25.10.2013 | 15 Kommentit

Vastauspostaus: Ole oma itsesi. Kukaan ei tee sitä sinua paremmin.

K: Kysymys

V: Vastaukseni

1. K: Opiskeletko nyt mitään?

V: En opiskele. Olen ylioppilas ja keskityn tällä hetkellä töiden tekemiseen.

2. K: Käytkö joka päivä salilla?

V: En suinkaan. Pidän 1-2 lepopäivää viikossa, jotta kroppa saa palautua. Pidän myös niin sanottuja kevyempiä treeniviikkoja, jotta kroppa saa levätä ja voi kehittyä.

3. K: Lempiruoka?

V: Paha sanoa, olen niin kaikkiruokainen. Tykkään salaateista, sekä mausteisista ruoista. Esim. intialaisesta ja meksikolaisesta ruoasta, sekä perus kotiruoista. Kuten savustetusta lohesta ja uusista perunoista. Kaikki mahdollinen uppoo, paitsi sinihomejuusto, se on ehdoton nounou. Äyriäiset eivät myöskään lukeudu suosikkeihini.

4. K: Lempijuoma?

V: Raikas vesi ja maito. Limpparit ei oo mun juttu. Ainiin ja tähän aikaan vuodesta kaapista löytyy myös glögiä, nam<3 Ja äidin tekemiä mehuja.

5. K: Parasta kuntoilussa?

V: Ehdottomasti sen tuottama hyvä olo.

6. K: Millainen on vaatetyylisi?

V: Klassinen, yksinkertainen, joskus rento, toisinaan elegantimpi, sporttinen… siis aika laaja, voisi kai sanoa. Välillä varsinkin tykkään pukea räväköitä valintoja.

7. K: Pidätkö matkustamisesta?

V: KYLLÄ. RAKASTAN. PARASTA.

8. K: Lempibiisi?

V: Musamakuni on yhtä laaja kuin ruoka- ja vaatemakuni, joten lempibiisiäkään en osaa nimetä.

9. K: Lempitelevisio-ohjelma?

V: Sex and the city. Se ei vanhene koskaan, aina yhtä viihdyttävä. Tykkään katsella myös Avaraa luontoa ja hyvin tehtyjä dokumentteja.

10. K: Mikä on parasta bloggaamisessa?

V: Asioiden pohtiminen ja jäsentyminen. Teidän palautteet. Se, jos pystyy teksteillään mahdollisesti tuottamaan toisille iloa, antamaan inspiraatiota ja kannustamaan.

10. K: Kuinka pitkiä lenkkejä yleensä juokset?

V: Kestolta puolesta tunnista tuntiin, kilometrimääriä on vaikea sanoa. Nykyään olen keskittynyt enemmän palauttaviin powerwalkkeihin, en niinkään juoksuun. Ulkoilu on minulle myös rentoutumista.

11. K: Paras tapa viettää viikonloppu?

V: Joko minilomalla reissussa uutta kaupunkia tai kohdetta tutkien. Tai sitten mökillä/lapsuudenkodissa rentoutuen, hyvän ruoan parissa. Silloin tällöin toki myös ystäväporukalla juhlien.

12. K: Suosikkivaatekaupat?

V: Zara taitaa olla meikän vakkari, sekä Mango ja Bik Bok. Reissussa ollessa on ihana tehdä hyviä löytöjä kaupoista, joita Suomessa ei ole.

13. K: Kauanko olet treenannut, että olet päässyt noin hyvään kuntoon?

V: Olen harrastanut aina jotakin liikuntaa. Mutta kunnolla salitreenien aikana olen saanut lihasta viimeisen vuoden/ puolentoista vuoden sisällä.

14. K: Suosikkipaikka?

V: Koti<3, sänky, hiljainen ranta, sali;).

15. K: Suosikkieläin?

V: Olen TODELLA eläinrakas. Kaikki: kanit,koirat,kissat jne. 🙂

16. K: Suosikkiväri?

V: Valkoinen on aina yhtä kaunis, oli kesä tai talvi. Mutta yleensä keväällä ja kesällä luonnollisesti räikeet värit ja pastellin sävyt vetää puoleensa. Syksyisin taas tummat: sininen, vihreä, luumu, harmaa, ruskea jne.

17. K: Kun olet alkanut käydä salilla, miten paino on muuttunut? (ei tarvitse tarkkaa painoa sanoa, mutta kuinka paljon paino on noussut/laskenut)

V: Noin jopa 3-6kg on paino noussut lihastenkasvun myötä.

18. K: Oletko käynyt bodypumpissa? Jos olet, niin kuinka tehokasta se on, verrattuna omiin treeneihisi?

V: Olen käynyt, on toki hyvinkin tehokasta, mutta se on enemmän aerobistaliikuntaa. Itse treenaan salilla isommilla painoilla ja teen vähemmän toistoja. 🙂 Bodypumpissa en ehkä muistanut laittaa isompia painoja joka tunnilla, vaan tuli tehtyä sitä samaa treeniä samoilla painoilla. Jolloin pysyin tietysti kunnossa ja hiki virtasi, mutta lihakset eivät kehittyneet erikoisemmin.

19. K: Sun ruokavalio näyttää ihanan ”normaalin” terveelliseltä!:) Mikä on suhteesi herkkujen syöntiin?

V: Pyrin siihen, että pidän korkeintaan yhden herkkupäivän viikossa, mutta joskus tulee pidettyä useampikin. Tai sitten teen niin, että syön vähän jotain hyvää juuri silloin, kun eniten tekee mieli. Toisinaan taas saattaa mennä useampikin viikko ilman herkkuja, jos ei tee mieli.

20. K: Mikä on sun hiusten oikee väri?

V: Ruskeat ne ovat oikeastikin, tällä hetkellä vähän normaalia tummemmat.

21. K: Mikä on sun suosikkihiuslakka?

V: Tällä hetkellä oon käyttänyt mm. TIGIn ja Wellan tuotteita, mutta kaikkea mahdollista tulee kokeiltua. Saa vinkata mulle, jos joltain löytyy joku ehdoton hyväksi todettu suosikkihiuslakka?

22. K: Minkälainen oot ihmisenä?

V: Lähes kaikkien kanssa toimeentuleva, sosiaalinen, tempperamenttinen, huippu tyyppi tietenkin ja vieläpä niin vaatimaton.. Hekoheko 😀 Olen kuulemma hyvä valittamaan muiden lattialla lojuvista vaatteista, etenkin nukkumaan mennessäni. Saan ihmeellisiä siivousvimmoja juuri kun olen lähdössä ovesta ulos. Saatan alkaa imuroimaan, vaikka pitäisi jo olla jossain. 😀

23. K: Mikä on tavoitteesi urheilun suhteen?

V: Voida hyvin, haastaa itseään, kehittyä 🙂

24. K: Miten hoidat ihoasi?

V: En oikeastaan muuten sen kummemmin, kuin paljon rasvailemalla. Se on kyllä hyvin tärkeää, kun suihkussakin tulee käytyä sen verran useasti treenaamisen takia;)

25. K: Jos saa kysyä, niin minkä ikäinen olet?

V: 23-vuotias.

26. K: Mikä oli sun haaveammatti lapsena?

V: Eläinlääkäri, poliisi, tanssija ja näyttelijä. Pienestä asti tehtiin parhaan ystäväni kanssa kotivideokameralla tv-ohjelmia, sekä yksi leffa. 😀 Hulvatonta matskua näin jälkeenpäin katsellessa! Ei ainakaan tainnut puuttua mielikuvitusta.

27. K: Suosikki aerobinenlaji?

V: Pyöräily, tanssi, metsässä kävely.

28. K: Onko sulla ajokortti?

V: On. Itse asiassa tämän vuoden tammikuussa vasta sain, aikaisemmin ei ollut ajankohtaista hankkia.

29. K: Ootko aina asunut pk-seudulla?

V: En suinkaan, olen kotoisin Inkoosta. 17-vuotiaana muutin lukion perässä Helsinkiin.

30. K: Olen jo pitkään seurannut blogiasi ja sanon, että olet kyllä mahtava roolimalli monelle. Olet vielä harvinaisen näkyvässä työssä ja se luo varmasti sinulle paineita ihan kotiin saakka, mutta positiivinen energiasi vie varmasti niistä voiton. Pidä tuo tsemppi päällä :) Mutta kysymyksiin. Näin opettajana koen, että minullakin on erittäin suuri merkitys myös liikunnassa, jota opetan myös. Ja nyt kysynkin, että miten sinä neuvoisit ihan vauvasta vaariin tai mummoon, olevia ihmisiä säilyttämään tai sytyttämään sen motivaatiokipinän? Toki minulla on tästä oma näkemys, mutta olisi mukava kuulla myös sinunkin. Sinä olet minun henkilökohtainen inspiraationi ja aivan mahtavalla hengellä vedät omaa hommaasi. Olet vahva ja upea nuori nainen. Pidä tuo tsemppi päällä, niin pääset todella pitkälle :)

Vastaus: Ensinnäkin kiitokset viestistäsi, todella ihana kuulla. Minusta on ensisijaisen tärkeää, että jokainen löytää itselleen mieleisen lajin tai liikuntamuodon. Kaikkien ei tarvitse, eikä voikaan tykätä kaikesta. Mutta antamalla erilaisille uusille urheilumuodoille mahdollisuuden, voi parhaiten löytää oman juttunsa. Myös sinnikkyys on tärkeää. Se, että tiedostaa sen, että alku voi olla hankalaa. Aloittaminen voikin olla juuri se vaikein osuus. Uskon, että jokainen, joka vähän yrittää, mitä tahansa sitten harrastaakin, voi lopulta todeta saavansa siitä hyvää oloa.  Juuri se tunne ja henkilökohtainen suhde liikuntaan, on se avain, joka innostaa jatkamaan. Jo elämänlaadun parantumisen huomaaminen, antaa intoa säilyttämään liikunnan mukana läpi erilaisten elämäntilaiden.

31. K: Käytätkö mitään lisäravinteita? palautusjuomia, patukoita?

V: Salitreenin jälkeen juon palautusjuoman (proteiinia 50%, hiilareita 50%) ja silloin tällöin välipalaksi syön proteiinipatukoita.

32. K: Onko hartioiden kohdalta ympärys kasvanut salitreenin myötä?

V:On kyllä. Huomaa ihan siitä, kuinka jotkut paidat eivät enää mahdu samalla tavalla olkapäiden kohdalta.

33. K: Mikä on vaatekokosi?

V: xs ja s, riippuu vaatteen mallista.

34. K: Missä olisit nyt, jos voisit olla missä vain?

V: Tässä. Pyrin elämään hetkessä.

35. K: Voisitko kuvitella harrastavasi jotain notkeus ja akrobatialajia, esim. tankotanssia? Mitä mieltä olet tankotanssista yleensä?

V: Mikä ettei, varmasti vaatii aikamoista kehonhallintaa, voisin kokeilla.

36. K: Millainen lapsuus sinulla oli?

V: Hyvä. Olen iloinen, että sain olla ja olin pitkään lapsi. Tai no oikeastaan taidan olla vieläkin. No ei, mutta vakavasti ottaen, leikin todella pitkään. Toivoisinkin kovasti, että nykyäänkin lapset saisivat mahdollisimman pitkään olla lapsia ja muistaisivat leikkiä, eivätkä olisi jo niin nuorena pikku aikuisia. Nimimerkki ”leikin frendien kanssa varmaan vielä ylä-asteellakin barbeilla ja nukeilla.” 😉

38. K: Onko sulla hyvä itsetunto ja mikä on sen salaisuus?

V: Koen, että on. Minusta on hyvin tärkeää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Oppia arvostamaan myös heikkouksiaan ja muistaa, ettei ole toista samanlaista, se on rikkaus.

40. K: Millä kuljet töihin yleensä?

V: Ajan sinne autolla.

41. K:Tykkäätkö sushista?

V: Joo tykkään.

42. Suunnitteletko viikon ruokalistan etukäteen, vai menetkö vaan kauppaan ja ostat mitä mielesi tekee?

V: Pyrin ostamaan noin viikon ajaksi ruoat kerralla, mutta toki tulee täydennystä haettua. Yleensä ostan paljon perus kasviksia ja kanaa, kalaa ja lihaa, rahkaa sekä maitoa. Jos viikon aikana tulee jotain erityisiä mielitekoja, niin niitä haen sitten erikseen. 🙂

 

Kiitokset kaikille lukuisista kysymyksistä. Pahoittelen, jos en kaikkiin vastannut. Mutta yksityiselämästäni ja tv-työstäni en voi täällä puhua. Toivottavasti ymmärrätte.

Vaikka kysymykset olivatkin aika pintapuoleisia. Toivon teidän muistavan, että minäkin olen ihan tavallisen epätavallinen ihminen omine outouksineni, siinä missä muutkin. Vaikka se ei ehkä näistä vastauksista välittynyt. Minullakin on huonoja päiviä. Saatan kiukutella läheisilleni, jos olen todella nälkäinen tai väsynyt. Kuten kävikin jo selväksi, olen siivousintoilija ja haluan kaiken olevan järjestyksessä. Olen huono sietämämään kaaosta. Minulla on outoja tapoja, kuten hellojen ja hanojen useaan otteeseen tarkistaminen ennen kotoa lähtemistä, että ovathan ne varmasti kiinni.  😀

 Kuten huomaatte, minullakin riittää vaikka mitä omia outouksia, jotka tekevät minusta juuri sellaisen kuin olen. Ja se lista jatkuisi paljon pidemmällekin.., mutta jätetään jotain salaisuudeksi. 😉

Ihanaa viikonloppua rakkaat lukijani.

<3: Venla

15 Kommentit

 1. Aliiisa

  Täällä on toinen hellojen ja hanojen tarkistelija! Koskaan ne ei ole kyllä olleet päällä, mutta ei sitä koskaan tiedä ellei tarkista! Kymmentä kertaa. Huoh 😀

 2. Vera

  jee kiva postaus (: oot mun lemppari bloggaaja ja oon saanut sulta intoa liikkumaan ja positiivisempaan ajattelutapaan ja tuskin olen ainut :3 toivottavasti jatkat bloggaamista vielä pitkään!

 3. Laura

  Moi! Oot huippu mimmi!
  Mua vaan jäi harmittamaan, kun et vastannut kysymykseen, että vieläkö olet alkoholin suhteen nollalinjalla. Ois kiva kuulla vastaus 🙂

  • Venla Savikuja

   Joo nyt jo yli puoltoista vuotta. Mutta ehkä sitä tässä taas jossain vaiheessa vois viiniå nauttia, toistaiseksi ei oo vaan tullut otettua, kun on niin tottunut tipattomuuteen. 🙂

 4. pauliina

  Voisitko kertoa joitain hyviä treeni vinkkejä kuinka kiinteyttää takapuolta,lantiota ja reisiä ihan kotikonstein? 🙂

 5. Jenna

  Tosi hyvä postaus! Luen joka päivä sun blogia, tää on ihan paras! Oon sua vuoden nuorempi, ja mulla on kaksi lasta, ja nyt olen alkanut treenaan salilla vaikka en ylipainoinen olekaan. Motivaatio nousee kun lukee sun blogia, älä vaan lopeta blokkausta:)

  • Venla Savikuja

   Ihana kuulla! Paljon tsemppiä sinne suunnalle 🙂 En oo lopettamassa bloggausta älä huoli 😉

  • Venla Savikuja

   Joo nyt oon tainnu olla jo 1 vuoden ja päälle 7kk. Mutta oon kyllä harkinnu josko tässä jossain vaiheessa palauttais sen lasi tai kaks viiniä ruoan kanssa 🙂 Nyt on vaan niin tottunu jo tipattomuuteen, ettei oo hotsittanu. Mutta fiilis pohjalta mennään 🙂

 6. Jokke

  Moi! Voisitko kertoa että mitkä liikkeet/laitteet ovat hyviä jos haluaa kasvattaa lihasmassaa. Huippu blogi 🙂

 7. Alisa

  Hmmh, en tiiä miks mun kysymys ei ilmestyny sinne kommentteihin aiemmin, joten kysäsen nytten. Miten toteutat lihashuollon? Käytkö usein hierojalla/fyssarilla? Venytteletkö vain omatoimisesti? Kuinka paljon viikossa? Itsekkin urheilijana hieman kiinnostaa, myös nämäkin puolet harjoittelusta, joista ei niinkään puhuta.

 8. Meri

  Heippa! Ensi kertaa lueskelin sun blogia tänään, ja toistaiseksi hyvältä näyttää. 🙂 Pakko kiittää rehellisestä vastauksesta herkuttelukysymykseen. Oli kiva kuulla, että pidät yleensä kerran viikossa herkkupäivän, niinkuin minäkin. Olin kuvitellut, että erittäin hyvässä kunnossa (kuten sinä Venla) olevat ihmiset pitävät aniharvoin cheatmeal-päiviä, ja stressasinkin omasta viikottaisesta herkkupäivästäni. 😀 Samaten, kun kerroit, että lihasten kasvu on sinun kohdalla lisännyt useamman kilon painoa. Omakin paino on alkanut nousta mitä todennäköisimmin tiukalla salitreenillä, mikä aluksi hermostutti, kun odotin päinvastaista tulosta. 🙂

  • Venla Savikuja

   Ole huoletta! Kyllä se vaan niin menee, että lihas painaa enemmän kuin läski. Enkä muutenkaan suosittele liikaa vaakaa tuijottamaan. Ja joo todellakin herkuttelen. 😉

Lähetä kommentti