08.01.2016 | 9 Kommentit

Muutoksen vuosi 2016

Moni lukija on toivonut, että jakaisin blogissani silloin tällöin (kuten ennen vanhaan) puhelimeeni tallentuneita tilannekuvia ja spontaaneja otoksia arjen hetkistäni. Tässä niitä piisaa. Kollaaseja kasatessani tajusin, että nämä otokset kuvastavat mainiosti useampiakin olennaisia asioita, jotka vaikuttavat positiivisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini.

1. Ruoka. Rakastan ruokaa. Kokkailen arkena mielelläni itse laadukkaista raaka-aineista, maukasta, ravitsevaa ja sopivan simppeliä sapuskaa. Suhteellisen säännöllinen ja monipuolinen syöminen heijastuu välittömästi myönteisesti olotilaani. Olen energinen ja voin hyvin. 2. Ei tule unohtaa myöskään Mulania, joka kurkkaa kuvassa pöydän takaa. Mulanilla on käsittämätön rentouttava ja rauhoittava vaikutus. Maailmanrakkain lapseni, joka tekee jokaisesta päivästä paremman. 3. Liikunta. Liikun niin kuin mieleni tekee.  Kuten vakkarilukijani tietävät; liikunta on minulle myös samalla jonkin sortin terapiaa. Oli sitten kyse hiit-treenistä, juoksulenkistä, kävelystä rannalla tai salitreenistä jne. on treenin jälkeen aina parempi olo, oli sitten kuinka huono päivä tahansa. Se urheilun uskomaton valoisa voima. 4. Rakastan aamuja. Luonnollisesti riittävän ajoissa nukkumaan meneminen ja siten myös itsestään aikaisin herääminen vaikuttaa ratkaisevasti positiivisesti olotilaani, mielialaani ja virkeyteeni. Aamuaurinko, ranta, metsä, raikas ulkoilma, lumi, kaunis talvipakkanen. Luonnossa liikkuessa mieli lepää ja olo on kävelyn tai lenkin jälkeen kuin uudesti syntyneellä.

5. Ystävät. Jälleen näkemisen riemua, rakkautta, naurua, laatuaikaa ja antoisia keskusteluhetkiä. Ystävien korvaamaton voimaannuttava vaikutus.  Henkistä ruokaa.

Tämä huikea viikko on siis pitänyt sisällään inspiroivia hedelmällisiä työpalavereita, hikisiä treenejä, paljon hyviä kotiruokia, sitä edeltäneitä innokkaita kokkailupuuhia, auringon nousuja, pirteitä herättäviä pakkasia ja ihania tyyppejä!

En toki aina mene ajoissa nukkumaan tai syö säännöllisesti, sillä välillä hyvinvointiini voi vaikuttaa positiivisesti juurikin se, että rikon arjen rutiinejani esim. valvon ja herkuttelen viikonloppuna/lomalla, tai syön epäsäännöllisesti ja ulkona…

Näin tammikuun alkupuolella joulun ja uuden vuoden pyhien jälkeen tietynlaisiin rutiineihin palaaminen on ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin ihanaa, eikä se tarkoita, että olisi tarvinnut olla sen suuremmin rappiolla. Rakastan vaan niin arkeani ja rutiineja, mutta yhtälailla myös joulua ja rentoutumista. Tuskin joulupyhistäkään nauttisi joka vuosi yhtä paljon, mikäli ne kestäisivät ikuisuuksiin. Vaihtelu virkistää.  Jos huomaan, että hyvinvointini alkaa horjumaan, löytyy usein pikainen apu laittamalla juurikin edellä mainittuja asioita sopivaan balanssiin.

Hienointa on, että jos haluat tänä vuonna tehdä muutoksen, joka parantaa elämänlaatuasi, ovat avaimet parempaan huomiseen hyvinkin todennäköisesti juurikin omissa käsissäsi, vaikkei se heti aina siltä tuntuisikaan.

On vain löydettävä tarpeeksi halua ja rohkeutta tehdä muutoksia.

Ole siis rohkea, uskalla kokeilla ja erehtyä, tehdä pelottavia muutoksia, mennä epämukavuus alueelle, hymyile enemmän, näe uusia paikkoja, kuuntele mieltäsi ja kehoa, liiku ja ole liikkumatta silloin kun mielesi tekee, mene ajoissa nukkumaan, valvo silloin tällöin jos huvittaa, jos sotkuinen koti ahdistaa= siivoa, relaa, herää aikaisin, näe ystäviä, uskalla ottaa myös omaa aikaa, auta apua tarvitsevia, mutta älä unohda auttaa itseäsi, muista olla kiitollinen siitä mitä on! Rakasta! Tanssi ja laula niin, että sielu sietää! Älä mieti ikinä liikaa mitä muut ajattelevat! Seuraa unelmiasi!

Unohda kaikki mitä minä juuri sanoin ja laadi ihka omat sääntösi ja tavoitteesi vuodelle 2016. Tästä voi tulla juuri sinun vuotesi. Painat vain oman elämäsi RESET- nappulaa ja aloitat puhtaalta pöydältä. Kaikki on mahdollista.

Ihanan inspiroivaa viikonloppua toverit!

<3:Venla

9 Kommentit

 1. Anna

  Hyvä postaus 🙂 hei, mistä noi ihanat treenipöksyt tuossa yläkuvassa, mustavalkoiset on? Haluaisin juuri tuollaiset 🙂 ihanaa alkanutta vuotta!

  • Venla Savikuja

   Kiitos Anna! Treenipöksyt on Biancanevelta. Huikeeta alkanutta vuotta sulle! 🙂

 2. Julia

  Kiitos Venla, siis tästä sun blogista ja siitä että jaksat jakaa positiivisia ajatuksiasi tätä kautta! Siis se mikä musta on isoin juttu, on se, miten sun blogin kautta olen oppinut käsittämään tuota vegaanista elämäntapaa. Aikaisemmin ajattelin (niinkuin varmaan moni muukin) miten hankalaa on olla kasvissyöjä. Vaivalloista. Eihän silloin voi syödä kovinkaan monipuolisesti? Entä riittävät ravintoarvot? Kaikki nämä ajatukset ovat kaikonneet kun olen seurannut blogiasi. Mahtavaa! Minuun olet ainakin luonut uskoa, ja on ihana huomata, miten helppoa oikeasti tuo kasvissyöjänä eläminenkin on. Kiitos <3

  • Venla Savikuja

   Aww miten liikuttavaa kuulla, nöyrät kiitokset Julia! <3 Ihanaa jos olen voinut muuttaa ennakkoluuloja ja käsityksiä, ja näyttää kuinka helppoa se todellisuudessa on ja miten herkullista, makoisaa, monipuolista ja ravitsevaa ruokaa voi syödä. 🙂 Haleja!

  • Venla Savikuja

   Kiitos sulle ilahduttavasta kommentista Emiliaidamaria! <3 Huikeeta alkanutta vuotta! 🙂

 3. Mate

  Tämä postaus nosti itselle kyyneleet silmiin. Olen kamppaillut painon kanssa vuosia ja yrittänyt saada painoa putoamaan jos jonkinlaisilla dieeteillä ja kuureilla. Lopputuloksena epäonnistumisen tunne kun tiukkaa ruokavaliota ei jaksa noudattaa ja sortuu herkkuihin tai ei joka aamu tee mieli rahkaa ja mehukeittoa. Tää postaus sai todellakin ajattelemaan. Ehkä siitä ei pitäisi tehdä itselleen niin vaikeaa, ehkä kannattaa tehdä niitä juttuja jotka tuntuu hyvältä. Syödä vaikka pari mandariinia vaikka dieettiin kuuluu vain marjoja. (Nyt tajuan tämänkin säännön hulluuden). Ehkä voisi uskaltautua sinne epämukavuudalueelle, mennä kokeilemaan sitä jumppatuntia, jolle ei ole uskaltanu, koska ” en varmana jaksa” tai ” en oo tarpeeksi hyvässä kunnossa”. Kiitos Venla kiitos! Ehkä tämän innoittamana uskallan olla itselleni armollisempi ja tavoitella laihtumisen sijaan terveellisiä elämäntapoja ja parempaa hyvinvointi. Kiitos Venla Kiitos!! <3

Lähetä kommentti