19.10.2014 | 22 Kommentit

Ne hauskat synttärit…

Ne hauskat synttärit…

4-vuotiaana: (ainakin meidän lapsuuden kotivideo-materiaalista päätellen) olivat ne sukulaissynttärit. Videolla tapahtuu seuraavaa:

Veera-siskoni juoksee itkien äidin luokse. ” Äiti äiti, Venla avaa mun lahjat” . Jep, hauskimmat synttärit taisivat olla ne siskon synttärit, eivät omani. Jos kerta sillon ”sai” avata toisten lahjat, niin mikäs sen parempaa.

8-vuotiaana: hittejä olivat Aasinhäntä, onkiminen (siis se missä näet, kun lakanan takana iskä pujottaa koukussa roikkuvaan ämpäriin paperipussin, jonka sisältä löyty aina joku keksi, hedelmä, pikkulelu tai karkkia), tietty hauskinta tuohon aikaan olivat myös tuolileikki, sekä yhdellä jalalla seisominen silmät kiinni.

10- vuotiaana: huipuinta oli yhteissynttärit (jälleen kerran) ystäväni Tytin kanssa, jolla on päivää ennen synttärit kuin mulla. Pyjamabileet oli se juttu. Siellä me Tytin kanssa pehmolelut kainalossa samanlaisissa satiinisissa kirsikkayökkäreissä järjestettiin ohjelmaa muille luokan tytöille, jotka tietenkin myös olivat saapuneet pyjamat päällä paikalle.

12-vuotiaana: Oli koko luokan Leffa-ilta. Valitettavasti ihmissusista kertova pätkä ei ollutkaan aivan kaikkien mieleen. 😀

13-vuotiaana: laitettiin itsekyhätty discopallo-viritelmä kattoon. Äiti oli leiponut niin paljon herkkuja, että pöydät notkuivat. Tietenkin, kun kaikki saapuivat juhliin, kellään ei ollut nälkä. ”Söin jo himas”. Klassinen 😀 No ei siinä mitään, riitti meillä Tytin kanssa syömistä. Näihin bileisiinhän oltiin kutsuttu koko luokkamme, sillonhan oli tietty  must tanssia hitaita, kun kerta pojatkin saapuivat paikalle.

Ylä-asteella: koko luokan kesken pidettävät synttärit vaihtuivat leffa- , shoppaus- tai ravintolareissuun (lue RAX) pienellä tyttöporukalla.

Lukioikään kun päästiin, alko jo menojalka vipattaa, ja oli pakko lähteä tyttöporukalla (ja tietty valvojien kanssa, koska ikähän ei riittänyt :D)  laivaristeilylle, siellä kun pääsi tanssimaan discoon.

No auta armias, kun täytti 18:  mhmm.. no juhlat alko kyllä lupaavasti hienossa ravintolassa, isolla lössillä sivistyneisssä merkeissä syöden. Kunnes sitten lähettiin yökerhoon, tanssittiin pöydällä, kompuroitiin sieltä alas, ja ei muuta kun tyttöjen kanssa mäkkärin kautta taksilla himaan. Tosin silloin asuin vielä yksiössäni Kalliossa, ja taidettiin joskus ottaa taksin sijasta pienet yöspurtit ja kipittää Töölönlahtea pitkin kotiin. Aamulla oli polvessa muutama mustelma enemmän, ja muutenkin olo mitä karmivin.

22-vuotiaana: Make herätti mut ja kerto, että oli ostanut mulle yllätyslennot Pariisiin ikävöimäni ystävän luokse. Loppupäivää vietettiin rennosti kaksistaan ja käytiin ravintolassa syömässä, sekä ostoksilla. Seuraavana päivänä juhlistin synttäreitäni isolla tyttöporukalla meidän luona silloisessa kodissamme,  ja sieltä lähettiin tyttöjen kanssa illalla baariin, minä selvinpäin (koska olin jo aloittanut alkoholilakkoni). Sitten lähettiin lopulta pilkun, ja loistavien jorailujen jälkeen kotiin. Muutamaa viikkoa myöhemmin pääsin sitten Pariisiin juhlistamaan synttäreitäni.

Nyt 24- vuotiaana: Heräsin  ja nautin pitkän rauhallisen brunssin kotonamme yhdessä Maken ja Tytin kanssa (kerrankin kun rakas Tytti= yhteissynttäripuoliskoni, oli nyt vihdoin moneen vuoteen synttäriemme aikaan Suomessa). Illalla menimme porukalla lapsuudenystäviemme kanssa Fukun sushi buffettiin nautiskelemaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Skipattiin baareilu ja vietettiin koti-iltaa.<3

Seuraavana viikonloppuna olimme mökillä, ja aamulenkin jälkeen pöydässä odottikin Maken äidin mulle leipoma synttärikakku ja Maken pienen sukulaispojan askartelema koru ja kortti. Aww<3  Parasta!

 

Ihania kortteja :

Niin se käsitys hauskoista synttäreistä muuttuu vuosien varrella. 😉

Kiitokset kaikille muistaneille ihanista kukista, lahjoista ja ennen kaikkea kauniista sanoista ja siitä, että olette olemassa!!!

<3:Venla

22 Kommentit

 1. Tarja

  Hyvää syntymäpäivää! 🙂

  Mie en kestä tuota Mulanin suloisuutta! 🙂 on niin halittavan näköinen 🙂

 2. Aikku

  Synttärit ovat ihania, täyttää sitten 1 tai kymmeniä. Ihana, että joku leipoo ja vaikka itsekin panostaa siihen. Sulla on ainakin ollut herkkutarjoilut! Laitoin arvonnan omaan blogiin, jos tykkäät osallistua!

 3. Ulla

  ONNEA ONNEA !!!!!! 🙂

  Niin, sinäkin olet vaaka horoskoopilta. ilmankos meillä on niin paljon samanlaisia aatoksia asioihin 😉

 4. Mikko

  Moi ! Mahtava postaus taas, vieläkö muuten olet alkoholilakossa, ja mikäli olet kuinka kauan tätä on nyt kestänyt 🙂 ?

  • Venla Savikuja

   Kiitos!
   Hahah no en tiedä voiko tätä enää lakoksi sanoa, kun siitä taisikin tulla elämäntapa. 😀 En siis kielllä itseltäni jos haluan jtn juoda, mutta ei vaan ole huvittanut. Päälle 2 ja puoleen vuoteen en juonut mitään. Viime kesänä join yhden kerran, sen jälkeen en taas mitään. 🙂

 5. Henzu

  Myöhästyneet onnittelut täältäkin ! 🙂 Oli tosi kiva postaus ja se on aina hauska muistella lapsuuden synttäreitä!

  Tuo sun huppari on tosi kivan näkönen, mistä se on? 😀

  • Venla Savikuja

   Kiitos paljon <3 Mukava kuulla! Hupparin olen ostanut useampi vuosi sitten Amsterdamista.

 6. Sanna

  Hauska vertailu kyllä, näinhän se menee. Olen kanssasi samanikäinen ja muistan kyllä nuo samat synttärivaiheet haha. Kiitos vielä hyvästä ja inspiroivasta blogista ja oikein paljon onnea!

 7. Ilona

  Tästä kommentista ei tarvii loukkaantua, ajattelin vain huomauttaa silmille raskaasta tekstistä. Kursiivin voisi jättää vain tehokeinoksi korostamaan tiettyjä juttuja tekstistä, nyt leipäteksit on aika vaikealukuista. Ei muuta!

  • Venla Savikuja

   Kiitokset palautteesta! 🙂 En tietenkään loukkaantunut, palaute on aina tervetullutta! Toi oli sitäpaitsi hyvä huomio ja vinkki! 🙂

Lähetä kommentti