09.03.2017 | 1 Kommentti

Sushibar + Wine

Tässä pari viikkoa sitten alkoi sushihammasta kolottaa oikein toden teolla. Edellisestä kerrasta olikin ehtinyt vierähtää pidempi tovi. Suuntasimme Sushibariin, joka onkin varmasti ainakin monelle pääkaupunkiseutulaiselle entuudestaan tuttu. Kenties kuitenkin joku hieman kauempana asuva saa tästä uuden ravintolavinkin Helsingin vierailuaan varten.

Sushibar + Wine -ravintolakonsepti yhdistää japanilaistyyppisen ruoan ja skandinaavisen muotoilun. Ravintolan yhteistyökumppaneina toimivat kotimaisen muotoilun huippunimet, mm. Marimekko ja Artek.

Sushibareja löytyy Uudenmaankadulta, Fredalta ja Korjaamolta. Jokaisella Sushibar -ravintolalla on oma ja erilainen paikallisen alueen tunnelmasta kumpuava luonteensa.

Ravintola kertoo sivuillaan iloksemme kehittävänsä toimintaansa jatkuvasti, ympäristökysymykset huomioiden.

wakame salad: wakamemerileväsalaattia, kurkkua, japanesekastiketta, seesaminsiemeniä

Vegan & vegetarian sushi

Seuralaiseni kanssa jaettu annos sisälsi Vege -lajitelman:

VEGE MAKI: kurkkua, tofua, avokadoa, seesaminsiemeniä

INARI: friteerattua marinoitua tofua

SHITAKE GUNKAN: siitakesieniä, ruohosipulia

STRAVOCADO: avokadoa, ruohosipulia, tuorejuustoa, yakitorikastiketta (tämä oli lajitelman ainoa, joka ei ole vegaaninen, mutta soveltuu toki kasvissyöjille).

Lisäksi tilasimme:

PURPLE INARI: friteerattua marinoitua tofua, punakaalia, wafukastiketta, kevätsipulia (tämä oli oma lempparini vege makien lisäksi).

PS. Koska riisi ei yleisesti edelleenkään taida olla ruoka-aineena sieltä ekologisimmasta päästä (sen viljely aiheuttaa metaanipäästöjä), en suosittele sitä ihan päivittäin popsimaan. 🙂

<3:Venla

1 Kommentti

Lähetä kommentti