02.04.2017 | 0 Kommenttia

MAUSTEINEN LASINUUDELIKEITTO

Sateisen sunnuntain ihanan mausteinen ja värikäs lohtukeitto. Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että jos annos sisältää vähän kaikkea kivaa ja etenkin tuoretta korianteria, limeä ja chiliä, ei sillä voi allekirjoittaneen mielestä mennä kovin pahasti vikaan. Vai mitä mieltä olette?

Ainekset

  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä/ inkivääritahnaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • tilkka seesamiöljyä
  • n. 7 dl luomu kasvislientä
  • 100g paketti (tai pari) mungpavuista tehtyjä lasinuudeleita
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • oman halun mukaan parsakaalia
  • oman halun mukaan kukkakaalia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta kevätsipulia
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta pinaattia
  • tuoretta punaista chiliä
  • limeä
  • halutessa myös pannulla paistettuja tofukuutioita tai esim. edamame papuja

 

Kuullota ison kattilan pohjalla miedolla lämmöllä auringonkukkaöljyssä valkosipulisilppu, currytahna ja inkivääriraaste. Lisää tilkka seesamiöljyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, sekoita huolella. Laita sitten joukkoon pilkotut porkkanapalat ja paprika, keitä muutamia minuutteja, jotta palat pehmenevät hieman. Lisää joukkoon kookosmaito. Keitä sillä aikaa erillisessä kattilassa lasinuudelit paketin ohjeen mukaan ja huuhtele ne sen jälkeen huolella. Lisää ne sitten keiton joukkoon.

Koristele annos tuoreilla yrteillä, kevätsipulilla, pinaatilla, chilillä, parsakaalilla, kukkakaalilla ja paistetuilla tofukuutioilla/tai edamame pavuilla. Viimeistele annos limen mehulla.

Helppoa, nopeaa, ravitsevaa ja ennen kaikkea herkullista – siinäpä kokkailua mun makuun.

Rentouttavaa sunnuntaipäivää toverit rakkaat!

<3:Venla

0 kommenttia

Lähetä kommentti