Jee oon niin täpinöissä! Ihan kun ois jouluaatto. Eilen ostin ihka oman MacBook Airin. Oon aiemmin kirjoitellut Maken Macilla, minkä omin itselleni, kun en enää sitä lainattuani suostunut muuta kuin Maccia käyttämään. Kyllä se vaan niin paljon paremmin toimii kuin oma vanha koneeni, joka on varmastikin joku kannettavan tietokoneen esiaste, yleensä vieraat luulee sitä vanhaksi vaa´aksi, on se sen verran jötikkä. 😀 Nyt Make kuitenkin tarvii konetta itse säännöllisemmin omiin juttuihin, ja mun oman koneen hankinta tuli ajankohtaiseksi ja elintärkeäksi bloginkin kannalta. Nyt voin toivottavasti kirjoitella säännöllisemmin (jos ehdin). Aina tuntuu yhtä kivalta saada joku uusi näprättävä laite, tässä on se uutuuden hehku. 😉
Kuten mainitsinkin, olimme pari viikkoa sitten äidin puolen sukulaisten luona Keski-Suomessa, perinteeksi muodostuneessa sukutapahtumassa perunannostossa. Lähinnä kuulumisten vaihtohan se on pääohjelmassa, ja siinä sivussa tyhjenee perunamaa rivi kerrallaan. Tänäkin vuonna sato saatiin vikkelään talteen, kun uurastajia oli niin monia. Nykyään myös serkkujen lapset ovat touhussa mukana heti pienestä pitäen, niin kuin mekin silloin aikoinaan. 😀 Urakan jälkeen on vuorossa paras osuus: tietenkin RUOKA, jonka loihtii aina enoni vaimo, joka valmistaa maailman maukkaimmat lihat ja kalat lisukkeineen. Ei tarvi kyllä kenenkään sukulaisen lähteä nälkäisenä kotimatkalle, se on varma. Ihanan vieraanvaraisen ja lämpimän tunnelmankin hän takaa. KIITOS JÄLLEEN!
Vanha mökkisauna. <3
Kyllä vaan metsässä ja maalla mieli lepää.
Oli myös ihana nähdä serkkuja pitkästä aikaa. 🙂
Se sukuloinnista. Tässä vähän viime viikon ruokia: yksinkertaista,hyvää ja helppoa! Niin sen olla pitää. Kummasti saa täysjyvämakaroni piristystä, kun jauhelihaan laittaa potkua ja tarpeeksi mausteita, viereen vähän väriä luonnosta.
Uusin aamupalarahkaversioni: luumupilttiä, rahkaa ja kuivatun luumun paloja.
Monet lukijani ovat kokeneet ongelmaksi säännöllisen syömisen ja työeväiden suunnittelun. Jos arki on kiireistä, kätevää on laittaa esimerkiksi edellisenä iltana purkki täyteen värikkäitä vihanneksia ja kasviksia, sekä ottaa siihen kylkeen tonnikalapurkki ja keitetty kananmuna mukaan. (tietysti muutakin, eihän tällä koko päivää jaksa) Tai vaihtoehtoisesti suosittelen myös tekemään viikonloppuna ison satsin kalaa,kanaa tai liharuokaa ja annostella purkit pakkaseen. Näin vältyt arkena siltä kaamealta ison nälän tunteelta, jolloin tulee ampaistua lähimpään pikaruokalaan tai napattua kaupan eineshyllystä sitä vaivattominta, muttei ravintorikkainta ruokaa.
Tonnikalapastaa ja viikuna&pinjansiemen -salaattia.
Viime viikolla Ninalla kylässä ollessa opin toisenlaisen yksinkertaisemman version proteiiniletuista. (tästä jää pois proteiinijauhe, sekä vehnäjauhe, jota itse olen käyttänyt protskupannaria tehdessä).
Elikä 2-3 annosta sisältää:
2 banaania, 1 kananmuna, 2 ruokalusikallista rahkaa tai alle (tulkitse itse koostumuksesta, mikä on sopiva määrä, PYSYY PAREMMIN KOOSSA jos ei laita liikaa rahkaa). Ei muuta kun ainekset sekaisin ja pannulle kookosöljyn kanssa paistumaan. NAM!
Viime viikon torstaina julkaistussa Amerikan Rauta -lehdessä edustaa tuttu naama. 😉 Oli kunnia päästä poseeraamaan Stepan Sarpanevan (Sarpaneva Watches) auton kanssa.
Kuvaaja: Tuukka Erkkilä
Mulla on teille vaikka mitä kerrottavaa, mutta tämä tältä erää.
Venla kiittää ja kuittaa <3
Voiko noita protskupannareita paistaa jollain muulla öljyllä, esim rypsiöljyllä? 🙂
laitoin kookosöljyä makua antamaan, mutta toki vaikka voilla tai muillakin tulee makoisia. 🙂
Moi!mitä kuuluuu?:)
Heippa Venla!
Ja kiitos ihanasta blogista. Tänne on aina niin kiva tulla ja lukea postauksiasi kun niistä huokuu iloisuus ja elämänmyönteisyys. 🙂
Haluaisitko kertoa tonnikalapastan reseptisi?
Kaipaan kipeästi uusia reseptejä kun tuntuu että aina tulee tehtyä vain samoja ruokia. 🙂
Kiitos jo etukäteen! 🙂
Ihanan näköisiä lettuja, pakko kokeilla! 🙂
Ai että nuo letut näyttävät hyviltä, aivan pakko kokeilla joku päivä! Ja aivan ihanalta näyttää tuo vanha saunakin, vieläkö se on saunomiskelpoinen? Todella söpö rakennus 🙂
Kannattaa laittaa rahkaa sittenkin alle 2 ruokalusikallista, pysyy paremmin koossa. Joo saunomiskelpoinen on 🙂
Eli tuleko noihin vaan 2 banaania, 1 kananmuna ja rahkaa? Yritin paistaa niitä mutta ei millään onnistunut!! Banaani pannarit onnistuu hyvin mutta tää taikina ei pysyny koossa eikä mitään :s apuja?
Mulla kävi tokalla kerralla sama juttu. 😀 Laitoin liikaa rahkaa. HUUPS! Ekalla kerralla pysy paremmin koossa, kun rahkaa oli alle alle 2 ruokalusikallista. Kokeilepa niin! Pahoittelut 🙂
Macin jälkeen ei tosiaan voi vaan siirtyä takaisin pc-käyttäjäksi 😀 Mä oon ainakin ihan naimisissa mun Macbookin kanssa!
Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com
NIIIN TOTTA!! 😉
Miten ihmeessä sä saat noi letut pysymään kasassa? Mulla ihan sama ohje ja se on paiston jälkeenkin ihan mössöä! 🙁
Hahaa, arvaa mitä? mulle kävi samalla lailla kun tein niitä toista kertaa. Ekalla kerralla pysy mainiosti kasassa, tokalla kerralla laitoin enemmän rahkaa, niin eipä enää onnistunutkaan. Joten luulen ettei tarvi laittaa kun pari ruokalusikallista rahkaa, niin pysyy paremmin kasassa. 😀
Jos joku onneton tekee noita lettuja ennen kun on lukenut näitä kommentteja, Ja laitto ton koko purkin rahkaa, Niin taikinan voi pelastaa laittamalla sekaan jonkun desin vehnäjauhoja. Ei ne nyt sit oo niin terveellisiä, mutta eipä mene massa sitten turhaan roskikseen.
Heippa! Haluaisin kans tietää ton tonnikalapastan reseptin 😀 näyttää niin hyvältä 🙂