16.01.2015 | 17 Kommentit

Travel fever

 

Tämä tauti on vaivannut mua jo pitkään, mutta nyt sen teille vasta paljastan. Jostain se aina hiipii salakavalasti. Oireet voivat johtua esim. netissä tai televisiossa pyörivistä mainoksista, tietynlaisten inspiroivien lehtien tai blogien selailusta. Yleensä kaikista ärhäkimmät oireet puskevat kuitenkin päälle, kun selailee kotona vanhaa valokuva-albumia tietyistä erityisistä ajanjaksoista elämässä. Perinteisesti tauti ottaa musta vallan aina heti Joulun jälkeen, pahimmillaan se kuitenkin kytee silloin, kun ulkona näyttää pimeältä ja harmaalta. ”Liikunta voi auttaa, mutta vaivoihin on myös lääke..” Eikä se tällä kertaa ole Hirudoid forte.
Tauti ei johdu siitä, ettenkö olisi onnellinen tässä ja nyt, vaan siitä kaipuusta nähdä ja kokea uutta. Valoriippuvaiselle ihmiselle, myös tieto jälleennäkemisestä auringon kanssa, houkuttaa parantamaan tämän taudin. Joka parannuttuaan tulee aina kuitenkin uudelleen, ja hyvä niin, sillä tämän taudin kestän, ja olen sen sairastettuani ja hoitokeinoihin ryhdyttyäni,  aina monta kokemusta rikkaampi. Jep, vanha ja pitkäaikainen ystävämme matkakuumehan se iski päälle.

Monta kymmentä halvimmat lennot -sivua selattuani, vaivannäkö vihdoin palkittiin. Ja jee, nyt on se todella totta, me päästään reissuun.

IIK! Mä oon helekutin innoissani !!!(anteeksi melkein voimasanan käyttö)
Käytiin hakemassa esimakua lentokoneen tuntumasta, vaikka ei aivan tällaisella kuvissa esiintyvällä lennokilla aateltu reissuun lähteäkään.

Tänne me siis suuntaamme, joten jos saan matkavinkkejä kyseisessä paikassa olleilta, olisin tosi kiitollinen.

Kuva: theexcomedy.com

Kuva täältä

#travel #fever #bought #tickets #super #excited #adventure

Seikkailua innokkaasti odotellen!

<3:Venla

17 Kommentit

 1. Katja

  Mulla on ehkä noin miljoona neuvoa ja vinkkiä, jos haluat kuulla, vaikka ihan privana, kun eihän tähän kaikki tieto mahdu kuitenkaan. Kyseisessä kohteessa käynyt lähes 10 kertaa ja asunutkin kkden verran.

  • Venla Savikuja

   Mahtavaa paljon kiitoksia jo etukäteen. Jos vaan ehdit ja jaksat rustailla vinkkejä vaikka tänne mun mailiin: [email protected] 🙂

   Jos voit just kertoa, myös paljon aikaa niiden näkemiseen kuluu, ja mitkä on ne must- nähtävät jutut! koska tuskin kuitenkaan yhdellä reissulla ehdimme näkemään aivan kaikkea, niin voidaan sitten valita sun parhaimmat vinkit!

   Kiitos tuhannesti Katja! <3

  • Venla Savikuja

   Kiitos todella paljon mielettömän mahtavista vinkeistä Katja! Pääsin reissufiilikseen hyvin sisään, jo pelkästään sun lähettämää monipuolista sähköpostia lukemalla! <3 Oon tosi kiitollinen, että jaksoit kertoa niin paljon, siitä on todella suuri apu. 🙂 Tuli ihan tippa linssiin, kun oon niin fiiliksissä!

 2. E

  Säkin kun tykkäät urheilla niin suosittelen kiipeämään tuonne Hollywood kyltin luokse! Ja just tonne sen taakse, oli aivan mahtava kokemus! 🙂

 3. Kristiina

  Moikka Venla, ekaks täytyy kyllä kommentoida kuinka huippu blogi sulla on, sitä on ilo lueskella 🙂 itse oon käyny Calissa kaks kertaa ja lähtisin koska tahansa uudelleen! 🙂 kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, sillä etäisyydet tuolla suunnalla on pitkät ja sitten ei ainakaan tartte pohtia miten minnekin pääsee. Losin suunnalla ainakin näkemisen arvoisia paikkoja on Universalin studiot, Santa Monican ranta-alue ja Beverly Hillsin kukkuloilta on myös aika makeat näkymät 🙂 jos teillä on mahiksia lähtee vähän kauemmas niin San Francisco on ehdottomasti myös vierailun arvonen paikka. Sinne ajaa muistaakseni 5h Losista, mikä on Jenkeissä vähän 😉 olin itse siellä just marraskuussa. ihanaa reissua teille! 🙂

 4. Riikka

  Kateellinen täällä terve! Mikä tahansa lämmin paikka kyllä kelpais, mut ei toi Hollywood yhtää kurjempi vaihtoehto ole 😀 Meinaatteko viipyä pitkään toisella puolella maapalloa? 🙂 allthetastesoflife.blogspot.fi

 5. Käyttäjä3027

  Olin Losissa 4 yötä ja tältä ajalta ehdottomasti Universal Studios on hintansa veroinen elämys 🙂 Auto on melkeinpä välttämätön, jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Jos aikaa riittää, niin San Diego on upea ja 2 tunnin ajomatkan päässä.

  • Venla Savikuja

   Joo mekin vuokrataan auto, jotta on helpompi kulkea paikasta toiseen, ja että ehdittäis näkemään mahdollisimman paljon! Kiitos paljon vinkeistä! 🙂

 6. Ninni

  Hei Venla, ja kiitos kivasta inspiroivasta blogista:) Semmoinen vinkki/pyyntö, että olisiko blogiasua mahdollista muuttaa niin, että sivulla näkyisi useampi postaus? Tämä nykyinen 1 postaus per sivu on tosi raskas lukijalle.

  Kalifornia / Losi on aivan huippu matkakohde. Kuten monet jo yllä maininneetkin, kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, jotta ehtii näkemään mahdollisimman paljon, ja se mahdollistaa myös sellaisten alueiden tarkastelun, joihin ei mitkään turistibussit vie:) Ja ruoka, ah.. Nauttikaa!

  • Venla Savikuja

   Oi kiitos Ninni! Joo mekin vuokrataan auto juuri noista syistä 🙂 Kiitti myös palautteesta, se on aina tervetullutta 🙂

 7. Saara

  Loistava matkakohdevalinta, itse olin viime syyskuussa siellä 🙂 vuokrattiin kämppä airbnbn kautta, joka sijaitsi hollywood hillsin kukkulalla ja lenkkeilin lähes joka aamu tuonne kyltin yläpuolelle (5km edes takas). Vielä enemmän tykkäsin kyllä kiivetä runyon canyonille sinne ylös, suosittelen! Sinne oli vaan vaikea saada autoa parkkiin, jos ei ollut ajoissa koska se on tosi suosittu paikka.

  Liikenneruuhkiin kannattaa varautua hyvin eikä kannata matkustella pahimpiin ruuhka-aikoihin, tosin siellä on aina paljon liikennettä verrattuna Suomeen. Kuskit ei myöskään ole ystävällisimmästä päästä losin alueella eikä helposti pysty aina ruuhkassa edes vaihtamaan kaistoja jos on yhtään epävarma kuski niin kun itse olin.

  Suosittelen vierailemaan warner bros studiolla, siellä on vip studio tour (~$55) ja siellä pääsee katsomaan tuttujen ohjelmien lavasteita, erittäin mielenkiintoinen!

  Tunnin tai parin tunnin ajomatkan päässä on myös mukavia rantoja, itse tykkäsin laguna beachista, jonne kesti vähän kauemmin ajaa mutta sai olla välillä melkeen yksin siellä eli ok paljon rauhallisempaa kun esim santa monicassa, joka on erittäin suosittu, koska siellä on myös paljon kauppoja ja tivoli vieressä.

  Las Vegas kannattaa ehdottomasti kokea samalla reissulla,ajomatka on 4-5h pysähdyksineen, sinne voi myös toki lentää 🙂 jos lähtee käymään san franciscossa niin kannattaa ajaa rannikkoa pitkin ainakin toiseen suuntaan, todella upeat näkymät. Tällöin matka tosin kestää 10-12h, kun suoraa reittiä pääsee melkeen puolet nopeammin.

  Kannattaa myös vierailla jossain premium outlet keskittymässä, niitä on muutamia lähialueella.
  T. 2 täyttä matkalaukkua Suomeen palatessa 😉

 8. Emma

  L.A Madde blogissa on paljon hyödyllisiä juttuja Losiin liittyen 🙂 Oot upee ja tätä sun blogia on kiva lukea!

 9. iitu

  Ite kerran ollu 3 viikkoo californiassa ja en voi ku suositella! Unelmissa ois vielä päästä auton kans kiertelee rannikkoo 🙂 Teille sportti ihmisille vois ehdottaa venice beach gymia eli siis monissa leffoissakin näkynyttä ulkokuntosalia. Vois olla ihan hauska kokemus itsellekin. Jos en ihan väärin muista nii 10$ maksaa päivän passi. Magic mountain oli myös aika loistopaikka jos tykkää vuoristoradoista tykkää 😀 Ja sit vielä Disneyland tais olla sellane mitä ei vielä olla mainittu tässä nii kyl sielläki helposti saa päivän vierähtämään tosin laitteisiin saa sen väh 30min jonotella. Farmers market, santa monica ja miljoonat muut huippu shoppailu paikat. Rodeo drive hieno paikka mutta tälläsen perus tallaajan shoppailubudjetti ei oikee sopinu sinne 😀 itsellä oli harmi juttu silloin kun losissa olin että hollywood hills alue oli suljettu metsäpalovaaran vuoksi eli tuon hollywood kyltin kuvaaminen jäi ikävästi tosi vähäiseksi ja kaukaiseksi. Mutta huippua matkaa ja innolla ootan kuvia teidän matkasta ! 🙂

Lähetä kommentti