29.12.2013 | 58 Kommentit

Ota treeneihisi mukaan kaveri nimeltä Pitkäjänteisyys 😉

Nyt kun kroppa on jouluna täytetty levolla ja energialla, on aika ottaa energiavarastot hyötykäyttöön, ja mikäs sen parempi paikka sille puuhalle olisi, kuin SALI. Jeah!

Kaiken makoilun jälkeen olo saattaa tuntua kankealta ja alku voi takkuilla, mutta kun sinnikkäästi tekee sen päätöksen ja nostaa berberin ylös sohvalta, niin mahtava olo sen jälkeen on taattu. Mä halusin antaa kropalle eilen positiivista rääkkiä ja vedinkin tuplasalin. Eli aamulla treenasin yläkropan lihaksia ja iltamyöhällä vielä tein yhdessä Maken kanssa jalkatreenin. 🙂

Uusi vuosi lähestyy. Miten aiotte sitä juhlistaa? Onko teillä jotain Uuden Vuoden lupauksia?

Veikkaan, että Uuden Vuoden jälkeen on taas salilla tunkua, kun moni on päättänyt aloittaa elämäntaparemontin. Uusi Vuosi on toki uusi hieno mahdollisuus, jolloin voi toteuttaa asioita. Mahdollisesti sellaisiakin, jotka edellisenä vuonna jäivät jostain syystä tekemättä.

Liian kurinalaisten ja jyrkkien elämänmuutosten sijaan, kannustan ihmisiä keskittymään ja pohtimaan tavoitteita pidemmällä tähtäimellä. Miten olisi sellainen tavoite aika kuin, ei kesäkunto, eikä ”joulukilojen karistelu” ..vaan ELÄMÄ.

Liian monen kuntokuuri hyytyy jo tammikuun aikana tai viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Jos asettaa itselleen liian kovia paineita, odotuksia tai mahdottomia pikadieettejä, ei niistä saada tarpeeksi iloa, eikä niiden noudattaminen elämäntapana ole, tai kuulukaan olla mahdollista. Tällöin petytään, into katoaa ja Uutena Vuotena tehdyt lupaukset heitetään roskiin. Jotta tältä vältyttäisiin, aloita pienistä asioista, jotka loppujen lopuksi yhdessä muodostavat suuria ratkaisevia tekijöitä. Ensinnäkin: löydä oma juttusi, ja muista nauttia liikunnasta, ruoasta, hyvästä olosta ja tuloksista. Kaiva sieltä mielensyövereistäsi esiin kaveri nimeltä Pitkäjänteisyys, se auttaa sinua saavuttamaan tavoitteitasi huomattavasti paremmin, kuin  joulun jälkeinen viikon tai kahden kestävä nälkälakko.

Yleensä kirjakaupan hyllyistä katoavat nopeiten opukset, jossa luvataan tuloksia äärettömän lyhyessä ajassa. Koska toisethan haluavat tuloksia ja mieluiten vielä niin, ettei tarvitsisi sormenpäätäkään liikuttaa. Tällöin ollaan kuitenkin väärillä jäljillä. Pelkkien nopeiden tulosten perässä juokseminen, ei ole antoisaa. Mitäs jos keskityttäisiin sen sijasta TERVEYTEEN? Sinulle on annettu yksi kroppa, jossa tulet elämään (paitsi tietty jos uskot esim. reinkarnaatioon, vai mikä se sana olikaan? Anyway :D…Uudelleensyntymiseen, toki silloin saatat olla seuraavassa elämässäsi vaikka uljas leijona) Mutta jos mietitään nyt siltä varalta, ettei niin käy, niin eikö olisi maailman mahtavinta ja tärkeintä, huolehtia siitä kehosta, missä nyt elät. Itseensä satsaaminen pidemmällä tähtäimellä, antaa myös luonnollisesti pysyvämpiä tuloksia.

Aloita kevyesti:

Jos ruokavaliosi on rappiolla, älä vähennä ruoan määrää, vaan panosta laatuun. Lisää kasviksia ja itse maustettua kanaa, kalaa, lihaa, soijaa ja palkokasveja. Jätä sokerit vähemmälle ja einekset kaupan hyllyyn. Pyri siihen, että saisit viikonpäivistä useamman kulumaan ilman herkkuja (karkkia,leivoksia jne.) Kuulostele kroppaasi, luultavimmin alat voida paremmin ja kun keskityt saamaan tarpeeksi laadukasta ravintoa, ei makeannälkä yllätä joka päivä. Jos niin kuitenkin käy. Syö runsaampi terveellinen aamupala ja lounas. Usein päivän liian vähäinen terveellisen ja säännöllisen ravinnon saanti, kostautuu illalla makeanhimona. Ruoka-aikojen säännöllisyyttäkään ei voi siis tarpeeksi korostaa. Syö pienempiä annoksia ja useammin, niin ei tule kerralla mätettyä itseään tukkoon.

Jos et liiku tällä hetkellä ollenkaan, niin ei kannata alkaa liikaa eri lajien kanssa aluksi hifistelemään. (Paitsi tietty, jos janoaa perehtymään jonkin tietyn lajin pariin, joka innostaa liikkumaan enemmän). Kannattaa lisätä yksinkertaista liikuuntaa, reipasta kävelyä ja lenkkeilyä, sekä hyötyliikuntaa. Sisällytä arjen rutiineihisi esimerkiksi aamulenkkejä ennen töihin menoa. Kun suunnittelet liikuntahetkillesi tilaa kalenterista, vaikka etukäteen, ei ne silloin jää välistä. Et uskokaan kuinka loppujen lopuksi pienillä muutoksilla, tulet oikeasti näkemään tuloksia ja voimaan paremmin. Mainio tapa aloittaa liikkuminen, on myös satsata personaltraineriin, joka suunnittelee  puolestasi ruokavaliosi ja liikuntaohjelmasi. Tällöin sinun ei itse tarvitse pohtia päätäsi puhki, vaan tiedät tekeväsi asiat oikein, kun saat ammattilaiselta opastusta.

Älä ole itsellesi liian ankara.

Älä luovuta, vaikka tulisi vastoinkäymisiä.

Olet mahtava, usko itseesi!

quote: -Zig Ziglar

Inspiroivaa ja reipasta sunnuntaita rakkaat lukijat!

BE THE BEST VERSION OF YOURSELF!

<3:Venla 

58 Kommentit

 1. repsuu

  oletko sä tuon markku pullin hyvä kaveri kun sun blogissa aina huomaa sitä näkyvän? todella hieno blogi!:)

 2. Naa

  Minä ajattelin opetella syömään ensi vuonna 😀 niin hölmölle kun se kuulostaa, niin en osaa syödä tarpeeksi enkä tarpeeksi usein. Haluan siis oppia syömään tarpeeksi usein, siinä onkin ensi vuodelle tavoitetta kerrakseen.

  • Venla Savikuja

   Ei se kuulosta ollenkaan hölmöltä. Se on itse asiassa hyvinkin hieno, oleellinen ja tärkeä tavoite. Paljon tsemppiä ! 🙂

 3. Miina

  Oli kyllä tosi kiva postaus! Kiitos hyvistä vinkeistä ja tsempeistä! Toivottavasti tässä jaksaisi itsekkin nostaa takapuolen sohvalta ja lähteä lenkille ja salille…

  Hyvää uutta vuotta sulle! 🙂

  • Venla Savikuja

   Paljon tsemppiä ja treeni-inspistä sinne suunnalle! Kiitos samoin Mahtavaa Uutta Vuotta sulle 🙂

 4. silja;)

  Meidän kotonamme on pieni kuntosali käyn siellä kyllä erittäin harvoin… Mutta isäni kaveri omistaa M&M nimisen kuntosalin missä alan ehkä käymään (: Minulla ei ole mtn uuden vuoden lupausta:DD Tykkään tosi kovin lukea sun blogia(: Sinä olet myös mun lempihahmo salatuissa elämissä;) seurusteleeko ”peppi” ja ”jiri” oikeesti??:oo ps, Olisi kiva jos vastaat:) pps, Mulla on myös sony nex 5 siinä on 200mm objektiivi(: olen tosi tyytyväinen kameraan ottaa mielettömän hyviä kuvia ja mahtuu käsilaukkuun(:

 5. Iina

  Tämä postaus tuli kyllä julki parempaan, kuin hyvään aikaan! Itsellä suunnitteilla juurikin tuo ruokavalion muutos ja laadukkaampaan ruokaan satsaaminen, joten kiitos täydellisistä vinkeistä Sinulle! 🙂

  • Venla Savikuja

   Upeutta! Paljon tsemppiä muutokseen, se on ehdottomasti hyvä ja kannattava päätös! 🙂

 6. Tiia

  Hei ihanaa! Just ajattelin että voisin kysästä sulta vinkkejä miten kannattaa aloittaa kun on liikunnan kans ihan pohjalla 😀 tuli tämä postaus kuin tilauksesta! Nyt kun vain sais itseä niskasta kiinni ja lenkkipolulle. Jos vaikka ostais itselle kivat lenkkivaatteet, ehkä ne tsemppais liikkumaan 😀

  • Venla Savikuja

   Upeeta! Paljon tsemppiä sinne, kyllä se siitä hyvin lähtee rullaamaan, usko pois! 🙂 Ja ne kivat treenivaatteet voi olla mukava lisäpiristys toki!

 7. Venla

  Ihania ajatuksia ja neuvoja jälleen kerran! On hienoa, että jaksat kannustaa ja inspiroida muita ihmisiä terveellisempiin elämäntapoihin. Oikein antoisaa uuttavuotta sinulle! 🙂

  • Venla Savikuja

   Mahtava kuulla! Se on todella antoisaa mulle, jos voin kirjoituksillani inspiroida muita. 🙂 Hienoa Uutta Vuotta sinulle!

 8. Elina

  Mun salimotivaatio on laskenut pyöreään nollaan, joten on aivan ihana lukea tämmösiä tsemppaavia postauksia! Jos vaikka saisin taas sali-intoni takaisin 🙂 Tsemppiä myös sulle reeneihin Venla!

  • Venla Savikuja

   Oi Kiitokset. 🙂 Toivottavasti motivaatio nousee, kokeile tuoda vaikka treeneihisi enemmän vaihtelua, uudet asiat innostaa, ettei ala maistumaan puulta 🙂 Liikunnan iloa ja paljon tsemppiä sulle!

 9. Emilia

  Oon pitkän aikaan seurannut tasan kolmea blogia, joista yksi on sinun blogisi eikä mulla ole tapana ikinä kommentoida kenenkään kirjoituksia, mutta nyt on aivan pakko hehkuttaa kuin upee ihminen oot! Kirjoitat asioista niin hyvin ja rakastan sun positiivisuutta!! :)):::)

  • Venla Savikuja

   Oiii <3. Et uskokaan kuinka paljon arvostan, että kommentoit nyt. Kiitos 🙂 Ja ihanaa Uutta Vuotta sulle!

 10. Heli

  Oma uuden vuoden lupauseni on alkaa syödä terveellisemmin ja pyrkiä vähentämään makean syöntiä ! Olen ennenkin kokeillut mutta se ei vain onnistunut. Kokeilen siis nyt sinun vinkkejäsi josko onnistuisi. 🙂 Itselleni ostin juuri juoksuhousut jos se vaikka auttaisi tsemppaamaan itseäni useammin lenkille !

  Hyvää uutta vuotta ! :)))

  • Venla Savikuja

   Hienoa kuulla, se on hyvä lupaus! 🙂 Mahtavaa Uutta vuotta sinulle! Paljon tsemppiä!

 11. Jenni:)

  Moikka! Kuin tilauksesta tällainen postaus, kiitos ihanista vinkeistä! 🙂 sait minut innostumaan uudelleen huolehtimaan terveydestäni! Kiiiitos! Ja mahtavaa uutta vuotta! :)))

 12. Maiju

  Tämä koko sun kirjootukses on kyllä niin tosi juttu! Muutokset tapahtuu tosiaankin ajan kanssa. Ite treenaalen eniten kotona. Jumppaan päivittäin ja son semmonen tapa mitä ei voi lopettaa. 🙂 (mitä ny jotku harvat päivät menee vain makoilles) Tulee aina niin hyvä fiilis treenaamisen jälkeen. Salilla käyn ku pystyn mutta kotitreeniki voi olla tehokas jos vaan haluaa! Kauanko sä oot treenannu? Ja kysyysin sulta, että millaset liikkeet vatsalle on kaikista tehokkaimpia? Ite teen aika helppoja vatsalihasliikkeitä, mitkä kohdistuu suoraan ja vinoihin vatsalihaksiin, mutta siltikään ne ei pitkällä välillä tunnu riittävän. Jos sulla on jotaki hyviä vinkkejä niin kerro ihmees! 🙂

 13. Linnea

  Onpas hyvä postaus! Tällasista nimenomaan saa motivaatiota:) Sun sanoja lainaten, olet mahtava!:D

 14. Maiju

  Sun koko kirjootus on kyllä niin totta! 🙂 Oon kans seuraallu sun blogia aika usein ja ajattelin ny kirjottaa. Ja se on kyl ihan oikein et kaikkeen tarvitaan aikaa, eikä muutokset saa tapahtua lennos. Ite oon kans treenannu aika paljo ja eniten tehny kotijumppaa ja siitä on tullu niinku tapa et on pakko tehä joka päivä pieni treeni (lukuun ottamatta niitä muutamaa harvaa päivää vuodes jolloon haluaa vain olla tai ei ehdi) Mut tuloo kyl niin hyvä fiilis aina treenaamisen jälkeen! Salilla aina käy ku ehtii ja son hyvä ku opiskelupaikas saa ilmaiseksi kulkea sielä. 🙂 Mutta kotitreeniki voi olla tehokas jos vaan haluaa! Ja oot kyllä todella paljo treenannu ja susta näkyy huikeet tulokset siitä! Mun uuden vuoden tavoite on, että kasvatan lihaksia vielä enemmän ja oppisin syömään vähän säännöllisemmin! 🙂 Ja sua on mukava seurata^^ ja hyvää uutta vuotta! :))

  • Venla Savikuja

   Mahtavaa Uutta Vuotta sulle!! 🙂 Muista pitää myös lepopäiviä, vaikka treenistä saatava fiilis onkin koukuttava!;)

 15. Jonna

  Ihan super mahtava kirjotus ja ajoitus hyvä! Tähän aikaan vuodesta sitä moniki, kuten myös allekirjoittanut, tekee päätöksiä. Itselläni on alkanut ihan hienosti tuo saliharrastus rullaileen, mutta ennen niin hienosti mennyt syöminen on nyt ottanut takapakkia. Sitä muka syö lihaksiinsa… 😀 mut pikkuhiljaa enkä ala itteäni kovin asiasta piinaileen. Sillä itsensä kiusaamisella kun ei mitään voita.
  Mun on ollu pitkään pitäny kysyä sulta, että kuinka pitkiä sarjoja/toistoja teet salilla? Itselläni keskimäärin 8-10 toistoa, mutta ajattelin pitkin ens vuotta ottaa sellasia 6 toiston sarjoja, eli painoja vaan rohkeasti tankoon. Sit välillä taas palata normeihin.
  Mitkä treenihanskat sulla muuten on tuossa kuvassa? Itselläni mielessä hankkia moiset, mutta millaset? siinäpä pulma.
  Ja hei, ootko jo testannut niitä fitnesstukusta tilaamiasi nuudeleita? 🙂

  Räiskyvää uutta vuotta sulle Venla!

 16. jennymerica

  ite oon käynyt salilla jo about 4kk, ja toistaseksi ei niitä tuloksia näy (sillon taas vähän luihistuu tää ote siitä 4 kertaa viikossa melkeen kerran viikkoon) koska en oikeestaan syö, kotona ruoka maistuu jos sitä on kaapissa, mutta jotenkin en varmaan ymmärrä sitä että vaikka ei ois nälkä pitää syödä ainakin se yks ateria päivässä eikä vaan ’säästää rahaa siinä ettei syö’ missä ei oo mitään järkeä. eli hyvä uudenvuoden lupaus on syödä ja terveellisesti, sekä koittaa raahautua salille useamminkun kerran viikossa 😀 niin, ja lopettaa tupakointi! huomaa miten kunto on ihan paska kun keuhkot huutaa hoosiannaa 2 minuutin lenkin jälkeen…. :DD

 17. M

  Moikka!

  Oisin kysellyt, mistä nuo ylisiistit mustaharmaat treenitrikoot ovat 8)?

  Ja kiitos ihanasta blogista!

 18. Hanna-Sofia

  Heippa! kiitos upeasta blogista! Onneks löysin tän 🙂 En ole moneen vuoteen harrastanu minkäänlaist urheiluu mut tää sun postaus sai mut miettimään että miks en oo? oonko oikeesti muka niin laiska ja saamaton etten jaksa nostaa pebaa sohvast ylös 😀 menen heti uuden vuoden jälkeen salille ja meinaan palkata personal trainerin näin alkuu että saan sen oikean opin ja innostuksen tähä :)) En ole koskaan ollut lihava, päinvastoin olen aina ollut hoikka mut nytten kun olen jo 22 niin alkaa kyl sitä läskiä näkyä mahassa ja reisis :DD Hyvää uutta vuotta !

  • Venla Savikuja

   Hieno päätös satsata itseensä, se kannattaa! 🙂 Paljon tsemppiä ja Upeeta Uutta Vuotta sulle!

 19. Heidi

  Mahtava postaus! Juuri noin itsekin ajattelen.

  Ite oon käynyt salilla n. 4 kk enkä mitään ihme tavoitteita aluksi itelle asettanut. Rennolla meiningillä kun aloitti niin se into on säilynyt. Sitten kun alkoi peilistä huomaamaan, että ei hitsi, mun kroppahan muuttuu ja tuloksia näkyy, on tullut vaan enemmän motivaatiota ja voi asettaa jo jonkinlaisia tavoitteita.
  Mikään ei voita sitä tunnetta kun salin jälkeen olo on kuin olisi puhdistunut sisäisesti. Luojan kiitos, että aloitin salin. En pystyisi enää elämään ilman!

 20. Marja

  Jälleen iso kiitos motivoivista sanoistasi!
  Kun blogissasi on käynyt lukemassa, niin sivun sulkee hymyssä suin kun aina energiat nousee! 🙂

  Hyvää Uutta Vuotta!

 21. Ira

  Moikka!
  Tämä postaus tuli kyllä niin oikeaan aikaan kun vaan voi olla, kiitos 🙂 Ehkä tästä alkaa minunkin ”uusi” elämä joka toivottavasti sisältää terveellisiä elämäntapoja ja liikuntaa. Ja hei, hyvää tätä vuotta!

 22. Michaela

  Moikka! Viitsitkö tehdä postausta sinun smoothie resepteistäsi? Olen juuri ostanut itselleni blenderin, enkä tiedä yhtään mitä tekisin..

 23. Lucylla

  Oih!
  Julkasin juuri oman blogini treenauksestani ja törmäsin maikkarin sivujen kautta sun blogiin… Itse olen treenannut intensiivisesti 10vk (3-4kertaa viikossa salia + Grit strenght) ja tuloksia tosiaan näkyy! On mahtavaa huomata kuinka veren maku suussa tehty duuni on palkinnut itseään. Kunto kohonnut, keho muokkaantunut ja yleismielentila noussut.
  Sä olet aivan mainiossa kunnossa ja komppaan täysin sitä mitä tässä blogissa olet kirjoittanut. On ihanaa seurata sun kaltasia kunnonkohottajia, antaa boostia sekä voimaa omaan treenaamiseen ja kehonmuokkaukseen!
  Kovasti tsemppistä tulevan vuoden treenaamiseen ja muutenkin ihanaa uutta vuotta! =)

 24. Petra Janette

  Ihanan tsemppaava blogi merkintä! <3 Tsemppas kyllä ihan hirveesti. Tarkoitus olisi itsekin aloittaa mieheni kanssa kunnolla remontoimaan elämäntapoja, ruokaa sekä liikuntaa. Alotan salilla käynnin koulun ohella kun tyttäreni pääsee hoitoon hetkeksi. Oon vaan hivenen hukassa että mitä esim. uskaltaa syödä aamulla, ettei tule ahdettua itteään täyteen.

  Kiitos ihanasta sekä inspiroivasta blogista ja onnellista uutta vuotta. 🙂

 25. Anni

  Moi, käytätkö stringejä tuollaisten kireiden salihousujen kanssa:)? Vai häiritseekö sinua edes jos alkkareiden rajat näkyvät läpi?:)

 26. Ninni

  Todella kiva kirjoitus ja sun blogi on muutenkin superinspiroiva! 🙂 Täältä saan lisätsemppiä uudenvuoden lupaukseni toteuttamiseen. No, tämä päätös olisi ollut edessä – tulipa uusi vuosi tai ei. Silti on ihanaa aloittaa aina uusi kalenteri ja kirjoittaa tavoitteet ylös tulevalle vuodelle. Omia tavoitteita olivat painonpudotus (kilo-ja aikatavoitteet tsemppinä – tosin varsin maltillisina), paluu kuntosalitreenin pariin ja ruokavalion tasapainotus. Tiedän, miten syödä terveellisesti ja aika ajoin syönkin, mutta painossa se ei näy, koska herkkuja tulee välillä mätettyä kovin paljon. Aloitan nyt puhtaalta pöydältä ja salikin on uusi. Varmasti soppari tulee jo tänään voimaan, niin huomenna pääsee hikoilemaan punttien pariin. Ohjelma mulla on valmiina ja kolme kertaa viikossa aion treenata 2-jakoisella ohjelmalla. 🙂

 27. Jenna

  Kiitos ihanasta postauksesta! Tämmöisiä on niin mukava lukea ja tästä saa niin paljon tsemppiä, puhtia ja energiaa! Vinkit ovat aina tarpeen. On mukavaa, kun tsemppaat ”huonompia”, etkä ole sitä mieltä, et pärjätkööt. Olen itse saanut blogistasi paljon vinkkejä, niin liikunnan, kuin ruuankin suhteen. Ei siis ole mitenkään ihme, että blogiasi kehutaan. Jatka samaan malliin! Kiitos 🙂

 28. Miia

  Siis vau miten inspiroivaa tekstiä taas! 🙂 osaat niin hyvin pukee tärkeät asiat sanoiksi ja ajattelet kaikki asiat niin elämän janoisesti että mä oon saanut joka ikisestä tekstistä todella paljon irti ja HALUAN ajatella niin kuin sä ajattelet! 🙂 tulee oikeesti niin ihana fiilis aina sun uutta blogikirjotusta lukiessa et en voi ees käsittää 😀 JOKAISEN ihmisen pitäis lukea sun blogia ja tajuta miten ihanaa elämä onkaan 🙂

 29. Eppu

  Moikka!
  Oot aivan huippu tyyppi! Rakastan sun elämänasennetta ja tota pirteyttä mikä susta huokuu. Ja toi treenimotivaatio on niin ihailtavaa että kateeks käy. Itse treenaan 5-6 kertaa viikossa, viikosta riippuen. Voisitko jelppiä ja antaa vinkkiä miten aloit itse keräämään lihasta? Muistan kun jossain postauksessa laitoit kuvia vuosien taka kun olit vielä rimpula niinkuin mina…yhä..toivottavasti tulee muutosta. Tuntuu vaan niin puuduttavalta treenata ilman tulosta. Toinen asia, jos oikein oon ymmärtänyt niin sähän et juo? Mä arvostan sitä enemmän kuin mitään. Ja olen kateellinen siitä, veikkaan että ketään ei pidä sua outona tai muitakaan urheilijoita jotka eivät juo.. Mutta tälläinen tavallinen tallaaja saa kyllä pahoja katseita ja varmasti selän takana puhumista siitä jollei juo. Itse juon todella todella harvoin ja yritän sivuuttaa muiden kommentit ja olla oma itseni. Onko sulla mitään vinkkejä? En vain ymmärrä miten sellaisia ihmisiä ”kunnioitetaan” enemmän jotka ryyppää.. Tulipas oikein avaus kommentti ehkä ilman mitään pointtia.
  Innolla oottelen uusia postauksia, oot ihan huikee 🙂 tsemppiä toihin ja treeneihin!

 30. Sanna Latvala

  Ei vitsi miten ihana tää sun blogi! Oon nyt viikossa lukenut sun blogin aina tuolta elokuulta 2012 tähän postaukseen saakka! Innolla jatkan lukemista ja kateellisena katselen noita sun herkullisia annoksia, mitä kokkailet! Sen verran herkullisilta näyttää, että pakko kyllä jotain sun ohjeita kokeilla! 🙂 Yhtenä toiveena tietty olis joskus saada myös tietää ruoka-annosten kalorimäärät! 🙂 Itse olen nyt pudottanut 25 kiloa ja vielä olisi viisi kiloa matkaa tavoite painoon. Samanlaista upeaa kroppaa tavoitellaan kuin sinulla! 😉 Tsemppiä kevään treeneihin!

  Terkuin: Oman elämänsä pieni, suuri pudottaja
  http://pudotus.blogspot.fi

  • Venla Savikuja

   Oi onnea! Ja paljon tsemppiä tavoitteen saavuttamiseen! Iloisia treenejä ja rentouttavia lepopäiviä sulle 🙂

 31. Thua

  Oikeesti, olet aivan ihana, Venla! Sun postaukset on kuin lahjoja joita lueskelen vaikka olisin jo lukenut. Oot mun suurin motari(motivaation lähde) kiitos! Tiedän et tää kuulostaa tyhmältä, kun ei ees tunneta mut oikeesti kun ekan kerran instastassa näin sun blogin tulin tänne, se on auttanu mua nousuun! Kiitos rakas Venla!

 32. Thua

  Oikeesti, olet aivan ihana, Venla! Sun postaukset on kuin lahjoja joita lueskelen vaikka olisin jo lukenut. Oot mun suurin motari(motivaation lähde) kiitos! Tiedän et tää kuulostaa tyhmältä, kun ei ees tunneta mut oikeesti kun ekan kerran instastassa näin sun blogin tulin tänne, se on auttanu mua nousuun! Kiitos rakas Venla! Sä autat mua henkisesti pysymään uuden vuoden lupauksessa… Mä nyt toivotan sulle ihanaa vuotta ja mukavia elämän vuosiasi-päivääsi. Ja hyvää mennyttä ystävän päivää! Sä autat mua ja sun postausten jälkeen musta tuntuu et mulla ois ainainen joulu! (Thuapeppiina)

Lähetä kommentti