16.02.2017 | 8 Kommentit

Mä vaan hiihdän

Viime viikolla vedin monot jalkaan pitkästä aikaa ja suuntasin ladulle. En saata uskoa, että edellisestä kerrasta oli tosiaan tainnut vierähtää jo kymmenen vuotta. Apua!?

Nuorempana hiihdin joka ikinen talvi Jämsänkosken laduilla. Sinne olisi nostalgista päästä verestämään kultaisia muistoja. Sattuuko lukijoistani löytymään ketään sieltä suunnalta? Vieläkö siellä on hyvin hoidetut ladut?

Tällä kertaa suuntasimme kuitenkin lähimetsän laduille. Alku oli hieman hapuilua. Liukastelin kuin bambi jäällä, mutta kun vauhtiin pääsin, luisti perinteinen suksi ihan mukavasti. Totta puhuen se oli jopa niin siistiä ja koukuttavaa, että oli pakko mennä pidemmälle hiihtolenkille heti seuraavana iltana. Kelikin oli mitä mainioin. Jälkimmäisen päivän reitti oli täynnä hurjia varoituskyltein varustettuja jäisiä mäkiä, ja onnistuinkin vetämään muutaman kunnon mahalaskun. Pienistä pyllähdyksistä ja mustelmista huolimatta, oli aivan törkeän hauskaa.

En olisi keksinyt kyllä parempaa tapaa viettää perjantai-iltaa, kun nautiskella metsän hiljaisuudesta upean kuutamon valaistessa ladun. Hiihdon jälkeen olo oli niin raukea ja rentoutunut, että olisin voinut kävellä suoraan sänkyyn. Jos siis etsit luonnonmukaista lääkettä unettomuuteen tai kaipaat apua rentoutumiseen, voin lämpimästi suositella hiihtoa, varsinkin vaihtelevassa maastossa ja rennolla otteella! Itse pidin mielessä saman asenteen kuin pienenä; tärkeintä, että on lystiä! Koukkasimme vielä monoinemme kaupan kautta hakemassa viikonloppuherkkuja. Täytyy sanoa, että noutoruoka ja sauna oli aika täydellinen yhdistelmä pakkasessa ulkoilun jälkeen.

Ja olihan se latu korkattava jo heti maanantaina tämänkin viikon osalta.

Kuinka moni teistä on käynyt hiihtämässä tänä talvena?

<3:Venla

8 Kommentit

 1. Mari

  Joo toi treenivaate postaus olis hyvä idea, mitä tuolla viimepostauksen kommenteissa muutamat ehdotti! 🙂

 2. Pauliinamarika

  Rakastan perinteistä hiihtoa! Hyvää vaihtelua juoksun ohelle. Kilometrejä ei tarvitse pelätä kun rasitus ei ole samanlaista ja huippuhyvää liikuntaa <3. Ulkoliikunta on parasta. Ainoastaan pitovoidetta pitäisi laittaa useammin varsinkin kun on näitä nollakelejä.

 3. Pauliina

  Jämsänkoskelle on tehty oinaalaan pitkä jäärata jossa voi retkiluistella ja vieressä menee myös hiihtolatu. Kyllä nauttii varsinkin aurinkoisena päivänä olla järven jäällä 🙂

 4. Mäkin vaan hiihdän!

  Täällä yks joka kans hiihteli koko lapsuutensa Jämsänkosken laduilla about -94 vuodesta eteenpäin! Edelleen hoidetaan latuja siellä! Mahtavia muistoja! ✌️ Tänä talvena oon hiihtäny vaan Jämsänkosken kankarisveden jäällä ja Jyväskylän latuja!

 5. Tanja

  Hei! Mä oon hiihtänyt (luistelutyyli) nyt aktiivisemmin reilut 6 vuotta omaksi ilokseni ja en kyllä keksi parempaa tapaa pitää hyvää kuntoa yllä ja samalla olla ulkona, etenkin nyt ihailla aurinkoisilla kevätkelelillä ☺ kesäisin oon hiihtänyt nyt parin vuoden ajan rullasuksilla ja se myöskin on koukuttanut Kokonaisvaltaista liikuntaa koko keholle vatsalihaksia myöten. Ei muuta ku kaikki kokeilemaan, suosittelen todellakin! P.s. Pari päivää sitten kuntosalilla joku ihmetteli mun olkapäiden/hauisten kuntoa ääneen..Mä mietin mielessäni että ”mä vaan hiihdän” (en siis treenaa salilla käsiä). Aurinkoisia ja liukkaita latuhetkiä ja kiitos ihanasta maanläheisestä blogistasi Venla❤ (ja jos lisää haastetta haluaa, niin ei muuta kun kokeilemaan lumilautaa )

 6. Vilhelmiina

  Moikka!
  Tänätalvena toi lumitilanne on kyllä aika kehno, mutta kyllä täältä Jämsänkoskelta latuja löytyy, ainakin järven jäällä (Kankarisvesi) on mainio päästellä suksilla. Itse oon käynyt kävelemässä kyseisellä jäällä n. 15km pituisen lenkin, sen voi kiertää myös luistellen. Huippua että tännekin saatiin kunnon pitkä luistelurata, innostaa monia liikkumaan moinen teko!
  Jämsässä on Himoksella ladunpätkä, ja välillä jos tekee mieli rinteisiin niin ne on todella mainiossa kunnossa!
  Aina täällä ladut ovat hyvässä kunnossa, ja niitä on useammassa eri paikassa (Myllymäki, Hiihtokeskus, Himos ym) mutta tänävuonna lunta ei vaan ole tarpeeksi, ainakaan niin että voisivat olla niin priimakunnossa mitä voisivat olla.
  Mut, ulkoliikunta on parasta mitä tiedän, niin keväällä, kesällä, syksyllä kuin talvellakin – ja vieläpä ilmaista!

  <3

Lähetä kommentti