17.11.2016 | 1 Kommentti

REMPPAKUULUMISIA

Ensimmäiset remppaviikonloput ovat vierähtäneet mm. purkuhommissa ja remppamateriaaleja valikoidessa ja tilaillessa. Purkuhommien lisäksi aikaa on uponnut huolelliseen suunnitteluun, mittailuun ja erinäisten lukuisten asioiden selvittämiseen ja muutostyöilmoituksiin/muuhun perinteiseen remonttibyrokratiaan. 

Tällä kertaa koitan välttää sen pidempiä turinoita ja listailen lyhyesti ja ytimekkäästi mitä kaikkea olemme tähän mennessä mm. saaneet aikaiseksi. Valitettavasti paljon erilaisia pikkujuttuja/työvaiheita listalta varmasti uupuu, sillä kaikkea mitä tässä tohinan sivussa on huomaamatta samalla tullut hoidettua, en ole muistanut kirjata ylös.

Kuten aikataulusta voi päätellä, olemme työskennelleet lähinnä viikonloppuisin ja töidemme puitteissa myös satunnaisina arki-iltoina.

1. viikonloppu:

Pe: Yläkerran makuuhuoneen vaatekaappien purku, ja eteisen kaapistojen ovien irroittaminen. Vanhat saunanlauteet kiertoon.

La: Vanhan keittiön purkuhommien aloittaminen ja loppujen vaatekaappien purku. Pihatöiden tekoa.

Su: Keittiön purkaminen loppuun. Keittiön seinän kaataminen (avokeittiön luomiseksi). Tästä aiheutuneiden rempparoskien siivoaminen. Keittiön kodinkoneiden lähteminen seuraaville onnekkaille omistajille.

2. viikonloppu:

Pe: Keittiön lattian piikkaus. Yläkerran tapettien irroitus.

La: Loppujen tapettien irroitus. Kaakeleiden poistoa. Yläkerran makuuhuoneen seinän kaato, sekä roskien putsaus. Keittiön reikien tiivistys.

Su: Keittiön lattian tasoitus. Yläkerran seinien tasoitus.

3. viikko:

Ti: Seinien hiomista. Sähkömies tulee asentamaan sähköjä.

Ke: Materiaaleja vertailemassa ja valitsemassa.

To: Sähkömies jatkaa sähköjen asennusta. Vesieristeiden laittoa.

Pe: Keittiön tarkkojen mittojen ottaminen. Kierrätyskeskuksessa käyminen. Keittiön lattialaattojen hankkiminen ja kantaminen asunnolle.

La: Keittiön lattian laatoitus. Lisää seinien tasoitusta.

Su: Laatoituksen jatkamista. Seinien hiomista. Osan seinien maalaamista pohjamaalilla.

4. viikko:

Ke: Keittiön lattian saumaus.

Loppuviikko: Remppatyöt jatkuu…

Sähkö-, sekä putkityöt/erikoislupia vaativat hommat hoitavat luonnollisesti niihin erikoistuneet ammattilaiset.

Edellä mainittujen lisäksi monena iltana on tullut kierreltyä ja istuttua eri paikoissa katselemassa ja suunnittelemassa materiaalivaihtoehtoja, keittiöitä yms. Mielessä on pyörinyt kiukaan, saunalauteiden, laattojen, valaistuksen, kodinkoneiden, kylpyhuoneen, keittiön, tasojen, kaappien, ovien, maalien, lattioiden, listojen jne. valintaa.

Entisöitävissä olevat asiat saavat luonnollisesti jäädä tai vastaavasti lähteä eteenpäin muiden käyttöön. Emme esimerkiksi missään nimessä nähneet tarpeelliseksi tai edes järkeväksi vaihtaa hyväkuntoista alakerran puista parkettia muoviseen laminaattiin. Sen sijaan yläkerran muovimatto saa väistyä uuden lattian tieltä.

Kyllä tähän rutkasti aikaa ja energiaa uppoaa. Välillä päästellään ärräpäitä ja vuodatetaan niin hikeä kuin turhautumisen kyyneleitä. Samalla saa toki myös taas todeta, mitä tämä parhaimmillaan voi olla, kun saa tehdä kodista sellaisen kun itse haluaa. Näkee vieläpä oman käden jäljen ja sen, että hommat todella etenevät ja työt tehdään mahdollisimman hyvin ja huolella. 

PS. Kuvia ja lisää kuulumisia on luvassa myöhemmin.

Ihanaa loppuviikkoa toverit rakkaat!

<3:Venla

1 Kommentti

  1. Helmi

    Hei Venla! Mukava lukea remonttikuulumisiasi! 🙂 Myös iso hatunnosto teille ja ahkeruudellenne, olette saaneet aikaan jo vaikka ja mitä!

    Ostimme rivitalo kolmion kesällä ja päätimme nykyaikasitaa kylpyhuoneen ja saunan ja vaihtaa siellä olleen muovimaton laattoihin. Kaikkineen remonttiin kului muutama kuukausi ja hermot olivat välillä todella koetuksella, jos ei vain kaikkien järjestelyjen ja työmiesten tilailujen vuoksi niin myös siksi, ettei meillä ollut 2 kuukauteen omaa suihkua tai pyykinpesumahdollisuutta. Itselläni peukalo sijaitsee keskellä kämmentä ja ajoittain olin aivan hukassa ketä kuuluu seuraavaksi kutsua paikalle. Jos jotain hyvääkin, niin nyt meillä on todella hieno, itsemme näköinen kylpyhuone! Enää jäljellä on vain pientä pintaremonttia, jonka olemme päättäneet suosiolla aloittaa vasta ensi vuoden puolella. 🙂

Lähetä kommentti