26.10.2016 | 11 Kommentit

KUULUMISIA

Eilen aamulenkillä otsalleni leijaili pyrytti vuoden ensimmäiset lumihiutaleet. Voitteko uskoa? Eilen siihen havahduin. Jouluaatto on todella jo alle kahden kuukauden päässä. Jipii! Joko saa alkaa tunnelmoimaan?

Viime viikonloppu vierähti mökillä rentoutuessa täydellisen autuaassa ympäristössä. Kyllä luonnon rauha vaan kohentaa olotilaa huomattavasti. Tuo pieni irtiotto tuli enemmän kuin tarpeeseen, varsinkin näin kaiken tämän asuntorumban keskellä.

Olisi ihana sanoa olevansa jokin meditoinnin mestari, joka saa tyhjennettyä ajatuksensa yhdellä hengenvedolla, oli ympäristö tai elämäntilanne millainen hyvänsä. Tuijottaisi vain kynttilän liekkiä seesteisin ajatuksin ja toteaisi olevansa täysin läsnä. Sen sijaan vielä toistaiseksi löydän ajatukseni hapuilemasta kauppalistaa, työasioita, kaikkia erinäisiä hoidettavia juttuja ja elämää noin ylipäänsä. Sitten yritän taas keskittyä hengitykseen. Sisään ja ulos.  

Hoi te kaikki zen-tilan löytäneet mielenhallinnan mestarit. Saatte mielellään jakaa parhaimmat vinkkinne tuon tyynen olotilan saavuttamiseksi?

Useampi kyseli täällä postauksessa minne päin maailmaa suuntani nyt vie? Olemmeko aikeissa ostaa uuden asunnon vai mitä aiomme puuhata?

Sen millaiseen kotiin seuraavaksi muutamme, kerron teille piakkoin. Sen voin jo paljastaa, että viralliset kaupat tulevastakin kodista on tehty.  Te saatte nyt ensin veikata pysymmekö pk-seudulla? Muutammeko jonnekin kauemmas pienemmälle paikkakunnalle tai vastaavasti suurkaupunkiin tai jopa ulkomaille? Entäpä mitä luulette, onko kyseessä uusi vai vanha asunto? Ei laisinkaan remppaa kaipaava? Vai pientä pintaremonttia vaativa? Vai täysi remonttikohde? Kerrostalo, rivitalo, paritalo vai omakotitalo?

Kertoilkaa ihmeessä lisää teidän omia muutto- ja asuntosuunnitelmia? Niitä oli ihana lukea.

<3:Venla

11 Kommentit

 1. Katriina

  Rivitalo Lauttasaaressa, joka vaatii remonttia. Pohdin, että nykyinen kotinne oli ehkä sijoituskohde, jonka ostitte pommikuntoisena suht edullisesti ja säästitte remontissa rahaa, kun teitte sen itse ja nyt myitte sen hyvällä voitolla eteenpäin 2 vuoden jälkeen verottomana.

  • Venla Savikuja

   Laru on kyllä ihana<3 Siellä on aiemmin tullut asuttua. Kiitos veikkauksesta Katriina!

 2. HM

  En osaa arvailla millainen uusi koti on teille löytynyt. Mutta toivon että yhtä ihana kuin meille. Me tosin muutetaan vuokralle. Asunnossa on tehty keväällä remonttia ja taloyhtiö on hyvin hoidettu ja ylläpidetty. Parkkitilaa on runsaasti. Ilmainen pyykkitupa, kuivaushuone ja matonpesuhuone sekä kylmäkellari. Sopivan kokoinen keittiö, nykyisessä on liian vähän kaappitilaa. Aivan täydellinen siis löytyi. Pääsemme muuttamaan talvikaupunkiin joulukuussa. En malta odottaa!

 3. memao

  Se on varmasti jokin uusvanha kohde! Vanhaan tehdasrakennukseen tehty ehkä? Joku ihana loft!
  Pääsette vielä itse vaikuttamaan viimeistelyyn, mutta muuten se alkaa olla valmis!
  Talossa on muutama muukin asunto – että kaippa se on kerrostalo. Pienkerrostalo?
  Korkeat huoneet ja rouheat seinät, vähän kiiltävää ja paljon valkoista! Tuskin se ihan ratikkalinjan vieressä on, muttei korvessakaan.

  Täydellistä! Eikö? 😀

 4. Hannah

  Olen löytänyt tasapainoisemman ja stressittömämmän elämän mindfulnessin kautta 🙂 olen todellinen stressaaja, stressaan aina ja koko aika. Ihan kaikkea. Kroppa eikä mieli tykkää siitä. Pieni stressi terävöittää mutta liiallinem käy pidemmän päälle vaikuttamaan terveyteen.

  Mindfulnessin tärkein oivallus on olla hyväksyvässä läsnäolossa juuri tässä hetkessä. Hengitystä ei tarvitse pakottaa ja tunteet saavat olla. Tätä ei myöskään voi harjoittaa itseään pakottamalla. Keskittymällä hengitykseen on helppo tapa hakea rentoutta, se on turvallinen ankkuri joka on aina mukanamme. Mitään nopeaa tapaa ei tähän ole. Aloittaa pikkuhiljaa lisäämään hetkiä päivässä jolloin keskittyy hengitykseen. Erilaiset mindfulness kuunteluharjoitteet, kehomeditaatiot, istumameditaatiot, auttavat kääntämään mieltä kehoon. Silloin voi kuulostella kehoa, miltä juuri nyt tuntuu. Mitään ei tarvitse muuttaa, antaa vain olla, keho kyllä hoitaa itseään kun antaa siihen mahdollisuuden.

  Tämä on oivallus jonka kautta olen saanut rentoutta elämään 🙂 tätä voi harjoittaa myös lenkkeillessä – keskittyy hengitykseen ja samalla ihastelee luontoa ja värejä. Terävöittää aisteja kuulemaan. Tai bussissa, kahvilassa. Hyväksyvä läsnäolo. Antaa asioiden tapahtua. Voi olla myös läsnä kuunnellessa toista – ei hapuile seuraavissa tehtävissä vaan elää tässä ja nyt. Monesti eletään pitkää menneessä tai tulevassa. On hyvä oppia että elää myös siinä hetkessä mikä nyt on. Treenauksessakin keskitytään treenattavaan lihakseen tai liikkeeseen. Mielikin tarvitsee harjoitusta jonka kautta tulevat haasteet on helpompi hallita.

  Tsemppiä! 🙂 ♡

  • Venla Savikuja

   Kiitos paljon tsempeistä ja loistavista vinkeistä!!!<3 Eritoten tuota luonnossa kävelyä ja ympäristön ihastelua itsekin harrastan. Se saa kyllä rentoutumaan. 🙂

 5. pejpe

  Luontoa rakastavana vegaanina uskon, että tuleva koti on omakotitalo, jossa on pieni oma piha. Siellä voi sitten pienimuotoisesti kasvattaa ja viljellä myös vaikka jotain omaa luomuherkkua. Talo puolestaan on uudehko, siisti, jossa yhdistyy kivasti osittain moderni valkoinen ja osittain vanha rustiikkinen tyyli. Maanläheiset värit ja skandinaavinen sisustus. Uskon, että sijaintina on kuitenkin pääkaupunkiseutu Suomesta, mutta ehkäpä jostain vähän syrjemmästä, jossa on raikas ilma ja tilaa rauhoittua, ja myöskin Mulanilla on pihaa temmeltää iloisesti leikkien vapaana 🙂 Hmmm, vaikka joku Kirkkonummi, Porkkala tms. kaunis luonnonseutu 😛 Nyt näissä mielikuvissani en voi ajatella enää muuta vaihtoehtoa, mutta oli millainen tahansa, uskon että se on upea ja tyylikäs 🙂 Onnea paljon uudesta kodista! <3

 6. HM

  Kiitos toivotuksesta! Vuokrasopimus on jo allekirjoitettu ja nyt odotellaan milloin saisimme avaimet uuteen kotiin. Muuttoa on sunniteltu jo pidemmän aikaa ja ensimmäiset laatikotkin on pakattu! En ole tajunnut että meillä on niin paljon astioita!

Lähetä kommentti