10.09.2016 | 0 Kommenttia

VEGAN NACHOS SUPREME

Jos annos sisältää chiliä, avokadoa, valkosipulia, limeä, korianteria ja papuja, voiko ruoka olla muuta kuin törkeen herkullista? No ei!!!

Lauantain kunniaksi pistetäänkin jakoon viikonlopun simppeleistä simppelein suosikkiherkkuni; tuo blogini vanha klassikko, pikkuisen uudella twistillä.

Tarvitset vain:

  • tilkan rypsiöljyä
  • 3-5 valkosipulinkynttä (tai oman maun mukaan, itsehän laitoin varmaan 10)
  • 1 punasipuli
  • chiliä (tuoretta tai kuivattua)
  • 2 purkkia tarjoiluvalmiita mustapapuja
  • Tacomausteita: esim. juustokuminaa, oreganoa, (paprikajauhetta, valkosipulijauhetta)
  • mustapippuria
  • nachoja
  • tomaatteja/kirsikkatomaatteja
  • vegaanista cheddarjuustoa
  • halutessasi myös jalopenoviipaleita
  • 2-4 avokadoa
  • 1 tölkki maissia
  • tuoretta korianteria
  • 2 limeä
  • salsaa
  1. Hienonna valkosipulinkynnet, punasipuli ja chili siemenineen (mikäli käytät tuoretta chiliä). Kuumenna öljy pannussa, kuullota sipulit ja chili. Mausta seos.
  2. Lisää huuhdellut pavut pannulle. Nosta pannu sivuun.
  3. Kuutioi tomaatit ja raasta cheddar. Asettele vuoan pohjalle kerros nachoja. Levitä päälle osa papuseoksesta, tomaateista ja raastetusta cheddarista. Sen jälkeen lisää uusi kerros nachoja, papuja, tomaattia ja cheddaria jne. Säästä osa tomaateista viimeistelyyn.
  4. Pistä koko komeus uuniin n. 5-10 minuutiksi n. 200-225 asteeseen (tai uunin tehosta riippuen niin pitkäksi aikaa, että juustot ovat sulaneet ja paistos saanut kauniin värin). Kannattaa kuitenkin vahtia, ettei nachot pääse kärähtämään.
  5. Pilko sillä aikaa avokadot, valuta maissit ja halkaise lime.
  6. Nosta vuoasta annos paistosta. Lisää pinnalle tomaattia, maissia ja avokadon paloja, (sekä jalapenoja). Viimeistele tuoreella korianterilla, salsalla ja limen lohkoilla.

Makoisaa viikonloppua!

<3:Venla

0 kommenttia

Lähetä kommentti