30.08.2016 | 5 Kommentit

Nerja

Saanen esitellä nyt yhden Espanjan roadtrippimme suosikkikohteistani.

Tämä ihastuttava, rauhallinen ja vehreä kunta sijaitsee n. 50 kilometriä Malagasta itään. Täällä rehevässä maastossa kasvavat niin oliivit, mangot kuin avokadotkin. Ei siis liene mikään ihme, että nimi Nerja on peräisin maurilaisesta sanasta ”naricha”, joka merkitsee runsasta ja kosteaa kevättä.
Muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsee myös yksi Espanjan merkittävimmistä nähtävyyksistä; Euroopan suurimpiin kuuluva tippukiviluola Cueva de Nerja, jonka kätköistä on löytynyt niin muinaisjäänteitä kuin luolamaalauksiakin.

Hedelmälliset maisemat, muista Aurinkorannikon pitkistä hiekkarannoista poikkeavat lukuisat pienet rantapoukamat, turkoosi meri, kapeat kadut, kujat ja vaaleat talot tekevät tästä Costa del Solin itäisimmästä nurkasta kerrassaan hurmaavan vierailukohteen.
Mikäli olet innostunut myös patikoinnista, on tämä Sierra Almijaran -vuoriston juurella sijaitseva luonnonkaunis ympäristö oiva kohde sinulle.

Rantakalliolla sijaitsevan maurilinnoituksen päälle rakennettu näyttävä näköalaparveke Balcón de Europa on myöskin ehdottomasti näkemisen arvoinen. Parvekkeen läheisyydestä löytyy myös 1700-luvulta peräisin oleva El Salvador -kirkko. Lähialuiden nähtävyyksiin lukeutuu myös parin kilometrin päässä sijaitseva 1800-luvulla rakennettu akvedukti Puente del Águila.

 <3:Venla

 

5 Kommentit

 1. Pilvi

  Nerja on kyllä niin kaunis paikka! Olen ollut täällä Espanjassa nyt reilut 8kk ja Nerjassa tuli yhden ystävän kanssa piipahdettua samalla, kun vierailtiin Malagassa. Ihmiset oli ihanan ystävällisiä ja näkymät juurikin noin kauniita mitä kuvista näkyy! Suosittelen kaikille ehdottomasti. 🙂 Ps. Sun blogia on mukava lukea. Kuvien laatu on mahtava ja tekstikin on sisällöllisesti antoisaa.

  • Venla Savikuja

   Voi suuret kiitokset Pilvi, mahtava kuulla!<3
   Ihanaa, saako kysyä missä päin Espanjaa asustelet tällä hetkellä? Nauti siellä! 🙂

   • Pilvi

    Olen asunut Madridissa tammikuusta lähtien ja olen kyllä tykännyt kovasti! Täältä löytyy menoa ja melskettä kaikenlaiseen makuun. Iso plussa on myös sijainti. Keskeltä Espanjaa on helppo matkustaa muihin kaupunkeihin mihin ilmansuuntaan tahansa. 🙂

 2. Sonja

  On ollut ihana lukea Espanja aiheisia postauksia, koska ne on tuoneet mieleen niin paljon muistoja vuodelta 2009!:) Kummini asuivat tuolloin Espanjassa, ja me perheeni kanssa lomailimme heidän luonaan, ja kävimme mm. juurikin Nerjassa ja Rondassa 🙂 ihan mahtavia ja käymisen arvoisia paikkoja!

  • Venla Savikuja

   Oi ihana kuulla, että Espanja -postaukset ovat tuoneet mieleen lämpimiä muistoja, Sonja! 🙂

Lähetä kommentti