29.03.2013 | 45 Kommentit

Pureskeltavaa treenistä ja ruokavaliosta

Kiitokset teille ihanat ihmiset, joilta olen vastaanottanut paljon viestejä treenaamiseeni liittyen! Olen saanut paljon kannustusta  ja viestejä, joissa olette kiitelleet inspiroinnista ja motivaatiosta 🙂 Mahtava kuulla, jos postauksistani, joku on sellaista irti saanut! Ja mikä tärkeintä, aihe on herättänyt teissä mielenkiintoa ja aiheuttanut paljon keskustelua. Kaikki palaute on tervetullutta. 🙂

Selkeästi kuntosalitreenaus ja erilaiset fitness-kisat ovat hurjaa vauhtia kasvattaneet suosiotaan viimeaikoina. Voikin melkein jo varmasti puhua, että lajista on tullut jonkinlainen kova trendiharrastus. Enää lihaksia eivät hamuakaan vaan punttipatemiehet, vaan sen lisäksi myös neidit tahtovat kasvattaa lihasmassaa ja ovat ylpeitä tuloksistaan. Ei se väärin ole, musta ainakaan!;)

Kaiken voi toki viedä äärimmäisyyksiin, mut itse ainakin olen yrittänyt kannustaa ihmisiä lähinnä liikkumaan, jos se halu on itsestä lähtöisin. Eikä asiasta tulisi ottaa pakkomiellettä. Kisaajat ovat toki aivan omaa luokkaansa, ja lavalle poseeraamaan halutessa kurinalaisuus on täysin ymmärrettävää.

The voice in your head that says that you can´t do this

is a LIAR.

Mutta on tää bodaus-buumi mielestäni huomattavasti parempi vaihtoehto, kun langanlaihojen mallien ihailu. Kunhan ihmiset vaan ymmärtävät, että monipuolinen ja riittävä ravinto on elintärkeetä, jos tässä asiassa tuloksia haluaa saada, niin ainakaan kukaan ei toivottavasti jätä aterioitaan väliin.

SKINNY IS NOT SEXY. HEALTH IS.

Itse en suosittele diettimäisiä kuureja, vaan mahdollisimman aikaisin tehtyä perinpohjaista elämäntapamuutosta, mikäli niissä tavoissa jotakin remontoitavaa on. Varsinkin näin kesää kohti mentäessä kaikki naistenlehdet tarjoavat nopeita keinoja päästä siihen ”bikini-kondikseen”. Mitä jos tänä vuonna ei nostettaiskaan turhaan niitä kropan stressihormooni-tasoja? Eikä mietittäis liikaa pelkästään sitä tulevaa kesää (ei sillä, ettenkö itse kesää kovasti jo odottaisi) mutta nyt puhun niistä nopeista keinoista, jotka ovat yleensä niin tiukkoja, että motivaatio lopahtaa kesken kaiken. Ja sitä nopeemmin kaikki työ valuu hukkaan.

Mun mielestä kyse on enemmän elämäntavasta, kuin tavoitteesta. Liikunta kasvattaa lihasmassaa, vilkastuttaa verenkiertoa, polttaa rasvaa, kasvattaa kuntoa ja tuo mielihyvää. 🙂 Voin melkein taata, että kaikki, jotka sitä säännöllisesti harrastavat, eivät hetkeäkään kadu, että niin tekevät.

Nothing looks as 

good as HEALTHY feels.

Paljon olette kyselleet meikäläisen ruokavaliosta.  Voisin sanoa, että oikeastaan annan itelleni luvan herkutella, kun mieli tekee. Mut en onneksi jatkuvasti halaja makeeta saati rasvasia herkkuja.

 Perusruokavalioni pohja on tämä:

aamupala: lautasellinen puuroa voisilmän kera ja rahkapurkki & pakastemarjoja. + omega 3 kalanmaksaöljy

lounas: noin 100-150g lihaa,kalaa,kanaa ja 200-3oog kasviksia. + jälkiruuaksi hedelmiä

treenin jälkeen juon palautusjuomaa, välipalaksi joskus proteiinishaken,patukan/ hedelmiä ja rahkaa jne.

päivälliseksi: sama 100-150g lihaa,kanaa,kalaa, 50g pastaa/perunaa ja lisäksi kasviksia + jälkiruuaksi hedelmiä

iltapalaksi:rahkasörsseleitä, leipää tai mitä mieli tekee.

Ei tässä ruokavaliossa siis ole mitään niin tähtitieteellistä, toisin kuin monet luulevat. Samaa ruokaa nyt syön, kun mitä lapsenakin on mulle kotona kokkailtu. Mulla on käynyt niin hyvä tuuri, että äiti onneksi laittoi joka aterialle tarpeeksi kasviksia, lihaa ja hiilareita, joten automaattisestikin nämä ovat minulle perusruokaa. Äidin kokkailuissa makumaailmat vaan saatto olla hitusen taidokkaampia, kun mulla nykyään. ;D Kehitystä tapahtuu siinäkin koko ajan pikkuhiljaa.

Täytyy vaan muistaa, että normaaliruoka ei tarkoita kaupan salaattikastikkeita tai sokerijogurtteja eikä varsinkaan näitä sokerilla pumpattuja juomia. Hyvä ja perusterveellinen ruoka on oikeasti todella halpaa ja simppeliä. Jätetään ne einekset vaan sinne kaupanhyllylle. 

REMEMBER: SLOW progress

is better

than NO progress.

Syön siis monipuolisesti kaikenlaista. Käyn myös syömässä ulkona silloin tällöin. Jolloin määristä en jaksa stressata. Vaikka ravintolaruoka onkin rasvasta, niin kyllä sitä saa herkutella huoletta, kun liikkuu ahkerasti. Ja hyvillä mielin ostaa leffaan karkkeja ja mitä herkkuja millonkin mihinkin tapahtumaan kuuluu. Tiedän kuitenkin, että arkiruokavalioni perusta on kunnossa. 🙂

Käytiin jokunen päivä sitten katsomassa ranskalainen Koskemattomat -elokuva, niin aito, liikuttava ja yllättävää kyllä huumoripitoinen leffa, eikä ollenkaan raskasta katsottavaa. Käykää katsomassa, jos ette vielä ole ehtineet. Paras näkemäni elokuva aikoihin.

Eilen jatkettiin vielä meidän HELSINKI SYÖ- viikko visiittejä. Testattiin Königin burgerit salaatilla 🙂 Nam

Arvatkaas missä tänään oltiin kamujen kanssa? ..HEUREKASSA!! Oon ollut siellä viimeksi varmaan alakoulussa. Siellä on nyt mielenkiintoinen BODY WORLDS -näyttely meneillään, käykäähän ihmettelemässä jos yhtään kiinnostaa.

Lisätietoa:

http://www.heureka.fi/fi/bodyworlds

Ihanaa pääsiäistä! 🙂

<3:Venla

PS. You can also follow me on instagram: VENLASAVIKUJA

45 Kommentit

 1. Suvi

  oii että ku oot nii ihanan pirtsakka, samoin kaikki nää kuvat täällä!! tästä sun blogista saa nii paljo hyvää energiaa, kiitos siitä:-)

 2. nanskuu

  aivan uskomaton mimmi ja totta joka sana! 🙂 haluaisin kysyä aika henk.koht. kysymyksen, johon ei tarvitse vastata jos siltä tuntuu. mutta käytätkö e-pillereitä tai jotain muuta hormonipitoista ehkäisykeinoa, ja mitä hyötyä/haittaa näet tälläisissä olevan? itse olen luultavasti kohta aloittamassa pilsut, mutta epäilyttää sivuvaikutukset ja se, kuinka ne vaikuttaa treenaamiseen..

 3. Mirella

  Sun blogi on niiii motivoiva! Ja oot viel nii nättiki! 🙂 pakko kysyy et mistä toi sun huppari on? Niii kirkkaan raikas! 🙂

 4. Jenny

  Kuulostaa herkulliselta ja hyvältä sun ruokavalio! 🙂 Itellä vain opiskelijana vähä lihan hinta kauhistuttaa ja sianjauhelihaa en oikeen haluaisi syödä joka olis halvempaa… 😀 Mitä mieltä oot Paleo ruokavaliosta? Sehän nyt periaattees joo on luonnonmukasia raaka-aineita jne, mutta siinähän on jätetty viljaki pois.. Kilpaurheilijana ku haluais maximoida tämän treenauksen. Mutta ei se niin ainakaa onnistu jos pitäis hirveesti stressata ja miettiä ruokaa!! :D:D
  ps. Ihana blogi! Rupesin vasta vähä aikaa sitte seurailemaan ja tykästyin:)
  Mistä tuo sininen huppari mahtaapi olla, jos saan kysyä?:)

 5. 91

  Hei, löysin vasta blogsi ja voin kertoa että inspiroit kyllä todella paljon salilla käyntin.. Upeassa kunnossa olet! 🙂 Oletko kuinka pitkään reenaillut salilla? Olisiko sinulla yhtään kuvia ennen reenin aloittamista mistä näkisi kehityksesi? Olen itse vasta aloitellut reenauksen ja olen aina ollut hoikka ja tahtoisin lihaksia kroppaani, millaisella ohjelmalla itse olet aikoinaan aloittanut? 🙂

 6. Anna

  Moi Venla, oot inspiroiva kyllä. Itse sain noin kuukausi sitten inspiksen kohti terveellisempiä elintapoja ja nyt ois tähtäimenä kans muuttaa kaikkia tapoja.. välillä kun unohtuu tuo, että prosessihan tosiaan on hidas, ei voi parissa viikossa oppia kaikkea. Hei kiitti, jatka kirjotteluu ja kuvien postaust! 🙂 hyvää pääsiäist

 7. Maisku

  Ihana postaus! Sulla on ihana blogi! 🙂 Oon samaa mieltä tosta langanlaiha vs bodausbuumista. En vaan ymmärä mitä ihmiset näkee langanlaihoissa malleissa ynnä muissa. Ja miksi sitä aina ihannoidaan. Kyllä mä itse henkilökohtasesti ihannoin sun kaltasia ihmisiä, ketä toimii esimerkkeinä muille ihmisille. Koska jos laihduttaa langanlaihaks, siinähän vaan lopettaa syömisen. Kuntosaliharjottelussa, kuten sanoit ’bodauksessa’ täytyy tietää mitä tehdä. Pitää osata syödä oikein ja treenata oikein. Se vaatii sisua ja päättäväisyyttä. Ihannoin sua.

  Odotan sulta aina uutta postausta ja sitä kuinka kerrot kaikesta mitä oot tehnyt 🙂 just ihanaa, että kerrot että kaikkea saa syödä. Herkkujakin, kunhan vaan sitten treenaa. Tuntuu että monella nuorella on se ”en syö herkkuja ollenkaan, oon dieetillä”. Kuten itse sanoit, ei tällanen oo mikään dieetti vaan ELÄMÄNTAPAMUUTOS.

  Sun postaukset innostaa mua ja varmaati monia muitakin todella paljon. Oon nyt lukenu sun blogia vasta muutaman kuukauden säännöllisesti mutta todellakin luen vielä jatkossakin!

  Itellä haaveammattina personal trainer ja tää blogi auttaa mua aina muistuttamaan millaista tuloksia salilla voikaan saada aikaan. Toivon, että lukijat ottaa susta mallia, ja tosiaan huomaa että kyse ei oo mistään dieetistä, vaan elämäntapamuutoksesta, ja tosiaan huomaa sen, että terveellinen ruoka voi olla ihan perus ruokaa, ja koostua ihan perusruoka-aineista. Itellä ennen tuli aina ekana mieleen, että terveellinen ruoka on hirveen kallista. Nyt kun miettiii asiaa tarkemmin ja on lukenu näitä sn kirjotuksia nii ymmärtäny että se terveellinen ruoka on ihan sitä normaalia perus ruokaa.

  Tää blogi jaksaa motivoida mua joka päivä. Vaikkei aina jaksaiskaan lähteä salille, nii kyllä tätä lukiessa jaksaa. Mielummin salilla on kun istuis kotona. Kuten Jillian Michaels kirjoitti, “Why choose to fail when success is an option”

 8. mjs

  Ois mageeta jos postaisit sun yläkropan treenistä kuvien kans!! Oon saanu susta mun uuden motivaation lähteen, sun kroppas on ihan täydellinen! …hopefully ite kans pian samas kuosis:-D

 9. Veera

  Se että on langanlaiha, ei aina tarkota sitä, että on lopettanu syömisen. Mua on aina ”haukuttu” langanlaihaksi ja voin vannoa etten oo jättänyt yhtäkään ateriaa väliin, päinvastoin. Joillakin ihmisillä rasva vaan ei jää kehoon, itelläni sen takia kun liikun ihan sairaasti, mutta syön todellakin kuin normaalit ihmiset. Joten jos on laiha, niin ei siinä ihminen syömistä oo lopettanu. Ja voi laihallakin olla hyvä lihasmassa.

  Mäkin oon saanu sulta Venla lisäpuhtia aina liikkumiseen. Tykkään muutenkin sun blogista! 🙂 Olis kiva saada lisää noita ruokaohje juttuja 😉

  • Venla Savikuja

   Oot oikeassa, pitää aina aina muistaa, että ihmisillä on ihan erilaiset geenit, toisilla on vaan luonnostaan tosi alhainen rasvaprosentti. 🙂 Tai tehokkaampi aineenvaihdunta, ettei meinaa millään paino nousta, vaikka kuinka yrittäis.

 10. siiq

  Millaselta pohjalta aloit kuntoileen ja kuinka kauan oot kuntoillut et oo saanu tollaset lihakset?

 11. Hannele

  Hei Venla! Munkin mielestä tää blogi on aivan ihana ja inspiroiva ja oot kyllä tosiaan tosi huikeessa kunnossa! Haluaisin vaan esittää pienen toiveen/parannusehdotuksen, nimittäin voisitko muuttaa tän blogin rakennetta niin että kaikki tekstit ei olis tavallaan tossa blogin ”etusivulla” (tai en tiiä onko siinä nytkään kaikki mutta ainakin siinä on tosi paljon), vaan vanhemmat tekstit ois vaan otsikkoina tossa sivuissa/jossain, mistä niitä sit vois klikata jos haluaa lukee niitä. Ei muuten mutta kun mun kone ainakin menee aina tosi jumiin nykyään kun tuun lukemaan tätä blogia, kun se alkaa ladata kaikkia noita tekstejä ja niihin liittyviä kuvia heti… En oo missään muussa blogissa mitä luen kohdannu samaa ongelmaa niin luulen että toi asia ois aika helposti korjattiavissa?

  Mutta joo, tosiaan mahtava blogi, toivottovasti jaksat jatkaa kirjottelua ja kuvien postaamista, hyvää kevättä! 🙂

 12. Tiia

  Vau 🙂 sulla on tosi kivat postaukset ja oot vielä myös nätti. Oot myös tosi hyvä salkkareissa Heidinä.
  Lisää tälläsii postauksia!

 13. Wilma Murto

  oon niin samaa mieltä! itteeni häiritsee kun aina mietitään mitä painetaan vaikkei sillä todellisuudessa olekkaan mitään merkitystä. merkityst on sillä mistä se paino tulee! saman mittanen lihasikas ja ylimääräistä rasvaa omaava ihminen voi painaa saman verran mutta ulkonäkö on täysin eri!

 14. Niina

  Sun blogi on tosi kiva. 🙂 Ja oot muutenkin tosi inspiroiva. Eilen jopa inspiroituneena tein käsilihas sarjoja. Pitäisi vaan enemmän lihaskuntoa lisätä. Vaan tuntuu niin hankalalta ilman kuntosalia.
  Mutta sellasta piti kysyä että oletko koskaan laskenut kuinka paljon sulla tulee noita kaloreita päivässä? Itse seurasin omia kaloreitani muutaman kuukauden koska huomasin sen jäävän välillä jopa alle tuhannen. Niin pieniruokainen kun olen, niin olen pitänyt kirjaa että tulee varmasti syötyä tarpeeksi. Siksi kiinnostaa että miten paljon mahtaa tulla sun ruokavaliolla kaloreita päivämittariin, kun haluaisin juuri korvata toisen ruoan pastan/riisin/perunan ihan vaan salaatilla mutta kun salaatissa on niin kovin vähän kaloreita 😀 Tuleeko noista rahkoista sitten korvaavasti enemmän kaloreita? Itse en hirveästi välipaloja ole syönyt, muutakun hedelmiä mutta ehkä pitäisi vähän muuttaa tätä tyyliä. 🙂

 15. Alegría

  Mäki sain pari kuukautta sitten kauheen inspiksen tästä sun blogista alkaa käymään salilla useammin ku sen kerran viikossa: Höntsäily on vaihtunut nyt ihan kunnon hikitreeniin ja melkein joka kertaa huomaa edistystä jossakin. Tää sun blogi on todellakin auttanut mua siinä! Jos tunnen itseni laiskaksi, enkä jaksais lähtee salille, niin monesti sillon luen tätä ja tajuan, että nyt on mentävä. Motivoit paljon enemmän, kuin ne kehonrakennuskilpailijat/-mallit. Ihanaa kevättä sulle ja sun läheisille!:)

 16. Diu

  Heippa! Itse myös haaveilen kireästä lihaksikksta kropasta mutta ongelma on se,että rasvat lähtee myös rinnoista. Onko sulla implantit kun rasvaprosenttisi on noin matala.

  • Venla Savikuja

   Ei ole todellakaan implannteja, arvostan enemmän luomuja:) Enkä muutenkaan oikein oo isojen tissien perään 🙂 Ei kannata huolehtia siitä turhaan liikaa.

 17. emma

  Jos treenaat aamulla, syötkö aamupalan ennen vai jälkeen treeniä? Tästä kuullu monilta eri teorioota kummin kannattaa tehdä. Esim toiset on sitä mieltä, että aamupalan syömättä jättäminen ennen treeniä johtaa siihen, että keho hakee tarvitsemansa energian lihaksista, joka heikentää lihasta/lihasmassaa.
  Ne,jotka kannattavat aamupalan syömistä vasta treenin jälkeen, ovat sitä mieltä, että maksimoidakseen rasvanpolton, on kannattavampaa syödä vasta treenin jälkeen. Eli toisin sanoen keho ottaa tarvitsemansa energian ”läskistä”. Kumpaan nyt sit uskominen. En oleta ”oikeaa” vastausta, kysyn vaan kummin sinä teet, ja perusteluni kysymykselle, joka jonkun mielestä ilman perusteluja saattais kuulostaa oudolle! Kivaa kevään odotusta.

 18. mona

  Sun blogi on inspiroiva ja tosi hyvää luettavaa! Täällä on nyt aloitettu elämäntaparemontti ja varsinkin liikuntaa yritän lisätä. Tuntuu ihan ikuisuusprojektilla, mutta positiivisella asenteella eteen päin! 🙂

  • Venla Savikuja

   Oikee asenne, positiivisuus vie pitkälle! Niitä tuloksia tulee siinä sivussa ihan huomaamatta ja ennen kaikkea hyvää mieltä ja lisää energiaa 🙂

 19. Sara

  Voi Venla oot ihana! <3 Itsekin löysin tän blogin vasta reilu kk sitten ja koukkuun oon jääny 😀 katon tän joka päivä, koska kaikella innolla odotan mitä oot taas puuhaillu 😀 Aion ehdottomasti jatkaa lukemista koska tällä hetkellä tää on yks mun suosikkiblogeista!

 20. Amanda

  Moi! Kiitti kivasta ja motivoivasta blogista! Varsinkin treenikuvat innostaa mua salille, mulleki tollaset superkäsivarret, kiitos!

  Postasit jo lisäravinteista, joita olet käyttänyt, mutta oletko koskaan kokeillut mitään fatburnereita apuna? Vai miten olet saanut rasvat noin nolliin?

  Kivaa kevättä ja postaile ahkerasti!

 21. silha

  Heippa. Sun blogi on niin inspiroiva ja positiivinen, että itsekin alkaa haikailemaan kovan treenaamisen perään. Eli ei muuta kuin salille 🙂 Tsemppiä treeneihin ja jatka samaan malliin.

 22. ellu

  Tosi kivoja juttuja kirjottelet ja saat motivaatiota nousemaan kohti terveellisempää elämän tapaa! Sitä kun tässä kaipaan. Tosta sinisestä hupparista ihmiset on jo kysynytkin, mut sitten bongasin 2.4. Salatut elämät-jaksossa sulla tosi ihanan näkösen ulkoilutakin. Se oli joku harmaa-kelta-valkonen.. Mistä tai minkä merkkinen se mahtaa olla? 🙂

 23. Laura

  Todella mahtava blogi ja tästä saa paljon motivaatiota omiin treeneihin! 🙂 oot kyllä tosi huippu kunnossa.. oon ihan kade noille sun vatsalihaksille 😉 haluisitko kertoo/tehdä postausta kuinka usein treenaat vatsaa ja miten? 🙂

 24. JenniKaroliina

  Kiitos inspiraatiosta ja mun päivän piristämisestä! Toi sun hymy on niin valloittava! Eilen luin sun blogia ensimmäistä kertaa ja sain kyllä niin hyvät fiilikset sun treeni-innosta ja aurinkoisesta olemuksesta 🙂

 25. sara

  voisiks tehdä joskus postauksen salkkareista ja siitä millasta on näytellä heidiä jne 🙂 ? ois toooosi kiva!

 26. SaanaM

  siis ihan mahtava blogi,sain ite hirveesti omaa motivaatioo takasin ku luin tätä! superia! jatka samaan malliin:) upeeta!

Lähetä kommentti