24.08.2017 | 4 Kommentit

Siksi meitä tarvitaan.

Muutama sananen tästä ja tästä. 

En edelleenkään voi käsittää miten vuonna 2017 kumpikin touhu voi olla laillista. Tai eihän nuo olekaan, ainakaan tuossa mittakaavassa, mutta ei niitä kukaan riittävästi valvo. Vaikka muka valvotaan ja tehdään parannuksia. Kuten tuossa Viron tapauksessakin todetaan, sama toiminta on pahimmillaan saattanut jatkua jo 25 vuotta. Toivottavasti näin ei ole. Sairasta.

Moni väittää eläinsuojelujärjestöjen videoita propagandaksi. Tai toteaa, että vastaavaa toimintaa tapahtuu korkeintaan jossakin kaukana Aasiassa. Mutta taas se tuli todistettua, niin järkyttävää kuin se onkin, että kyllä samaa harrastetaan ihan suomalaisen yrityksen tytäryhtiössä. Kyseisen yrityksen edustaja myöntää videon olevan totta. 

Turkistarhaus- ja tehotuotanto tuntuvat järjettömiltä ilman moisia laittomuuksiakin, sillä vaikka kettuja ei kasvatettaisi ylisuuriksi tai tipuja jätettäisi kärsimään roskikseen. Elävät ne silti koko lyhyen ja surullisen elämänsä vankeudessa ankeissa oloissa, vain tullakseen tapetuksi jonkun annosta tai takin kaulusta varten. 

Muutosta eläinten julmassa kohtelussa ei tapahdu, jollemme sitä itse vaadi. Jos asia v*tuttaa sinuakin ja haluat tehdä sille jotain:

1. Suosi vegaanista ruokavaliota. Ostopäätöksilläsi voit suoraan näyttää yrityksille, millaista ruokaa haluat lautasellesi. Kuluttajana sinulla on valinnoillasi valta vaikuttaa samoin myös kosmetiikka- ja vaateteollisuuteen. Suosi eläinystävällisiä vaihtoehtoja. Menneille ostopäätöksille ei voi enää mitään, mutta onneksi tulevaisuuden ostovalintoihin voi vaikuttaa. 

2. Allekirjoita vetoomus paremmasta eläinlaista osoitteessa http://www.elainlaki.fi/

Toivon koko sydämestäni, että vielä jonakin päivänä  – toivottavasti jo pian lähitulevaisuudessa –  tuo toiminta on vain häpeäpilkku, synkkä muisto Suomen ja maailman historiassa.

Eläimet eivät voi puhua omasta puolestaan. Siksi meitä tarvitaan. 

Kuva ei liity aiheeseen. Siitä tuli vaan minulle hyvä mieli, sillä siinä on paras ystäväni kera upean auringonlaskun.

<3:Venla

4 Kommentit

  1. Jani-75

    Kyllähän se on propagandaa animalian uutisointi ei ole tarkoitus,kun mustamaalata kaikki turkisten ja lihansyönnin vastustajat keskikää ihan oikeasti jotain järkevää tekemistä.

  2. Katariina K.F.S

    Olen vallan inspiroitunut viime viikonlopun elainoikeuskonferenssista johon osallistuin taalla meilla pain (https://colleen03.wixsite.com/compassioninaction), ja kuunneltuani puheita politiikassa kiinteasti mukana olevilta kuinka parhaiten vaikuttaa elainten hyvinvointiin, ykkoseksi nousi oikeanlaisten poliitikkojen valitseminen vallan asemiin. Itse en ole ollut kovin aktiivinen poliittisesti, mutta nyt tajusin etta minun taytyy tehda enemman ja ottaa asioista selvaa. http://elainpolitiikka.net/elainpoliittinen-kysely-puolueille/

  3. Jani-75

    Ei tarhaamista voi lopettaa tärkeä elinkeino ja kyllä animalia levittää propaandaa milloin mistäkin.

Lähetä kommentti