälkeen, tottakai pimeimpään talven aikaa, iski pahin kulttuurishokki ikinä, ahdistus oli todella suuri. Mikä oli todella outoa sillä kuitenkin Suomessa kasvanut ja viettänyt suurimman osan elämästä, mutta kaikki pienet asiatkin ärsytti, vaikka oli ihana nähdä perhettä ja näin. Nyt kun on oppinut elämään kahdessa kulttuurissa ja sisäisesti hyväksynyt erot ei Suomi vierailut enään ole niin kulttuurishokkeja, niistä on oppinut nauttimaan. vaikka Suomi ihana maa on, en silti osaisi kuvitella muuttavani enää takaisin, löysin tavallaan oman onneni ja paikkani ulkomailta.

  • Venla Savikuja

   Mukava kuulla, että olet löytänyt itsellesi parhaimman ja sopivan ratkaisun, kuulostaa hyvältä! Varmaan osaakin enemmän nauttia niistä hetkistä sitten kun on Suomessa, jos niitä on harvemmin 😀 Saako udella, että missä ulkomailla asustelet? 🙂

   • Nanna

    No joo todellakin osaa nauttia eri tavalla Suomessa olosta siellä käydessä. Asustelen Englannissa, vaikka matka on lyhyt ja halpa Suomeen silti harvemmin tulee käytyä yleensä rahat menee matkatessa muualle maailmalle. Suomi on kuitenkin niin tuttu ja muualla taas on niin paljon koettavaa ja nähtävää. 🙂

Lähetä kommentti