17.07.2014 | 40 Kommentit

Venlan tehokas mökkitreeni

Alkulämmittelyksi voi kantaa koskesta (muukin vesistö tai lätäkkö käy)  ämpäri kaupalla vettä kaikille helteistä nuutuneille pihakukille. Voin kertoa, toimii!

Sitten itse treeni:

1.Punkki-kyykkyhyppyjä. Jalat hieman lantiota leveämmässä haara-asennossa, selkä suorana, polvet pysyy varpaiden yläpuolella, kädet sojottaa koko ajan kyykätessäkin eteenpäin. Tee 3 sarjaa  X-määrä toistoja (eli niin paljon kuin jaksat), tee kuitenkin vähintään niin paljon, että jaloissa alkaa polttaa, hiki lentää ja naamasi on kirkuvan punainen. Jokaisen sarjan välissä puolen minuutin tauko, jonka aikana tarkistetaan, onko sieltä heinikosta tarttunut punkkeja sääriin.

2. Tunturijuoksuspurtteja aka mäkijuoksua ( WARNING! jos on satanut, kannattaa varoa liukasta nurmikkoa)

3. Suoharppomista aka askelkyykkykävelyä.  Astutaan askel eteenpäin ja kyykistytään, takajalan polvi melkein maahan asti. Liikutaan eteenpäin kyykkäämällä joka askeleella.

 4. Sudenkorento-liike. Asetutaan kyljelleen kroppa tiukkana ja suorana toisen käden varaan ja leikitään, että meillä on sudenkorennon siivet. Napautetaan polvi ja kyynärpää yhteen.  X-määrä toistoja ja 3 sarjaa molemmilla puolilla.

 5. Poro-potku-liike. Asetutaan nelinkontin maahan ja potkaistaan kanta kohti taivasta. Tuntuu hyvin berberissä.

Jos nämä treenit ei nappaa, niin hyvästä treenistä käy myös nurmikonleikkuu (paitsi jos omistat päältäajettavan nurmenleikkurin), mutta mikäli mökiltäsi/kodistasi löytyy esim työnnettävä ruohonleikkuri, silloin treeni on juuri sopivan tehokas.

Jos et omista ruohonleikkuria, kannattaa kokeilla paarmojen lätkimis-liikettä. Huido ees taas käsilläsi paarmoja pois kimpustasi. Pidä puolen minuutin taukoja sarjojen välissä ja yritä lätkiä laskeutuneita paarmoja, jotka yrittävät purra esim kättäsi. Tämä harjoitus kehittää myös koordinaatiokykyä ja refleksejä! Samaa treeniä voi soveltaa myös hyttysiin.

Mökkitreenistä käy myös esimerkiksi saunapuiden eli halkojen hakkaaminen ja pinoaminen.

Yksi tehokas mökkitreeni on myös: ampiaisia karkuun juokseminen. Juoksuun tulee tarpeeksi tehoa, kun omaat ampiais-pelon, kuten minulla itselläni.

Antoisia  ja hauskan hikisiä mökkitreenejä kaikille!

<3:Venla

40 Kommentit

 1. heipsu

  ei vitsi miten kiva postaus! tuli taas inspistä itellekki ulkona treenaamiseen pitkästä aikaa. ei se aina tarkota sitä pakollista hikijuoksulenkille lähtemistä vaan onnistuu ihan kotipihallakin 🙂 ihania havainnointi kuvia!

 2. Henna

  Hauskat ohjeet tuntuu treeniin ryhtyminenkin paljon helpommalle kun ohjeissa on vähän huumoria mukana 😉

  • Venla Savikuja

   Mahtavaa, se oli tarkoituksenikin, ei treenaamisenkaan tarvitse olla turhan vakavaa! 😀

 3. Heidi

  Olipa kiva postaus! Pitääpä kokeilla tätä treeniä kun eksyy lomalla kuitenkin mökille 😉 Oon kans todennu ton ampiaisia karkuun juoksemisen tehokkuuden, vauhtikin on kovempi kun perus juoksulenkillä.. 😀

 4. Mikko

  Kiitos pitkästä aikaa piristävästä treenaus postauksesta!! Näitä sais kyllä tulla paljon useammin, koska uskon että suurin osa kuitenkin seuraa sun blogia treeni eikä ruokavinkkien takia! Hyvältä myös näyttää! 😉

 5. Nipu

  Tulipa tästä postauksesta hymy huulille! Tämmöisistä jutuista muistaa, että ei sen treenaamisen tarvii olla vakavaa ja verenmaku suussa ähkimistä sisällä salilla! Hauskaa ja rentoa, sopii hyvin lomalle. Kiitos Venla! 🙂

 6. jenna

  Aivan mahtava postaus! todella motivoivaa tekstiä, hymy tuli huulille jo ensimmäisessä lauseessa! mahtavaa huumoria faktojen keskellä 🙂 mahtavaa kesääää!

 7. Petteri

  Olipa kyllä mukava postaus venla! Kuuma tulee kyllä noita kuvia kattoessa ja tätä reeniä tehdessä 😉
  Lisää jatkossa tälläsiä päivää piristäviä treenauspostauksia enemmän!

 8. Jenni

  Vinkki: Ampiaisjuoksua ei kannata yhdistää mansikoiden puhdistukseen. Mansikoillekkin voi muuten kasvaa siivet. (Allekirjoittanut on testannut tätä kimakan äänenavauksen kera)

 9. Opiskelija

  Voi että kun ärsyttävää! Just kun ihastun blogiisi niin koko ajan on jotakin muuttoa sun muuta lomaa, että aina saa odotella uusia postauksia 😀 ihana tyyppi oot jokatapauksessa 🙂

 10. Mira

  Ihana postaus! Aloin vasta lukee sun blogia ja nää sun jutut on kyllä tosi hauskoja ja piristäviä 🙂 itse oon just mökillä niin pitää testata 😉

  • Venla Savikuja

   Oi kiitos, kiva kuulla! Tervetuloa blogin lukijaksi! 🙂 Hauskoja mökkitreenejä sulle !

Lähetä kommentti