01.09.2016 | 3 Kommentit

Málaga

Tämä yksi maailman vanhimmista kaupungeista on muuttunut aiempien vuosien aliarvioinnin jälkeen yhdeksi Espanjan trendikkäimmistä kohteista.

Ympärivuotinen auringonpaiste, tasokas ravintolakulttuuri, vilkas yölämä, runsas museotarjonta, lukuisat vanhat sekä modernit kulttuurinähtävyydet, vanhankaupungin värikkäät rakennukset, trendikäs SOHOn alue, eloisa tunnelma, erilaiset tapahtumat, elävä musiikki, katutaiteilijat, Espanjan parhaimpiin lukeutuvat tapas-paikat, perinteiset viinikellarit, loistavat shoppailumahdollisuudet, pienet persooonalliset putiikit, modernit muotiliikkeet, uimarannat ja huoleton rantaelämä, suurkaupungin vilske, kattoterassit, huikeat maisemat, historiallinen kasvitieteellinen puutarha, Málagan katedraali, Alcazaban linnoitus, kaupungin ulkopuolella sijaitseva kansallispuisto, upeat vaellusreitit ja kiipeilymahdollisuudet takaavat, että tässä Picasson synnyinkaupungissa ja Costa del Solin helmessä viihtyvät niin aktiivilomailijat kuin auringonpalvojatkin.

Mikäli satut olemaan myös elokuvien ja teatterin ystävä, on Malaga loistava kohde sinulle. Täältä löydät laajan valikoiman näyttämötaidetta: teatteria, tanssia ja musiikkia. Cervantes Theatre -teatterin päänäyttämölle saapuu taiteilijoita ympäri maailmaa. Kaupungista löytyy myös lukuisia elokuvateattereita.

Malagassa todella kaupunki-, ranta- ja maaseutuelämä kohtaavat toisensa. Lomakylien joukosta erottuva monikansallinen vastakohtien kaupunki on onnistunut säilyttämään periespanjalaisen kulttuurinsa.

Kaupungin kaikista suurin, suosituin ja pisin, yhdeksän päivää sekä yötä kestävä juhla järjestetään elokuussa, jolloin miljoonat vierailijat saapuvat kaupunkiin. Kadut täyttyvät tanssista ja musiikista. Tapahtumaa varten katetuiden juhlakatoksien alla ihmiset voivat ilakoida vaikka ympäri vuorokauden. Me saavuimme roadtripillämme paikan päällle juurikin kyseisen Feria de Málagan aikaan. Samalla tuli todistettua, että kyllä Välimerelläkin nautitaan toisinaan viiniä muutenkin kuin ruoan kanssa sivistyneesti, sen verran riehakas oli tunnelma. Näky ja tuoksu muistutti Suomen villeimpiä festareita tai Kauppatoria vapun aikaan. 

Hilpeä poikajoukkio piiritti minut halein. Heidän ”We like you” -hokema aukeni itselleni hetkeä myöhemmin, kun matkaa jatkaessamme siskoni huomasi selkäni ihoon painetut ”I like you” -leimat. Juhlatuulta kerrakseen. 😀

Täytyy sanoa, että charmikas merenrantakaupunki ja etenkin vanhankaupungin miljöö yllätti minut positiivisesti. Me istuimme tapaksille katselemaan ympäröiviä karkeloita ja sen jälkeen suuntasimme ihastelemaan sataman öisiä valoja.

Kuinka moni teistä on käynyt Malagassa?

<3:Venla

3 Kommentit

  1. Liisa

    Moikka Venla! Tämä kommentti ei nyt liity tähän postaukseen, mutta: mulla on hirmuinen ikävä sun juttujas. En ole mikään tekniikan ihmelapsi, joten kun muutit blogisi entisestä tänne, en kertakaikkiaan osannut enää käyttää tätä, ja seuraaminen jäi. Nyt kun ikävä on kasvanut jo sietämättömäksi, yritin löytää sinun ensimmäisen postauksen täältä uudesta, ja googlailemalla sen vihdoin ja viimein löysin, mutta sen luettuani en mistään löynyt kohtaa, josta pääsisi seuraavaan postaukseen. Tai edes arkistoa, josta klikkailla aina uudempi auki. Apua! Olet niin ihanan aurinkoinen ja inspiroiva persoona, jonka jutut saa aina hyvälle tuulelle, että todella haluaisin alkaa taas lukemaan postauksiasi. Osaisitkohan auttaa? Anteeksi ylipitkä viesti!
    ♡ Liisa

Lähetä kommentti