05.07.2016 | 10 Kommentit

Mitä voimme oppia parhailta ystäviltämme?

Koirat ovat hurjan inspiroivia. Mitä kaikkea mm. voimme oppia parhailta ystäviltämme?

Karvaiset kamumme osaavat parhaiten sen kaikista arvokkaimman taidon, nimittäin kuuntelemisen

Innostusta, uteliaisuutta ja rohkeutta: Koirat suhtautuvat asioihin suurella innolla ja etsivät seikkailuita.

Anteeksiantoa: Elämä voi muuttua hetkessä. Ihmiset saattavat unohtaa, että riidoissa ei kannata mennä nukkumaan tai lähteä töihin, sillä elämä saattaa olla pienestä kiinni ja päivän aikana voi sattua mitä tahansa. Koirat ovat aina yhtä iloisia nähdessään sinut. He eivät ole pitkävihaisia.

Avoimuutta: Koirat eivät tuomitse. Koira rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Koirallesi sinä olet ainutlaatuisin, rakkain ja upein. Kun kohtelet karvakamuasia rakkaudella, hän on aina ystäväsi.

Lohduttamisen taidon: Koirat ovat läsnä ja antavat hellyyttä. Koirat eivät täytä hiljaisuuksia turhilla sanoilla, vaan antavat sinun surra omalla tavallasi. Koirat nuolevat kyyneleesi, istuvat viereesi tai syliisi ja ilahduttavat pelkällä sympaattisella, lämpimällä ja höpsöllä olemuksellaan.

Taidon olla vertailematta, keskittyä omaan elämään ja mennä eteenpäin: Koirat eivät kadehdi tai kanna kaunaa.

Rakkautta ilman vaatimuksia: Koirat rakastavat ehdoitta.

Elämäniloa: Koirat suhtautuvat jokaiseen päivään hillittömän suurella ilolla.

Hetkessä elämisen taidon ja kyvyn rentoutua: Koirat opettavat arvostamaan elämän pieniä suuria asioita: luontoa, kävelyä metsässä, päiväunia, ruokaa, talven ensi lumihiutaleita, kevään vihreää niittyä, vilvoittavaa vettä ja kesän lämmittäviä auringonsäteitä.

Kiitollisuutta: Koirat ovat kiitollisia kaikesta; rakkaudesta, terveydestä, huolenpidosta, leikeistä, ruoasta, rapsutuksesta ja huomiosta.

Laatuaikaa: Koirallasi on aina aikaa sinulle, sillä ei ole koskaan muuta menoa, ja se on aina valmis leikkimään, lähtemään kylään, puistoon tai seikkailemaan ulos kanssasi. Se viihtyy seurassasi vaikka koko päivän.

Terveyttä: Pysyt aktiivisena, leikkimielisenä ja lähdet koirasi kanssa ulos liikkumaan, ja samalla pidät kiinni hyvinvoinnin kannalta tärkeistä rutiineista, oli keli millainen tahansa. Pelkkä koiran läsnäolo vähentää tutkitusti stressiä ja tuo lohdutusta. Joidenkin tutkimusten mukaan koirat osaavat myös aistia ihmisen sairauksia, kuten syövän ja varoittaa mm. alhaisesta verensokerista.

Lojaaliutta: Koira pysyy rinnallasi tuli eteesi mitä tahansa. Se on uskollinen juuri sinulle kuolemaansa asti. Se tukee sinua aina.

”If you can´t love dog like a family member, Don´t get one. Because they only know how to look at you as a pack member and to them, that is Family.”

”They don´t care what you wear. They don´t care who you know. They don´t care where you live. They only care that you are there.”

”A dog has no use for fancy cars, big homes, or designer clothes. A dog doesn´t care if you are rich or poor, smart or silly. Give her/him your heart.. and She/he´ll give you hers/his.”

”There is one thing in life, that will never disappoint you: A dog.”

”Making people happy makes dogs happy. It´s like having your own personal happiness machine.”

”They never judge, they just love.”

”When you have dog. You´ll never eat alone again. ;)”

”Dogs do speak, but only those who know how to listen.”  -Orhan Pamuk

”A dog will be there for you, when you need him/her most.”

”No one on earth will love you more, be more patient, or keep your secrets better than your dog.”

”Who ever said diamonds are a girl´s bestriend… never had a dog.”

”I give you shelter, You give me joy. I give you food, you give me loyalty. I give you walks, you give me companionship. I give you my heart, you give me unconditional love.”

”Not every person knows how to love a dog, but every dog knows how to love a person.”

” A dog can teach you everything you need to know about how to enjoy life.”

”If there are no dogs in heaven, then when I die. I want to go where they went.” -Will Rogers, actor

Tämä postaus on omistettu minun rakkaimmalle ja parhaimme ystävälleni; Mulanille. Olet tärkein.

<3:Venla

10 Kommentit

 1. Venla Savikuja

  Kiitos Niinu! No sanos muuta! Nauttikaa yhteisestä laatuajasta <3 Paljon rapsutuksia ystävälle!

 2. Venla Savikuja

  En ole aikaisemmin itkenyt sarjakuvaa lukiessa, mutta nyt sekin päivä koitti. Kiitos vinkistä, oli koskettava<3

 3. Koiraihminen

  Tähän sopii Oatmealin humoristinen, mutta myös koskettava sarjakuva koiran ja ihmisen suhteesta:
  theoatmeal.com/comics/dog_paradox

 4. Niinu

  Ihana postaus Venla! <3 Koirat on niin ihania lemmikkejä, tällä hetkellä oon niin onnellinen kun meidän perheen koira on täällä meillä hoidossa 🙂 Parasta koirissa on se, että ne hyväksyvät sut sellaisena kuin olet. Rakastavat ja ovat läsnä <3

 5. Laura

  Meidän pitäisi hieman useammin muistaa ottaa oppeja näiltä meidän ihanilta karvakamuiltamme <3 Meillä on kotona pian vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen reipas Cairninterrieripoika, joka olisi varmasti Mulanille hyvää leikkiseuraa 😉

 6. Oona

  Tämä oli aivan ihana postaus, jonka aion kyllä tallentaa kirjanmerkiksi, jotta voin palata siihen aina uudelleen. Kiitos Venla! Olen itsekin usein todennut, kuinka koirat ovat ehdottomasti ihmisen parhaita ystäviä. <3 Aurinkoa päiviisi ja Mulanille isot rapsutukset! 🙂

  • Venla Savikuja

   Oi ihana kuulla, kiitos Oona!<3 Mulan kiittää rapsutuksista ja lähettää paljon märkiä pusuja! Aurinkoista kesää sulle! 🙂

 7. ester

  Tosi kivasti puhut Mulanista on hän onnen tyttö kun on saanut ihan varmasti hyvän omistajan +kodin. Hyvää päivää sulle ja koirallesi. ❤️☀️

Lähetä kommentti