Tämä lämmin salaatti on todella näppärä arkilounas.
Tarvitset vain:
avokadoa
paprikaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
tuoretta rucolaa
pari valkosipulinkynttä
öljyä
munakoisoa
keitettyjä kikherneitä
chilijauhetta
sipulijauhetta
curryjauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa
Pilko paprika, kirsikkatomaatit, avokado, basilika ja rucola salaattiastiaan odottelemaan.
Silppua sitten valkosipulinkynnet. Viipaloi munakoiso viipaleiksi ja leikkaa viipaleet neljään osaan. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen pieni ripaus chiliä, sipulijauhetta ja suolaa. Laita munakoisopalat pannulle ja paista niitä kummaltakin puolelta n. 3 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan. Lisää lopuksi joukkoon vielä tilkka öljyä ja valkosipulisilppu. Siirrä munakoisot sivuun ja lämmitä kikherneet pannulla tilkassa öljyä, jossa on ripaus currya ja valkosipulijauhetta.
Kokoa lämpimät munakoisot ja kikherneet muun salaatin joukkoon.
Käytin itse tällä kertaa salaattikastikkeena:
maustamatonta soijajogurttia, jossa oli tilkka sitruunamehua, sekä ripaus sinappijauhetta, sipulijauhetta, mustapippuria ja suolaa.
Simppeliä, herkullista ja ravitsevaa, juuri niin kuin sen olla pitääkin!
Ei muuta kun nautiskelemaan!
Tiesitkö että, kikherne on erittäin proteiinirikas ja kuitupitoinen hernekasveihin kuuluva palkokasvi. Kikherne sisältää myös runsaasti antioksidantteja, kuten esim. C- ja E-vitamiinia, betakaroteenia sekä mangaania. Kikherneissä on myös runsaasti tärkeää Omega-3 -rasvahappoa.
Energistä alkanutta viikkoa toverit!
<3:Venla
0 kommenttia