13.05.2015 | 100 Kommentit

SILIKONIT

Pakko sanoa muutama sananen niille, jotka saattoivat pahoittaa mielensä maanantain Fitnesspäiväkirjat jakson kommentistani. Suurin osa oli onneksi saanut ajatukseni ytimestä kiinni, mutta valitettavasti muutama ei aivan ymmärtänyt sitä, kun kerroin, että minun on välillä vaikea käsittää miksi nykypäivänä niin moni päätyy kirurgin veitsen alle hankkimaan esimerkiksi  isompaa rintavarustusta. Valitettavasti ohjelma-aika on rajallinen ja ymmärrän, ettei tähän ollut mahdollista laittaa koko pitkiä sepustuksiani aiheesta, mutta todella ikävää jos joku sai nyt väärän käsityksen sanomastani ja koki nämä muutamat ohjelmaan valitut lauseet niin, että suhtaudun jotenkin alentuvasti ihmisiin, jotka ovat syystä tai toisesta silarit päättäneet hankkia. Se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni, pahoittelut siitä.

Suurin osa onneksi ymmärsikin sen, että koen itse bloggaajana ja julkisessa työssä ollessani erittäin tärkeänä olla jonkinlainen roolimalli ja auttaa nuoria tyttöjä ja miksei vanhempiakin hyväksymään itsensä sellaisena kuin ovat. Mielettömän moni on myös ilokseni tullut erikseen kiittämään siitä, että tuon vahvasti esille vastakkaista kantaa tähän yleistyvien kauneusleikkausten viidakkoon.

Minusta on surullista, että niin moni määrittelee naisellisuutensa rintavarustuksen tai muiden muotojensa perusteella. Minusta naisellisuus on jotain niin paljon enemmän, kuin isot tissit tai ylipäätänsä ulkonäkö.

En kuitenkaan suinkaan tuomitse ketään, joka on päättänyt syystä tai toisesta silikonirinnat hankkia, koska olen muutenkin elämänarvoiltani sellainen ihminen, että annetaan kaikkien tehdä niin kuin itse parhaaksi näkee. Ylipäätänsä koen, että kyse on jokaisen henkilökohtaisesta päätöksestä.

Olen vastuussa ainoastaan siitä, millaista kuvaa itse annan. Tiedän, että minullakin on paljon nuoria seuraajia, ja tiedostan että nykypäivänä ulkonäköpaineiden määrä on varmasti suuri. Olen itse sitä mieltä, että juuri erilaisuus on kaunista, se ettei ole toista samanlaista kuin sinä siellä ruudun takana. Siksi koen, että jos itse menisin kirurgin veitsen alle muokkaamaan itseäni, en näyttäisi enää Venlalta.

Jos kuitenkin joku toinen kokee, että isomman rintavarustuksen hankkiminen parantaa omaa oloa tai mahdollisesti itsetuntoa, en koe että se on väärin tai minulta pois. Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia! Minua henkilökohtaisesti harmittaa vain se, kuinka monet joidenkin lasten esikuvat kertovat kannustavaan sävyyn erilaisista kauneusleikkauksista, aivan niinkuin lasten ulkonäköpaineiden määrä ei olisi jo aivan liian suuri.

Toivon vain, etteivät liian nuoret ihmiset päädy tähän leikkaus ratkaisuun ja myöhemmin sitten kadu päätöstään, sillä tällaistenkin ihmisten kanssa olen aiheesta keskustellut. Monelle kun itsevarmuus ja elämänarvot muokkautuvat vasta iän myötä. He ovatkin kertoneet, että kamppailivat teini-iässä oman kehon hyväksymisen kanssa ja päätyivät hankkimaan silikonit. Myöhemmin sitten vuosien päästä harmittelivat, että tekivät leikkauspäätöksen aivan liian nuorena, koska eivät olleet siinä vaiheessa vielä tietoisia siitä, mitä oikeasti haluavat tai sinut itsensä kanssa ja nyt myöhemmin toteavat, että se oli aivan tarpeeton ja hätiköity päätös.

Juuri tässä jokunen aika sitten puhuin erään ystäväni juhlissa kahdeksantoista vuotiaan tytön kanssa, joka kertoi miettivänsä nenäleikkausta, sillä hän oli saanut pojilta negatiivisia kommentteja nenästään. Minusta surullisinta on, jos pojat tai miehet saavat ajattelemattomillla kommenteillaan murennettua nuorten tyttöjen itsetuntoa. Toivon vain, ettei kukaan päädy leikkauspöydälle, ainakaan kenenkään muun aloitteesta. Minusta oli ihana huomata, kuinka tästä aiheesta syvemmin tytön kanssa juteltuani, hänen silmänsä suorastaan syttyivät ilosta ja hän ymmärsi, että tuollaiset poikien kommentit voi jättää ihan omaan arvoonsa. Jos mies kannustaa sinua leikkauspöydälle, ei vika ole sinussa, vaan hänessä, suosittelen silloin vaihtamaan miestä! Älä anna kenenkään esineellistää sinua. Maailmasta löytyy niin paljon ihmisiä, jotka hyväksyvät ja kunnioittavat sinua sellaisena kuin olet, jos tällaista seuraa ei vielä ole löytynyt, on parempi vaihtaa seuraa ja tutustua uusiin ihmisiin.

Minusta kaikki lähtee itsensä hyväksymisestä, ei mikään leikkaus tai sen kummemmin dieettikään itsessään voi korjata itsetuntoasi vankaksi, sillä silloin unohdetaan kokonaan se, että olet niin paljon enemmän kuin pelkkä kuori. Sinulla on sydän, luonne, persoonallisuus, oma tempperamentti, ajatukset, tapasi puhua ja suhtautua muihin ihmisiin, kaikki ne, jotka tekevät sinusta juuri sinut ja ainutlaatuisen.

Jos kuitenkaan muotoihinsa ei ole tyytyväinen on niitäkin mahdollista muokata luonnollisemminkin keinoin esim. treenaamalla. Haluan kuitenkin sanoa, että vaikka itse treenaan paljon, en tee sitä siksi, etten rakastaisi kroppaani tai että olisin tyytymätön, vaan juuri siksi, että kunnioitan kehoani sellaisena kuin se on ja saan treenistä irti jotain niin paljon enemmän kuin pelkkiä ulkonäöllisiä muutoksia, nimittäin terveyttä, hyvää oloa ja energiaa. Minusta olisi tärkeää, että rakastaisi itseään, oli sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa. Minun terve rakkaus itseäni kohtaan, ei ole muuttunut sen myötä olenko ollut sirommassa, turvonneemmassa tai laihemmassa kunnossa, sillä olen ollut silti se sama Venla sisältä. Sen sijaan energiatasoni ja elämänlaatuni on muuttunut paremmaksi liikunnan ilon, säännöllisen syömisen ja niiden tuoman hyvinvoinnin ja virkeyden myötä. Vaikka itse treenaan salilla, en suinkaan ajattele, että muiden täytyisi näin tehdä, toki lihaskuntoaan on terveyden kannalta hyvä pitää yllä, mutta kaikilla sen sijaan ei suinkaan tarvitse olla isoja lihaksia, vallitsi sitten millainen treenibuumi tahansa. Minä en henkilökohtaisesti itse ihaile vain tietynlaista kauneutta, vaan erilaisia valloittavia persoonia. Tärkeintä on, että toteuttaisi myös sitä tapaa liikkua, mistä itse nauttii. Minun on vaikea käsittää miksi erilaisuuden arvostaminen usein unohdetaan, ja niin moni haluaa mennä siihen samaan muottiin. Pahimmassa tapauksessa yhden asian muokkaaminen kirurgilla ajaakin mielettömään leikkauskierteeseen, koska lähdetään sen niin sanotun oman pään sisällä olevan "täydellisen" virheettömän ihmisen jäljille, jota ei ole olemassakaan. Koska ongelma on korvien välissä, ei kehossa.

Ei pidä myöskään ottaa minun sanomaani liian henkilökohtaisesti itseensä, tarkoituksenani ei ollut loukata ketään, tai aiheuttaa mielipahaa, jokaisella on kuitenkin oikeus omaan mielipiteeseensä, niin siis minullakin.

Jos olet itse sinut silikoniesi kanssa, silloin ei pitäisi myöskään muiden eriävät mielipiteet aiheesta horjuttaa.

On otettava huomioon, että me keskustelimme ohjelmassa lähtökohtaisesti kauneusihanteista, ja silikoneihin liittyen terveistä nuorista naisista, jotka leikkaus päätöksen päättävät tehdä. En suinkaan puhunut nyt rintasyöpää sairastavista tai erilaisista mahdollisista kehityshäiriöistä.

Minua ei kiinnosta vallitseeko lehtien palstoilla tai mahdollisesti ulkomailla julkkisten keskuudessa milloin mikäkin trendi, oli kyseessä sitten huulitäytteet, silikonit tai iso takamus. Pelottavinta on, että monella nuorella ei ole vielä kehittynyttä medialukutaitoa, ja joka tuutista puskevat kauneusleikkaukset ja ihanteet aiheuttavat mielettömät paineet  ja pahimmassa tapauksessa halun pyrkiä itse näihin samoihin muotteihin. Tätä ilmiötä vastaan minä aion taistella jatkossakin ja muistuttaa edelleen jokaiselle vastaantulevalle nuorelle tytölle, joka kertoo poikien kommenttien tai median luomien paineiden takia harkitsevansa leikkausta, kuinka uskomattaman kaunis ja riittävä hän on juuri sellaisenaan, koska toista samanlaista persoonaa ja olentoa, ei maa päällään kanna.

Sääli jos joku itse asettaa itsensä pelkäksi miesten seksiobjektiksi ja laukoo julkisuudessa omia totuuksiaan siitä, ettei muu kuin isorintainen nainen voi olla miesten mieleen, tämä saa kyllä rehellisesti sanottuna minun vereni kiehumaan,  asia kun ei todellakaan mikään faktoihin perustuva totuus ole, päinvastoin, makuja on niin monia kuin meitä ihmisiäkin. Itse pienirintaisena en ole koskaan saanut mitään negatiivista palautetta miehiltä rintavarustuksestani, vaan aivan päinvastoin.

En alunperin ajatellut ottaa kantaa koko tissikeskusteluun, koska mielestäni on hassua, kuinka paljon muutenkin tämä pelkkä yksi ruuminosa saa tilaa ja huomiota lehtien palstoilla, aivan niinkuin naisessa ei mitään muuta kiinnostavaa olisi.

 En ajatellut sen pidemmin aiheesta virkkoa, sillä Vilma Peltonen kirjoitti jo aiemmin blogissaan aiheesta erittäin monipuolisen ja asiallisen postauksen, enkä voisi olla hänen kanssaan enempää samaa mieltä. Lisättävää ei juuri löydy. Käy ihmeessä lukemassa upean Vilman postaus täältä, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Yhtälailla Vilman tavoin, koen olevani erittäin seksikäs, eikä se suinkaan perustu siihen kuinka suuri rintavarustukseni on. Ylipäätänsä ehdottaisin monia miettimään onko seksikkyys todella se ainoa tärkein ominaisuus, johon sinä haluat pyrkiä? Surullista on, jos ei itsessään muuta kehitettävää löydä. Minä ainakin haluan oppia uutta, kehittää itseäni, taitojani, nähdä maailmaa ja kasvaa ihmisenä, avopuolisona ja ystävänä. Enkä suinkaan rakentaa elämääni ulkonäöllisten seikkojen varaan.

Ollaan armollisia itsellemme ja toisillemme.

Ihanaa keskiviikkoa lukijat rakkaat!

<3:Venla

100 Kommentit

 1. Sini

  Minusta on surullista, että ylipäätään joudut perustelemaan kantaasi, joka ei ole mitään muuta kuin esimerkillinen. Toki ymmärrän, että on ihmisiä jotka puoltavat leikkauksia jne mutta en vaan ymmärrä, mitä loukkaantumisen arvoista on siinä, että kerrot sen minkä jokaisen pitäisi tietää. En osaa pukea sanoiksi mitä haluan sanoa mutta toivottavasti ymmärsit pointtini. 😀 Hieno kirjoitus!

 2. Suvi

  Nyt täytyy vakkarilukijanki vihdoin kommentoida.kiitos ihanasta blogista!miten hyvin osaatkin pukea sanoiksi tuonkin asian!juurikin noin..täysin samaa mieltä.oot mieletön<3

 3. Katja

  Hei Venla,

  olen kauan lukenut blogiasi ja arvostan sinua suuresti – jopa omassa blogissani nimesin sinut yhdeksi inspiroivimmista ihmisistä mitä teidän. Olen itse ottanut silikonit ja ymmärrän kantasi täydellisesti enkä kokenut tv:ssä julkaistua mielipidettäsi millään tavalla loukkaavaksi. Kamppailin nuoruuteni pahan ylipainon kanssa ja tuolloin minulla oli rinnat, sitten kun dieettasin jäljellä oli mielestäni jotain hyvin rumaa, jonka päätin ITSEÄNI varten korjata miellyttävämmäksi. Nyt niiden entisten (ei niin nättien) nahkaläpysköjen tilalla on nätimmät muovista veistetyt pallot, jotka eivät ole mitkään megatissit vaan juuri sopusuhtaiset muuhun vartalooni nähden. Vain harva on edes huomannut muutosta muutoin kuin siinä, että olen uskaliaampi liikuskelemaan alusvaatteisillani kotonani ja pukuhuoneessa (jopa alasti, mikä oli minulle kauhea asia ennen). Eikä ne silikonit itsetuntoa korjaa, koska itsetunto lähtee vain ihmisestä itsestä. Minulla on aina ollut todella vahva itsetunto (kiitos koulukiusauksen), joten nämä olivat vain ja ainoastaan minua varten. Nyt koen olevani se mitä minun kuuluu olla, mutta siltikään en koskaan siis KOSKAAN tule kannustamaan ketään veitsen alle mikäli aiheesta tulee puhetta. Itseä vartenhan täällä eletään 😉 …olipas se sekalainen sepostus 😀

  Kiitos siis jälleen, olet upea!

 4. Hapsu

  Ihanat värikkäät bikinit, sopii sulle hyvin. 🙂 ja luomu on aina parhain vaihtoehto!

 5. Pauliina

  Tuli todella hyvä mieli tästä postauksesta! Tämänin on vain minun oma mielipiteeni, mutta jos jotkut ihmiset jotka ovat hankkineet silikonit ja suuttuvat kommenteista joissa puhutaan silikonien hankkimisesta negatiiviseen sävyyn, koska he ovat ottaneet ne vain omaa ulkoistakuorta korostamaan ja miellyttääkseen vastakkaista sukupuolta. Kenenkään ihmisen ei mielestäni pitäisi korostaa olia parhaita puoliaan kirurgin veitsen lailla. Vaatteilla yms hiusten värjäyksellä ei mielestäni ole mitään merkitystä. Mutta kehon muokkaaminen kuten rasvaimu on minua itseäni aina kuvottanut.

  • Milla

   Minusta tuntuu, että moni ei pidä plastiikkakirurgiaa ”oikeana” kirurgiana, ja ei siksi ollenkaan ajattele, että nekin ovat aivan tavallisia leikkauksia. Leikkauksiin liittyy aina tietty riski. Eivät ne ole mitään kauneushoitoja. Itse en todellakaan menisi vapaaehtoisesti leikkaukseen, mikäli ei ole pakko. Lääkärinä tunnen riskit. Minulta on leikattu rintasyöpä. Sen jälkeen minusta silikonirinnat ovat tuntuneet naurettavalta ajatukselta, jos niiden laittamiselle ei ole varteenotettavaa syytä. Esimerkiksi laihduttaminen nuorella iällä voi tuhota rinnat täydellisesti, ja leikkauksella ne voi korjata. Sen sijaan n s liian pienet rinnat jotka tosiasiassa ovat täysin normaalikokoiset, eivät ole järkevä syy leikkaukseen. Venlan rinnat ovat normaalia kokoa, ja näyttävät kauniilta ja luonnollisilta. Kun katselee lehtikuvia ja selfiekuvia, voi saada sellaisen vaikutelman, että nykyhetken naisihanne on hoikka, treenausta harrastava, silikonipallorintainen, törröhuulinen, voimakkaasti meikattu nuori nainen, jolla on lisäksi keinotekoiset ripset ja jatketut hiukset. Nämä nuoret naiset ovat usein tunnettuja tosi-TVstä. Hassuinta on, useat heistä ovat kuin kopioilta toisistaan. Minusta Venlan kirjoitus on erinomainen. On todella vaikea uskoa, että miehet todellisessa elämässä valitsevat muovinukelta näyttävän osittain keinotekoisen naisen, kun koko maailma on täynnä luonnollisia ihania naisia. En todellakaan usko, että nykymiehet ovat niin typeriä, että näkevät naisessa vain rintojen koon.

 6. Tony

  Olipa asiallinen kirjoitus! Ja kuvissa esiintyy kyllä jälleen kerran maailman kaunein Venla! Vain ja ainoastaan pakollinen peppukuva bikineissä jäi puuttumaan 🙁

 7. Käyttäjä1876

  Kiitos Venla tästä huikean hyvästä ja asiallisesta postauksesta! En voisi enempää samaa mieltä olla kanssasi! Itse olen kärsinyt huonosta itsetunnosta koko ikäni, enkä vieläkään, (vaikkakin vasta) hieman yli parikymppisenä ole täysin sinut itseni kanssa. Kuitenkin kaltaistesi ihmisten esimerkki ja ajatukset auttavat itseäni varsinkin huonoina päivinä muistamaan, että olen ihana ja kaunis juuri sellaisena kuin olen! Terve itserakkaus kunniaan! 🙂

 8. anni

  Hei! Hienoa,että tuot esiin sitä,että ihmisen ei tarvitse muokata itseään muiden vuoksi. Kuitenkin mietityttää kun vauhkotaan silikoneista ja normi/pienitissisyydestä,että miltä tuntuu lukea niiden,jotka omaavat valmiiksi isot tissit. Itseäni harmittaa, kun tulee välillä niistä huomauttelua negatiiviseen sävyyn enkä osaa iloita siitä mitä on.

 9. Airi

  Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Itse 17-vuotiaana näen ympärilläni paljon nuoria tyttöjä, jotka ovat hyvin epävarmoja itsestään ja siksi alttiita arvostelulle ja erilaisille kauneusihanteille. Minusta on mahtavaa, että tästä maailmasta löytyy sinun ja vilman kaltaisia esimerkkejä, jotka rohkaisevat pyrkimään olemaan oma itsensä. Kiitos tekstistäsi, vaikkakin on harmillista etteivät kaikki sinua heti ymmärtäneet. Olet huikea esikuva ja minusta hyvin onnistunut tavoitteessasi <3

  Airi

 10. Anni

  Wau, niin hyvä postaus että oli ihan pakko kommentoida! Yhdyn täysin postauksessa tuomiin ajatuksiisi ja näitä pohtinut viime aikoina paljon. Ihailen kiinteitä ja hieman lihaksikkaita vartaloita, mutta ei se tarkoita että miun pitäs olla semmonen. Olen huomannut kun on itselleen armollinen ja hyväksyy ne viat itsessään, on parempi olla ja sitä kautta ainakin itsellä on kroppa muuttunut ”parempaan” suuntaan ihan huomaamatta. Olet kyllä Venla hyvä esikuva terveestä itsetunnosta!

 11. Laura

  Hei Venla!
  En ole aiemmin lukenut blogiasi mutta tämän postauksen luettuani, hieman kyyneleet silmissä pakko sanoa että suuri kiitos. Yläasteella koin paljon kiusaamista ja kaikenlaiset ajatukset ovat pyörineet päässä. Näin vanhempana (20v.) on alkanut vihdoin ymmärtää ja arvostaa omaa itseä juuri tällaisena kun on. Jään seuraamaan.
  -Laura

 12. Viivi

  Aivan mielettömän hieno kirjoitus! Tässä tuli paljon esille sitä mitä itsekin ajattelen kauneusleikkauksista. Toivottavasti kauniit nuoret tytöt ymmärtäisivät arvostaa itsejään sellaisina kuin ovat.
  Kirjoitan tän saman lauseen varmaan jokaiseen kommenttiin, mutta Venla olet ihan huipputyyppi! 🙂 Blogi kirjoituksiasi on aina kiva lukea. En ole varmaan koskaan selannut kirjoituksen yli, mitä taas joissain blogeissa tulee tehtyä. Kirjoitustyylisi on niin mielekäs, että vaikkei asia olisi ihan ajankohtainen itselle niin sitä on kuitnekin ilo lukea. Ihanaa kesän odotusta ja aurinkoisia päiviä! 🙂

 13. Anna

  Olen jo tosi pitkään ihaillut sinua ihan siitä lähtien kun tulit salkkareihin näyttelemään. Olen aina satunnaisesti käynyt vilkaisemassa blogiasi, mutta olen todella laiska lukemaan mitään blogeja. Jo kuitenkin julkisuuskuvasi ja tekstejesi perusteella olen ihaillut sinun tervettä suhtautumista elämään ja itseesi. Et ole antanut julkisuuden tuomien paineiden tehdä sinusta pinnallista piipittäjää. Fitnesspäiväkirjojen alkamista odotin innolla juurikin sen takia, että sinä esiinnyt siinä ja me jotka eivät jaksa blogeja lukea voimme seurata elämääsi. Kamala ylistysviesti, mutta oon jo pitkään miettiny että haluaisin laittaa sinulle viestiä ja tiedän, että luet blogisi kommentteja niin vihdoin ja viimein sain koneen avattua ja kirjotettua. Olen itse parikymppinen nuori nainen ja urheilet itsekkin paljon ja ajattelen monista asioista samalla tavalla. Olen todella kiitollinen siitä, että kun elämme todella ulkonäkökeskeisessä maailmassa on sinun kaltaisiasia ihmisiä esimerkkinä nuorille naisille, jotka ovat epävarmoja itsestään ja ulkonäöstään. Istuin yks päivä paljon urheilevien ja hyvinvoinnista kiinnostuneiden ystävieni kanssa iltaa ja kysyin heiltä ketä he ihailevat. Kaikkien vastaus oli: Venla Savikujaa. Hyvää kesänodotusta sinulle ja kaikkea hyvää elämääsi. 🙂

 14. Emmy

  Varmaan joka asiaan löytyy joku joka vetää herneen nenään tai ymmärtää asian, tajuamatta asian pointtia tai tarkoituksellisesti väärin. Sulla on kyllä terve suhtautuminen kuntoiluun ja muuhun siihen liittyvään. Hienoa jos saat (ja varmasti saatkin, toivon todella!) edes jonkun nuoren tajuamaan että kunnostaan täytyy/kannattaa pitää huolta itsensä eikä kenenkään muun takia. Eikä tosiaan kannata mennä tekemään ulkonäköään koskevia päätöksiä kenenkään muun mielipiteen takia. Varsinkin radikaalit kauneusleikkaukset voivat kaduttaa myöhemmin. Ja vaikka se ei nuorena siltä välttämättä tunnu, niin monesti se itseluotttamus jostain löytyy kun ikää tulee lisää ja löytää oman paikkansa. Kyllä niitä samanhenkisiä ihmisiä on mahdollista löytää myöhemminkin vaikka joskus tuntuisi vaikka että koko koulusta ei löydy ketään joka ymmärtää tai ajattelee samalla tavalla. Katsotaan minkä verran saan tän ikäisenä (synt.vuosi s-osoitteessa 😀 ) kehitettyä vielä itselleni KESTOkuntoa ;D, kun vuosien jälkeen vasta vuoden päivät oon säännöllisemmin liikkunut. Kuntosalilla oon ennenkin tykännyt käydä ja sinne olen löytänyt nyt uudestaan. Ja juostakin jaksan nykyään. Siinä mun lempiurheilut satunnaisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi. En ollut kuullut (en seuraa Salkkareita 🙂 ennen Fitnesspäiväkirjoja mutta siinä olevista henkilöistä sun ajatusmaailmasi on ehdottomasti lähimpänä omaani! Itsensä voittaminen kuntoilussa on parasta!! Hienoa että jaksat jakaa ajatuksiasi ihmisille esim. blogissa. 🙂

 15. miia

  Oot mieletön! Oon tästä asiasta kanssasi täysin samaa mieltä ja olen iloinen, että osasit näin kauniisti ilmaista tän asian. Mun mielestä treenaavat naiset ottaa liian helpoin kriteerein tissit.. selityksenä on usein ”noku mä treenaan paljon, niin oli vähän pakko ottaa silarit”. Itse ihailen esim. Janni Hussia ja Oona Tolppasta, molemmat oikein huokuu itsevarmuutta ja iloista elämän asennetta. Ei siihen pienirintaisuuteen edes kiinnitä huomiota kun on mieletön persoona. Itse ainakin niin julkisuuden henkilöissä, ystävissä kuin itsessänikin arvostan paljon enemmän muita seikkoja kuin rintoja 🙂

 16. Laura

  Olet Venla aivan upea ihminen. Et uskokkaan kuinka paljon elämäniloa ja raikkautta pystyt ihmisiin valamaan. Olen erittäin tykästynyt ajatuksiisi ja mielipiteisiisi. Olet erittäin hyvä esikuva nuorille naisille ja kaikille muillekkin. Ajattelusi ja elämäsi on tervettä ja hyvin monen täytyisi ottaa niistä opiksi. Eniten sinussa arvostan sitä, kuinka pystyt olla armollinen itsellesi ja suhde liikuntaan ja ruokaan on terve. Samaistun sinuun ja ajatuksiisi välillä niin paljon, että se välillä pelottaa 😀 On upeaa, että maailmassa on vielä sinunlaisiasi valovoimaisia, esimerkillisiä ja hyväntahtoisia ihmisiä.

 17. Laura

  Tähän väliin ja blogin luonteeseen sopivasti:

  Täällä kanssa pienten rintojen omistaja, joka on rintalihastreenin myötä saanut tisseihin todella kivasti ryhtiä ja ”pystyyttä”. Itse nuorempana olisin mielelläni ottanut isommat, nyt en enää vaihtaisi! Eli pienistä rinnoista ”kärsiville” vinkiksi: ennen sinne veitsen alle kipittämistä kannattaa myös katsoa, millaisia muutoksia treenillä saa aikaan!

 18. Ella

  Täysin samaa mieltä sinun kanssasi! Sinulla on mahtava asenne. Ps. Olen lähdössä reissuun los angelesiin. Osaisitko suositella jotakin yöpaikkaa?

 19. venla

  Moi tosi makee kirjotus nyt voi olla taas ihan sujut näitten omien a kuppien kans:D ja utelias ku oon niin tuli mieleen et mistähän tuo sun melko kookas arpi on tullut? 😮

 20. James

  Miehen näkökulmakin keskusteluun, isot rinnat ovat kauniit, mutta niin ovat myös pienet ja kaikki siltä väliltä, luonnolliset lähes aina paremman näköiset/tuntuiset kuin silikonit. Ugh, olen puhunut.

 21. Anna

  Oot aivan mahtava persoona! Ja aivan uskomaton kirjoitus tärkeestä aiheesta! Oon 16-vuotias tyttö ja kun luin tämän postauksen olin ihan sanaton. Itselläni on juuri kauheat paineet, kun joka paikasta tulee esiin isorintaisia naisia, joilla on täydelliset vartalot ja itse en ole tyytyväinen vartalooni ja murehdin sitä tosi paljon. Mutta nyt on pakko sanoa, että sait mun mielen muuttumaan siitä, että jokainen voi olla kaunis sellaisena kuin on. Arvostan sua niin paljon ja voin sanoa, että todellakin voit saada tämän ikäiselle parempaa mieltä pelkällä kirjoituksella!

 22. sirina

  Olet ihan uskomattoman rohkea, upea ja inspiroiva! Sinun kaltaista aitouttasi mahtuisi tähän maailman rutkasti enemmän. Arvostan suuresti, että olet ottanut asiaan kantaa ja tuet omalla panoksellasi esimerkiksi nuoria naisia, jotka kärsivät hirvittävistä paineista. Kumarrus ja hali! 🙂

 23. paukku

  Ihana Venla! 🙂 Hieno teksti ja ihan täysin samaa mieltä sun kanssa. Ihan hirveetä minkälaisia ulkonäköpaineita nuorille media muiden muassa luo 🙁

 24. Wnl

  Jee hyvä Venla! Vaikutat huikeen fiksulta ja symppikseltä tyypiltä sekä tän blogin että fitnesspäiväkirjojen perusteella 🙂 Ihanaa kun välillä tervejärkisetkin naiset äänessä tässä himputin tissi-keskustelussa (vaikka tietysti sinänsä uskomatonta että tällasta keskustelua aina vaan joudutaan käymään..) Ja sun asenteesta ihan ylipäätään sais moni ottaa oppia!;)

 25. tytteli

  Hei,

  Hyvä kirjoitus. Kiitos siitä. Olen alkanut miettimään miksi et julkaise mitään missä joku kyseenalaistaa edes vähän ajatuksiasi. Ymmärrän ettet julkaise mitään asiattomia haukkamaviestejä mutta miksi et edes normaalia kritiikkiä? Pelkkiä ylistysviestejä vaan. 🙂

 26. Jontse

  Jos totta puhutaan ni, eikös naiset ole venuksia, kauneuden jumalattaria kaikki 🙂 yks hailee, minun (korostan minun) mielipide on se et oot ihan vetävän kaunis tyttö 🙂 moni haluais varmaan just sun kaltaisen tytön kumppanikseen 🙂

 27. Alexandra

  Aivan upea teksti! Tällaiset kirjoitukset auttavat taistelemaan ulkonäköpaineita vastaan ja ihmisiä ymmärtämään että he ovat upeita juuri sellaisina kuin ovat. Saisipa tätä ajatusmaailmaa enemmän esille!

 28. Emmi L.

  Mä haluaisin kanssa, että nuoret tajuais, että se terveys on kaikista tärkeintä. Ja että ne monet isotissiset saattaa kärsiä koko elämänsä esimerkiksi kauheista selkäkivuista ja kadehtia pienirintaisia. Tää kateus kun menee molempiin suuntiin. Mä myös mietin, että olisiko valmis ulkonäön takia riskeeraamaan menemällä leikkaukseen joka on ns. turha. Nukuttaminen kun on kohtuullisen vaarallista aina ja kaikki komplikaatiot jne. Ja koska elämässä muutenkin tulee kaikkia kipuja niin en haluaisi niitä tietentahtoisesti itselleni kärsittäväksi. Eri asia on tosiaan ne rintasyövät ja nenäleikkaukset lääketieteellisestä syystä.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 29. saara

  Oot todella hyvä esimerkki nuorille! 🙂 Ja meille samanikäisille ja varmasti vanhemmillekin! 😀 Harmi, että joudut perustelemaan tällaista asiaa. Jatka kuitenkin samaan malliin. Uskalla olla tuota mieltä, niin on moni moni muukin!! 🙂 Toivottavasti suurin osa ihmisistä arvostaa jotain muutakin kuin vain seksikkyyttä. Ja juuri se, että tarviiko olla isot tissit ollakseen hyvännäköinen, niin ei todellakaan. Ja yks mistä unohdetaan puhua silikonikeskusteluissa on terveys.. Ne voi tulevaisuudessa haitata monia toimenpiteitä (mammografia, rintasyöpätoimenpiteet yms), joten kannattaa vakavasti miettiä ihan siltäkin kantilta.

 30. JaniCa

  Vaikken samankaltaisia tyyliä kanssasi edustakkaan ulkoisesti, niin pakko sanoa että oot kyllä mielettömän kaunis ja lahjakas ihminen. Piä lippu korkeella! 🙂

 31. Missu

  Upea kirjoitus! Minusta nykymedia tyrkyttää vaan että isorintaiset naiset ovat seksikkäitä, missejä, niitä oikeita naisia. Jos on pienet rinnat, olet syömishäiriöinen tikku, miesnainen tai vastaava. Minun mielestä nämä tyrkkyjulkkiset pitäisi pyyhkiä median sivuilta pois laukomasta idiootteja kommentteja ja mielummin tuoda naisia, joilla on terveet elämäntavat ja kannustavat nuoria olemaan omia itsejään, oli isot tissit tai ei. Minulle olet tällä hetkellä yksi suurimmista inspiraation lähteistä! Olet esimerkkillinen nainen! 🙂

 32. Anni

  Oot huikea roolimalli!

  Mun viidesluokkalaiset oppilaat seuraavat Fitnesspäiväkirjoja ja eräs tyttö teki susta äidinkielen tunnilla henkilöjutun: tekstin omasta idolista!

  Jatka samaan malliin 🙂

 33. Tiuku

  Itselläni oli nuorempana hirveä kompleksi omista rinnoista,kun olivat liian isot ja miehiltä tuli liikaa minun makuuni kommenttia ja ihan käpälöintiin saakka mentiin(tarjoilijana olin silloin).Haaveilin rintojen pienennysleikkauksesta mutta ajattelin että teen lapset ensin.Kaksi lasta tein,rinnat paisui valtavaksi odotusaikana ja synnytyksen jälkeen ne oli aivan kamalat,tuntui että maailma kaatuu.Hommasin lähetteen imetyksen jälkeen ja olin jo saanut leikkausajan mutta peruin sen ja jouduin takaisin jonoon.Kolmannen lapsen jälkeen peruin koko homman lopullisesti,tissit on kun kansallispuvun taskut mutta omat,luomut ja tehneet tehtävänsä eli ruokkinut lapset.Moni minun ikäinen samalta kylältä(yli 30v)on sairastuneet rintasyöpään ja saa olla kiitollinen että on terveet tissit:) nyt jälkikäteen olen miettinyt että omalta äidiltä pienennettiin rinnat kun itsellä ne alkoi vasta kasvamaan ja se tuntui jotenkin siltä että minullekkin pitää se tehdä eli tahattomasti äiti oli vääränä roolimallina kasvavalle tytölle.Tulipas pitkä sepostus mutta tärkeän asian otat esille koska jokainen meistä on roolimallina nuoremmille,itse omille lapsille:)

 34. Minävaan

  Olen itse ihmetellyt tätä vouhotusta koko tissien ympärillä. Jos joku haluaa ne silikonit ottaa, niin minä en siihenkään puutu, mutta todella ihmettelen sitä minkä ihmeen takia joku halua isot tissit itseään häiritsemään ja ryhtiä huonontamaan sekä selkä- ja niskakipuja antamaan. Mielestäni on surullista sekin, että isorintaiset naiset saavat kuin saavatkin miehiltä huomiota, eikä aina välttämättä niin mukavaa sellaista. Kaikki isorintaiset naiset eivät välttämättä pidä siitä, että joku juntti huomauttaa niistä rinnoista, aivan kuin naisessa ei muuta olisi kuin ne rinnat. Ja kaiken tämän voin kertoa omasta kokemuksestani ja ei, minulla ei ole silikoneja. Olen hoikka/normaalivartaloinen nainen, jolla on aivan omasta takaa todella suuret rinnat verrattuna muuhun kroppaan. Minua harmittaa näissä tissikeskusteluissa se, kuinka kaikista isotissisistä naisista halutaan muovata itseään tyrkyttäviä seksiobjekteja. Minä itse ainakin haluaisin olla kaikkea muuta kuin jonkinlainen objekti tisseineni, valitettavasti kaikki ihmiset eivät sitä ymmärrä. Kuten jo sanoin, en tuomitse silareita, mutta todella ihmettelen niitä. Haaveilen rintojen pienentämisleikkauksesta ja joku varmasti ihmettelee myös sitä.

 35. Aino

  Olet fiksu nuori nainen, ensinnäkin se että annat terveen vaikutelman sinusta fitnesspäiväkirja ohjelmasta verrattuna muihin. Ainakin näen onnellisuuden ja rehti elämäntapasi videolta joka on erittäin hyvä.
  Asiasta silikonit puhuit täydellisesti, pisteet minun mieleen nousivat ja sinulla on arvot ja asiat kohdallaan!
  Enkä näe syytä miksi ihmiset olisivat loukkaantuneet sanoistasi, ainaki itse ymmärsin mitä ajattelit.
  Kiitos Venla!

 36. Tiia

  Tosi hyvä ja mielenkiintonen postaus taas kerran! Ja ihanat bikinit, sopii hyvin sulle! Sun blogi on yks mun lemppareista ja tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistä! Jatka samaan malliin Venla! 🙂

 37. Vera

  Ihana kirjoitus. Oon sun kanssa samaa mieltä, ja ihan mahtavaa että jaksat kannustaa kaikkia olemaan juuri sitä mitä ovat. Olet todellakin hyvä esimerkki nuorille.:)

 38. Henriikka

  Kiitos Venla näistä fiksuista sanoista! <3 toi on kyllä ihan totta et pitäs vaa uskoo siihen että on hyvännäkönen vaikkei ookkaan isoja rintoja. Muakin on monesti harmittanu ku mulla on niin pienet rinnat, mutta oon tajunnu ettei ne isot rinnat musta yhtään sen kauniimpaa tee. Ja mä oon kuiteski vasta 16 vuotias. Ja siihen, et oon pystyny hyväksyy itteni sellasena ku oon ni on varmasti jonkun verran myös auttanu nää sun postaukset. Ainakin se mitä joskus kirjotit rinnoista ja nyt tääki auttaa ymmärtää et jokainen on kaunis just sellasena kuin on. Ja ihan yleisestikkin nää sun postaukset tuo sellasen olon että ei kaikki pyöri sen ulkonäön ympärillä ja ne tuo esille sen että pitää vaan elää niin et itsellä on hyvä olo ja hyväksyä itsensä. Jokainen ihminen on kaunis ja ainutlaatuinen ja sä osaat tuoda sen hyvin esille. Ainaki tällänen olo mulle on tullu ku oon lukenu sun postauksia. Kiitos siis näistä rohkaisevista ja luonnollisista postauksista <3

 39. sansal

  Katoin (niinkuin kaikki edellisetkin…) tuon viime jakson ja olin aivan ”JESJESJES”, kun puhuit noista kauneusihanteista ja leikkauksista. Mä olen niiiin samalla kannalla sun kanssa! Olihan se arvattavissa, että tästäkin nousee kohu, makuja kun on monia. Mutta älä lannistu! Pysy juuri tuollaisena tuollaisine elämänarvojesi kanssa!!

  Ps. Voin sanoa kiitollisena, että oot saanut munkin itsetuntoa nostettua ja oon sulta saanut blogista paljon kannustusta omaan elämäntapa-remonttiin 🙂 itsekin vihdoin tajuan, että oon riittävä juuri näin.

  Ihanaa kevättä!

 40. Ida

  Ihan mahtavasti kirjoitettu Venla! Itsekin pienitissisenä ja hoikkana koin nuorempana aika kovaakin alemmuudentunnetta ulkonäköpaineiden takia. Ikinä en ollut kuitenkaan silareita miettinytkään, ja hyvä niin! Nykyään 19-vuotiaana olen oppinut arvostamaan itseäni ja vartaloani aivan eri tasolla kuin ennen. Ihanaa kun rohkaiset epävarmoja murrosikäisiä tyttöjä tällä terveellä ja elämäniloisella blogillasi, koska media ja jotkut blogit välittävät tiedostamattomastikin tietynlaista naisihannetta.
  Aikaisemmin en ole sinun blogiasi kommentoinut, mutta nyt on aivan pakko! Olet mahtava roolimalli, koska liikut ja syöt juuri niin kuin parhaaksi näet: hyvinvointi sekä terveys etusijalla. Jatka samaan malliin, olet upea! <3

 41. Moi

  Todella hyvä kirjoitus. En tiedä miten voisin tarpeeksi ilmaista, kuinka kiitollinen olen siitä, että pidät blogia ja olet julkisuudessa. En tiedä ketään julkisuuden henkilöä, joka olisi vaikuttanut minuun näin paljon positiivisesti. Olen ajatellut jo pitkään, että kirjoitan sinulle kirjeen tai jotain vastaavaa.. Semmoinen on varmasti vielä tulossa!

  Eräs asia tuli kuitenkin mieleeni tätä lukiessani.. Nimittäin itselläni on ollut kamppailua nimenomaan temperamenttini puolesta: olen nimittäin aika ujo. En vieläkään hyväksy tätä asiaa itsessäni täysin, koska tuntuu, että nykyään media ja nykymaailma arvostaa niin paljon enemmän nimenomaan avoimia, puheliaita, äänekkäitä, ulospäinsuuntautuneita ja rohkeita ihmisiä. Samalla tavalla kun nuo ulkonäköpaineet ovat tässä nykymaailmassa, myös paineet siitä, minkälainen luonne ja persoona katsotaan hyväksi ja sopivaksi muottiin, on kasvanut suuresti. Olisi ollut kiintoisaa kuulla myös tähän asiaan kannan ottoa. En usko olevani ainoa ujohko ja vähemmän sosiaalinen ihminen, joka on asiasta kärsinyt. Todellakin olen yrittänyt paljon muuttaa tätä asiaa itsessäni ja yrittänyt tutustua ihmisiin reippaasti, mutta se on erittäin vaikeaa ja tuntuu välillä esittämiseltä. En koe, että ulkonäköpaineet olisivat missään nimessä ainoat muotit ja paineet, mitä nykyään asetetaan. Olen itse samaa mieltä, että jokainen ihminen on arvokas ja jokainen kukka kukkii omalla tavallaan. 🙂 Tämän takia on harmillista, että paineet siitä millainen täytyy ja kuuluu olla, ovat niin suuret.

  • P

   Itse kamppailen täysin saman asian kanssa. Olen jopa vähän kateellinen ihmisille, jotka ovat sosiaalisia ja uskaltavat olla omia itsejään tilanteessa kuin tilanteessa.

   Olen jonkin verran päässyt ujoudesta eroon (verrattuna vaikka ylä-aste aikaan, nyt olen siis 23v.), mutta edelleenkin se vaivaa minua erittäin paljon. Varsinkin jos joku sanoo minua ujoksi, se on ehkä viimeisin asia mitä haluaisin kuulla 🙁

  • hanna

   hei mulla sama. kaikki enemmän julkisuudessa ovat ulospäinsuuntauneita, joka jättää ujot syrjään. pitää muistaa että ujojakin löytyy. vähemmän me tykätään julkisuudesta ja sosiaalisuudesta ja välillä on pirun vaikeeta. kunhan löytää mukavia ja samankaltaisia ihmisiä ympärille ja tueksi niin asiat on vähän paremmin. hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, ujous ei ole virhe, vaan ominaisuus.

   • Terhi

    Monet näyttelijät, joista ei ikinä uskoisi, sanovat olevansa ujoja. Itse olen jo päälle nelikymppinen ja aikuisuuden kynnyksellä todella ujo, edes kaukaisempien sukulaisten luona en saanut oikein suutani auki. Ikä on tehnyt tehtävänsä, pahin ujous hävinnyt. Välillä mietin, että miksi nuorempana ei ollut samanlainen vaan piti elämästä tehdä niin vaikeaa. Ehkä se oli se ’mokaamisen’ pelko, joutua jotenkin naurunalaiseksi, teoillaan tai sanoillaan. Nyt jos sellaista tapahtuu, osaa ottaa sen huumorilla, nauraa mukana. Ehkäpä ohje opettele nauramaan itsellesi auttaisi myös ujouteen. Kun kääntää oman mokansa leikiksi, se laukaisee tilanteen ja itsellekin jää sen jälkeen parempi fiilis, eikä vain kelaa miten nyt hävettää ja nolottaa.

 42. Marjut

  Venla mää rakastan sua!!!♥
  Jos mietin asiaa ja oon rehellinen niin oon saanut paljon voimaa ja varmuutta sinun ansiosta! Nää sun kirjotukset ja puheet fitnesspäiväkirjoissa on niin järkeviä, ihailtavia ja aitoja!!
  toivottavasti luet tän! Sulle ei voi toivoo kun kaikkee hyvää ja kiittää ihan superisti, olet upea!

 43. Sinii

  Heippa Venla,
  mahtava kirjoitus! Itselläni on ulkonäköpaineita.. Joka tuutista esille tulee näitä ”täydellisiä” naisia rinnat esillä ja peppu pystyssä naama maalattuna..
  Ei ihme jos monet tytöt luulevat että tuolta munki täytyis näyttää.. Tytöt/naiset tarvitsevat kehuja läheisiltä(perhe,ystävät,poikaystävä) kuinka täydellinen ja kaunis hän on tuollaisesaan. Omana itsenään. Kehut tekevät valtavasti, erityisesti kun ne tulevat rakkailtaan. Ehkä mä oonki ihan hyvä näin jos tolleen he sanovat..
  On tämä naisten välinen kateus/kopioiminen/täydellisyyteen/virheettömyyteen pyrkiminen kyllä ihmeellistä..

 44. Suomi

  Nyt tuli hyvää asiaa aikuisen ja itsevarman naisen suusta !!! 🙂 hyvä venla jatka samaan malliin. Maailma tarvii enemmän sinunlaisia roolimalleja nuorille naisille 🙂

 45. Mies78

  Heippa te kaikki ihanaiset!

  Eka kerta kun someen näin jotain kirjoitan, mutta halusin Venlan juttua tukea.

  Tähän ikään (s.78) mennessä teitä naisia ihanaisia sai tavata useampia ja erilaisia. Ihania hetkiä tulikin vietettyä. Milloin suhde kesti monta vuotta tai muutaman yön taikka useamman vuoden on/off juttua. Nyt onnellisessa parisuhteessa isänä.

  Te kaikki naiset olette ainutlaatuisia ja teissä jokaisessa on sitä jotain mikä on saanut tai saa miehen tekemään kaiken. Se ei ole useimmiten laihuus tai tissit mikä kiinnittää huomion tai vetää puoleensa vaan aluksi se Sun ainutlaatuuus mikä sinun täytyy tiedostaa.

 46. Tiina

  Hyvä kirjoitus! Poden itsekin ulkonäköpaineita aika ajoin. Tää sun teksti korotti mun mielialaa ja piristi, kiitos! Lisäksi hyvin kirjoitettu ja asiallinen teksti =)

 47. marzu

  Hyvä kirjoitus. Jaan kanssasi blogissa välittämäsi arvomaailman. Hienoa, että joku jaksaa olla epäsuomalaisen positiivinen aina.

  Mainitset ylläkin, että kroppasi muodot ovat matkalla muuttuneet monesti erilaisten treenitottumuksien mukaan. Onko itselläsi ollut koskaan haasteita pitää päätä mukana muuttuvan (lue ”kasvavan”) kehonkuvan kanssa? Oma salilla treenaaminen on pysähtynyt monesti siihen kun mekko alkaa ottaa hartioista kiinni. T. Treenaaja joka kamppailee ollako lihaksikas vai ei 🙂

 48. Satu 54w

  Hieno kirjoitus Venla.Olen itse sitä mieltä että rinnat ovat lasten ruokkimista varten.Toiset haluavat itsetuntoa nostaa silikooneilla.Mutta totuus on että kauneus on katoavaa.Pitäisi enemmän arvostaa sisäistä kauneutta.Se ei katoa mihinkään.Mutta jokainen tekee niin kuin lystää.Pidä sinä Venala omat ajatuksesi ja mielipteesi,kuuntele sydämmesi ääntä.Tule takasin Salkkareihin.Olet hieno nainen

 49. Nenäleikkaus

  Itse olen käynyt korjauttamassa nenäni 18 vuotiaana, sillä nenäni murtui nuorena (10v). En kokenut koskaan murtunutta nenääni omakseni ja se haittasi ”suuresti” elämääni. Tuolloin ainoa ulkonäköpaineeni oli juurikin nenäni. Pohdin leikkausta vuosia ja toteutin sen. Elämäni paras päätös, MUTTA ne ulkonäköpaineet mitä koin nenääni kohtaan siirtyivät muualle kehooni. Nykyään kulmakarvani ovat liian suorat, pää vähän pitkulainen ja pylly roikkuu.Tähän väliin voisin mainita, että itsetuntoni on siis todella hyvä ja nuo nykyiset ”virheeni” hyväksyn täysin, sillä ne ovat ”luomua minua”. Murtuneen nenän kanssa ulkonäköpaineet eivät kuitenkaan riittäneet muihin kehon osiin. Leikkauksen jälkeen kuitenkin se negatiivisuus siis siityi vain muihin asioihin, leikkaus ei tehnyt elämästäni helpompaa tai kohottanut itsetuntoa. Itsetuntoni on siis pysynyt täysin samana.

  En kehottaisi itsekkään ketään lähtemään leikkaukseen, sillä sen jälkeen joutuu tekemään vääjäämättä töitä uuden minänsä kanssa. Vaikka se olisi pienikin asia. Se näkyy peilistä päivittäin ja sen joutuu hyväksyttämään itseensä. Joillakin käy niin päin, että uudet tissit tai nenä eivät tunnukkaan enää omalta. Leikkaus kierre on valmis. Myöskään leikkaus ei kellään poista negatiivisuutta vaan se siirtyy aina toiseen/toisiin ruumiinosiin. Kukaan ei voi olla täysin tyytyväinen itseensä. Aina on jotain negatiivisuutta ja se pysyy samassa määrässä ellei muuta pääkoppansa ajattelua. Sitä eivät monet tajua. Eivät välttämättä edes leikkauksessa käyneet.

 50. Suvi

  Heippa!
  Oot vaan niin mahtava Venla 🙂 Sun postauksia on niin mahtava lukea.. Mahtavamahtava

  Itse tällä hetkellä kamppailen ajatuksieni kanssa,koska olen laihtunut melkein -50kg ja sen jäljen tietää mitä on jäänyt.. Mutta vielä mennään näillä ja kokeillaan muita keinoja 🙂
  Mahtavaa kesän odotusta teidän perheelle <3 🙂
  Ps. Rakastan sun blogia, se aina täyttä energiaa

 51. Tommi

  Samaa mieltä naisten rinnoista kuten sinullekin (todennäköisesti) miehet ovat sanoneet, kauniit rinnat ei tarkoita että ne olisi isot, vaimollani on kanssa pienet rinnat ja ne on kauneimmat mitä tiedän.

  Ja mitään sinuun tulee, niin kroppasi on kyllä uskomaton, rintoja myöden 🙂

 52. hanna

  Asiallista puhetta! Olen täysin samaa mieltä kanssasi, ja on hienoa että kirjoitat tästä aiheesta. Sinulla on oiva kanava jakaa esimerkkiäsi kasvavalle lukijakunnallesi, käytä tämä hyväksi. Nykypäivänä juuri se ulkonäkökeskeisyys ja sen mukana tulevat paineet täyttävät varsinkin nuorten naisten ja tyttöjen päät. Tähän päälle vielä materialismi ja some-julkisuus, mitä kaikkea. Media on täynnä hoikkia ja isorintaisia naisia joka antaa yksitoikkoisen ja ”sairaan” mallin nuorille jota pakonomaisesti havitellaan. Ikävää että vain ulkonäön perusteella tuomitaan ihmisiä ja pahoitetaan toisten mieliä jos ei ole tämän mallin mukainen. Erilaisuus on rikkaus kuten mainitsit, ja toki omien ajatusten jakaminen on sallittua, toisin kuin toisten mielipiteiden, ulkonäön tai identiteetin mollaaminen.

 53. Kristiina

  Yksinkertaisesti: Kiitos. Tämä postaus piristi niin paljon päivääni, rohkaisi ja antoi paljon mietittävää.

 54. parasta

  Venla..!!! oot vaan niin Super. Ihan mahtava postaus ja niin totta. En väitä ettenkö itse ole ollut välillä niin hukassa itsetuntoni kanssa pienien rintojeni kanssa, jotka ”koristavat” sporttista kroppaani. Olen silti aikuistuttuani oppinut rakastamaan kroppaani juuri tällaisena. Ihana kuulla, että teet samoin, ja viihdyt vartalossasi. Ole ylpeä itsestäsi, hyvin saman tyyppisen kropan omaavana tiedän, että siihen ”tikku” kroppaan saa syödä ja painaa paljon duunia, että saa lihasmassaa.Hienosti oot muodokkaan kropan saavuttanu. Huippu Venla! nautitaan kesästä täysin RINNOIN 😀

 55. Frida

  Ensiksi haluan kiittää tästä erittäin asiallisesta postauksesta. Olen aivan samaa mieltä kanssasi tästä! Toiseksi haluan kiittää siittä, että olen löytänyt liikunnan ilon ja siittä tulevan hyvän olon juuri sinun ansiostasi!

 56. Kristiina

  Moi Venla! Olen niin samaa mieltä kanssasi. Kirjoitat aina niin hyviä ja tsemppaavia tekstejä. Olet niin ihana persoona ja kannustat meitä kaikkia hyväksymään itsemme sellaisina ihanina persoonina kuin olemme. Aina kun luen postauksiasi löydän niistä positiivisia juttuja ja saan tsemppiä päivään.Iso kitos sulle ja jatka samaan malliin ❤ !
  Tv. 16-v tyttö

 57. Ronja

  Oot Venla vaan niin ihana! 🙂 itsellä ihan kökkö itsetunto, pidän itseäni rumana. Mutta vierellä on mies, joka sanoo miuta seksikkääksi. Se tuntuu erittäin oudolta, koska raskausarvet ja isot löllötissit eivät miusta ole kauniit, saati seksikkäät. Me molemmat luettiin tämä sun postaus, ja mieskin tuossa totesi, että luomut ne olla pitää, koolla ei väliä. Parasta tässä kaikessa on, kun toinen kehuu ulkonäköä, joka ei omasta mielestä ole niin kummoinen. Tämmöset postaukset saa kieltämättä paremman mielen, ja tämä teksti varsinkin muistuttaa asioista.

 58. Emmi

  Järkevää tekstiä! Tuli mieleen et voisitko joskus tehdä sellasen postauksen jossa kertoisit omia esikuviasi ja ihmisiä joiden blogeja luet ym? Sellainen olisi tosi kiinnostava. Mukavaa kevättä ja kesää sulle venla! 🙂

 59. Sara

  Itsekin vasta näin vanhemmalla iällä tajunnut sen, että naisellisuus koostuu muustakin kuin rinnoista ja muhkeasta takapuolesta. Vitosluokalla (herranen aikana 11-12v) alkoi omalla kohdalla kiusaaminen, kun en omistanut suuria rintoja ja takapuolestani ei löytynyt kunnon pyöreyttä. Tätä jatkui yläasteen loppuun asti, ruumiinrakenteeltani kun olen hyvin hoikka eikä minulla luonnostaan ole ”muhkeutta”. Tottakai niin nuorella iällä otti kommentit ”v***n lauta” tosissaan ja usein itkinkin kotona ja rukoilin iltaisin, että rintani kasvaisivat. Naamanikin näytti luokan poikien mielestä tiskirätiltä.
  Kamalaa, miten pienestä asti tuntuu olevan ulkonäköpaineita ja kuinka paljon on joutunut itsekin kokemaan pelkästään oman ulkonäkönsä takia. Kiitos Venla ihanasta postauksesta, olet upea ihminen! <3

 60. Tiina

  Minusta on upeaa että sinä ajattelet noin täysipäisesti itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta ja kauneusihanteista! Minun 9 vuotias tyttäreni halusi alkaa katsomaan fitnesspäiväkirjoja siksi koska hänen lempparinäyttelijänsä esiintyy siinä (eli sinä!) ja itsekkin treenaavana äippänä olen kiinnostunut ohjelmasta ja oli niin hienoa yhdesä katsoa kun sinä puolustit luonnolista ja normaalia kauneusihannetta. Keskusteltiin yhdessä, että miten ollaan samaa mieltä kuin sinä ja kaikkien ei tarvii näyttää samalta, vaan kaikki ovat arvokkaita omina itsenänsä. Muutenkin sinä olet erittäin esimerkillinen ja upea nainen ja näytätä loistavaa esimerkkiä ohjelmassa, jota moni pieni tyttö katsoo ja saattaisi saada kauheat ulkonäköpaineet muiden osallistujien kommenteista ja elämänasenteesta jos kaikki olisivat esim.silikonein varustettuja fitneeskisaajia. Ei kaikkien tarvitse olla sellaisia eikä pidäkkään vaan liikuntaa pitäisi harrastaa oman terveyden ja hyvinvoinnnin takia! Jatka samaan malliin, juuri sinunlaisiasi esimerkkejä tämän päivän tytöt ja naiset tarvitsevat!!!! 🙂

 61. ulla

  Siis niin täydellinen kroppa sulla 🙂 – Ja tosiaan, luomu parasta 🙂

  Venlalla on niin ihana Blogi. Osaa kirjoittaa asiasta kuin asiasta mielenkintoisesti ja hyvin. 🙂 Ihana lukea.

 62. Nea

  Vau mikä kirjoitus! En voisi olla sun kanssa enempää samaa mieltä. Osaat kyllä kirjottaa asiallisesti aiheesta kun aiheesta. Ihanaa kesän alkua sulle Venla! 🙂

 63. Siiiina

  Kiitos taas voimaannuttavasta tekstistä! Sä olet huippu! 🙂 Jos jostakin niin sinusta on kaikkien naisten roolimalliksi. Sä olet huippu!

 64. Taina

  Kiitos upeasta kirjoituksestasi. Itse kohta 20v. Venlan äitinä ja siis keski-ikäisenä naisena, olen todella iloinen että nämä asiat nostetaan esille tässä ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa. Näillä kilometreillä, pienirintaisena ja koko ikäni treenanneena voi jo sanoa, että harva meidät muistaa rinnoista tai vatsalihaksista. Kehosi kiittää sinua vuosienkin jälkeen kun hoidat sitä hyvin ja ympärilläsi olevat ihmiset kun kohtelet heitä arvostaen. Tärkeintä on kuitenkin rakastaa ja hyväksyä itsensä.
  Tulen varmasti lukemaan blogiasi uudelleenkin, kiitos vielä.

 65. Tepa

  Mulla on aina ollut aika isot rinnat (75C), muuten olen ollut aina pitkä ja hoikka, urheilullinen tyttö. Yläasteiässä pojat häiriköivät, kutsuivat munkiksi ja välillä puristelivat hisseistä. Lukiossa koin rinnat häiritseväksi, koska ne olivat hankalat juoksulenkillä ja muutenkin urheiluharrastuksissa. Lukion jälkeen pitkässä parisuhteessa poikayatäväni oli koko suhteen ajan tyytymätön rintoihini, ne olivat liian isot. Itsekin uskoin niin.

  Nyt antaisin entisistä rinnoistani ja vartalostani mitä tahansa. Olen elänyt syövän (ei rintasyöpä) kanssa neljä vuotta. Kolme ensimmäistä vuotta eivät juuri muuttaneet kehoani, viimeisin vuosi hoitoineen on tehnyt sen täysin tuntemattomaksi. Tissit ovat inhottavat, painavat ja hiostavat roiskeläpät kokoa 95DD. Koko vartalo, käsivarret ja reidet ovat revenneet strioille ja paino nousee koko ajan terveellisestä ruokavaliosta huolimatta.

  Ottaisin entisen kroppani niin mielelläni takaisin, vaikka se ei todellakaan vedä vertoja Venlan jumalaiselle vartalolle. Ja antaisin melkein mitä tahansa, jos pystyisin joskus vaikka juoksemaan tai muuten urheilemaan. Nyt pelkästään päivittäisistä askareista suoriutuminen on raskasta. Jos olette terveitä, nauttikaa siitä. Urheilkaa, syökää hyvin ja kunnioittakaa itseänne. Koskaan ei tiedä, milloin koittaa se päivä, kun sairastuu, ja omaa kehoa ei voi enää hallita.

 66. Pikku Miihku

  Olen aina miettinyt miksi jotkut kiinnittää yhteen ”osaan” niin paljon huomiota. Yleensä kuitenkin kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Itsevarmuus on yksi asia joka on tärkein. Jos puhutaan isoista ”osista” kyllähän ikävästi sanoen edesmenneistä, L F (jokainen voi arvella kenestä puhun) näytti enemmän kauhuelokuvasta tulleelta kuin ihanne naiselta.

  Jostain syystä kuitenkin moni uskoo median antaman barbie kuvan olevan se oikea naisen kuva. Taitaisi oikeassa elämässä olla harvassa nuo 36-18-38 tuumaa omaavat naiset.

  Jos taas ainoa syy kauneusleikkaukseen on miehen vaatimukset, täytyisi naisen älytä laittaa siinä vaiheessa mies kiertoon ja parempi tilalle.

 67. Myy

  Olet kaunis, terveen ja hyvinvoivan näköinen ja todella hyvä esimerkki nuorille naisille!

 68. Meri

  Voi hyvin olla ettet välttämättä näe tätä kommenttia, koska näitä on täällä nyt jo hurja määrä, mutta haluan sen vain sanoa että olet ihan hurjan inspiroiva ja todella hyvä roolimalli juurikin nuorille tytöille. Arvostan sinua suuresti, sulla on kyllä niin terve ajatusmaailma ja opin aina jotain uutta kun luen sun blogia. Mun itstunto nousee aina puolella kun luen sun tekstejä. Kiitos paljon venla tsempeistäs ja siitä että oot olemassa! Aurinkoista kesää teille!

 69. Sanna

  WORD!

  Minulla ei ole paljoa uutta lisätä moniin mahtaviin kommentteihin edellä: jatka samaa rataa Venla! <3 Luen blogiasi satunnaisesti, mutta nyt taidan liittyä vakituiseksi lukijaksi… Tuli välillä vedet silmiin lukiessani :’)

 70. Kissantassu

  Oot kyllä upea ihminen. Nyt on kyllä pakko kommentoida koska aihe on itelle melko läheinen. Pointtisi tuli ymmärrettyä telkkarissa ja ohjelmaa katsellessa mietin, että olisipa silloin kun olin teini, ollut joku, joka olisi tsempannut samalla tavalla! Nämä ulkonäkökeskustelut aiheuttavat liian suuria paineita nuorille. Muistan saman jo omista teinivuosistani, jolloin internet ja media ei jyllänyt vielä ihan niin lujaa kuin nyt. Teininä aiheutin itselleni turhan paljon mielipahaa tissittömyydestäni. Näin jälkikäteen oon miettinyt, että kuinka tyhmä olen ollut kun olen antanut sen rajoittaa itseäni niin paljon 😀 tissittömyyden (ja hoikkuuden) vuoksi koin olevani ruma ja epänaisellinen, jopa oksettava. Sain kuulla negatiivisia kommentteja laihuuteen liittyen, mikä vielä buustasi surkeaa oloa itsestä. Noihin aikoihin pohdin, että hankkisin silikonit kun minulla on siihen varaa, mutta olen luopunut ajatuksesta. Vaikka sinnikkäästä odottelusta huolimatta rinnat jäivät todella pieniksi, olen sitä mieltä, että leikkauksen jälkeen saattaisin kokea itseni joksikin muuksi kuin itsekseni. Samalla henkilökohtaisesti pelkään leikkauksia ja ahdistun siitä ajatuksesta, että rintakehässäni olisi jotain sinne alunperin kuulumatonta. Välillä on tottakai niitä päiviä, jolloin joku vaate olisi niin paljon parempi kun olis pikkasen isommat rinnat, mutta suurimman osan ajasta olen tyytyväinen itseeni. Itsevarmuus lähtee jostain ihan muusta kun siitä, että lähtee muokkaamaan itseään sellaiseksi mikä olisi muiden silmissä parempi. Mun mielestä leikkaukset on ihan hyväksyttävä juttu, kunhan niihin ryhtyy omaa itseään varten. Kiitti Venla tästä, oot niin fiksu mimmi!

 71. miekkonen

  Täyttä asiaa, itse inhoan ihmisiä jotka muuntelee itseään silikoonipussit ihon alle ? yäk näin miehenä ajatus ällöttää, en puristelisi sama kuon ottaisi hernepussin ja sitä puristelisi. Osa naisista luulee että on ihana, kaunis houkutteleva kun täyttää rintamassaa, mutta minun mielestä se on teennäistä , moni onkin sanonut ja kirjoittanut kuinka hankalaa on elää ylisurien pussien kanssa ja monet ovat taas menneet leikurin alle pienentämään. kyllä luomu ja aitous on ihanaa

 72. eevi

  Venla oot ehdottomasti upein tyyppi blogimaailmasta ketä tiiän!<3 Fitnesspäiväkirjojenkin perusteella sun asenteista ja mielipiteistä tulee vaan niin ihana ja lämmin fiilis 🙂 Kiitos kun teet tätä ja jatka vielä pitkään!

 73. Noora U

  Heippa Venla!

  Olen lukenut blogiasi vasta vähän aikaa, mutta huomasin heti kuinka positiivinen olet. Se on aivan ihanaa! Aina luettuani uuden postuksesi virkistyn ja mietin, kuinka paljon kannustat ihmisiä liikkumaan ja elämään terveellisesti. Itse aion ns. seurata sinun jälkiäsi, koska pidän liikumisesta, terveellisistä elämäntavoista ja haluan ylipäätään olla yhtä positiivinen kuin sinä!
  Yhteenvetoni on, että olet mainio esimerkki etenkin nuorille tytöille ja ihanan positiivinen ja kannustava! Sinun avullasi olen tehnyt päätöksiä tulevaisuudelleni- aion liikkua ja elää terveellistä

 74. jenna

  Hei! Olen monesta asiasta tässä täysin samaa mieltä. Minulle on luonnostaan kasvanut melko isot rinnat joihin olen tyytyväinen (tälläiseksi minut on luotu, minkäs sille mahtaa), mutta hyvällä ystävälläni on pienet. Hän ei ole asian kanssa sujut ollenkaan, ja kerääkin rahoja leikkausta varten. Olen monet kerrat yrittänyt hänelle puhua järkeä, että miksi sä tekisit sen. Ystäväni on todella kaunis ja hänellä on erityisen kaunis vartalo, ja en vaan jaksa uskoa että silikonirinnat tekisivät siitä yhtään sen kauniimman. Ymmärrän plastiikkakirurgian siinä mielessä, että jos on käynyt jonkilainen onnettomuus ja sen jälkeen haluaa käydä korjaamassa itseään.
  Kiitos hyvästä ja insipiroivasta blogista Venla, oot huippu :)!

 75. Nanneli

  Vau! Olet, Venla, upea esikuva. Olet myös ihanan nuorena löytänyt itsesi ja itsevarmuutesi ja oman äänesi. Itse en ollut lähelläkään omaa itseäni vielä sinun iässäsi. Olen nyt 36-vuotias ja sinun kirjoituksesi huokuvat sellaista elämänkatsomusta, rauhaa ja sisäistä voimaa, joka koskettaa isosti. Kiitos!

 76. Emmi

  Voi apua…niin mainio postaus (jälleen kerran) etten tiedä oikein mitä sanoisi! 🙂

  Täällä kanssa samalla ajatuksen juoksulla mennään! On nykyään todella surullista, että kauneusihanteet ovat nykyään niin korkealla ja monille nuorille tulee paineita juuri sen takia.

  Kaikkista kauneinta myös omasta mielestäni olla luomu itsensä 🙂
  Olet ihanan upea roolimalli monille nuorille! Kiitos siitä, jatka samaan tapaan! 🙂

 77. Janne

  Naisen kauneus ei ole pelkästään tisseistä kiinni. Niiden muodon ja koon vaihtelu on rikkautta. Kokonaisuus on hyvä sana: koko naisuus. Nainen ei ole maailman kaunein olento vain tissien, säihkyvien silmien tai pepun ansiosta vaan kaiken sen vuoksi, mikä hänestä tekee naisen. Pamela Anderson, edesmennyt Lolo Ferrari, Heidi Montag. Kolme naista, jotka kaikki suurensivat rintojaan ja olivat viehättävämpiä sitä ennen. Räikein esimerkki näistä Lolo, joka kannatteli yhteensä yli viiden kilon etupuskureita. Jokainen on vastuussa omista teoistaan. Mutta on sairasta väittää että kenenkään pitäisi silikonit laittaa. Pienet rinnat ovat söpöt. Suuret ehkä kiinnittävät helpommin huomion. Mutta kyllä naisella kuin naisella on muitakin keinoja saada huomiota osakseen sitä halutessaan. Jos joku sulkee silmänsä eikä arvosta, niin itsepähän sitten sokeana törmäilee.

 78. anonymous

  Itse en ole ikinä ymmärtänyt asennetta ”kaikki saa elää niinku tahtoo, kuhan ei lakia riko”. Omasta mielestäni just korkea moraali ja vahvat mielipiteet on ihan parasta! 🙂 Mielestäni tää maailma ei muutu yhtään paremmaksi jos ei oo ketään joka vaatisi ihmisiltä jotain. Jos kukaan ei ikinä koputtele selkään ja sano, että hei sä voisit elää toisella tavalla ja olla onnellisempi. Ei tietenkään saa tuomita tai moralisoida, mut kuitenkin puhua asioista ihan niinku on niistä ite mieltä ja haastaa muitakin koko ajan kehittään itteensä! 🙂 Pelkästään lain noudattaminen moraalina on niin laiha moraali, etten itse edes sano sitä moraaliks. Iteki totta kai saan paljo arvostelua, jos turhan kärkkäästi sanon. Mutta kuitenkin, oon esim. saanut paljon ihmisiä alkamaan itseni tavoin absolutisteiksi ja myöhemmin ovat kyllä tulleet kiittelemään ja paljon, vaikka aluksi suuttuvatkin vastakkaisista mielipiteistä. Kiitos tästä postauksesta ja ole vaan jatkossakin rohkeasti tätä aihetta vastaan. Toivottavasti ikinä kauneusleikkauksista ei tule normi, koska tää maa on jo muutenkin ihan liian ulkonäkökeskeinen! Eihän ulkonäöllä ole loppujen lopuksi mitään väliä tässä lyhyessä elämässä. Sen sijaan sillä on, että on tyytyväinen itteensä ja voi hyvin ja että voi käyttää rahaa elämyksiin ja kokemuksiin eikä ittensä leikkelyyn.

 79. Mikaela

  Niin hyvin kirjoitettu! Minua pelottaa tämä koko fitnessbuumi, ja mitä se tekee nuorten tyttöjen itsetunnolle. Jo se, että ainoa syy treenaamiselle on ulkonäkö eikä esim. kunnon kohotus tai yleinen hyvinvointi, on huolestuttavaa.

  Olet todella hyvä roolimalli ja toivottavasti jatkat samaa rataa. Olet ehdottomasti suosikkini Fitnesspäiväkirjojen naisista 🙂

  Ihanaa kesää sinulle ja terkkuja Mulanille 🙂

 80. anni

  Haha, rakastan sitä miten taistelet näitä nykyajan kauneusihanteita vastaan, oot oma ittes ja saatanan ylpee siitä. Oot varmaan ainut suomalainen ”kuuluisampi” bloggari jonka fitness-elämäntyyli ei ole niitä silikonitissejä, peppukuvia ja tekorusketusta hyvää oloa, itsestään huolehtimista ja terveyttä, se näkyy sun postauksissa. Oot ihanan ainutlaatuinen nainen!

 81. anonyymi

  Olen tällä hetkellä kesätöissä, ja päivät ovat puuduttavan tylsiä. Katson siis fittnesspäiväkirjoja aikani kuluksi. Katsoin jakson, jossa kerroit mielipiteesi silikonirinnoista. Olen samaa mieltä kanssasi, mutta kommenttisi, että on laiha ja suuret rinnat, ei näytä hyvältä. Ymmärrän sinun tarkoittaneen silikoneja, mutta itse olin 9 vuotias kun omat rintani alkoivat kasvaa. Minua kiusattiin koko alakoulun ajan siitä että minulla oli jo tissit vaikka muilla ei ollut. Yläkoulussa kiusaamisen aihe vaihtui siihen että minulla on liian suuret rinnat. Kuppikokoni on 65H, joten joudun tilaamaan rintaliivini mittatilaustyönä Ruotsista. Olen kovin pieni ja siro, mutta minulla on suuret rinnat, jotka olen perinyt mummoltani. Enää en häpeä ulkonäköäni, mutta teini-iässä pelkäsin ja ahdistuin muiden kommenteista. Usein minua kutsuttiin maitoautoksi. Muutaman vuoden ajan keräsin rahaa rintojen pienennys leikkaukseen, kunnes ymmärsin kuinka typerää se on. Jokainen on hyvä sellaisena kuin on! Olipa sitten pienet tai isot rinnat. Silikoneja ei pidä hankkia vain koska ne näyttävät paremmalta tai vain koska muut pitävät niistä enemmän!

Lähetä kommentti