03.03.2017 | 10 Kommentit

SELITTÄMÄTTÖMÄN ALAVIREINEN OLO?

Alkuvuosi on vierähtänyt tähän mennessä ihan ennätysvauhtia. Niin se vaan helmikuu vaihtui maaliskuuksi ja tämäkin viikko hujahti ihan silmänräpäyksessä.

Arvatkaa mikä on kuitenkin parasta? Se, että koko ihana kevät, kaikki se luonnon herääminen ja upea kesä siintää vielä siellä sopivan kaukana horisontissa. Parasta siksi, että kaikki se on vielä edessä, kokematta! Kyllä, siellä se tekee tuloaan valon määrän lisääntyessä ja päivien pidentyessä.  Vaikka näin harmaana räntäsateisena perjantaina, sitä saattaisikin olla kovin vaikea uskoa.

Onko siellä ketään kohtalontovereita, jotka pystyvät samaistumaan tämän jutun tutkimukseen? Olen täällä aihetta aiemminkin sivunnut ja todennut, että ainakin allekirjoittanut on juurikin aurinkoisina päivinä ihan käsittämättömän paljon paremmalla tuulella, jotenkin erityisen onnellinen ja energinen. Nimenomaan auringonvalolla on merkitystä minulle, ei niinkään lämpöasteilla, sillä aurinkoisilla pakkaspäivillä on ihan samanlainen positiivinen vaikutus. Jos siis sinäkin kärsit harmaina päivinä selittämättömästä alavireisyydestä, saattaa syy löytyä juurikin säätilasta.

Edellä mainitusta syystä, saatan kaivatakin synkempiin päiviin jotain pientä piristystä.

Tässä asioita, jotka ovat ilahduttaneet minua viime päivinä:

Pieni tehokas lihaskuntotreeni tai kevyt kävely sateisessa metsässä. 

Ekstrakupillinen jotain erityisen hyvää kahvia.

Vanhojen työkavereiden näkeminen.

Saunailta läheisten kanssa.

Työasioiden hoitaminen.

Elokuviin meno, Tom of Finlandin katsominen. (Suosittelen!!!)

Siskolta joululahjaksi saadun ihanan puuvillaviltin alle käpertyminen ja hyvän sarjan tai elokuvan katsominen.

Puhdas koti ja keväinen kukkakimppu.

Myöskin lahjaksi saatu ihana luonnonmukainen saippua, jota tekee mieli jäädä nuuhkimaan joka kerta kädet pestessä.

Tämän hetken lemppariosa aamupalasta: puolukoita, hampunsiemeniä, mulperimarjoja, soijarahkaa ja soijajogurttia, jonka joukossa on kaurahiutaleita. Tämän lisäksi syön yleensä vielä leivät avokadolla tai puuroa. Ihan vaan siksi, että aamupala on parasta.

Värikkäät lounaat ja päivälliset. Niin helppoa ja hyvää arkiruokaa: suuria valkoisia luomupapuja, luomu kikherneitä, porkkanaa, parsakaalia, avokadoa, basilikaa, pinaattia, kevätsipulia, oluthiivahiutaleita, valkosipulia, paprikaa, srirachaa, täysjyväpastaa ja kaikkea mahdollista sekaisin. 

laskiaispullat

hedelmät

 

Teidän vinkkejä harmaan päivän piristämiseksi otetaan ilolla vastaan!

Valoisampaa viikonloppua toverit rakkaat!

<3:Venla

10 Kommentit

 1. Venla Savikuja

  Oi mukava kuulla, että olet saanut nauttia siellä ollessa auringosta. Tuo lintujen viserrys olikin hyvä lisäys, se tosiaan ilahduttaa ainakin allekirjoittanuttakin. Ihanan valoisaa kevättä sinne suunnalle! 🙂

 2. Venla Savikuja

  Oi kuulostaa ihanalta! Takkatulen tai nuotion loimun ihastelu ja saunominen on kyllä niin rentouttavaa. 🙂

 3. Käyttäjä1967

  Minua piristää mm. Se kuinka oman näköisiä postauksesi ovat. ET mainosta tai heruta sinulle lähetettyä tavaraa ja vaatteita. Kirjoitat kun on jotain sen arvoista. Pidä tää linja.Olet ihana juuri tällaisena. Muista että me tykätään susta aitona, omana itsenäsi. Vaikka olis kuinka harmaata ja väsy.Aito voittaa aina sokerihuurrutetun!!

 4. Juuli

  Aika samoja itelläki. Lisäksi, jos asunnossa on sauna niin mikä onkaan iltasin ihanempaa. Tai jopa niinki luksus, ku takka. Jonka ääressä nytkin tätä kirjottelen. Tuo rätinä on suorastaan lumoavaa 🙂

 5. Venla Savikuja

  No sanos muuta, sama täällä. Auringonvalo on ihan parasta lääkettä! Oikein kunnon positiivisuus ja energiavalohoitoa!
  Oi kiitos, todella ihana kuulla<3

 6. Typy

  Tiedän tunteen! Muutin juuri Tsekkiin ja jotenkin elämänlaatu parani kertaheitolla, kun valon määrä lisääntyi. Lisäksi harmaita päiviä on ollut tähän mennessä vähän, joten olen saanut myös nauttia tuosta valosta. Itsellä oloa kohentaa (niin Suomessa kuin täälläkin) lintujen viserrys, joka lisääntyy merkittävästi kun synkimmästä ajanjaksosta päästään. Talitintin titityyt ja mustarastaan laulu huumaavat päätä, vaikka kyseessä on melko arkisia ääniä, jopa kaupungissa. 😀

 7. Amek

  Samaistun tähän täysin; valon määrällä on todella suuri vaikutus mielialaani ja jaksamiseen. On sitten vuodenaika mikä tahansa, niin aurinkoinen keli piristää lähes poikkeuksetta. Olenkin joskus sanonut, että auringonvalo on minulle ihan parasta mielialalääkettä :D.

  Harmaina päivinä minua piristävät muun muassa inspiroivien blogikirjoitusten lukeminen ja kauniiden kuvien katselu hyvää kahvia juoden. Sinun blogistasi löydän aina sekä mielenkiintoisia tekstejä että kuvia, varsinkin luontokuvia, kiitos niistä. 🙂

Lähetä kommentti