26.07.2016 | 12 Kommentit

Lapland summer cottage life

Tiedän jo nyt, että tämä on juuri sellainen hetki, jonne tulen kaipaamaan takaisin. Hetki, jota tulen pimeimpään talven aikaan muistelemaan lämmöllä. Istun Mulanin kanssa pihakeinussa. Kaupunki, tietotekniikka, kiiruhtavat ihmiset, stressi, työt  – niitä ei täällä tunneta. Hektisyys asustaa jossain kaukana. Vain onni ja levollinen mieli on tehnyt tänne kotinsa. Perhonen istahtaa jalalleni, kuin Ronaldon Otsalle konsanaan. Tarkkailen ympäristöä. Iso sammakko kömpii esiin kukkapenkistä ja loikkii iloisesti pihan poikki veteen viilennystä etsimään.

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Lämpömittari näyttää hellelukemia. Pulahdan uimaan, virta syleilee lempeästi. Koski kohisee. Tämä olisi minun rentoutusnauhani ääni, jos sellaisen valitsisin. Luonnon omaa musiikkia, joka rauhoittaa mielen ja tuudittaa uneen.

Sudenkorennot tanssivat ilmassa. Voisin tuijotella niiden lentoa tuntitolkulla. Ehkäpä tuijottelenkin.

Mikä tyyneyden tyyssija.

<3:Venla

12 Kommentit

 1. Henzku

  Ihanan kesäisiä kuvia! <3

  Lapin maisemat on vaan jotain niin rentouttavia ja ihania, kuten tuo mökkikin näyttää siltä!

  Toivon, että ensi vuonna pääsisin Lapissa käymään kun hiihtoloma kaudet on ohitse. 🙂 Kesälläkin ilmeisesti kannattaa lähtee käymään!

  • Venla Savikuja

   Kiitos! No sanos muuta, Lappi<3
   Toivottavasti pääset ensi vuonna käymään siellä. 🙂

 2. lillamy

  Ihana mökki <3 Minullekin isovanhempieni mökki on yksi rakkaimmista paikoista maailmassa, vaikkakaan se ei noin kaukana sijaitsekaan, meidän kotoa on mökille vain tunnin ajomatka ja mökiltä pääsee 15 minuutissa kaupunkiin (ei tosin niin suureen, mutta kuitenkin) 😀

  • Venla Savikuja

   Oi kuulostaa ihanalta! <3 Vieläpä noin mukavan lähellä, että voi varmasti spontaanisti useamminkin piipahtaa siellä. 🙂

 3. Kati

  Onpa nätti mökki ja paikka. Itsekin olen lapissa mökkeillyt useasti, mutta en näin nätissä mökissä ole oltu.

 4. Mimu

  Hei ihana Venla! Välillä piipahdan lukemassa blogiasi ja katsomassa kuviasi. En itse pidä siitä kun nykyään tuntuu että elämää ja kauniita hetkiä eletään kameran läpi, mutta jessus kun osaat tallettaa fiiliksen linssinkin läpi! Pääsin hetkeksi tuohon tunnelmaan kuviesi kautta. Postauksesi on muutenkin maanläheisiä ja näitä on kiva seurailla aamukahvilla tai jos on itsellä surkea päivä.
  Toivon sulle tuhansia kauniita hetkiä ja hyvää oloa 🙂

  • Venla Savikuja

   Voi kiitos, ihana kuulla! Mahtavaa, jos voin välittää tunnelmaa edes pienen ripauksen kuvan kautta ja levittää hyvää mieltä, se juuri olikin tarkoitukseni.
   Ymmärrän mitä tarkoitat, sillä vaikka valokuvauksesta paljon pidänkin, ja tunnelmien, sekä aitojen tilanteiden ikuistaminen on antoisaa, haluan siitäkin huolimatta elää hetkiä myös aidosti läsnä, enkä jokaista vain linssin läpi. Oikein aurinkoista kesää, valloittavia hetkiä ja hyvää oloa sinulle!:)

Lähetä kommentti