10.08.2016 | 2 Kommentit

VEGAANIN GRILLIHERKUT OSA II

Lapin reissullamme pyörähdimme myös Ruotsin puolella katsastamassa ruokakauppojen vegaanista tarjontaa. Yllätyimme iloisesti löytäessämme paljon erilaisia herkkuja. Valinnanvaraa oli huimasti, jopa huomattavasti enemmän kuin Suomessa, mikä ei tosin liene ihme, sillä suurin osa tuotteista on juurikin ruotsalaisia ruokainnovaatioita.

Ihanaa, että kauppojen valikoima kasvaa Suomessakin koko ajan ja erilaisia oikeasti maukkaita kasviproteiininlähteitä tulee toivottavasti markkinoille lähitulevaisuudessa entistä enemmän.

Ruotsin tuliaiset eivät suinkaan tuottaneet pettymystä. Söimme sekä valmiiksi maustettuja, että maustamattomia Oumph!-tuotteita, jotka upposivat erittäin mainiosti meidän syöjille.

Maustamattoman joukkoon heitin paljon valkosipulisilppua, paprikaa, chiliä, kirsikkatomaatteja, limen mehun, sekä muutamia mökin kaapista löytyneitä mausteita. Voisin melkein pistää pääni pantiksi siitä, ettei sekasyöjä olisi taatusti osannut erottaa oliko kyseessä nyhtöpossu vai nyhtösoija, sillä eihän liha itsessään maistu miltään, harvemmin kun sitä kukaan verisenä ja raakana poskeen popsii muut kuin villieläimet.

Avain ruoan maukkauteen löytyy juurikin oikeanlaisesta valmistuksesta ja maustamisesta. Näiden tuotteiden kohdalla koostumus ja maku oli uskomattoman hyvä. Edellä mainittujen lisäksi Anamman Schnitzel ja Ekko Gourmetin mausteiset maapähkinäpihvit olivat herkullisia. Sen sijaan Anamman fileet eivät olleet niinkään meidän mieleen.

Kuvissa esiintyvien herkkujen lisäksi söimme mm. Hälsans Kökin linssipihvejä, sekä kasvispihvejä, joissa oli quinoaa, lehtikaalia, parsakaalia ja minttua.

Ihanteellisinta olisikin mielestäni juuri se, että kasvikunnan tuotteiden tarjonta olisi niin runsas, houkutteleva, maukas ja herkullinen, että sekasyöjäkin mielellään valitsisi kyseisen aterian edes silloin tällöin, niin marketin hyllyltä, kuin ravintoloiden ruokalistoiltakin. Mikäli kuitenkin sattuu käymään niin, että kohtaamasi ravintolan menun vegaaninen annos näyttää edelleen siltä listan ankeimmalta aterialta, josta on riisuttu kaikki pois, suosittelen jättämään kyseiseen paikkaan palautetta. Vain sillä tavoin ravintolat voivat tietää mitä kannattaa kehittää, ja tällöin ne herkulliset kasvisruoka-annoksetkin löytävät tiensä ruokalistoille ja ihmisten sydämiin.

Vaikka ruoanlaitosta pidänkin (ja koitan välttää syömästä liikaa prosessoitua ruokaa) on mukavaa, että vegaanillekin löytyy kaupasta esimerkiksi kesän grillailuja ja laiskoja sunnuntaipäiviä varten myös erilaisia helppoja puolivalmiita vaihtoehtoja.

Upeita vegaanisia ravintola-annoksia syötyäni ja kasvisruoanlaittoon enemmän perehdyttyäni, voin edelleen käsi sydämmellä todeta, etten ole kokenut joutuvani luopumaan mistään, eläinkunnan tuotteet jätettyäni. 

Mamban sanoin: ”Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…”

..ja ehtii hyvin grillailemaan.

Kuinka moni teistä on maistellut kyseisiä tuotteita?

Oumph!-tuotteita löytää Suomen puoleltakin K-ruokakaupoista. Anamman Schnitzeleitä ei taida valitettavasti ainakaan vielä saada Suomesta (korjatkaa jos olen väärässä), mutta muita Anamman tuotteita löytyy hyvin varustetuista Prismoista ja S-marketeista.

Herkullista viikonjatkoa toverit!

<3:Venla

2 Kommentit

Lähetä kommentti