12.09.2016 | 8 Kommentit

Vaihtelua lenkkeilyyn

Kaipaatko vaihtelua ja tehoa lenkkeilyyn?

Tässä muutamia ideoita:

 • Etsi uusia reittejä: sukella metsäpoluille, merenrantaraitille, tai vaikka urbaaneihin kaupunkimaisemiin.
 • Yllä mainittu vinkki tarjoaa uusien näkymien lisäksi myös vaihtelevia alustoja ja maastoja.
 • Metsien, mäkien, polkujen ja rinteiden lisäksi vaihtelua tehoon ja maastoon voi hakea myös porrastreeneistä.
 • Voit suunnata myös lenkkipolkujen sijaan urheilukentän juoksuradalle tekemään esimerkiksi lyhyempiä vetoja palautuksineen tai vastaavasti pidempiäkin matkoja.
 • Koiran kanssa liikkuminen: Tuo oma henkilökohtainen treenivalmentajani vaihtelee mukavan luontevasti tempoa. Välillä hölkätään mielenkiintoisten hajujen perässä, toisinaan jäädään kaivelemaan maata ja hetken päästä juostaankin taas ihan täyttä häkää. PARASTA!
 • Lisäpainot: Jos vauhdilla leikittely ei innosta ja haluat mieluiten kävellä suosikki lenkkipolkusi reippaasti. Lisää haastetta ja vaihtelua harrastukseen voi halutessaan tuoda myös heittämällä esim. painoliivin niskaan tai nilkkapainot kinttuihin. Kyllä alkaa hiki mukavasti virtaamaan ja mikä hauskinta; askel tuntuu uskomattoman kevyeltä, kun treenin jälkeen ottaa lisäpainot pois.
 • Sauvakävely: Sauvoilla voit tuoda kävelyharrastukseen lisää vaihtelua ja tehoja, sekä vahvistaa hartioiden ja käsien lihaksia. Mainiota monipuolista kestävyysharjoittelua.
 • Sovi lenkkitreffit ystävän tai kumppanin kanssa: hyvässä seurassa matka taittuu kepeästi, samalla voi vaihtaa kuulumisia ja helliä niin mieltä kuin kehoa.
 • Mikäli kuitenkin haluat mieluiten suunnata sille vakituiseksi muodostuneelle lenkkireitille, ja mielellään vieläpä ilman välineitä, seuraa tai lisäpainoja, piristystä lenkkeilyyn voit tosiaan tuoda myös vauhdin vaihteluilla. Kävele, hölkkää, tee välillä useampia juoksuspurtteja vaikkapa lyhtypylväiden välissä, palauttele ja spurttaa täysillä uudestaan.

Tällaisilla pienillä vaihteluilla lenkistä saa halutessaan kehittävän, ja mikä parasta: vaihtelu virkistää kummasti!

Kuinka moni teistä on innostunut lenkkeilystä?

Lisää kikkoja vaihtelevuuden tuomiseksi, saa mielellään jakaa kommenttiboksin puolella.

Mainiota alkanutta viikkoa toverit!

<3:Venla

8 Kommentit

 1. Tiina

  Voiko noille kaupungin juoksukentille mennä kuka vaan? Järvenpäässä ne on mun mielestä aidattu mutta en mistään löydä tietoa milloin sinne saa mennä?

 2. Sara

  Aina yhtä positiivinen Venla! 🙂 ja kyllä, olen syksyn tullen hulluna lenkkeilyyn hei, sattuuko sulla olemaan snapchattia?

 3. Noora

  Moikka Venla Kiitos hyvistä lisävinkeistä lenkeille. Itse olen innostunut lenkkeilystä enemmän kun löysin hyvän ”flow:n” ja jaksaa vähän enemmän juostakin!

 4. Omppu

  Itse innostuin lenkkeilystä uudestaan Pokemon Go pelin myötä 🙂 kummasti tuli vauhtia lenkkitossuihin kun pelissä olevien pokemonin munien kuorimiseen täytyy kävellä 2, 5 tai 10 kilometriä 😉 ja koskaan ei tiedä mitä vastaan tulee!

  Nyt kyllä tuntuu tosin siltä, että lenkkeily ja ulkoilu kärpänen on puraissut muutenkin. Olo on virkeä kun on päivittäin muutaman tunnin ulkona.

 5. Päivi Saranpää

  Moikka Venla!

  Kiitos taas, kun toit hyvän ja positiivisen muistutuksen tärkeistä jutuista. Olen 50 v. ja rakastan juoksua metsäpoluilla, meren rannassa, kaupungin kaduilla, lomareissuilla aamuhämärissä (kun muu perhe vielä nukkuu) ja ihan missä tahansa. Tulee niin mahtava fiilis ja tuntuu siltä, että tulkoon elämässä vastaan mitä vaan, niin se kestetään. Juoksu antaa paljon voimaa henkiselle puolelle 🙂

  Kiitos, että jaat ajatuksiasi tärkeistä asioista. Ihanaa syksyä sinulle! <3

  Sinikka

 6. Hansu

  Kivoja vinkkejä! Myös hyvän äänikirjan kuuntelu kannustaa kävelemään tai juoksemaan vähän pidemmän reitin, eikä meinaisi malttaa odottaa seuraavaa lenkkiä 🙂

  – Hansu // Hassutellen

Lähetä kommentti