15.12.2015 | 7 Kommentit

Vegaanin jouluruoat part IV

Neljäntenä reseptinä on luvassa:

Linssipaisti 4:lle

Ainekset:

  • 2 dl vihreitä tai beluga linssejä
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pieni ripaus rosmariinia
  • pieni ripaus juustokuminaa
  • suolaa 
  • mustapippuria
  • n. 1/2 dl kaurakermaa
  •  4 levyä valmista tai itsetehtyä vegaanista lehtitaikinaa
  • sinappia

Edellisenä päivänä: Huuhtele & (liota) linssit paketin ohjeiden mukaan ja keitä ne pehmeiksi n. 3o min n. 7,5 dl:ssa vettä.
Sekoita maissitärkkelys, pellavansiemenet ja n. 3 tl vettä, anna turvota muutama minuutti. Sekoita tehosekoittimella valkosipuli, sipuli, linssit, pellavansiemen-maissitärkkelys seos, mausteet (laita mausteita todella varovaisesti)  ja kaurakerma tasaiseksi massaksi.   Vuoraa leipävuoka/uunivuoka leivinpaperilla ja täytä linssiseoksella. Paista esilämmitetyssä uunissa 220 asteessa 1 tunti.
Anna linssipaistin jäähtyä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä: Ota neljä lehtitaikinalevyä pellille sulamaan. Voitele taikinalevyt halutessasi sinapilla. Ota linssipaistos vuoasta ja kääri taikinalevyt linssipaistoksen ympärille. Itse laitoin vuoan pohjalle linssipaistin alle kaksi  ja päälle kaksi taikinalevyä vierekkäin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia (riippuen uunin tehosta). 

Keittiön valtasi kerrassaan huumaava tuoksu linssipaistin kypsyessä uunissa.

Vaikka tämäkin oli oikein herkullista, niin täytynee todeta, etten ehkä syöttäisi juuri tätä kyseistä vegaanista annosta ensimmäisenä sille kaikista vannoutuneimmalle lihansyöjälle. Se saattoi tosin johtua vain siitä, että itse hulautin mausteita vähän turhan reilulla kädellä. Hahah:D Ja siksi voimakas maku vaati hieman totuttelua. Älkää siis ymmärtäkö väärin, makoisaa oli silti kyllä tämäkin tekele ja mainiosti upposi ainakin meidän perheelle. Halusin vain lähinnä varoittaa, että olkaa mausteita laittaessanne huolellisempia kuin meikäläinen! 😉 Kertokaa sitten mitä piditte!

Tämä resepti on alkujaan Nicole Justin, mutta siihen on tehty hieman muutoksia. 🙂

VEGAANIN JOULURUOAT PART I -postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

VEGAANIN JOULURUOAT PART II-postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

VEGAANIN JOULURUOAT PART III-postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

1. 1. 2016 BLOGINI MUUTTAA OSOITTEESEEN: www.venlasavikuja.fi

<3:Venla

Ps. Bloglovinin kanssa on ollut vähän ongelmia ja olenkin saanut teiltä palautetta siitä. Painamalla TÄSTÄ pääset nyt seuraamaan blogiani myös bloglovinissa. <3

 

 

7 Kommentit

  1. päivänkakkara

    Onko sulla jotai tägejä, minkä alle näitä postauksia menee? Ajattelin, et miten ihmeessä mä löydän täältä kaikki ruokapostaukset 😀

  2. Käyttäjä1967

    Hei ihanainen Venla!
    Kiitos sydämellisestä blogistasi. Täällä vieraillessa tulee aina hyvä mieli. Kuin kaverilta saisi kirjeen!
    Huippua että et enää syö kavereitamme, vaan olet siirtynyt kaikkien osapuolten kannalta viisaampaan rehu-jengiimme!

    Jos et vielä ole tutustunut Angela Liddonin vegaani-reseptejä sisältävään Oh she glows- blogiin, suosittelen ehdottomasti tutustumaan! Jo pelkästään jäkkäri-reseptit saavat jalat veteliksi;)!
    http://ohsheglows.com/

  3. T

    Hei Venla! Mahtavaa, että jaksat jakaa ympärille hyvää oloa, inspiraatiota ja nyt vegaaniuden myötä myös sitä puolta. Uskon, että vegaanius alkaa yleistyä hitaasti mutta varmasti 🙂 Jo pelkästään se, että ihmiset vähentäisivät eläinperäisten tuotteiden käyttöä olisi plussaa.

  4. Mari

    Hei!

    Olen 28-vuotias tyttö, ollut 15 vuotta kasvissyöjänä. Palasin tänään lukemaan blogiasi pienen tauon jälkeen. Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni kun yhteenkään blogiin kommentoin, mutta nyt on aivan pakko kiittää miten upea esikuva olet monille nuorille!

    Monta kertaa olen miettinyt, että kirjoitat todella kypsän ja viisaan oloisesti. Tekstisi antavat varmasti paljon uutta tietoa monelle lukijalle.
    Onneksemme paljon kehitystä on tapahtunut ja ihmiset alkavat pikkuhiljaa tiedostaa kasvissyönnin positiiviset vaikutukset keholle ja ympäristölle.

    Ihanaa loppuvuotta!

  5. Tiia

    Hei! Kauankohan tuota linssipaistia täytyy uunissa paistaa lehtitaikinalevyjen laiton jälkeen? 🙂 Jos saisin jouluksi tätä tehtyä niin olis ihan huippua!

  6. Ida

    Tein tätä ja oli kyllä tosi hyvää ja helppo tehdä! Mahtava resepti, kiitos Venla! 🙂

Lähetä kommentti