22.08.2016 | 7 Kommentit

Ronda

Suuntasimme roadtripillämme tietenkin myös yhteen Andalusian upeimmista nähtävyyksistä. Ronda on huimaavien korkeuserojen, ikiaikaisen arkkitehtuurin ja monipuolisen historian kehto. Ei ihme, että tämä yksi Espanjan vanhimmista ja viehättävimmistä kaupungeista on vienyt aikoinaan niin kuuluisan Nobel-kirjailijan kuin elokuvaohjaajankin sydämet mennessään. Tuo historiaa huokuva valloittava kaupunki vetää edelleen päivittäin matkailijoita puoleensa, kiehtovan menneisyytensä, lukuisten nähtävyyksien ja satumaisten maisemien vuoksi.

Kauniissa vuoristo ympäristössä sijaitsevan valkoisen kylän halkoo yli sata metriä syvä El Toro-rotko, joka jakaa Rondan uuteen ja vanhaan kaupunkiin. Rotkon välille rakennettu Rondan kuuluisin maamerkki; 1700-luvun kaarisilta Puento Nuevo tarjoilee vierailijoilleen huimat näkymät niin ympäröiville vuorille kuin maaseudullekin. Myös yksi Espanjan kuuluisimmista näköalahotelleista sijaitsee aivan kuilun vieressä.

Nykypäivänä kaupungissa järjestetään mm. poliittiseen ja kantaaottavaan elokuvaan profiloituneet filmifestarit, ja kaupungin täyttää flamenco-laululla, -tanssilla ja pukuloistolla myös vuotuisat värikkäät Goyesca-festivaalit.

Täällä ei uteliailta reissaajilta tekeminen lopu kesken, sillä alueelta löytyy useita palatseja, museoita, kirkkoja, muureja, portteja, aukioita, puutarhoja, terasseja, näköalatasanteita, 1200-luvun lopulla rakennettu arabialainen kylpylä, ikivanhan roomalaisen siirtokunnan rauniot ja erinomaisia viinitiloja. Rondaa ympäröivään kauniiseen luontoon tutustuessa, matkailija voi piipahtaa myös virkistäytymään vesiputousaltaisiin n. 20 minuutin päähän.

Matti Komulaisen Turun Sanomissa julkaistun artikkelin Ronda on Espanja pienoiskoossa  voit lukea täältä.

 

Onko joku teistä sattunut joskus käymään kyseisessä kaupungissa? Mitä piditte?

<3:Venla

7 Kommentit

 1. Katarina Kirvesmäki

  Tuo kaupunki on niin upea! Joskus vuonna nakki ja muusi oltiin perheen kanssa ja vaikka nuorempi olinkin, muistan elävästi sen upeuden ja vaikuttavuuden. Ihanat muistot tuli tästä postauksesta, kiitos 🙂

 2. Venla Savikuja

  Rohkenen olla eri mieltä. Minun mielestäni ei suinkaan tarvitse jakaa kaikkea yksityiselämästään koko kansalle, vaikka bloggaamista rakastaisikin. Koen myös, että jos sattuu olemaan julkisessa työssä esim. näyttelijänä, ei varsinkaan silloin yksityiselämällä ole mitään tekemistä työn kanssa. On ihan eri asia promota tai puhua julkisesti työhön liittyvistä asioista, kuin kertoa yksityiselämästään.

  Bloggaajien kohdalla raja saattaa toki näyttää häilyvämmältä, mutta blogeissakin asioita voi käsitellä myös syvällisesti yleiselläkin tasolla, ja toki omakohtaisten kokemuksienkin jakaminen voi olla/onkin antoisaa. Jokainen saa itse päättää, mihin sen hyvältä tuntuvan rajan haluaa vetää.

  Koitko postauksen tekstin minimaaliseksi? Minusta siinä oli paljonkin matkailuun liittyviä vinkkejä, mutta sekin on ihan ok, että olemme asiasta eri mieltä.

  PS. Omia naamakuviakin on tulossa taas sitten, kun ne aiheeseen paremmin liittyvät (tai oikeastaan lähinnä silloin, kun niitä ylipäätänsä on tullut räpsittyä). Koin, että Rondan upeita näkymiä havainnollistavat paremmin kuvat maisemista, kuin omasta naamastani. Muutenkin rakastan ihailla ja kuvailla reissussa ollessani maisemia, eläimiä ja muita ihmisiä, sen sijaan, että itse poseeraisin jokaisessa kuvassa. 🙂

 3. Venla Savikuja

  Kiitos! Oi mahtavaa, pääsette sitten paikan päälle ihastelemaan maisemia! Varmasti huikea reissu teille tulossa. Ihanaa matkaa!<3
  Joo, menimme autolla. Reitti oli toki jonkin verran mutkitteleva ja maisemat huimia, mutta en itse kyllä kokenut tietä pelottavaksi, kun varovasti vaan ajelee. 🙂

 4. Katarimaria

  Ihania kuvia! Mä just varasin puolison kanssa lokakuulle Andalucian-matkan, ja Ronda tulee olemaan yksi pysähtymiskohteemme 😀 Olisipa jo lokakuu! Menittekö tuonne siis autolla? Onko vuoristossa ajaminen niin pelottavaa kuin muutamissa lähteissä väitetään?

 5. aikansa kutakin

  alatko vihaamaan / ahdistumaan jo blogaamisesta kun et halua enää naamakuviasi laittaa esille ja tekstit ovat minimaalisia?

  fiksua olisi suojata itsensä ja jakaa tietoa mahdollisimman vähän. mutta jos haluaa julkisen ammatin niin sitten on pakko myydä itseään kansalle.

 6. Elsa

  Hyvä postaus ja ihania kuvia!! Mulla olisi sulle blogitekstin aiheesta poikkeava kysymys.. Olet ollut vegaani nyt muutaman kuukauden, vai jo pidempään? Olen itse ollut kasvissyöjä (käyttänyt eläinkunnan tuotteista hyvin vähäisesti maitotuotteita, joskus kalaa) yli vuoden ajan. Huomasin muutaman kuukauden kasvissyöjänä olon jälkeen, että ihossani näkyy muutoksia, eli minulle tuli finnejä paljon useammin kuin ennen. Koko nuoruus aikanani minulla on ollut todella puhdas ja finnitön iho. Sen jälkeen ihoni on vain pahentunut, se on mennyt niin pahaksi että voisin sanoa kärsiväni aknesta. Olen kokeillut kaikenlaisia ihon puhdituskonsteja, vaihdan tyynyliinaa usein, syön hyvin terveellisesti ja monipuolisesti. Mikään ei auta. Nyt olen jättänyt kokonaan soijatuotteet, luin joistain että tämä saattaisi auttaa. Olen myös lisännyt lisäravinteiden määrää, enemmän sinkkiä. Toivon, että nämä konstit auttaisivat. Oletko itse huomannut ihossasi minkäänlaisia muutoksia vegaanisen elämäntavan aloittaessasi? Joillekin ihmisille sopii kasvissyönti paremmin kuin toisille. Olen siinä pisteessä, että mietin, onko tässä mitään järkeä, syödä kaikennäköisiä lisäravinteita purkista ja kärsiä huonosta ihosta. Tuntuisi todella pahalle ruveta taas syömään lihaa, en rehellisesti sanottuna tiedä pystyisinkö edes siihen. Kuitenkin jopa tämä asia on käynyt mielessäni. Jollekin tämä saattaa kuulostaa aivan naurettavalta, että omista itsekkäistä syistä söisi lihaa, mutta jos ei ole aknea kokenut, ei varmasti osaa kuvitella, kuinka koville se ottaa. Kasvojaan ei voi peitellä, eikä meikatakaan jaksaisi joka päivä. Olen muuten 25 vuotias. Kiitos jos jaksoit lukea 😀

Lähetä kommentti