31.01.2016 | 9 Kommentit

Sunday vibes

Aamukävely rannalla & kahvia
Maken loihtimia vastaleivottuja suussa sulavia sämpylöitä
kirpeän raikas kiivi-smoothielumoavia lettuja
itsepuristettua luomu appelsiinimehua

Näistä oli meidän nautinnollinen sunnuntaiaamu tehty.

Kuten arvata saattaa kaikki pöydän antimet olivat tietenkin vegaanisia.

Olisi mukava kuulla, mitä te olette puuhailleet tänä viikonloppuna?

Oikein levollista ja leppoisaa sunnuntaipäivää toverit rakkaat!

PS. Kiitos edelliseen postaukseen tulleista kommenteistanne!

<3:Venla

9 Kommentit

  1. Sanni

    Moi!
    Oisko mahdollista saada ton kiwismoothien ohje vielä tänne? Näyttää niin herkulta ☺️

  2. Heidi

    Moi Venla, ryhdyin itse vegaaniksi nyt tämän vuoden alussa ja olen saanut valtavasti vastustusta asiasta puolisoltani ja parilta kaveriltani. Loput ovat onneksi suhtautuneet asiaan tosi hyvin. Kohtasitko itse hankaluuksia asian kanssa? Olisiko sinulla antaa vinkkejä minulle näiden hankalien ihmisten kanssa selviytymiseen?

    • Venla Savikuja

      Ensinnäkin paljon onnea hienosta päätöksestäsi Heidi!
      Useat ovat tukeneet omaa päätöstäni ja moni on jopa itse innostunut tekemään elämäntapamuutoksen. Aina suhtautuminen ei ole kuitenkaan ollut aivan yhtä ymmärtäväinen, vaan päinvastoin. Valitettavan tuomitseviinkin lausahduksiin olen itsekin törmännyt. Olen huomannut, että faktojen kertominen ihmisille, jotka ovat päättäneet perustaa oman näkemyksensä asiaan sen tarkemmin perehtymättä, voi olla erittäin hankalaa. On ikävää, että läheiset eivät kunnioita sinun päätöstäsi, sillä kysehän on juurikin sinun päätöksestäsi. Uudet asiat ja tietämättömyys saattavat pelottaa ihmisiä, moni luulee tiedonpuutteesta johtuen, että vegaanina olo on vaikeaa. Jotkut myös kokevat, että heitä ikään kuin samaan aikaan syyllistettäisiin omista valinnoistaan, vaikka et ole sanonut muuta kuin olevasi vegaani. Jos he voivat seistä omien elämäntapavalintojensa takana, miksi syyllistyä muiden toimista tai päätöksestä ryhtyä vegaaniksi?
      Olen todennut kuitenkin ehkä parhaimmaksi keinoksi näyttää ennakkoluuloisille vastustajille, kuinka helppoa vegaanina olo todellisuudessa on. Vannoutuneimmatkin lihansyöjät ovat pitäneet herkullisista vegaanisista ruoista ja todenneet, ettei se vegaanina olo olekaan ollenkaan hankalaa, vaikka alunperin niin olettivat.
      Kirjoittelin asiasta jo aiemmin täällä postauksessani:
      https://venlasavikuja.fi/2015/12/09/someday-they-wont-be-laughing/
      Paljon tsemppiä Heidi!<3

    • Venla Savikuja

      Kiitos Tiina Johanna! 🙂 Sämpylöiden resepti oli aika perinteinen:
      5 dlvettä
      50 ghiivaa
      1 rkl agavesiirappia
      ½ rkl suolaa
      12 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
      ½ dlöljyä
      mukaan voi heittää myös esim. pellavansiemenrouhetta tai muita siemeniä.

      Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon agavesiirappi ja suola.
      Sekoittele mukaan osa jauhoista. Lisäile sitten öljyä ja loput jauhot vuorotellen, niin saat taikinan irtoamaan kädestä. Anna kohota kulhossa n.30min.
      Muovaile taikinasta sämpylöitä. Anna kohota pellillä vielä n.15min. Paista 225 asteessa 15min.

  3. Iina

    Saisiko sinulta noiden sämpylöiden ja lettujen ohjeita? Olen itsekin pikku hiljaa siirtynyt enemmän ja enemmän kasvisruokaan ja olo on sen mukaan ollut jotenkin energisempi. Treenaan paljon ja olin todella skeptinen miten muka pelkällä kasvisruoalla jaksaa mutta olen positiivisesti yllättynyt tästä olosta. Kaikki ruoka mitä olen syönyt on todella ravintorikasta ja palautuminenkin mielestäni ollut parempaa 🙂

    • Venla Savikuja

      Mahtava kuulla Iina! 🙂

      Sämpylöiden resepti oli aika perinteinen:
      5 dlvettä
      50 ghiivaa
      1 rkl agavesiirappia
      ½ rkl suolaa
      12 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
      ½ dlöljyä
      mukaan voi heittää myös esim. pellavansiemenrouhetta tai muita siemeniä.

      Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon agavesiirappi ja suola.
      Sekoittele mukaan osa jauhoista. Lisäile sitten öljyä ja loput jauhot vuorotellen, niin saat taikinan irtoamaan kädestä. Anna kohota kulhossa n.30min.
      Muovaile taikinasta sämpylöitä. Anna kohota pellillä vielä n.15min. Paista 225 asteessa 15min.

  4. Jaana

    Hei! Kiinnostaisi tietää, onko myös Make siirtynyt vegaaniseen ruokavalioon? Eli syöttekö aina samoja ruokia vai onko hänellä sitten omia lihapöperöitä? Kaipaatko lihaa koskaan, siis maun vuoksi?

    • Venla Savikuja

      Joo Make on myös vegaani ja syömme samoja ruokia. Täytyy sanoa, että en ole kyllä ikävöinyt lihaa ollenkaan, ei vaan asioihin perehtymisen jälkeen ole tehnyt yksinkertaisesti mieli. Eihän liha oikeastaan muutenkaan itsessään maistu miltään, ja lihan koostumuksen fani en ole koskaan ollut. Mausteisia ruokia kun saa tehtyä kasvisversioina samalla tavalla. Ja kaikki kasvisruoat ovat olleet kyllä niin maukkaita ja ruokien kirjo on supistumisen sijaan laajentunut ja monipuolistunut. 🙂

Lähetä kommentti